Přejít na výpis diskuzí
Polovina PC hráčů čeká s nákupem hry na první slevu, zjistil průzkum v USA
10.9.2014 | Petr Poláček
153 příspěvků
-
Pokud se na hru těším a vidím, že sbírá vysoká hodnocení, tak na slevu nečekám a klidně si ji koupím hned. Koupě potom zpravidla nelituji; krásným příkladem z poslední doby je třeba Divinity: Original Sin.
Nicméně souhlasím s pointou článku a nemyslím si, že je pro herní průmysl dobré, aby se (relativně) nové, povedené hry prodávaly po měsíci za pár šupů. Na druhou stranu, spousta herních společností si to na nás vybere zpět v podobě nekonečného přívalu DLC. Co víc, v případě multiplayerově orientovaných her se často ani nevyplatí kupovat je ihned, ale je lepší počkat na příslušné patche a nekazit si do té doby herní zážitek. -
Hry na který se fakt těším (fakt hodně) kupuju hned, ale snažím se najít co nejlepší deal (např. Dishonored, Sleeping Dogs, Dark Souls... jsem kupoval po 35 dolarech na GMG, nebo teď Risen 3 jsem koupil za 22 eur od člověka na neogafu). Hry na který se těším extrémně (Witcher 3, Fallout New Vegas, Cyberpunk 2077, Kingdom Come) kupuju ve sběratelkách. Taková je většinou max jedna do roka, občas ani to ne.
No a pak je spousta her co mě zajímají, ale nijak extra se na ně netěším. A ty většinou kupuji ve slevách, když dosáhnou cenu kterou jsem ochoten akceptovat. A někdy mě příjemně překvapí (Walking Dead, State of Decay) a někdy mě vůbec nebaví (Castlevania, Titanfall..).
Tento přístup mi připadá v pohodě. -
-
To znám. Na něco se těšíš, koupíš hned, dohraješ, odinstaluješ... A pak zjistíš, že vychází další a další DLC, ale hra už se ti nechce znovu instalovat, protože už hraješ něco jiného. Ale zároveň máš blbý pocit, žes o něco přišel. A proto jsem začal kupovat až s odstupem času i to na co se těším... *7*
GOTY edice -
-
A preto si pekne počkáš na letné alebo zimné steam zľavy a nakúpiš tie dlc za zbytkovú cenu a budeš mať hru kompletnú.
-
-
dlc sú hovadina a ak už ich chcú vydať mali by slúžiť ako prestíž pre daného vývojára... táto somárska politika sa osvedčila na konzoliach a teraz zažíva veľký boom na PC... divím sa že ľudia sú ochotní nechať sa takto manipulovať
jo a tieto DLC boli kedysi datadisky a mali aj viac obsahu... obyčajne vždy ponúkali nejaký dodatok ku kampani a tak... dnes to už nevidíš lebo načo keď sa dá ustrihnúť pár vecí z originálnej hry a dodávať ich za peknú sumičku ako zákusok pre hráča -
-
Treba si vedieť vybrať, ja som si trebárs tento rok žiadne dlc nekúpil a ani neplánujem.
Ja osobne som zhrozený keď si pozriem katalóg steamu a pri hrách ako train simulator, sleeping dogs, borderlands 2, saints row a podobných hrách vidím dlc, ktoré v cene prevyšujú hodnotu originálnej hry niekedy až trojnásobne...to je vážne na hlavu postavené.
-
-
-
-
-
Bože to je špek... a pochybuji že polovina PC hráčů čeká na slevu... vždyť skoro 90% hráčů hry jen stahuje *12*. Kdyby to byl článek o konzoli tak bych tomu věřil, tato komunita alespoň nekrade a váží si vývojářů.
-
-
Prosimtě nech toho ty pokrytče... Kdyby bylo tak jednoduché pirátit na konzole stejně jako na PC tak vy šulini taky dávno pirátíte. Normální člověk nedá takový balík za hru. Ještě když 90% těch her jsou odpad. Já hry samozřejmě stahuju a pokud mě hra baví tak si ji koupím. Nejsem hlupák abych kupoval zajíce v pytli.
-
ano aj preto xbox verzia GTA V svojho času trhala rekord v návšteve pirátskeho zálivu že ;)
-
-
Bude zábavné pozorovat stahovanost PC verze. Já se klidně vsadím, že překoná obě konzole. *1*
-
-
ja o tom každopádne nepochybujem vzhľadom k počtom PC hráčov... paradox je podľa mňa ten (aspoň mne sa osvedčil) že človek ktorý si kúpi drahú zostavu nemá záujem už následne kupovať hry... mám taký prípad dokonca v rodine :/
-
To bude tím, že stahování na PC je daleko daleko jednodušší než u konzolí (pokud to tam vůbec jde). To se to pak dohání a předehání, co? Asi jako kdybys srovnával počet snědených porcí hovězího steaku ve steakhousu a ve vegetarianský restauraci.
-
-
A jako co? Takže tím, že jde na PC warez v pohodě někdo PCčkáře nutí, aby služby zátok využívali?
Další pitomá výmluva.... -
-
Ale doháje, vždyť starý konzole warez umožňují, takže si ho můžeš porovnat u početně podobných herních základen na konzolích a PC. Kdo ve warezu vede? *14*
-
Pitomější je dělat z pcčkářů zloděje, a z konzolistů slušňáky, když ti druzí prostě nic takového provádět nemohou. Proto nevíme, jestli to nejsou náhodou stejný sv1ně. *1* *1*
-
-
-
-
je celkovo smiešne že konzola kde si človek musí platiť už len za samotný multiplayer sa predáva najlepšie... ktovie asi prečo... načo si nahovárať že pirátstvo na konzoliach neexistuje... každopádne aj tak zastávam názor že konzola je veľmi dobrý kompromis pre nenáročného hráča (nehovoriac o pohodlnosti gamepadu ktorý ja osobne preferujem radšej ako tlačiť sa za klávesnicou... bohužiaľ dota 2 sa tým hrať nedá :D)
-
pána boha, ľudia nereagujte na podmostových obyvateľov.
-
-
Konzole ? a jak si je váži ? vývojáře ? vždyt kupují hry jenom proto že musí ... a kdyby 90% pc hráčů hry stahovalo tak neexistuje žádný herní průmysl, vzbud se ...
-
-
Se podívej např. na prodeje CoDka. Hravě vítězí konzole, protože ano konzolisti to musí koupit na ne jen to sprostě ukrást.
-
-
demagogie...
-
Dobrej příklad, COD je už dávno odpad pro děcka, proto vedou konzole *3*
-
Tak to je dobrý protimluv. Nejdřív, že si komunita váží vývojářů a pak že si to MUSÍ koupit. Prd si váží. Vývojářů si váží procentuelně plus mínus stejně. Jenže si to musí koupit protože - A) nemají PC, kde by to ukradli a chodilo jim to v normální kvalitě B) neumí si upravit konzoli, potažmo mají takovou kde to nejde. Celá věc a konec kravin.
-
-
-
-
Přesně tak. Za krásnou krabicovku jsem ochotný dát klidně 1500 Kč i víc, ale za nějaké digitály (které mi ani pořádně nepatří) víc jak těch 5€ prostě nedám.
-
akurat v humblebundle store je kazdy pondelok free hra
-
Tak to je jasný já kupříkladu kupuju jedině ve slevách jinak z toho nemám požitek. Jakmile se mi podaří dobrej kauf jako nedávno Tomb Raider GOTY za 88Kč nebo Metro: Last Light Complete Edition za 79Kč tak se mi vyplaví Endorfin a Serotonin a to mi delá moc dobře a vydrží mi to na par tejdnů ten dobrej pocit.
-
Tak ono je to skutocne velmi prekvapive, ze ludia cakaju na prvu zlavu....kedze startovacie ceny digitalu su vyssie ako krabice vdaka retailovemu tlaku na publisherov. Po zlave sa dostanu do normalnej cenovej hladiny. Takze na rozdiel od NPD analytika by som skor bol za system...v predobjednavke bonusova zlava, pri starte cena pod urovnou krabic a tu potom pokojne drzat dlhsie.
-
Nedávno jsem se tu o tom rozepsal v diskusi. Hodnotu hry si určuju JÁ SÁM, a kupuju, až pokud hodnotě odpovídá i její cena.
-
-
A nezapomeň dodat, že ty, co kupují hry při vydání, jsi označoval za ovečky...
-
-
Přesně tak, ovce jim říkám.
-
-
proto si tolik lidi jde pro hru do pristavu *15*
-
-
Ano, kvalita stojí za prd, ale děckám stačí když to vypadá dobře vizuálně.
-
-
-
Další článek, který si přímo říká o žabomyší války *1*
-
Her je dost, ani je nestíhám hrát. Kupuji jedině ve slevách, nad 5 éček nenakupuji.