Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Proč to sem dáváte? Kdyby byli tak nevinní, jak se všude píše, tak už sou dávno na svobodě!

Navíc je to web o hrách, nevím, proč by se mělo pomáhat osobám, které porušují zákony.

Pro TISCALI: Budete také psát o českém profesorovi z univerzity, kterého viní ze špionáže v Africe?
    • ty si taky pekny magor, jednou sou to nasi cesti herni vyvojari, tak je namiste, ze se o ne ceska herni scena zajima. jestli svym selskym rozumem nejsi schopen pochopit jak absurdni to obvineni je, tak ti uz asi neni pomoci.
    • Magister_Peditum
      "Kdyby byli tak nevinní, jak se všude píše, tak už sou dávno na svobodě!" - Jasně, proto dochází k justičním omylům, kdy lidi sedí roky v celách smrti, než se náhodou zjistí, že byli odsouzení za něco, co nespáchali. *7* *1*
    • sleepless
      Neresime, jestli jsou vinni ci nevinni, jen si myslime, ze je dobre je odsud dostat do CR. Pokud soud ma probehnou, tak probehne, ale nemusi tam na nej cekat rok a pul (v tom nejhorsim pripade). A piseme o nich proto, ze jsou to herni vyvojari, protoze je zname a zalezi nam na tom, aby se to cele co nejrychleji objasnilo.
      • Děkuji za odpověď.
      • ja jsem slysel ze rok a pul to bude v tom lepsim pripade :)
    • No minimálně podle živosti diskuze to vyvolává fajn traffic a s hrami to je tak nějak spojené, i když spojení je čím dál tím krkolomnější. Pravda, radši bych info o ARMA 3 xD
    • A na jakou hru pan profesor v africe shanel materialy?
  • Clanek se jmenuje "Pomozte českým vývojářům domů z řeckého vězení ", vazne nechapu co tu dela ten zastup ubohych hovadek, co jim evidentne pomoct nechteji
  • jojo, tak to dopada, kdyz si nekdo o sobe mysli, ze je borec aa vsechno mu projde, asi si hosi zapomeli vzit sebou poradny balik na uplatky
    • a dalsi co ma naprosto jasnou predstavu o tom co se stalo, bravo
  • No jo, aspoň si chlapci příště rozmyslí, zda dělat či nedělat státu mezinárodní ostudu svými nekalými praktikami za účelem zisku. Jakožto zaměstnanci herní firmy měli s podobným obviněním v případě jejich lehkovážného chování počítat. *6*
    • zato ty nedelas ostudu jen statu, ale i cele sve rodove linii.
  • To mě by spíš zajímaly posbíraná "fakta" od nějaké třetí strany, než z nějaké pochybné OMG HELP stránky... jenže kdo by se o to staral, zas tak zajímavý případ to není.

Už aby to skončilo, tolik patriotismu tu nebylo už dlouho!
    • sleepless
      Fakta treti strany by vysla najevo, kdyby doslo k soudu. At klidne dojde, ale kluci tam na nej nemusi cekat v tech otresnych podminkach rok a pul. Nikdo netvrdi, ze jsou nevinni podle Reckeho a EU prava, dukazy na to nikdo z nas nema, jen tvrzeni jedne strany. Ono jde opravdu hlavne a jen o to je dostat odsud, ted hned. Pak se to dale muze resit.
      • Spíš jsem myslel, že by nějaký zpravodajský server mezinárodního formátu udělal něco jako souhrn, kde a kdy si informace protiřečily a tak dále. O ničem takovém nevím a jak říkám, ani to asi nikoho moc nezajímá.

Každopádně by jim podle mě ČR neměla rozkazovat, ani to moc nedává smysl... Taky bych nějaké východoevropeské zemi nevěřil *1* . Ale to už je na všech těch EU směrnicích, OSN zákonech a bůhvínačem ještě.
        • To buď pokojný, Gréci si do toho kecať nenechajú. Ak im preukážu úmysel, tak si pekne posedia v gréckej base.
          • To asi nenechají. A i kdyby jo, při jejich rychlosti by to stejně tak rok trvalo. *1*
            • No majú tam teraz "bordel." Tak sa nie je čomu čudovať. A ak pôjde situácia takto ďalej, tak tú armádu, čo si tak strážia pred špiónmi, možno budú naozaj potrebovať.

Každopádne v podobnom prípade z roku 2001 úrady tiež rozhodli o kaucii až za 6 týždňov - jednoducho vyšetrovanie trvá istú dobu. A keď ide o špionáž, tak to neberú na ľahkú váhu.
      • a kdyby tam jeli okradat lidi tak taky budes volat at je co nejdriv pustej domu a pak se to muze nejak resit? pral bych ti aby te taky okradli!
        • to je argument jak pod na mne z boku. OK kdyby tvou matku v recku obvinili z kradeze, a drzeli ve vezeni 70 dni, urcite by si ji nechtel dostat domu, ze ne?
          • Čili abychom si to tu srovnali - vy tady jste zásadně proti objektivnímu uvažování, co? Když to takhle srovnáváš.
    • Vygoogli si "arma developers arrested." Sa ti otvoria oči a uvidíš ako tá fanstránka zavádza.

Myslím, že to bolo na eurogameri, kde mali aj článok o tom, ako boli vývojári varovaní pred fotením vojenských objektov na lemnose MESIAC PRED zatknutím.
      • Hod odkaz prosimte. Jinak to varujou vsechny turisty nebo jenom herni vyvojare?
        • http://www.eurogamer.net/articles/2012-09-11-arma-dev-confirms-staff-arrested-accused-of-spying-by-greek-authorities

Varovali špecificky ich, normálni turisti nie sú tak blbí, aby fotili zakázané objekty.
        • Varují jen vývojáře, kteří předtím vyjádřili svou touhu to focení provést.
      • No jo, o tom varování vím, však to taky je jeden z důvodů, proč naprosto nechápu ten jejich fanklub. Když jsem si naposled hledal nějaké info, tak to byly samé staré články. No, ale kouknu se znova :)
  • Nechci byt prehnane pesimisticky, ale sance ze nejaka petice nebo natlak od kdovi koho muze pomoci je velmi mala, jedine ze by se o to zacala vice zajimat nase vlada, potazmo ministr zahranici. Recko ma ted uplne jine problemy a v zemi je docela slusny chaos, ktery nema daleko do obcanske valky, se kterou uz maji zkusenosti z let 1944-49.
  • lorenzo ty jsi debi*, to fakt veris tomu, ze tam provadeli spionaz? Ja reckou vladu ani zakony neuznavam.
    • Klídek, na rozdíl od tebe vyjadřuju svůj názor slušnou formou a ten nikomu nevnucuju,co je špatného na tom počkat na soud,kde se proberou fakta a ukáže se,kde je pravda (tzn.nebudou tam sentimentální články a výlevy).Já mám pocit,že je tady část lidí,která se bojí pravdy...
      • prosimte, cesti spioni by netrefili ani na letiste. vzdyt to obvineni je naprosto absurdni ok, nahrali co nemeli, ale spioni, wtf?? v dnesni dobe, kdy amici beztak vedi i jakou barvu trenek maji dustovnici v te slavne vojenske nemovitosti, bude nekdo nekoho drzet ve vazbe po takovou dobu a dokonce nepovoli ani kauci? opravdu??
  • spolehat se na nase politicke prizdisra*e je, myslim si zoufala varianta. Lepsi by bylo udelat sbirku a najmout pravnicke spicky. A cely pripad dotahnou na vyssi uroven, nez je reckej soud.
    • Erien
      Aby se to dostalo na mezinárodní soud, musí to dojít až k nejvyššímu soudu v Řecku. A to s rychlostí jejich (ne)fungujícího justičního systému, může trvat i desítky měsíců.
  • nasrat, mě taky nikdo v životě nepomohl
    • Taky nechápu, co je to za mediální humbuk,spousta lidí (nejen u nás) je v těžké životní situaci,mají spoustu problémů,ale média se o ně nezajímají a jejich osudy jsou mnohdy daleko těžší, než je tato kauza (smrt blízkých atd.).Už z toho začíná být telenovela.Pořád jsme se ale nedozvěděli,jestli jsou vinní nebo ne.Byli obviněni v Řecku a zadrženi,proč ale jistí lidé chtějí,aby intervenovala naše vláda,ministr zahraničí atd.?měli bychom respektovat řecké právo a zákony, a nebo pro turistiy snad neplatí?Pokud jsou obvinění nevinní a nemají co skrývat,můžou se obhájit u soudu a budou propuštěni...
      • ani se nemůžeš dozvedět jestli jsou vinní nebo nevinní jelikož platí presumpce neviny ... jseš nevinej dokud soud nerozhodne o opaku...
        • jak kde
      • Erien
        Smrt blízkého je politování hodné, ale článek o tom na internetu nikomu nepomůže a život to nevrátí. Stejně tak jako čtu každý den, už týden v kuse o tom jak na rally zemřely 4 dívky. Pomohly tyto články někomu? Navíc plné nesmyslných a vycucaných informací. Jen samotnému zpravodajství aby bylo více čtivé. Ale články o Ivanovi a Martinovi, třeba dokážou zvednout tlak na vládu. A taková reportáž v televizi, nebo článek na novinkách dokáže možná ty dva z Řecka dostat, a zachrání tak dva životy, narozdil od debilních článku omyvající ty stejné informace každý den, které už těm holkám život nevrátí a rodině to náladu taky nezvedne.
        • Hm a co clanky o bezdomovcich, lidech s exekucemi na krku, lidech, kteri nemaji na operace atd. Je pravda, ze mrtvym zivot, nic nevrati. Ale je rada jinych lidi v mnohem tezsich zivotnich situacich na ktere lidi zvysoka kaslou.
          • ok, takze na zaklade teto argumentaci si nezaslouzi podporu, nebo pomoc nikdo. No si to tak ymoh napsat hned v prvni vete.
          • Rozhodne bych nechtel nikoho urazit ale bezdomovcem se vetsinou stane clovek z "vlastni vule" a ten kdo se z tech sracek chce vyhrabat tak se znich vyhrabe existuje spousta oraganizaci ktere pomahaji lidem v nouzi
            • Oni asi budú mentálne zaostalí z vlastnej vôle, tak sa im nikto neponáhľa pomáhať, lebo by to vlastne bolo proti ich vôli.
            • Haha, tak se podívej kolik je mezi bezdomovci mentálně zaostalejch
          • Erien
            Nepsal jsem aby se nepsalo o lidech co nemají na operace. O lidech kteří to potřebují a pomůže jim to, by se psát mělo. A to je přesně tenhle případ.
          • Bezdomovci nemajú za sebou stádo právnikov, čo im zorganizujú osobnú fanstránku a snažia sa všetkými možnými spôsobmi - aj apelovaním na nacionálne cítenie - zavádzať verejnú mienku a vytvárať tak nátlak na činnosť justície.
    • N7N7
      Tobě není pomoci.
  • N7N7
    Doufám, že budou hoši aspoň do Vánoc doma, snad se zas tolik nestalo. Kolik sviní a grázlů běhá po svobodě a ještě se poctivým lidem smějí do tváře? Obyčejného člověka zavřou okamžitě. Smutný to svět.
    • Kdo jeto obycejny clovek nebo cojeto prosim
      • N7N7
        cohen: Obyčejný člověk? To jsme my všichni, na které se vztahují zákony naší země. A pak jsou tu ještě ti nadlidé, kteří jsou povznesení nad všemi zákony. Třeba taková Dara Rollins nebo Janoušek. Semelou tě pod koly svých vozů, a zatímco by obyčejný člověk dávno hnil ve vězení, oni si vesele pořádají své koncerty a jsou vysmátí. To byl jen příklad, o našich policích ani nemluvě. Oni můžou cokoliv, imunita, peníze, svět bez hranic. Obyčejný člověk může akorát držet hubu a krok a poslušně dřít v práci. Jo a tomuto systému se říká tzv. demokracie. *4*
      • To bude ten, čo vedome porušuje zákon, a keď ho pri tom chytia, tak je to zrazu "mamí, tatí, pomóc."

Vysrali sa na grécke zákony, si mysleli, že sú veľkí borci herní vývojári, tak nech si teraz užijú análnu medicínu v gréckej base.
        • vlastik.plaminek
          Kdyby tam chytli čoboly, tak fňukáš jak zmlácená k*rva.
        • je mi te lito, ale neboj talent se pry dedi ob generaci, takze tve deti snad budou ok
        • Coffin.Corner
          Doteď jsem tvé názory (včetně předchozí diskuze) bral jako celkem opodstatněné a cenil jsem si toho jaký máš přehled. Situace totiž opravdu není černobílá a každý má nárok na pochybnosti, ale tímhle ses odhalil jako obyčejný, zakomplexovaný chudák a lituji, že jsem na tebe vůbec kdy reagoval.
      • to seš ty tak zdrhéj už po tobe jdou

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit