Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Beztak se nakonec přijde na to, že je to sponzorováno tv n*va (radši sem tam dal tu hvězdičku, aby mi někdo nesmazal příspěvek, kvůli nadávce)
    • zdenek.zahora
      "Projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Cílem je vytvoření kvalitního interdisciplinárního a mezinárodního týmu v oblasti sociálně vědního výzkumu internetu a nových médií. Kromě českých vědců z oborů psychologie, sociologie či mediálních studií se tak projektu účastní i řada zahraničních expertů."

Z oficiálních stránek: http://ivdmr.fss.muni.cz/projekt-vitovin
      • Pilgrim66
        Wow. tak jestli tuhle zaujatost platěj z fondů, tak to je nářez. Dotazník tě z podstaty nemá navádět k odpovědi. Pokud formuluješ dotazník tak, aby ti vyšla odpověď, kterou chceš tak je něco špatně.
        • noo to neni uplne pravda, mas stanovenou hypotezu a podel ty davas otazky to neni o tom, že by si byl zaujatej je to prostě nějakej předpoklad kterej bud na konci potvrdíš nebo vyvrátíš, samozřejmě k tý hypotéze musel bejt nějakej předpoklad, ale takhle je hned osočovat by nebylo fer.

Samozřejmě bys mohl dotaznik udělat na daleko vic otazek a mohl bys to tam zamotat tak, že by z toho ta hypoteza nešla poznat, za účelem toho aby se ti li di v tom otazniku třeba vic otevřeli,ale tak daleko zase se znalostma o tyhle problematice nejsem takže nevim.

Každopádně je chyba ten zavádějicí nadpis článku , protože to lidi už předem staví do opozice.
          • Pilgrim66
            To jistě, ale nemáš ten dotazník formovat (pokládat ty otázky) tak, aby sis tu hypotézu potvrdil. Dost často se právě tohle dělá u polotickejch průzkumů.
      • heleď ty z toho přidělenýho grantu máš stálej plat ,nebo jenom nějakou koncovou odměnu? mě to vžycky zajímalo.
  • promitac
    Otvorim, dajte mi email, zatvorim tab.
    A podla toho co tu citam som o nic neprisiel. *4*
    • hele ten email nemusíš ověřovat a zaručuji ti, že se u toho pobavíš
  • zdeeneek
    Mozna mi prijde i zbytecny delat nejaky dotazniky. O tom co jsou hraci zac se da dost zjistit i v tehle diskuzi *1*
  • No podla tohoto co tu citam, by som ako poslenu otazku dal "urazil vas tento dotaznik?" :) resp. "myslite si, ze my si uz dopredu myslime, ze ste debilove?" :D:D...
  • Trochu mi přijde, že pojem "online hry" a ta nabídka, kterou jsem tam viděl připomíná pejska s kočičkou. Případně míchání jablek s hruškami.

Přijde mi veliký rozdíl ve hrách, které lze hrát jak offline, tak online (Call of Duty), hry jen online (World of Tanks) a nakonec hry které beží pořád a nelze si vybrat, kdy budu hrát (Travian).

Respektive to vymýšlel určitě nějaký odborník a velmi by mě zajímalo, kolik těch her autor hrál nebo zkusil, aby na zákldě toho mohl vypracovávat nějakou studii. Případně jestli jen projel nějaký katalog.
    • Tilwaen
      Projel pouze katalog, místy navíc hodně děravý *4*
  • x_ander
    Občas si tady připadám jak v zoo... Ale to už by ani nebyly games.cz bez takovýhle diskusí. Bavím se velmi :-D
    • TheGGG
      Souhlas, popravdě mě při čtení některých příspěvků běhá mráz po zádech. Kdyby Praotec Čech viděl jaké typy lidí budou chodit po jeho milované zemi, zřejmě by si na místě provedl kolonoskopii oštěpem. Chápu že sem chodí i mladší ročníky, ale co je moc to je moc. Hraní her neškodí, ale navštěvování diskuzí a čtení některých komentářů může pro dosud se vyvíjejícího jedince mít vážné následky.
      • tebe uz ty nasledky asi postihly, co?
        • Ahoj! Můžu se přidat do diskuze? Jak vidím, všichni mí bratři už tu jsou. :---))))
      • x_ander
        Potrefená husa se ozvala :-D

Ale ja to beru všecko, prostě se bavím. Bez šílenců jako jsi ty, joe, zmatený trollhunter Veskoslav atd. by to tady prostě byla nuda. Jen Trisska tu dnes ještě chybí.

Btw. klobouk dolů před Yuffie, ta má nervy ze železa snad...
        • TheGGG
          Pff jaká potrefená husa, připadám ti snad jako troll? Popravdě nejsem šílenec, (vesk. a joe jsou, ale to je něco úplně jinýho) jen se nebojím předkládat nepopulární názory, ale právě díky lidem jako jsem já, co se nebáli postavit davům, obětovali se pro budoucí pokolení, stali se nezlomnou oporou pro ty jenž se nechtěli klanět, právě díky takovým jsem se osvobodily z útlaků a víru fanatizmu, lidé jako já, trolldiskuzní, Trisska a chudák JindraVeliký (R.I.P.) zajistí svobodu tvým synům a vnukům. Před lidmi co přežili koncentrační tábor by ses také nechoval neuctivě, prokaž tedy trochu úcty i bezejmenným diskuzním hrdinům.
          • Miserius
            Proč pořád řikáš že Veskoslav je troll? Můj nazor je casto hodne odlisnej od jeho ale nikdy jsem ho tu nevidel trollovat nebo psat vylozene nesmysly...Par mistnich individuii se te tu chytlo a taky uz nejakej ten cas rikaj ze je troll a ja porad nechapu proc...
            • TheGGG
              První jsi vždy zareagoval ty kamaráde, já se jen bráním. Ostatně nato má právo každý svobodný člověk. *5*
            • 2ggg
              jedinej kdo ma tady potrebu osocovat jsi ty
            • Miserius
              Dík, to jsem potřeboval slyšet, teď uplně změním muj život
            • TheGGG
              a zapoměls na takovýho toho co má pořád potřebu se hádat a psát urážlivé blb*sti, aby zakryl vlastní dedememe*ci jak jen si říkal, hmmm nebyl to joe?
            • GGG ma nejakej mindrak z pc a je zatvrzelej konzolista a Miserius je hlupák co píše nesmysly.
            • Výzkum na téma "Fenomén trollů v diskuzních forech". To by bylo teprve zajímavé počteníčko.
            • Je to nemoc. Asi nejaka trollofobie. Za kazdym clovekem s jinym nazorem vidi trolla. A taky ma pocit ze je poslednim ochrancem jedine pravdy. Bohuzel ho v tom nohsledi podporuji.
            • x_ander
              Miserius: Veskoslav je naopak trollhunter, který se občas neudrží a přepískne to. No a občas je nelepším způsobem, jak přemoci nepřítele, stát se jedním z nich.

Jinak souhlas. Veskoslav má občas názory prazvláštní, ale nesmysly nepíše. Jen je dost vidět, což se trollům jak GGG hodí do krámu.
            • TheGGG
              Je buď troll, nebo jedinec nebezpečný svému okolí. Myslím ale že jeho potřeba osočovat každého z trollingu (i když se jedná o obvinění zcela směšné) pramení pouze z jeho potřeby na sebe upozornit a dostat se do jakési pozice diskuzního Alfa samce.
          • x_ander
            Máš pravdu, nejsi troll. Jsi obyčejný nefalšovaný debil:-D
            • x_ander
              GGG: Já nekřičím, já se jen bavím :) A dnes jsem se už pobavil dostatečně, takže se tady nebudu s tebou dohadovat o hov*ě, protože si zcela jistě najdeš další svůj argument. Je pěkné počasí, tak si jdu užít neděli. Jdu na zmrzku, tak se měj :)

Jinak pevně doufám, že se tímhle vším taky jen bavíš. Pokud bys to fakt myslel vážně, tak opravdu vyhledej pomoc...
            • Robotron3
              Tady je to jak v poslanecký sněmovně *15*
            • TheGGG
              Fakta?? Jak můžeš říct co jsou fakta? To co považuješ za správné? Prosím tě, uvědom si že takových lidí byla před tebou hromada a nakonec stejně jejich křik vyšel do prázdna. Neb před pravdou kterou šířím není žádná tvá špinavá lež dost pevná.
              PS: jen se pokochej mojí odpovědí v diskuzi o Vávrovy a pochopíš že jsi narazil na člověka kterého tvé ohavné praktiky a černá demagogie nezlomí.
            • x_ander
              Neurážím, jen konstatuju fakta...
            • TheGGG
              Ale simtě, už není koho udávat tak musíme urážet na diskuzi?
            • x_ander
              Hellspont: Ale no tak pane továrníku, neberte to zas tak vážně. U GGG jsou ale vlastně jen dvě možnosti. Buď to, co napsal výš, myslí vážně, a v tom případě je opravdu nemocný a měl by vyhledat odbornou pomoc. A nebo to vážně nemyslí, což v kontextu s obsahem jeho příspěvku je čisté trollení. Takže asi tak. S hloupostí to zas až tak nesouvisí.

Ale máš bod za to, že vyznáváš WildCats :)
            • No, protože vy jste genialita v té nejryzejší formě už podle těch profilových obrázků. Víte jak říkal forest: pro hloupého každý hloupý
          • walltar
            Lol ty seš d*bil ...
            • Miserius
              *1* Jojo, 3x jsem si namlel hubu a tak jsem se rozhodl uz v ni radsi i psat do diskuzí
            • TheGGG
              Ty sis tu helmu očividně taky nasadil až potom co jsi párkrát přistál na hlavě že?
            • Miserius
              To je Neoryk, první přemožitel Matrixu, co vas v tech školách učí?
            • TheGGG
              smutné že si člověk jako ty vůbec dovoluje pošpinit fotku našeho milovaného Masaryka
  • Miserius
    No co je tohle za dotazník? Jim stačila otázka: Jste zanedbaný nerd co jen sedí doma a kontakt s clovekem mel naposled pred 2 rokama? Souhlasím, Spíše souhlasím - vyberte správnou odpověď
    • Bože vždyť je to naprosto běžný psychologický dotazník. Nerozumím tomu, proč se nad jeho podobou každý pozastavuje *7*. Nikdo se nikdy nesetkal s metodologií kvantitativního výzkumu?
      • michelangelo
        Spis to vypada, ze se potrefeny husy ozyvaji a nelibi se jim, ze je nekdo chce spocitat, nedejboze z toho vyvozovat i nejaky zavery :) Teda alespon podle vetsiny hodne prehnane nenavistnych a nastvanych reakci.
        • Miserius
          No, podle dotazniku jsem z toho vysel jako nekdo kdo se o hry ani neopře, jak to vše bylo na Online hry *15*
          • michelangelo
            Taky to je urceny hracum online her...

Ja jsem se na nejakou dobu vratil k diablu, vecer, brain off, pulhodka az hodka klikani odhadem, tak jsem se dotazniku ucastnil, i presto, ze k online hraci mam hodne daleko.

A prave po kratkym navratu do Diabla, vidim pripady tezkych zavislosti, kdy tam nektery lidi jsou vylozene porad, at tu hdu zapnu kdykoli. Jeden priklad za vsechy.

Chlapek okolo triceti, v zivote nepracoval, bydli u babicky o kterou se stara a z jejihoz invalidniho duchodu je ziv a nakupuje si travu, kterou pri hrani zhuluje. Predtim roky hraval Warcraft. To je cilovka a snazili se nekdo dotaznikem zjistit, kolik podobnych existenci se pohybuje svety online her, tak to je snad dobre ne?

A vsichni, co tu nadavate pusobite, budto, jak rikam, jako potrefeny husy, tedy lidi travici u online hrani tak moc casu, az vas to samotny urazi, ale prestat s tim stejne nehodlate. Nebo jako lidi, co to berou jako utok na hrani obecne, coz naopak znamena uplny nepochopeni pointy dotazniku.
            • spis jestli to není primo autor/spoluautor. To jak to tady od zacatku sonduje to naznacuje.
            • Takze na tom dela kamaradka/spoluzacka Yuffie? V tom pripade uz chapu ty "nezaujate" reakce *1*
            • Ale no tak, doufal jsem, že mě rovnou poučíte, proč je tomu tak, když se v tom tak vyznáte. Vy se znáte s autory?

Schůzku nepotřebuji, v podstatě už jsem si na výzkum názor udělal a nemám zájem na něm nějak spolupracovat.
            • Ivorne: dle toho, že mám s obdobným výzkumem řadu zkušeností. Pokud chcete, mohu vám s kolegyní, která na tomto projektu pracuje sjednat osobní schůzku, abyste měl konečně pokoj.
            • Odkud víte, že je ten dotazník skutečně mířen na konkrétní hypotézu o hraní online her? Například titulek "Studie o českých hráčích online her." tomu moc nenapovídá. Ani úvodní stránka dotazníku se o ničem takovém nezmiňuje. Naopak se celkem konkrétně prezentuje, jako co nejširší analýza českých hráčů online her.

Působí to tak, že si autoři myslí, že obecný výzkum hráčů online her se dělá pomocí otázek na negativní jevy spojené s hraním online her.
            • michelangelo
              Copak se na ten dotaznik neda odpovedet tak, abys nepusobil jako zavislak? DA. Dulezity je odpovedet zodpovedne a nesnazit se hrat si na nekoho kym nejsi, cili nelhat. Vzdyt je to anonymni...
            • Ivorne: Ano, ano. Jediné co se dá vytknout je mystifikace kolem toho, na jaký jev je dotazník zaměřen. V tom mohu souhlasit.
            • No ale pokud je cílem dotazníku skutečně jak říkáš "zjistit, kolik podobnych existenci se pohybuje svety online her", tak to ale není vůbec výzkum online her, jak se dotazník představuje, ale spíše výzkum těchto "existencí".

Když si pak na webu přečtu, že bych tento dotazník měl vyplnit, tak to vypadá, že si ten co to psal myslí, že jsem cílová skupina toho dotazníku. Což mě zcela nepodmíněně staví do poněkud nepěkného světla.
          • No já jsem si zase myslel, že jsem člověk co se o hry ani neopře ale podle dotazníku už bych se měl jít pomalu léčit :D
          • Velká chyba je ta, že tento dotázník chápete jako nějakou obecnou analýzu, hráčů online her. Je to logicky zaměřeno na jednu konkrétní hypotézu. Nikdo vás ostatně k vyplnění nenutí.
            • Analýza proběhla dle vaší "úžasné logiky", pane menza. Takže to vy vydáváte jídlo u okýnka v akademické menze na Moravském náměstí? No jistěže, ten nakvašený obličej, to nemůže být nikdo jiný! Prosila bych do jídelníčku zařadit více (anebo nějaké) veganských pokrmů a bude to fajn. Ne že bych vám to vychloubání neuvěřila, ale přesto ve mne hlodá silná skepse. Obrovské železárny? Tak to už musí být panečku jiné kafe. To se omlouvám pane továrníku.
            • Informatik ekonom, toho času vedoucí logistického odd. v obrovských železárnách. Abstinent. Člen Menza. Ublížený: kdo není a jestli ti připadá, že svět není nastavený proti tobě, tak ti asi něco uniká. A tou analýzou jsi mě přesvědčila, že jsi fakt tak dobrá jak píšeš, tak už konečně zalez.
            • Hellspont: Vy budete nejspíš ten ublížený jedinec, co vystudoval 2 leté učiliště, živí ho neatraktivní špinavá práce a celý život bude v hospodě u půllitru nadávat na to, jak je celý svět proti němu, což? Klaním se před světákem.
            • Ty tady mluvíš o zavedněnosti? Poznal jsem za život hodně takových lidí jako jsi ty. A počítám, že silná omezenost na výhradně své vlastní názory ti taky nebude asi cizí, viď paní Mgr. PHDr. Doc CSc. a o realném životě vím houno.
            • Pane s helmou: překrucujete fakta. Jediné co se mne osobně dotýká je zabedněnost *3*, nikoliv váš názor.
            • Veskoslav
              Vem modrou, bude větší sranda:-D
            • Miserius
              Tak promiň, já nevěděl že se tě tak dotkneme že se nám něco nelíbí, beru rudou vlajku a jdu do ulic
      • Miserius
        To je jako kdyby se ptali kamionaku: Prostitutky si platite Velmi casto, casto, obcas, malokdy *1* Proste uz predem si udelali nejakej obrazek o tom a tobe jen daj moznost to trosku zmírnit
        • Pokud by na začátku takového výzkumu byla výzkumná otázka typu "jaké jsou sexuální návyky řidičů kamionu", tak proč by se tam taková otázka neobjevila? Kriste na nebesích, pokud netušíte, jakým způsobem se podobné výzkumy v humanitních vědách dělají, tak se prosím zdržte kritiky. Působí to hloupě. Asi jako člověk, který se v galerii moderního umění rozčiluje nad tím, že to jsou všechno s**čky.
          • Veskoslav
            A když vím, jak se dělají a přesto si myslím, že ten průzkum dělal s prominutím zaujatý idiot, tak to můžu kritizovat?
            • tom: takto se právě dotazníky nevyhodnocují. Samozřejmě že je vždy dopředu počítáno s nějakou interferencí ve formě nepravdivých odpovědí, ale na vyhodnocení tyto obavy nemají vliv. Operacionalizací se odpovědí převádí na měřitelné hodnoty, se kterými se dále pracuje. To jestli jste odpověděl záměrně jinak, na to se zde nehraje. Anonymita by měla u tohoto druhu dotazníků zaručit to, abyste odpovídali podle pravdy. Jistě, váš subjektivní pocit, může realitu opět zkreslit, ale zase a znovu, na to se tady nehraje.
            • A tvoje reakce mi prijde absolutne stejna. Slepe obhajovat něco co sama pripoustis ze muze bejt zaujaty.Ja si myslim ze lidi neštvou tak ani ty otázky jako spis výsledky kery autori chteji. U otázky muzes dat jakoukoliv odpověď ale jak bude vyhodnocena? To ze sem oznacil ze todle se me netyka klidne muzou vyhodnotit ze to nechci priznat. Promin ale i jako laikovy se mi to zda zavadejici. A muzes rict ze předjímám výsledky ale předjímám je na zaklade toho jak dotaznik na me pusobi.
            • Ale prosím kolego. Pokud je ale zaměřen na případnou sociální patologii spojenou s hraním online her, tak je naprosto v pořádku vystavěn. To, že výzkum vychází z a priori předpokladu, že se nějaká soc. patologie s hraním obecně pojí je možná známka zaujatosti, přesto si dovedu představit podobný dotazník užitý na jakoukoliv myslitelnou zájmovou skupinu. Setkala jsem se s desítkami podobných dotazníků (sama jsem několiv konstruovala) a nemohu říci, že bych v něm spatřila něco pobuřujícího. Pokud Vás podobné problémy netrápí, tak máte vždycky možnost odpovědět, že vás se tento jev netýká. Proč takový poprask. Reakce je podobná, jakou bych asi čekala u silně věřící osoby, při dotazníkovém šetření "sexuálních návyků v partnerských vztazích".
  • Zasekl jsem se na první otázce s emailem. Škoda *5*.
  • tipuju, že výsledná zpráva/práce bude psaná fontem comic sans a bude tam hafo mrtě klipartíků.
    • Myslíš stylem legendární diplomky "Ptáci"? Stačí si zobrazit netisknutelné znaky, i v nich se autorka tematicky drží ptáků, je to totiž pořádný úlet. Jen nechápu jak to mohlo dostat 2.
  • No tak nevim.. Je jasné že dotazník se snaží řešit nějaké stávající otázky ohledně hraní her. Některé části jsou na to vyloženě, až nepříjemně cílené. Doufám že při vyhodnocování budou rozumní a budou zhodnocovat mnoho různých pohledů na to proč kdo volil jaké odpovědi. Nerad bych aby byli někté věci špatně interpretované, myslím že by tam mělo být víc možností v určitých částech.. Jako například otázka zda člověk o sobě přemýšlí.. Tak třeba o sobě nepřemýšlí, ale to neznamená, že to nikdy nedělal. to může znamenat že už má svou existencionální rovinu vyřešenou a už se tim moc nezabývá. Jako většina dospělých lidí už nad tím tolik nepřemýšlí, protože si už vytvořila svůj názor. a tak by se do jisté míry dalo uvažovat o dalších věcech.. je to velice cílené spíš na mládež... je to hodně černobílé v některých částech, ale osobnost není černobílá. Nevim no jestli ty otázky byli nastavené nejlépe.
    Nebo taky třeba, když mě občas hry odvádí od povinností, tak cokoliv co nás baví nás odvádí od povinností, a to může být i sport či čtení knih, záleží pak na zodpovědnosti člověka, jak moc se nechá odlákat od povinností, ale rozhodně bych byl nerad, aby z toho pak někdo (jako vždy) vyvodil názor že hry kazí lidi a odvádějí je od povinností, když to vlastně dělají všechny činnosti, které nás baví. (pokud teda naše povinnosti nejsou nějak provázané s tím co nás baví)

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit