Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Já doteď jedu na sestavě s AMD Athlon 64 X2 5600+ a stačí mi to, zatím jsem si na tom bez problému zahrál všechno. A když uvážím, jakou mám grafiku, tak se mi ani nechce věřit, jak dobře ty hry jedou.
    Počkám si ještě tak rok dva a pak koupím GTX 580, procesor od Intelu (asi) a konečně snad i SSD disk.
    • S tym SSD bud opatrny.
      • Co tím myslíš? Měl bych se vyvarovat určité značky nebo nějaké řady či levnějších modelů? Jsem člověk, kterému stačí na systém 24 GB, takže nepotřebuji velkou kapacitu.
        • smejki
          doporučuji ti ignorovat elita a přečíst si pár odborných článků a recenzí
        • Mnoho ludi malo s SSD problemy. Niekomu ide fajn a po napr. pol roku alebo mesiaci zdochne. Dalsim ide a pak ho najednou vyhodi a nejde detekovat v biosu. Iny stracaju vsetky data. Nie vsetky su problemove, ale u kazdej znacky sa podobne veci stali vratane Intelu ktory je obecne "najstabilnejsi". Niekedy mavaju zlu kompatibilitu s cipsetmi. Dalej je tu vydrz: u niekoho SSD vydrzal tak 1-2 roky, pri silnom pouzivani moze o rok vyrazne stratit na kapacite(a spomalit). Budes zrejme musiet riesit mnoho veci a nastaveni v OS aby si predlzil zivotnost jako vypinanie indexingu suborov atd. Pokial nemienis kupovat SLC typ ktore stoja dobrych 10-20+ tacu kc tak to bude urcite MLC. S MLC mozu byt problemy uz z principu ako funguju. Rozne low level aplikacie mozu mat problemy, u niektorych neslo ani nainstalovat OS. Viem ze iny napr. nemali problem a nedaju na ne dopustit ale uz ten princip ako MLC funguju nie je "cisty", je to strasne svinstvo podla mna. Budem k tebe uprimny: nenavidim MLC SSD's. S mnohymi SSD nefunguje tiez sleep mode. Za tie peniaze to nestoji. Dobre ti radim kup dva rychle lacne disky do raidu a vyser sa na drahe SSD, navyse teraz maju prist nove s ovela dlhsou "vydrzou" zapisu - nasobne viac. Za babku mas 2 samsung F4(7200rpm nie 5400) co su super disky, maju zatial najvyzsiu hustotu, pouzivaju len 1 stranu kotuca, jediny plater a hlavu a su uplne tiche. Teraz na nich ficim a stali ma 70eur oba. Mozes tiez caviar blacky. Jasne, latenciu ti to taku neda ale ver mi, ak ten disk neodyde hned koli defektu tak ti najskor ostane po dlhe roky, zabudni ze ti SSD bude spolahlivo slapat este 5 rokov od dnes. Moj nazor.
          • Promiň ale takovou snůšku blábolů už jsem dlouho nečetl.
  • spoock
    no, pokud myslel unifikovaný systém na hraní, tak to těžko by něco podobného mohlo být
  • Letos zrejme prijde generacni obmena ale vystacim si s i5 *5*
    • MrSanta
      Já vydržím než vyleze Doom 4 a až pak udělám upgrade podle toho, co si bude Doom 4 přát a peněženka dovolí.
  • Sandy Bridge dekuji nechci.
  • Jakápak revoluce, dokud se nevylíhnou nové konzole, nic moc velkého se stát nemůže. Tohle je hezké, ale tak na HTPC.
    • Revoluce to uplne neni, ale vhodny na HTCP? Prober se prosimte, ten vykon by tam lezel ladem...
      Ja mam rozhodne v planu poridit i5 2500K, ktera bude mit odemceny nasobic a bude za lidu 5.5tisice. Tedy v tu cenu alespon doufam... Po taktnuti budu mit vystarano na peknych par let na tricitce panelu...
    • Presne to si myslimn.
  • Já jsem zvědav, s čím se vytasí AMD Fusion, nicméně představa supervýkonné integrované grafiky je směšná. To, co tam je, je těžký low-end, ale věřím tomu, že pro indie scénu, která nepůjde po grafickém výkonu a pro budgetovky, to bude výkonově stačit. Pak bude prakticky stačit optimalizace pro Intel APU a AMD APU, což jim nesmírně usnadní práce. AAA ale bude navždy svázán s diskrétními grafikami.
    • AMD bylo, je a bude oproti Intelu o tridu horsi, obca se jim priblizi na dohled, to je tak cely ale. *5*
      • To plati len posledne roky od cias "cores". V casoch P4 bolo AMD lepsia volba.
        • no nevim stary beckovy northwoody v kombinaci s i865/i875 byly podle me ve sve dobe lepsi nez amdcka a navic sli docela dobre taktovat si pamatuju kdyz sem 2,6 Ghz hodil na 4 GHz a vydrzel az do upgradu na core quad vsechno mezitim sem preskocil :)
    • Na Fusion moc nedavam ako taky, ale Buldozer MOZNA neco dokaze, architektura je uplne odlisna od toho co tu bolo doteraz. Uvidime.
  • Cip obsahuje novu sadu instrukcii ktore vyrazne urychluju operacie s desatinnou ciarkou. Pre riadnych hracov to je k nicomu, stale bude platit ze externa grafika vykonava vetsinu veci. HD filmy to mozno prehra ale stale bude treba GPU pre riadne 3D hry. Tie su navyse len malokedy limitovane CPU, hlavne pokial je to uz intel a este pretaktovany. Pre handheldy to moze byt zaujimave ale vacsiny nas sa to netyka. Oh a Portal 2... ten bude plynule slapat aj na starom C2duo s dostatiocnou GPU o tom som si isty.
    Je to rovnaky marketing ako s QuadCores, pamatam ako autory Crysis trvdili ako je ich hra pre ne optimalizovana a v testoch nebol prakticky rozdiel, pretaktovane C2Duos navyse viedli. Je dobre to mat ked sa to hodi ale na az taku revoluciu neverim. Inak zrejme bude treba aby bola aplikacia kompilovana pre dany set instrukcii, zatial boli uz priebezne testy vo svete s engineer samplami tychto SB CPU's a rozdiel je tak 10-20% v priemere pre aplikacie ktore nove instrukcie nepodporuju. Asi taky rozdiel ako bol medzi 65nm a 45nm C2D's a to sa myslim porovnavali 45nm nehalem s 32nm SB takze cele to asi bolo hlavne koli 'nm' tech. Uvidime, sam som zvedavy ale totalne skepticky, zatial bezim na 3.6ghz e7400 co neni ani nehalem a vsetky hry v pohode.
  • EDIT: A ano - Sandy Bridge je přelom, který stojí za to. O tom žádná.
  • Sandy Bridge mě konečně přiměl upgradovat, přeci jen z Core 2 Duo 2ghz@3ghz na SB 4.5ghz už je znatelný skok, a procesor mi už PC bottleneckuje dost. Ta integrovaná grafika je mi tam k ničemu, nicméně je fakt, že už rozjede Crysis ve full HD hratelně (na minimum) - a z toho je asi Newell nadšen, že má Intel konečně jakž takž použitelnou základní grafiku. Takže budou moci svůj source nacpat i na PC kde dřív nejelo nic.
    • a odkial mas ze SB pojde dat na 4.5ghz? Vies vobec ze SB sa uz NEBUDU dat taktovat v takej miere ako bolo doteraz pokial si nekupis odomknutu verziu?
      • eh tak koupě odemknuté verze jež stojí o 15 dolarů víc je samozřejmost. Jinak člověk z Asusu tvrdí že cca 50% dá 4.5ghz se vzduchovým chladičem.
        Ale upřímně, já se spokojím i se čtyřmi gigahertzy *3* .
        • Ak to bude 15$ tak neni problem, udajne nemaju byt odomknute prilis drahsie ale zatial neboli ceny stanovene(nebo uz ano?) a kedze sa jedna o Intel...(u nas to moze byt o dost viac v europe)
          Inak tusim Anandtech dostali nejakych 4ghz stable alebo 4.1 vzduchom. Neni to zle ale aj momentalne i5-6xx by mali tolko dat v pohode. Zatial to nema vela ludi a ty co jo tak vacsinou enginering samples takze sa nevie jak velka je sanca na 4.5+(hlavne u quadov a six cores). Tych 4-4.1ghz je istejsich skor podla mna co je normal.
      • a ty vies aj citat ine weby ako tento? Robis mudreho a pritom sam si toho moc nepobral... OMG
        • Praveze cital, ale daj mi link ak mas nieco lepsie
  • „O druhé generaci procesorů i7 s kódovým označením Sandy Bridge se toho zatím moc nevědělo.“ – I na českých webech může najít poměrně detailní informace již cca od října, velmi detailní pak asi od konce listopadu. Na několika českých webech jsou ihned po uplynutí NDA velmi podrobné recenze a benchmarky. Takže Intel na CES věc již pouze oficiálně odpáli pro ty, co je to moc nebere. Dělat z toho ale senzaci dnešního dne..?! ;-)

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit