Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • z novych her (2011/2012) mi prijde portal 2 asi nejlepsi... pribeh je inteligentni a zajimavy... hra neni nasilna... bavil jsem se podstatne lepe nez napr. pri ME3 nebo Skyrim...
  • souhlas, je to parádní devítková hra (single), ale geniality Braidu (alespoň v mých očích) nedosahuje... Braid je hra jakoby z jiného světa, totální extáze a fantazie..ale což, o něm se dají psát knihy a na to teď nemám náladu:)
  • chci se optat, možna blba otaska ale nevim to no, za ty dva robůtky mužu hrát jen na co-op? nebo to de i sám.
    • janchor
      Jenom co-op.
  • Dohrano. Za single player mod bych dal 9/10 kvuli prilisne jednoduchosti, kratkosti a linearite reseni (coop ani multi jsem nehral). I kdyz ta linearita nejspis vyplyva z te jednoduchosti. Slozitost mistnosti mohli nastavit alespon na uroven Braid. Nejvetsi "problem" byl vetsinou spravne se postavit tak, abych zahledl misto, kde se da umistit portal - i kdyz to zabralo par sekund, bylo to nekdy az otravne. Bylo by fajn, kdyby mely mistnosti moznost vice reseni.
    Podle me prijde hlavni zabava az s uzivatelskymi mistnostmi, kde uzivatele vyuziji naplno svou fantazii a vytvori monstrozity, kde budete letat vzduchem a zonglovat s kostkami *5*
    • Obtížnost je tak akorát. Braid je super hra, ale tolik lidí si ji nezahraje/nedohraje, protože pro mainstream je moc složitá. A chápu studio Valve, že chtělo víc vydělat a tudíž se řídilo vkusem onoho mainstreamu.
  • tak mám taky dohráno ,a asi bych hodnotil 9/10,ale když bych to měl hodnotit podle ostaních her co dostávaj 9/10 ,tak bych dal Portalu 10/10 :D
  • dohrano,ale na deset bodu ta hra nema.tak 8 plus.desitkova hra je vyjimecnaa,exstaticka a clovek se k ni chce porad vracet.a to tehle hre chybi.
    • To se tak nedá hodnotit - hry určitých žánrů, např. některé logické hry nabo adventury tu znovuhratelnost už z principu mít nemůžou. Přesto se dělí na horší a lepší, a Portal 2 je ve své kategorii jasná špička.
  • Myslím že jsem se do GLaDOS svým způsobem zamiloval... :)
  • Peppa
    Dohráno, hra pobavila, pěkné. Trochu moc snadné a už ne tak překvapující a atmosférické jako 1ka. Kvituji aktivní využití hudby a zvuků, hodně to přidává na hratelnosti. Za mě 9/10 (krátkost a recyklace nápadů z 1ky, i když povedená).
    • zas tak krátký to není - trvalo mi to o dost dýl než kampaň posledního CoD
      • dr.polach
        Používat jakýmkoliv způsobem CoD jako měřítko, je vůči Portal 2 strašnou urážkou!
      • Peppa
        Zaleží s čím srovnáváš, takový dragon quest 9 pořádně začíná až někde kolem 50 hodin hraní. Srovnávat s CoD je jako porovnávat jestli je větší Šmudla nebo Prófa - jeden určitě vyhraje, ale Michael Jordan je trochu jinde...
        • 25 hodin u HL2? Stejná blbost jako těch 6,5 hodiny u Portalu 2. Teda, ne, pardon, mnohem větší. HL2 byl stejně dlouhý jako P2.
        • ono to bude taky tim že dragon quest 9 je žánrově úplně někde mimo ;-) Portal 2 je ve svým žánru patří mezi delší hry
          • @Rodrigo: no ja to hral vicemene "jednim dechem". Vcera asi od peti do pulnoci a jeste jsem vecerel. Takze tech 6.5 hodin by mohlo odpovidat. Rozhovory jsem si samozrejme vyslechl take.
            • Věř mi, že jsem dohrál HL2 víckrát než kolik Ty jsi měl žen (pokud nejsi povolání gigolo) :-))) 25 hodin ani s datadisky/epizodami to ani náhodou nedá.Když hodně přimhouřím oči, tak 18 hod, ale to jsem opravdu hodně schovívavý. Co se týče Portal 2, samozřejmě je to o zákysech, o zahlédnutí řešení nebo jeho vymyšlení. A právě proto si myslím, že poprvé to trvá o dost déle, napodruhé, prosím, ale na poprvé jen géniové to dají za takový čas :-)
            • Proc na podruhe? Mistnosti jsou jednoduche, logicke. Pokud vylozene jako lide pisou nezakysnes na nekolik hodin, neni problem. Jasne, kdybych behal po mistnostech a delal blbiny tak by to mohlo klidne stoupnout na 20 hodin i vice :-D, ale pokud te tahne pribeh a hlavne ty rozhovory dal, chces dokoncit mistnost a poslechnout si, co zase vymysli.
              Jinak tech 25 hodin u HL2 by mohlo byt realnych (vcetne ep1&2). Osobne bych ale HL2 srovnaval pouze bez pokracovani - na Portal 2 take urcite vyjde DLC apod.
              Portal 2 jsem dohral za 1 vecer a HL2 mi tusim vysel na vecery dva, ale je to uz docela dlouho, co jsem HL2 dohral, takze mam informace zkreslene. Odhadem bych to videl asi na 12h (2 vecery).
            • To nechápu. 6,5 hodiny rychlým průběhem možná. A na podruhé. Jinak nad osm hodin stoprocentně.
              Jinak ten maník, který tvrdí, že hl2 dohrál za 25 hodin, by si měl vyměnit obklad. Délka HL2 je prakticky stejná jako u SP Portal 2.
          • Peppa
            Stejně mi ale 6,5 hodiny přijde dost málo, myslím, že i 3D akce může mít solidní hrací dobu (nemusíme ostatně chodit daleko - HL2...)
            • 2 Phobos: Ty časy fakt nechápu... Já jsem se zasekl jen jednou, ale zato pořádně - snad na hodinu... Jinak jsem celou hru prošel víceméně plynule, přemýšlení maximálně na pár minut. Přesto se mi počítadlo času na Steamu zastavilo na 15 hodinách. Ano, poslouchal jsem všechny dialogy až do konce a trošku se i kochal okolím, ale ne zase tolik. Kdybych se víc soustředil na rychlé dokončení, dokážu si představit 10 hodin, ale 6,5...?
            • Nevim jak Ty, Rodrigo, ale ja se nikde na vic nez na par minut nezasekl. Zasekl jsem se jednou asi na 2m kdyz jsem hledal zed, na kterou strelit portal (byla fikane skryta za mrizi - byla videt, ale nejak jsem se vzdy dival ze spatneho uhlu ci co - nebudu psat u ktere mistnosti kvuli spoilerum).
            • Chtěl bych tě vidět, ty 6,5 hodino... Chceš tvrdit, že jsi se nikde nezasekl ani na deset minut?
            • Peppa
              HL2 měl průměrnou dobu dohrání 25 hod, asi si pleteš s EP 1 nebo 2.
            • HL2 mělo tak zhruba 8 hodin, jinak Portal 2 jsem dohrál rozhodně za dýl jak 6,5 hodiny, jenom SP - co-op je v zásadě další kampaň, navazující na Portal 2 a jsou to minimálně další 3 hodiny.

              Navíc, když si mám vybrat mezi perfektním a promakaným zážitkem a hrou, která se prostě jen táhne, zvolím ten perfektní - Portal 2jka byla IMO dlouhá tak akorát, už jsem měl na konci skoro dost, přesto to ale skončilo tak akorát, abych chtěl víc - ideální doba, kdy skončit.
  • súhlasím s hodnotením... ostal som ohromený nad talentom valve ako dokážu vytvoriť monstrózne komplexy typu citadel a aperture... je to sranda ešte by mi ale mohli ukázať ako ten aperture vlastne kompletne celý vyzerá...
  • Projel jsem jednou projedu znova a wow efekt zůstává a nikdy neumře.To ani nemluvím o coop který je neuvěřitelně zábavný zvlášť kdy k němu nepotřebujete psanou nebo mluvenou domluvu ale pouhé ukazování robotovým prstíkem.Když se vám něco podaří tak máte obrovskou radost že i beze slova jste zvládli jakýkoli úkol a poté si např. plácli společně rukou. Když zamáváte GLaDOS do kamery tak máte radost , že vás vidí ( i když vám třeba řekně že jste stupidní :D ).Prostě kdo ještě nekoupil tak ať maže do obchodu a ukáže GLaDOS ( nejen GLaDOS... :D ) , že vás bude znovu těžké zabít. Cave Johnoson . We're done here ;)

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit