Přejít na výpis diskuzí
Poslední část Arma 3 kampaně vyjde příští týden
11.3.2014 | Aleš Smutný
102 příspěvků
-
Jsem zvědav kdy bude hra hotová. Zabugované to je pořád a změny k teré dělají jsou často chaotické. Hlavně v MP
Šílenci vydat takto hru. -
-
Hry od nich se jakz takz daji hrat nejdriv rok po vydani ... sak se podivej zpet na flashpoint. Prvni verze byly zcela nehratelny. Je to jejich tradice ...
-
-
ale pi*u. Flashpoint měl sice pár bugů v prvních verzích, ale rozhodně se nedá mluvit o nějaké "zcela nehratelné" hře. To jen ty jsi připodělaný demagog
-
-
-
Hru, která je rozsekána na části si nikdy nekoupím. Bohužel je to poslední dobou dost oblíbenej trend. Snad to konzole nepostihne taky...
-
-
Pokud vim, tak neplatíš, za ty další části Army, ne? A hra sama o sobě je celá, jen kampaň je na "episodovost".. hry rozsekané na části + chtějí za to peníze = DLC.. a Arma 3 měla dokonce nějaký ten early access, takže jsi ji měl možnost ji mít sice nedodělanou, ale snad o 1/3 levněji a nic víc neplatíš.. sice si člověk počká na komplet hru, ale mně to přijde mnohem férovější, než jiné hry s jejich rozkouskováním na DLC
edit: jsem odběhl a píšu to tady půl hodiny a jiní už to tu napsali :) -
-
a co si kupuju tim ze si koupim Armu3? kdyz nepocitame SP kt dokoncej 20.3. tak myslim ze je tam jen editor a MP mody jako TDM a podobne. Je v te hre jeste neco jineho o cem nevim? Kdybys prodaval tu hru, na co by si mne nalakal? Ja at se snazim nemuzu na nic prijit.
-
-
"Jenom" editor?? Upadl jsi na hlavu? A ta tuna SteamWorkshop misí?
-
-
Abych to vysvětlil:
editor je jedna z nejzásadnějších věcí na celé téhle hře. -
-
Aha, takže je to pro nimrody, kteří se vrtají v editoru a tvoří... no to pak ale není hra.
-
-
-
-
-
na rozdíl od konzolových DLC ty části k ARMA aspoň dostaneš zadarmo
-
-
Zadarmo? A co si kupuju v hre ARMA3? nefunkccnej multiplayer a 20.3. konecne tu hru dodelaji ze tam bude aspon SP. Tohle DLC a porovnani z jinej her kde SP je zakladem je trochu scestne
-
-
co ti na multiplayeru připadá nefunkčního? mě funguje bez problémů.. jinak tam máš největší open world mapu ze všech současných her modelovanou podle reálné krajiny, desítky různých vozidel a zbraní, custom mise, zatím dvě ze tří částí kampaně, mody...
-
-
kdyby aspon BI udelali oficialni Conquest mod kterej funguje, a neleakuje reknu ANO, to beru. Ale at pronajmu 4CPU masinu se 128GB RAM tak se to do par dni cele zeseka na epilepticke urovni. a pritom nechcu hodne, jen jeden mod kde bude technika, vlajky a ALL OUT WAR PvP.
-
-
Dalsi milion lidi chce milion jinych modu. Arma 3 sama o sobe funguje spravne (jak jsem psal) + umoznuje v podstate neomezenou skriptovatelnost / modovatelnost (ktera je skvele zdokumentovana) do takove miry ze vznikaji herni mody, ktere se standartni armou maji pramalo spolecneho. Tohle je v hernim svete neco naprosto unikatniho. Arme zkratka nejde prispendlit jedna cedulka s hernim modem, ktery vyhovuje zrovna Tobe. Nicmene stojim si za tim co jsem psal - otevri editor, placni si do mapy hrace, techniku, nepratele a vse pobezi spravne. Problemy nastavaji az ve 2 pripadech : a) server nestiha vykonove (cpu/linka) b) spatne napsane uzivatelske skripty. Ani jeden z techto problemu nikdo z vyvojaru nevyresi. Cozpak to skutecne nechapes ?
-
-
videl si uz Planetside 2? 3x takova mapa. A dokonce to jede bez skubani... pri pocte vojaku ktery nasobne prevysuje pocet zivych vojaku/hracu v A3.
-
-
Na to jsi pls prisel kde ?
-
2abc: jelikoz server v arma nic nepocita, tak to musi litat i na mym 10let starym mobilu ...takze nemel o nevykonym HW.
-
Teda ty jsi koumak.
-
PS2 mapa mi prijde velka jako v A2, s tim ze sou tam 3 kontinenty... A3 sem nehral. ale ta velkost mapy neni tak podstatna jako to ze to funguje. A to ze je PS2 na ofic. serverech mne jako end usera vubec nemusi zajimat. BI to mnely taky hodit na oficialni farmy a ne takhle...
-
Uvedomujes si ovsem, ze P2 bezi pouze na oficialnich serverech jejiz hw muzes tezko srovnavat s sunkama na kterych bezi vetsina arma serveru ? Naprosta vetsina problemu s arma multiplayerem je vzdy kombinaci zprasenych skriptu a slabeho hw na serveru. Garantuju ti, ze pokud si udelas klasickou MP misi v editoru bez naskriptovanych respawnu a podobnych zverin, ktere prave vzdy leakuji a nefunguji spravne, tak ti MP pobezi bez problemu.
-
mapy Planetside 2 jsou cca 4x menší, asi překlep na tvé straně
-
-
-
Mně multiplayer funguje úplně v pohodě už od ranné vanilly. Od té doby mám nahráno 226 hodin. Kampaň považuji za naprostou zbytečnost, kterou vůbec nepostrádám.
-
-
Sem fanouskem od OFP, v A2 mam nahrato pres 1000 hodin, co neni hodne, ale proste sme museli resetovat server kazdych 24h protoze to neskutecne nehratelne trhalo a levelovat na Evolution kazdy den znova nikoho nebavilo. Museli sme ten MP zabalit. Pokud vim A3 na tom neni jinak. A zahrat si MP mod kde ma clovek zakladnu, techniku, a obsazuje kriticke body jako v BF2, takove neco bez lagovani a sekani asi neexistuje. Opravte mne jestli se mylim. Minimalne to neni soucast hry kt. si kupuju. Nebo ty hrajes TDM v Arma3?
-
-
Co si takhle přiznat možnost, že ne každá mise vytvořená komunitou je dokonalá, takže může být problém v ní? Zrovna Evolution je skriptovaná až běda. A co se týče restartů, tak už i dnes se dá pořešit perzistentnost dat přes nějaké externí databáze... i když to není zrovna triviální, přesto to jde.
-
Jo a hraju to na notebooku (!).
-
Hraju Zeuse a nejsou problémy ani v 50 hráčích a to je přitom DEV branch. Teď sice něco v rozdělaném Zeusovi ničí FPS, ale pár buildů zpět to bylo zcela plynulé a to i na serveru, který má hodně custom skriptů.
-
-
A taky se hrabu v editoru, což je to o čem hra pro mne osobně je už od OFP.
-
-
-
-
-
zas dalsi radoby vojenska hra kde haprují zakladni veci (viz videa od tartarus cast). jednak z hlediska taktiky by ten ostrov ovladla jedna valečna lod. pak tam nejsou ani takove zakladni veci že když do nekoho strelite, tak sice nemusí zemrit kdyz ma vestu ale zpetny raz ho hodí na zem (kdo nekdy schytal kuklu vi o čem mluvím)
-
-
Kdybys hru nehodnotil jen podle sto let starých videí a opravdu jsi ji zahrál, tak bys věděl, že většina věcí, na které ti týpci nadávali, jsou opraveny. A body armor jde v nastavení obtížnosti vypnout...
-
-
Typický mýtus v Arma komunitě. Body armor má vliv pouze na výdrž hráče a AI v jeho skupině. Na žádnou další AI to vliv nemá.
-
-
už jsem se bál, že tu někdo nebude argumentovat Tartarus castem... *5*
-
Fyzika zásahu kulky se rozebírala na fórech do nekonečna. Na youtube najdeš videa, kde je jasně vidět, že zásah z AK47 z půl metru (!) do vesty s člověkem ani nepohne. Pád je pouze reflexivní reakce panikařícího člověka.
-
-
jenže to je ideální situace kdy to čeká, když je človek mimo balancu tak ho to muže rozhodit. fyzikalne na cloveka co ho trefila kulka pusobi stejna sila jako na strelce (tady mužes videt jaka to je sila když to človek nečeka
https://www.youtube.com/watch?v=FWxYM_dVD-c)
navic delali pokusy že v arme mužes do cloveka trefit o kanonem a on neuleti, takže žadna fyzika tam neni. to jsem chtel rict -
-
Ne, na střelce nemůže působit stejná síla, jako na cíl. Jedná se o zcela jiné proporce a distribuce energie.
Střelec musí absorbovat explozi patrony, nahromaděnou v úzké komoře. Ta energie je navíc absorbována pouze do chabého zápěstí a do tenké paže, která se navíc ohýbá ve směru úderu pažby. Pažba je mnohem větší předmět než projektil a při zásahu do ramene působí na mnohem větší část těla, navíc kosti. Pak k tomu připočtěme nejdůležitější fakt, že pažba nepenetruje a tím pádem veškerou energii musí zpracovat náraz do pevné překážky.
Lidský cíl pak absorbuje zásah projektilu s aerodynamickým tvarem, zasahující hmotu o vlastnostech hodně hustého gelu. Projektil je navíc drobný a, co je nejdůležitější, penetruje. Při penetraci logicky nemůže dojít k odhození tak nesrovnatelně větší překážky, jakou je lidské tělo. Ani PET láhev neletí po zásahu kulkou nikam daleko.
Po zásahu brokovnicí také nikdo nikam neletí, zatímco střelci to opravdu pořádně kopne do ramena. Broky jsou příliš malé a penetrují.
Šíříte tady mýty z akčních filmů. Prosím, nešiřte je. -
Žádný člověk po zásahu kanónem nikam neuletí, protože se roztrhá na kusy (ty pak samozřejmě létají, protože jsou malé a lehké). Ani granát tě nepošle do vzduchu. To musí být pořádná nálož a ještě tě nesmí roztrhat, abys letěl.
-
-
ty mne jen chytas za slovicka
-
-
Uznávám, že AI v Armě by měla panikařit pod silnou palbou (suppressive fire). To chce komunita už dlouho.
Co se fyzického dopadu na AI týče, to je na debatu.
Granáty by ale určitě měly srážet k zemi a dezorientovat. -
p.s.
problem je ze dneska delaji hry a hraji je jen lidi co nikdy nebyli venku ve valce, nikoho nestrelili ani nebyli zraneni a pak tady siri nejakou teorii že človeka strelite a on jede klidne dal. asi težko když už je mrtvej -
pointa meho prispevku byla o tom že kdyz schytas kulku tak te to (mozna jen na chvili) rozhodí, at uz vlyvem šoku nebo bolesti nebo čehokoliv a tohle by v strileckach melo byt zohledneno. uznavam že teda clovek nepadne na zem vlyvem kineticke energie
mužou te teba trefit do nohy, pak asi težko budes stat dal a opetovat palbu -
Nikoliv. Myslím to zcela vážně. Viz níže.
-
-
-
-
https://www.youtube.com/watch?v=6x59iN4KMz4
Tady máš video. A ne, evidentně nevíš o čem mluvíš :-) -
-
Bohuzel tam neni zadna popiska, ale obavam se, ze pouziva nejakou specielne vybranou (neprubojnou) munici, protoze z tyhle vdalenosti standardni vojenskou munici (meka ocel) prostrelis kolejnici, a zadna vesta tomu neodola.
Ostatne, najdi si libovolny bvp, bez se podivat na celni ostruhu, na jenom z boku bude dulek, coz je nastrel z kulometu stejny raze (kterym to bvp, pokud zasahnes mezi pasy do zhruba 2/3, ses schopen i znicit).
Jinak samo souhlas, kineticka energie ty strely je dana jeji hmotnosti a rychlosti, a dohromady to clovekem nema sanci pohnout. -
-
Ne, opravdu existují a běžne se používají vesty, které jsou sice těžké, ale zastaví i ráži z ostřelovacích pušek. Doporučuji ti googlit. Je tam toho tuna (vědecko-technické články).
Nicméně, tady se nebavíme o kulometné ráži, protože to se jedná o zcela jiný a podstatně silnější kalibr, než kalibr útočných pušek. AK47/74 není kulomet. -
-
Co to je kulometna raze. Kulomety muzou mit ruzne raze.
A slovo kulometna raze slysim poprve.
A k tem odstrelovacim puskam. Muzou mit ruzne raze, od 5,56 po 12,72.
Tvuj prispevek je totalne mimo. Prosimte, priste se k dane tematice nevyjadruj.
-
-
-
-
-
-
"Vlastenci" a hlupáci všech zemí pozvedněte zbraň proti Iránu. *12*