Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Cahir
    Mesmer?? Má to nějakou spojitost se skutečným Mesmerem?
    • Cahir?? Má to nějakou spojitost se skutečným Cahirem?
      • Cahir
        "Skutečných" Cahirů je více, mimo jiné jde i o název hradu v Británii. Můj nick má ale spojitost s tím Cahirem, kterého mám na obrázku, tedy s tím od Sapkowského. *3*

Ptám se proto, jelikož mi to přijde jako opravdu stupidní název povolání...
        • Mesmer uz existuje od puvodnich GW a nazev zcela vystihuje to co dela.
          • Cahir
            Je to doktor, léčitel, šarlatán a je posedlý magnetismem? Až budu chtít udělat hru, v níž jedno z povolání bude fyzik, pojmenuji ho raději Einstein... Jak by se ti líbilo hrát za povolání Einstein ve hře, která se dokonce ani neodehrává v našem univerzu?

Mám rád originální přístup k profláklým povoláním, ale tohle je prostě...hloupé...
            • Cahir
              Mesmerize ano, ale s "mesmer" jsem se teda ještě v angličtině nesetkal. Samozřejmě kromě Franze Antona Mesmera... Mimochodem, zde je etymologie slova "mesmerize" http://en.wiktionary.org/wiki/mesmerize - nemá to s F.A. Mesmerem nic společného.

Možná tedy autory napadlo vytvořit z mesmerize podstatné jméno, v tom případě v pohodě.

Milop33: V té hře možná.
            • Kouzelník staré školy, hypnotizér a ilusionista. Mentalista s možnostmi nejen číst, ale i vnuknout. *3*
            • Pokial sa nemylim, tak "Mesmer" je v anglictine (v takej tej pouzivanej v sci-fi/fantasy) vcelku casto pouzivane slovo pre "psychicky nadanych," koniec koncov "to mesmerize" je v anglictine doslova hypnotizovat/fascinovat...

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit