Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • ja chci ve vesmíru strilet a válčit a velet velkym lodim a nee težit proboha! *6*
    • Tak hraj jinou hru! *7*
    • Homeworld 2 s Complex modem :)
  • kteří si budou s naší kulturou rozumět.....aby své negativní chování zlepšili... no tak pokud se vyhazuje podle chovani a ne podle toho co, ktery clovek umi... tak se pane podnikateli nedivte *7*
    • Black_Hand
      je sice dulezity, co clovek umi, ale pokud nedokaze pracovat v tymu (nemusi plati obecne), tak ti ten clovek moc nepomuze.

tim nijak nehodnotim, jak to bylo doopravdy, jestli to tady bylo pres caru atd., ale je dulezity si taky tohle uvedomit.
      • tak jenom v pripade , ze po nem tymovou praci vyzadujes, ne?:) je spousta profesi ve kterych ti pomuze i clovek v tymu pracovat neschopnej :) (nastesti:))
        • Black_Hand
          jasne, ale to se tyka pri vyvoji her jen externistu, nikoli lidi, ktery sedej s tebou v kanclu, pripadne se s nima pravidelne stykas na hromadnych schuzkach, nebo lidi se kterymi kazdou chvili musis skypit.

a jak jsem rekl, jde taky o tym samotny. lidi si proste nemusi sednout. to je zivot :).
    • Mozna se budes divit, ale schopni lide jsou obvykle inteligentni lide a kupodivu inteligentni lide se chovaji slusne. Ten kdo se chova jako prase a id!ot vetsinou umi prd, jenom si o sobe mysli, ze je borec a ze je nenahraditelny.
      • ja si zas myslim, ze i hodne schopnej clovek se muze chovat jako prase a idi.t a znam dost takovych prikladu, muzes mi namitnout, ze jsou to vyjimky potvrzujici pravidlo... podle meho pravidlo - schopni lide se chovaji slusne - je z rise fantazie a idealniho utopickeho sveta...
        • nic neplati 100% ale poznal jsem radove tisicovky pracovniku a to ,,pravidlo,, plati. Taky otazka je koho ty povazujes za schopneho. Ostatne se staci podivat kolem co vsichni vidime kazdy den...nasi slavnou politickou scenu. Tam nejsou ani slusni ani odbornici (cest vyjimkam) a presto jsou natolik ,,schopni,, aby byli ostatnimi vybrani za elitu, ktera nas vede. Takze ano, z urciteho hlediska mas pravdu, ale takoveho zamestnance bych ja teda nebral.
  • Jako bývalý zaměstnanec mám chuť za tehle článek dát někomu konkrétnímu do huby.
    • Situaci ve firmě ani průběh vývoje neznám, takže těžko soudit. Nicméně už když jsem četl tenhle text na blogu, tak mě překvapilo opravdu nevídané "jáství". Vážně si nevybavuji jediný postmortem na Gamasutře (a že jsem jich pár desítek četl), kde by se kdokoliv takhle brutálně distancoval od zbytku týmu. Je to samé "Já chci, já udělám, moje vize atp. atp.". Takovouhle mluvu bych nečekal ani od ředitele EA, natož pak od člověka, který šéfuje malému týmu vývojářů.
    • asi se spatne choval, nezapadal kulturou, nezdravil nadrizene a plival po chodbach *1*
    • Mohu vědět tedy s čím nesouhlasíš? Pohled z obou stran se hodí vždycky. Samozřejmě pokud jsi opravdu bývalý zaměstnanec.
      • Hlavní problém je v tom, že pan Rosa je sice nadšený podnikatel co má opravdu obdivuhodný drive, ale i poslední tester co na té hře dělal je lepší gamedesignér než on. Což se bohužel naprosto rozchází s jeho představou o sobě samém.
        V té části o nabírání a vyhazování zaměstnanců se plně poznávám, asi stejně jako většina teď už bývalých zaměstnanců. Ta práce mi přinesla opravdu dost zkušeností, mimo jiné že pokud nevede cesta přes dominantího šéfa, tak nevede ceste vůbec a potřeba opustit potápějící se loď.
        • potápějící se loď? já myslel, že je to úspěšný .. *7*
        • Bohužel tímhle trpí český herní design ve velké míře, řekl bych. Všichni grafici či programátoři si myslí, že designu naprosto rozumí a i v těch největších firmách v ČR je level designer na podobné pozici jako uklízečka. Vedení má pocit že to umí každý a dokáže dělat každý, totéž platí pro game design. Sám jsem si tímhle prošel a nebude to fungovat.
        • walltar
          Zajímavé ... vždy je dobré slyšet i názor z druhé strany, takže díky, že si to napsal.
        • A proč jste si po sobě tedy nekontroloval ten kód? *1*
  • Trochu mi tím entuziasmem a odhodláním připomíná Dereka Smarta a jeho Battlecruiser 3000AD :)
    • Derek je megaloman s jasnou vizí kterou prostě v daném stavu není nikdo schopen naplnit .
      Minerwars mi přišly jako splácanina několika potenciálně nadějných prvků .... ale dohromady to byl děs a ne jasná vize ...
  • mne je ten čechoslováček nesympatický, preto by som si jeho hru nekúpil rovnako ako nič od Molyhnoja....

imho chyba bola už v základe.....poletovať raketkou vo vesmíre je už zastarané, to už nikoho nezaujme...skôr by som zapracoval práveže na poriadnom príbehu ala Votrelec ako na sandboxe, ktorí budú hrať maximálne tak deti....
    • walltar
      A proto je Star Citizen nejúspěšnější crowdfundingový projekt (9,9M USD) ... protože poletovat raketou ve vesmíru už je zastaralé. *7*
      • vlastik.plaminek
        Faggotberga ještě někdo bere vážně?
  • kapalka
    Osobne jsem tam zadnou sebekritiku, krome nabirani/vyhazovani zamestnancu, nevidel. Naopak ctu:
    Hra se nepovedla kvuli neprilis kvalitnim programatorum, zamestnancum celkove. Nezvladli ani cast vedeni, ktere jsem na ne prevedl, bohuzel jsem na to prisel az moc pozde.

A v kontrastu techto vyroku nasledne: Přijměte odpovědnost a vlastnictví za svoji práci; neházejte vinu na ostatní, když něco nejde podle plánu.

Tohle me proste zarazi. Nicmene diky za post mortem, clovek se vzdy rad dovi zajimave veci o lidech v hernim prostredi.
    • no tak musis pochopit ze kdyby mel dohlizet navsechno tak to bude delat dalsich 5 let :D proste predas nejakou odpovednost nejaky casti projektu a za tu ten jiny clovek mel nejak rucit nebo dostat urcitych kvalit. on proste tedy selhal jen v tom ze je proste nenahradil tak to je.

Vy sami byste se nechovaly jinak, lidi neblaznete, nepozadujte po druhych zazraky a sebemrskacstvy sami byjste se tak nechovali.

Minerwars jsem kdysy koupil ale nejak me to nebavilo hrat.. chybela tomu nejaka stava neco nebo nejaky duvod proc to hrat, to jak na tom vypada nynejsi verze nevim. ale asi se melo vic zapracovat na game desingu.
    • smajdal
      Sebekritiky tam bylo dost a ty výroky si neodporují, přece není jeho práce ta, kterou osobně sám nedělá. Jediné co může říct je, že prostě vybral špatného zaměstnance nebo byla chyba v komunikaci apod.
    • palcov
      To je samé, jako když se politiků zeptají, co považují ma svojí největší chybu. Většinou se vytáčí a pak řeknou, že jejich největší chyba je, že důvěřovali tomu a tomu a on se pak ukázal jako zloděj a podobně. A nakonec z toho vyjdou vítězně :D
  • walltar
    Miner Wars jsem si koupil, už někdy na začátku vývoje a pořád jsem to ještě nenainstaloval .... Stojí to vlastně za zahrání?
    • Podel mě ano, když už sis to koupil, tak tím nic nezkazíš. Prachy jsi za to už dal. Já osobně si hru užil.
    • ne
  • celoush
    Software bez bugů neexistuje.... dalo by se říci, že hra bez bugů je hra, kterou nikdo nehraje.
    • Kolik bugů jste našel třeba ve hře Dungeon Master na Amigu ?
      • a kto hra dungeon mastera na amige?
        • V té době ... skoro každá ;)
  • Viktor_H
    Na někoho můžou některé pasáže působit arogantně a úsměvně, osobně ale ten jeho drive obdivuju. Každej úspěšnej podnikatel musí bejt namotivovanej a věřit si.

Souhlasím také s tím, že člověk by si v tomto ohledu měl dávat ty nejvyšší mety, i když na ně posléze třeba tak docela nestačí...
  • Keyz
    + Za to sebekritiku.
    Kdyby to byl blog nějaké velké super mega firmy, tak by tam možná bylo pouze "Co se povedlo"
    • walltar
      Taky by si stěžovali, jak jim piráti kazili prodeje.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit