Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Ty vole.. 400 mil doláčov.. to sa môže obyčajným smrteľníkom len snívať
    • Ve světě, kde za nesmyslný kopání do míčů bereš víc, než za zachraňování životů se mi nemůže zdát už o ničem. :D
      • smejki
        to ale nebereš za kopání míčů, nýbrž za to, že vytváříš mediální prostor, jenž je využívám reklamou. Množství peněz určuje masa lidí, které fotbal zajímá.
        • A to něco mění na tom, že je to jenom čutání do míčů, který životy nezachraňuje? *1*
          • CrocoRay
            Dle ekonomického hlediska máš pravdu a nemůžu ti odporovat. Já se to jen snažil pochopit, jak to myslel, než jak to napsal nebo to z jeho příspěvku vyznělo.

            A vím, že služba je označována jako nehmotný produkt, jen jsem to v tom případě zrovna nebral z hlediska ekonomiky a myslel jsem tím právě jen ty hmotné produkty, kde je výtvor pro lidstvo přímo vidět a to jsem zapomněl ve svém příspěvku zmínit. A tím nechci říct, že produkování nehmotných statků je zbytečné narozdíl od produkování statků hmotných, ale na to už jsem v pár větách narážel i v předchozím příspěvku.

            Ale když odbočím od tématu sporu, tak já si práce doktorů vesměs nevážím. Podle mě jim jde převážně jen o jejich gagory a nějaké poskytování služeb či pomáhání je vůbec nezajímá. Jde jim hlavně o peníze a navyšování platů. To samé policajti a u těch si říkám, že někteří jsou úplně zbyteční.
          • smejki
            Anonymusi, řeknu jen jedno. "tvorba hodnot" != "pojem hodnota"
          • smejki
            Nemesus: pleteš jabka s obrněnými transportéry. ekonomika a přínosnost jsou dvě zcela nezávislé stránky jakékolov činnosti. Autor nejlepší knihy na světě, který se zcela vykašle na marketing nebo nedej bože na samotné její vydání na tom bude vždycky hůř než autor knihy, která je celkem dobrá, ale ví o ní díky dokonalému marketingu každý. Kvalita a ekonomika jsou v tomhle případě taky dvě různé věci. Jo a mimochodem, když už chceme řešit přínosnost, tak ani doktoři ani hasiči nejsou součástí systému, který by měl nějaký ohromný přínos krom morálního, sami totiž netvoří žádnou hodnotu.
            • a pre tvoje info, aj sluzba je produkt, konkretne nehmotny produkt.
            • Ja som ho pochopil spravne a to co prezentujes ty, je tvoj dodatok a domnienka a nie realny obsah jeho prispevku...Aby si vedel ty a aj on, hodnotu ma vsetko, co uspokojuje nejaku potrebu, cize po com je dobyt..Hodnota sa nevztahuje len na produkt hmotny, ale aj nehmotny, takymto primitivnym argumentovanim ako on, by som mohol dojst s dedukcii, ze ani ucitelia a ani napr. servis, neprodukuju ziadne hodnoty, nakolko nedochadza k vzniknutiu ziadneho hmotneho produktu...To, co napisal on, je cisty blud a ani moralne hodnoty tam nesedia..Konkretne v tomto pripade je hodnota vysledna sluzba, ktoru ti lekar, hasic poskytnu...Nezalezi na tom, komu zachrania zivot, samotna ich sluzba je hodnata...ci mi chces povedat, ze ak tovaren vyrobi auto, alebo to niekto ukradne, ci ho znici nejaka poziar, pripadna katostrofa, ze nevytvorili ziadnu hodnotu alebo co...produkt, vec sa stava statkom, ak uspokojuje potreby, cize nadobuda hodnotu a statok sa stava tovarom, ak je predmetom obchodu...K vyrobnym faktorom patria aj informacie, teda napr. vyrobne postupy, know how nahovno ti je majetok, vyrobne stroje a zariadenia a ak nemas ludi, ktori s nimi vedia zaobchadzat a vyrabat...To iste lekari, nahovno su ti lieky, lekarske pristroje, atd, ak nemas kvalifikovanych ludi, ktori samotnu sluzbu vedia poskytnu...Stroj, lieky ta neodoperuju, nepovedia ti, ako sa mac liecit...Napisat, ze sluzby hasicov a lekarov netvoria ziadnut hodnotu moze len primitiv a dodatky dalsich ludi, ako to on zrejme myslel, ked to ma cierne na bielom napisane, ci skor biele na ciernom ma osobne nezaujimaju...Keby nebol blb, a mal aspon zaklady ekonomickeho myslenia, tak taku somarinu nikdy v zivote nenapise, nakolko sektor sluzieb ma vo vyspelych krajinach najvyssi podiel na HDP a je hnacim motorom rozvoja hospodarstva. A dalsia pikoska, za posledne roky v USA rast ekonomiky tahalo najviac zdravotnictvo, sluzby, vyskum z toho plynuce. To, co napisal, je akurat urazka prace doktorov a hasicov.
            • CrocoRay
              Anonymusi, mně se zdá, že sis to přebral trochu po svém a nepochopil jsi smejkiho úplně. On ten přínos myslel v podobě hodnot lépe řečeno produktů, ale následně dodal, že mají přínos morální. Já to jenom poupravil, že kromě toho morálního přínosu, by se dalo řící, že se nepřímo podílí i na tom vytváření produktů, pokud zachrání někoho úspěšného. Tím se dostáváme k tomu, že lidský život jako takový hodnota je, pokud nezachráníme hromadu cigánů, kteří budou dále brát podporu a krást, čímž jde ekonomika do hajzlu a doktoři to pos*ali *1*
              Ale přiznávám, že to zní trochu divně. Protože to je asi jako by někdo řekl: "Ty jsi opravář a tímpádem nic nevytváříš a nemáš žádnou hodnotu. Tadytenhlensten týpek to auto vytovřil a tímpádem má opravdovou přínosnost a hodnotu jenom on". Neberu v ohled jiné faktory, jako je špatná oprava apod.
            • "Jo a mimochodem, když už chceme řešit přínosnost, tak ani doktoři ani hasiči nejsou součástí systému, který by měl nějaký ohromný přínos krom morálního, sami totiž netvoří žádnou hodnotu."

              IQ -10

              No comment..Ludsky zivot pravdaze hodnota nie je, lebo otrokov uz nemame a obchodovat s nimi legalne nemozeme...
            • CrocoRay
              Celkem s tebou souhlasím, ale z hlediska filozofického by se dalo říci, že můžou zachránit život třeba někomu, kdo už nějaké ty hodnoty vytváří, takže tím k dalšímu přinosu dochází i díky jejich pomoci.
              Ale jak už jsi napsal, ekonomika a přínosnost jsou dvě různé věci, přičemž to ovlivňují hlavně ty masy lidí. Komu to vadí, tak se holt narodil ve špatné době na špatném místě a s tím už nejde nic dělat. Teda kromě sebevraždy anebo masové genocidy a vytvoření vlastní lepší společnosti, ale tím tu nechci někoho navádět k něčemu takovému *1*
          • smejki
            chlapec se pozastavoval nad penězi za čutání. až bude půl milionu lidí denně čumět na přímé přenosy z operací, bude to srovnatelné.
            • CrocoRay
              Tak policajti, hasiči apod. rozhodně nedělají za pár šupů a např. policajti ani vpodst. moc nedělají. To že nějaký zachrání někde život, je spíše ojedinělý případ a bavím se teď o řadových policistech ne o kriminalistech či nějakých speciálních jednotkách jako URN (útvar rychlého nasazení policie ČR). I když si nikdo z nich nežije špatně, pořád je to ale sice v porovnání s platy fotbalistů či hokejistů málo, jenže pořád to nic nemění na tom, že to čutání do míče bere společnost jako zábavu a je ochotná za to platit hromady peněz, zatímco záchrana cizích životů už ji tolik nezajímá a proto jsou tyto složky placené státem, který jim asi miliony dávat každému nebude.
            • Půl mega lidí je denně operovaných, účast je velká. :D
              Navíc jsem se nepozastavoval nad penězi za čutání, ale nad samotným srovnáním, že účastníci toho čutání dělaj v podstatě prd a berou 300x tolik, co ti, co zarchraňují životy. Jinak za operaci bere operatér dost, ale zachraňují životy taky řádoví hasiči, policajti i záchranáři a ti jsou rádi za těch pár šupů a aby ještě dělali o svátcích. *9*
            • @oIo

              No, a rovnou by při tom mohli zavést mír na středním východě.
            • A co kdyby lidi nečuměli na fotbal, šli se radši sami proběhnout, nebo si zasouložit a paníze za tv poslali na ty operace, případně na výzkum? *1*
            • CrocoRay
              Škoda, že to tak není. Aspoň by nebylo povinné zdravotní pojištění *4*
  • To sa pleties synak...nie je to žiadny dodatok ani nič podobné..ked takéto niečo ma niekto v zmluve tak je to len kopa pismenok pokope...nič viac...žiadna súdna vymozitelnost...škoda papiera..toz aspoň u nás na slovensku...ti sa volá že demokracia..to tie ..... v USA nejako postradaju v posledných desaťročiach...
  • CrocoRay
    Nejsem právník a nečetl jsem jejich smlouvy, ale pokud se soud rozhodl, tak jak se rozhodl, tak k tomu měl určitě důvod a snad rozhodl dle správního hlediska správně. Jediná věc, co mi vadí, jsou ty směšné sumy. Já mám Spojené státy rád, ale to neustálé žálování se pro každou blbost a žádání pomalu miliardy dolarů jako odškodné, to je opravdu komické. Někdy mi to přijde, že se americké celebrity nechají schválně natáčet nahé klíčovou dírkou, aby si mohly trochu finančně přilepšit, ale to odbočuju od tématu her.
  • EA and AV to hell
  • jindra.veliky
    nechapu jak ten soudce mohl vyhovet Activisionu. je to jejich vec kde chteji pracovat
    • jakmile clovek podepise smlouvu, tak uz to neni jen jeho vec... *14*
      • jindra.veliky
        dostali padaka a od ty doby to pak zase byla jejich vec
        • Nesprávne. V zmluve očividne figuroval odstavec o zákaze zamestnať sa u konkurencie po určitú lehotu, i.e. 1 rok. Nie som fanúšik ani jednej strany. Je to amerika, tam jeden súdi druhého pre všetko.
          • jsem v bezne firme a ve smlouve mam rocni lhutu zakazu prace u konkurence, kolega mi vsak tvrdil ze na zaklade zakoniku prace je to nesmysl a tento radek ve smlouve nema zadnou pravni platnost, ze je to jen strasak... jiny kraj, jiny mrav, ve statech to funguje(?), pokud ano tak EA ma problem
            • myslim ze v CR a SR je to rovnake - je to len strasak nakolko je to v rozpore s ustavou - po skonceni nejakeho kontraktu ti uz predsa nikto nic diktovat nemoze.
            • O čem tu píšeš je častý smluvní dodatek, ve kterém takové ustanovení být může. Není to v žádném rozporu se zákoníkem práce. Některá vrcholní manažeři tohle mívají ve smlouvách docela běžně.
  • Idi*t žaluje idi*ta, kvůli idi*tině..
  • Jen at se mezi sebou perou,aspon jim zustane mene financi na przneni dalsich znacek.
  • Prosimvas, jak se jmenuje ten maskovany vojak, co je tady na obrazku ? Dekuji
    • Ghost z Call of Duty
      • dekuji
        • Nemas zac :-))
  • Respawn... k povaze všech moderních stříleček ten název fakt sedí.
  • Život tý mršky Activision je strašně zajímavý... Activision se dostal do horkých vod, jen díky prvnímu dílu Call of Duty, od Infinity Ward, který dělal stejný tým jako Medal of Honor:AA (ano už dříve se stalo, že kluci z EA šli pryč, kvůli neshodám s vedením), to ví skoro každý fanda. Dokuď to dělal tento tým, tak CoD byla zajímavá značka, která nabízela novinky a pěknou atmosféru. Od doby co se pod to podepisujou jiní lidé - Treyarch tak to je rok co rok stejná hra, jen s pozměněným obsahem (zbraně, mapy, skiny, naskriptované události).. Ale to jsem odbočil. Jen že základní pilíř pro Activision položili developeři z EA a teďka se hádaj o stejné situaci, kdy přešli zase jiní z Activisionu do EA.... Dle mého je Activision natom tak špatně vývojářsky, ekonomicky po spolčení s Blizzardem, že se snaží kousat do všeho. Ani si pořádně nevybavuji nějaké velkolepé hry od nich a to ještě před rokem z nich toho padalo docela dost (Singularity, Cybertron, Wolfenstein), letos jen Blizzard...
    • omyl, stejna hra to ani z daleka neni. Nejspis mluvis o enginu a zvuku, ktery prosli jen drobnyma upravama za posledni roky. nejdulezitejsi cast je vsak multiplayer kde jsou obrovske zmeny od MW1(2) a vetsinou jsou to zmeny , ktery si hraci prali..to se taky odrazi na prodejnosti a uspechu MW3. Je jen tvuj nazor, ale nechapu jak muzes napsat, ze na tom nejsou ekonomicky dobre kdyz prodali mnohem vic kopii nez ocekavali :D a s MW3 maji vydelek jaky nikdy predtim nemeli...podle me Activision spojenim s Blizzardem ziskali celkem dost a jsou na tom vyvojarsky a ekonomicky az moc dobre...navic na oficialnich forech Activisionu jsou zvesti, ze pracuji na novem enginu pro novy dil, ktery by mel prijit max. do roku a pul..

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit