Přejít na výpis diskuzí
Pozor na peníze, výprodejový Humble Bundle spoušti vlastní obchod
12.11.2013 | Petr Poláček
62 příspěvků
-
tak si nemal robit deti ked chces hrat. easy. :-D
-
nežerte jim to tak *5*
-
Tohle jsou fakt trapné výmluvy... před deseti lety všichni psali, jak jsou hry drahý a kdyby stál míň než litr, tak nepirátí... a dnes *3*
-
pcckari odmitaji nakupovat hry za smesne vysoke castky, za ktere ty hry nestoji, a proto je kupuji az ve sleve. Konzolisti nemaji jinou moznost, protoze cena konzolovejch her vyrovnava nizsi cenu konzole.
-
pokud chce člověk dělat o něčem závěry, je potřeba to brát všeobecně. já chápu, že jsou lidé, co si kupují hry hned. navíc cena GTA 5 opravdu teď klesat nebude. u řady titulů je to kupování hned ale velmi ošemetné. ceny některých her dokážou spadnout i měsíc od uvedení mezi lidi. a to řada lidí pozitivně vnímat nebude. za poslední rok bylo i pár příkladů, kdy byl trestaný člověk, který něco koupil v předprodeji a týden po vydání byla cena třeba o 20 % nižší. to rovněž není moc přínos. mimochodem je potřeba vnímat ten text, který jsem psal. z pohledu hráče to není špatné, ten má možnost volby a má možnost koupit levně, pokud chce. koupit si nového Thiefa s 50% slevou ještě před vydáním, kdo by si to před pár lety pomyslel, že nastane taková doba... vydavatelé to ale už tak jednoduché nemají. úspěšní jsou nakonec ti kteří se do těch slev dostanou a hlavně kteří jsou vidět.
a jestli chce někdo příklad, stačí se podívat na ten humble bundle store. všechny ty hry už bylo možné za takovouhle cenu koupit, tohle nejsou nejnižší ceny těch her (no jen s Gunpointem si nejsem jistý, tam to dohledávat nebudu). přesto tam dokázali prodat za 24 hodin hry za milión dolarů, tedy pro humble store do kapsy 150 tisíc dolarů. jen tak, za den... tedy to, že je hra vidět, je dnes velmi důležité. ta cena je až druhořadá. vývojář, který se do těch výběrů nedostane, má většinou smůlu. a jeho hra nemusí být špatná... pokud chce někdo příklad, tak třeba hra Adventures of Shuggy. myslíte si, že se za 4 eura dobře prodávala? -
Když chci hru tak si hru prostě koupím hned třeba GTA 5 nebo AC 4 až vyjde na PC rozhodně nebudu čekat na slevu. Pak jsou ty slevy kde koupím hru kterou bych si normálně nekoupil za full cenu, protože to třeba není mů žánr atd...
-
je spousta her ktere by clovek upiratil, protoze po nich zase az tak netouzi, ale kdyz jsou na steamu za 250Kc...kdo by se s tim piratil, kdyz to ma navic s updatem a kdo vi cim jeste
-
ty si myslíš tohle, já si to zase nemyslím. a to je tak všechno, co s tím můžeme dělat...
-
http://www.indiegamebundles.com/
tuto je lepsi na sledovani vseho -
UCHO: není nevymizelo by ale snížilo by se.
-
Voloďo, to je pěkná kravata, kolik stála? Ale, Sergeji, dva tisíce rublů. Ty jsi ale pitomec, Voloďo, já jsem viděl stejnou za čtyři tisíce.
-
Jinak. Na GoGu je většina her, které byly dříve abandonware. Což je z právního hlediska dost na vodě, protože se nejednalo o freeware, ale na druhou stranu nebyl často nikdo, koho by stahování tak starých věcí "postihovalo", často ani nebylo jasné, kdo danou značku vlastní, původní vývojář nebo distributor už dávno "zavřel krám". Z toho samozřejmě nevyplývá, že GoG "prodává" abandonware. Klasický příklad jsou geniální série Jagged Alliance nebo Wizardry, kdy studio SirTech neexistuje deset let.
-
Na GoGu samozrejme většina her abandoware není.
jinak, slevy vladnou svetu tak proc by ne i u her, není na tom nic divného. -
To je další avatar Trolla diskuzního / Triss(ss)ky a bůhvíjakejch dalších entit. A redakce na to pořád z vysoka sere...
-
Premejslim jestli ma cenu do zdejsich diskuzi ještě lézt. Tady je to fakt jak na psychiatrii.
-
spratka s kozama
-
Ano, u většiny her člověk ví, že cena půjde dolů a tak si ji koupí až za pár měsíců ve slevě. A? Budeme kritizovat spotřebitele za spotřebitelsky rozumné chování? Vždyť je to problém prodejců, kdyby nenaučili spotřebitele nakupovat ve slevách, tak spotřebitelé ve slevách nenakupují (to samozřejmě není pouze problém her, ale i DVD nebo třeba některých potravin). Chápu, že pak spotřebitelé nakupují výhradně ve slevách a prodejci bijí na poplach, jenomže těžko z toho vinit spotřebitele, ti se jen chovají z vlastního hlediska rozumně.
U GoGu je situace trochu jiná, protože většina her, které nabízejí, spadala dříve do šedé zóny jménem abandonware. Samozřejmě je logické, že pokud s něčím podobným začne jeden prodejce, tak se ostatní přidají (nic jiného jim nezbyde), jenomže opět z toho následně těžko vinit kupující.
Vývojáři mnohdy "vyvíjejí" hry "od konce" (vyrobíme hru s náklady XY a pak se to pokusíme ovečkám za každou cenu prodat) místo logického "chceme vyrobit hru z žánru X, máme odhadem Y potenciálních kupců, celkem takto vyděláme částku Z a to je přesně horní hranice nákladů na vývoj".
Poslední hry od Blizzardu nekupuji (RTS příliš nehraji, ještě jsem nedohrál ani datadisk k původnímu StarCraftu) a místo Diabla III jsem pořídil raději Torchlight II (nutnost neustálého připojení, aukce a celkový odklon od tradice mě znechutily natolik, že jsem Diablo III přeskočil, aniž bych měl pocit, že o něco přicházím). CoD je přesně příklad toho, jak nemá vývoj her vypadat, za obrovské peníze borci každou chvíli vytlačí těžce podprůměrnou FPS, která mě neláká ani zadarmo. Kvalitní hra má stále šanci vydělat rozumné peníze (Grimrock).
Kdyby hry stály 5x tolik, tak jich koupím 5x méně (a prodejci budou zase brečet, jak toho prodají málo). Zase bych asi stíhal dohrát všechno, co si koupím, takto to nestíhám ani náhodou. -
to je samozřejmě nesmysl...
-
a já psal, že je v tom pro lidi nějaký problém? lidi, snažte se chápat text jako celek...
-
Znehodnocovani jsou tak akorat hraci temi crapy, co se dneska vydavaji za hry. A to jak na konzolich, tak na pc.