Přátelský soused Spider-Man je další exkluzivitou Sony mířící na počítače
-
Pravda asi moc ne, jelikoz stale je tu nazor ze konzole PS je lepsi protoze muzou jen pustit a hrat, navic ze muzou se rozvalit na gauci a u pc to proste prej nejde :D
-
Hellblade vyšel hned na PC a PS4. Po půl roce na XBoxOne (tedy ne úplně exkluzivita, ale jen časová blokace XB) a za další rok na Switch (tam museli makat na portování). 2021 nevyšel remaster, jen RTX update spolu s verzí pro nový XBox.
-
Dobře hodnocené PC hry se dobře prodávají i deset let a více po vydání. Jasně, už je to spíš způsobem nemusí pršet, jen když kape, ale zase je to skoro bez nákladů. (náklady na konverzi počítám zaplatí rovnou z dobrých prodejů hned po releasu konverze)
-
Už před rokem jsem PS5 kupoval s expedicí do dvou dnů od objednání. Takže i když se vyloženě neválí v regálech v každém elektru, tak se dá sehnat úplně v pohodě.
-
Catherine vysla na PC pred vydanim Full Body. Pokud by Persona 5 na PC vysla (jako ze o tom hodne pochybuji), tak vyjde Royal verze, to je bez debaty.
Podle me ale Bloodborne ani Persona 5 na PC vubec nevyjdou. Stejne tak na PC podle me nejyjde ani Last of Us. Tsushima asi ano.
-
Na pc nemusí, ale bral bych ho na Switchi, teď když vyjde xc 3, čímž doufám hlavní ságu uzavřou, tak by konečně mohli udělat port x a případně pokračování
-
Svatá pravda.
Vůbec se mi nelíbil konec Persona 5 Royal. Konec v původní P5 byl celkem slušný a proto nechápu, jak to scénaristé mohli tak zadupat.
A taky bych byl rád, kdyby se Xenoblade Chronicles X dostalo na PC, ale je to nereálné kvůli politice Nintenda.
-
Jak tady 0011 poznamenal, v Persona 5 Royal něco pokazili (konec příběhu) a tudíž by mi nevadilo dostat na PC původní P5.
Ačkoliv herní náplň v edici Royal byla fakt super, tak ten konec za to fakt nestál. Nechci to spoilerovat, ale P5 skončila takovým rozumným konec... ale vývojáři ten konec v edici P5 Royal předělali dost blbým způsobem. Na ten konec jsem zareagoval slovy "WTF? To teda nedává moc smysl."
-
treba Hellblade nebyla taky exkluzivita na PS4? Asi ne, vysla myslim i na Xbox One. Dva roky zpatky vysel zas remaster na PC s RTX podporou a ted je na GOGu v akci za 7,50e (z 20e) .... kolik stala tehdy na PS4?
-
No slyšel jsem že tam některý věci pokazili, takže by mi obyč verze nevadila. Je to jediná hra kvůli které jsem o Playstationu vůbec přemýšlel, ale kvůli jedné hře ho kupovat nebudu, stejně jako jsem kvůli Xenoblade Chronicles X nekoupil Wii U. Já už jsem soulslike žánrem přesycenej, ani Elden Ring hrát nebudu, ale Bloodborne souls/cthulu fandům přeju aby se dostala na ps5 případně pc.
-
To jeste jak vyjde Persona 5 na PC, tak to nebude edice Royal, jak tak zname Atlus, stejne jako Catherine, ktera nevysla v edici Full Body.
-
Bloodborne dost pochybuju. Jestli ho vydají, tak nejprve vylepšený port na PS 5 a po 2 a více letech až si to vydělá tak to dají na PC, což ostatně není špatná taktika, protože konzolisti si hru užijí v den vydání a pak ještě po letech vyždímají peníze z těch, co by si Playstation nekoupili. Osobně bych byl radši za Personu 5, Horizon Zero Dawn nebyl špatný ale nic z čeho bych se posadil na zadek, Spidermana si asi taky koupím ale očekávám obdobnou situaci.
-
Taky bude! :-) Pěkně popořadě: Uncharted, Spíďa, Returnal, Sackboy, Ghost of Tshushima a Bloodborne! Žně! :-)
-
nebál by som sa odlivu hráčov z dôvodu postupného uvoľnovania exkluzivít na PC. dlhodobé nálady hráčov majú zaručene veľmi dobre preverené a odsledované. toto bude stávka na istotu, žiaden nepremyslený riskantný krok "zo zúfalstva".
naopak, myslím, že postupné uvoľnovanie môže firme pomôcť práve v získaní nových hráčov. pár ultras možno stratia, ale to im môže vyrovnať prílev nových hráčov, ktorým sa nebude chcieť čakať na vydanie tej-ktorej hry na PC a siahnu po konzole. treba počítať aj s tým, že dnes je striktné PC vs. Konzola hranie na ústupe a je bežné, že v záujmových trhoch jedna domácnosť vlastní dve, či tri herné platformy. ako už spomenul kolega vyššie, konzolové hry postupne strácajú na predajnosti a ich presun na PC dokáže vytlačiť ďalšie zisky (dokladujú to nedávne správy z predajov), naláka hráčov na prípadné pokračovania, priláka nových hráčov ku konzolám, vylepší celkovú PR firmy...
-
uvoľnovanie exkluzivít začalo ďaleko pred aktuálnymi problémami s dodávkou konzol na trh. to bude vedomé a premyslené rozhodnutie obchodného oddelenia.
sony má zaručene veľmi dobre spočítané a odsledované predaje exkluzivít na konzole a pozorne sleduje predaje už uvoľnených exkluzivít na PC. v istom bode proste hra prestane vykazovať požadované predaje a jej preklopením na PC predĺžia nie len jej životnosť, ale vylepšia aj hospodársky výsledok a v neposlednom rade pritiahnu pozornosť k prípadným pokračovaniam, ktoré budú opäť na istý čas exkluzivitou.
-
To vážně záleží na okolnostech. Na zelené louce si člověk koupí za 13k ps5 a je to výborná investice, pokud má herní pc, tak už se situace komplikuje.
-
Tohle je naprosto komická teze. Prodej konzolí a SW jsou spojené nádoby a prodej těch konzolí je vysoká priorita obou společnosti, ale evidentně nedostatek čipů nevysvětlíš běžnému neckbeardovi ani za nic.
-
Jo, neříkám že jsem si nezahrál třeba Last of Us, ale Spidey a Bloodborne pro mě byli hlavní důvody.
-
Myslím, že moc lidí konzoli neprodá, jenom protože nějaká hra už není "exluzivita" a dá se hrát na PC. Přece jenom za rok může vyjít nějaká nová a dobrá "exluzivita" a bylo by stupidní zase tu konzoli kupovat zpět.
-
To je otázka, co jim řekne jejich marketingový průzkum.
Několik let staré hry budou mít minimální tržby (na konzolích funguje bazarový trh s hrami a lidi raději vezmou levnou bazarovku než dražší novou hru). Takže uvolnění hry po X letech na PC určitě přivede dost peněz do kasy.
Je otázkou o kolik zákazníků přijdou, když už ty hry nebudou exluzivity. Předpokládám, že průzkumy ukázali, že o moc zákazníků nepřijdou.