Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Spoustu sebevražd způsobilo snad i Tamagochi. Lidé jsou prostě idioti.
  • No.....já nevím, ale třeba takové Utrpení mladého Wertera (nevím, zda-li to píšu dobře) od Goetheho prý způsobilo spousty sebevražd a teď se o tom učíme. A co teprv Bible? Ta je plná sexu, zabíjení a jiných věcí, které jsou ve hrách taky.
    A s tou obezitou absolutně nesouhlasím..... já mám třeba podváhu :D
  • Jazz
    Co má značit ten obrázek ?
    To mu jako ta matka pomahá vcítit se do hry pro pocit z jízdy tím, že s ním škube v zatáčkách ? *4*
  • Jazz
    Co čekat od Pražáka *3*
  • Přejít v jednom souvětí od informace o závislosti k tomu, že to je vlastně tak se vším, co má člověk rád, je solidní manipulace.
    Jakákoliv závislost je špatná. To si přiznejme. Fyzická i psychická. Je něco jiného se něčím bavit a něco jiného, být na tom závislý. Oblíbit si sledování fotbalu v telce neznamená být na tom závislý. To jsou dvě naprosto rozdílné věci. Autor mezi tyto dvě věci dává rovnítko. To je celé, co jsem řešil.
    *3*
  • MickeyMutant
    Copak v Praze, tam je blaze, ale když vyjedeš do Brna nebo jinam na vesnici, to je teprv horor.
  • MickeyMutant
    Kromě toho, že je to velmi zajímavé čtení samo o sobě, tak by člověk po přečtení mohl kritičtěji přijímat různé "studie" o škodlivosti, nebo prospěšnosti videoher. Mohl by se začít ptát, kdo jednotlivé výzkumy platí a najít si o věci relevantnější zdroje než pětiřádkové shrnutí Blesku z konference Amišů o nástrahách průmyslové revoluce.
  • No jistě, je to pozůstatek přízvuku afrických řečí, nebo co...aspoň myslím. Doma se na to podívám, pokud nezapomenu.
  • vlastik.plaminek
    Mám takový pocit, že gonna, wanna, gotta a slova se zakončením in' se používaly už dávno před vznikem téhle subkultury. Péro na špalek bych za to sice nedal, ale ten pocit stejně přetrvává.
  • KKT má pravdu. Ty si zatvrzele myslíš, že voják zabíjí nevinné lidi (a to se ti snaži KKT vyvrátit), ale vojáci většinou zabíjí další vojáky. Jen duševně chorý, ať voják či civilista zabije, spíše zavraždí nevinného člověka. Stejně je to i s hrama, filmama, knížkama atd. Záleží na jedinci a jeho psychyckém stavu. Hraju hry přes patnáct let a mám rád střelbu ze zbraní (na střelnici), ale nikdy by mě nenapadlo na někoho vystřelit, pokud by neohrožoval můj nebo něčí život.
    A o tom to je, ne o hrách, filmech a násilí v nich, ale o jedinci a jeho schopnosti se s takovými podněty srovnat.
  • ... a co je teda smyslem? To ze se nazory na hrani (ale jinak klidne pouzijme jakkykoliv jiny predmet, napriklad oblibena prichut zmrzliny nebo oblibene oblecene se taky bezne lisi podle respondenta) se lisi studie od studie? Nekde vyse jsem si vsiml hezkeho prirovnani, ze to je jako se divit, ze slunce rano vyjde a vecer zapadne... Nu ano, proste to tak je.

Nejak nechapu, kam to melo ctenare, pripadne i pisatele posunout? Nad cim se v clanku zamyslet? Pokud je to prave tato vagni myslenka, ze se nazory lisi, tak k tomu je podobny clanek ponekud zbytecny...
  • Krtecek-GT
    Správný hardcore hráč hraje půl dne GTA kde přejíždí lidi a vraždí je šroubovákem, potom si pustí Saints Row, kde zabije člověka robertkem na sto způsobů. Když ho to omrzí postřílí hordu civilistů v COD a když se rozhodne, že už je to ve hrách nuda, že skočí někde koupit ten robertek, aby ním někoho umlátil v realu, ani do obchodu nedojde. Takže je zřejmé, že všichni kteří kvůli hrám zabíjeli, ve skutečnosti museli několikrát denně hrát na kinectu nějakou fitness hru.
  • Bez urazky k autorovi, ale podivovat se zevznikaji rozdilne nazory vedcu na nejakou problematiku je jako psat o vychodu a zapadu Slunce. To ze lide tloustnou u her je podle me hloupost, nicmene je pravdou treba prolemy se zadami to pozoruji aji u sebe. Nakonec popis toho ze novinari zvelicuji a nerozumi vedeckym pracim je take zbytecny. Neni to jejich chybou zivit se preci taky musi... Nerikam ze su nejaky odbornik na sociologii nebo podobne obory, nicmene je jasny ze kazdy vysledek neni ovlivneny tim kdo ho plati, pouze zavery z neho vyvozene se mohou p neco vic priklanet dle zajmu platce *3*
  • A co teprv Zeitgheist? :)
  • smejki
    ale vono to tak je!!!!!!!
  • I hry mohou být dobrým studijním materiálem. Třeba já, abych zlepšil svou francouzštinu, hraju poslední rok všechny hry ve francouzštině a musím uznat, že mi to opravdu pomáhá. Jednak slyším přízvuk, takže potom mnohem lépe rozumím při řeči a zároven, pokud se nějaké neznámé slovíčko nebo fráze opakuje, tak si ho zapamatuju mnohem lépe, než kdybych se to natvrdo snažil naučit
  • Ale tohle není vina těch dětí, ale dospělých - tedy vaší generace - že se o své děti neumí postarat. Ten malej harant má svůj mozek, ale žádný rozum, takže nejhorší možná kombinace. Nehledě na to, že já, když jsem porovnával svůj rozvrh s rozvrhem svých rodičů, tak jsem byl týdně ve škole mnohem dýl, než oni...a úkolů jsem taky měl až nad hlavu
  • To samozřejmě nemám, jen mi to prozatím připadá tak, že do těchto studií se pouštějí pouze 2 skupiny lidí a to zapřísáhlí odpůrci, kteří udělají vše pro to, aby reputaci hrám zhoršily, a potom jejich pravý opak. Tak či tak je to špatně...
  • Dafuq, dat ass, gonna, wanna, gotta, nigga, imma, brotha, cokoliv končící na -in', a tak dále. Pro víc příkladů prosím konzultujte s panem Snoop Dogem.
  • Krtecek-GT
    Nic proti, ja tuto dobu nezažil ale když vidím ty v Praze tak ne ze všech vyrostly SLUŠNÍ lidé

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit