Přejít na výpis diskuzí
Přeceňování vědeckých studií her a jeho absurdní následky
28.7.2012 | Ladislav Loukota
244 příspěvků
-
Tak samozrejme,media ani hrani her nema na nas mozek zadny vliv. Nema logicky ani na zdravi,protoze pokud hraje nekdo 8+ plus,porad mu jeste zbyva 16 hodin na pohyb!..a spanek...a praci....no....A agresivni chovani? Chacha,ja bych se tem vedcum vysmal. Pamatuju si rage kids na teamspeaku,to ale prece neni zadna agrese,takovy chovani je dneska uplne normalni. Rvou i na svy vlastni matky,tak v cem je problem? Hodne dobry clanek,jsem opravdu rad,ze odbornik (tedy autor tohoto clanku) ma stejny nazor jako ja.
-
-
Zrovna jsem chtěl napsat něco podobnýho a...
DO PRDE*E DRŽ HUBU MATKO PÍŠU NA GAMES.CZ...
a promiňte mi to vyrušení pak jsem si uvědomil že možná není uplně v pořádku to co píšeš.
A vytrácející se úcta k rodině je opravdu smu..
JÁ TO PRVNĚ KUR*A DOPÍŠU A AŽ PAK SE NAŽERU...
tným ale stále se rozšiřujícím jevem.
PS: Multák hraju dost často a hádky lidí co si nevyply mikrofon a řvou na sví příbuzný jsou fakt maso. -
Hochu, ty jsi pracovní proces a život dospělýho nepotkal ani z rychlíku co?
-
-
Urcite ne, protoze do toho nezapocital chlast, kterej zabere spoustu casu! :-D
-
-
Jestli ti přijde normální řvát na svou matku, tak snad začnu věřit, že počítačové hry na některé exoty vliv opravdu mají. *7*
-
-
http://9gag.com/gag/4883175
-
moc dlouhý než abych to četl :) ..... to si jdu raději přečíst knížku
-
-
Název?
-
-
a song of ice and fire, díl 5, tanec s draky... 1200 stránek.... ještě něco?
-
-
Moc dlouhý název článku?
-
Bože čteš knížku co má 1200 stránek to seš možná jedinej na světě. Já teď dočetl (poněkud opožděne) It od Stephena Kinga ale pravda mluvili o tom jen na CNN.
-
-
Bomb building for dummies
-
-
-
Ahoj, nevim, presne co si o clanku myslet. Je to takove postesknuti o tom, ze nazory na jednu a tutez vec se ruzni od cloveka k cloveku (od univerzity k univerzite, coz je mimochodem filosoficky problem jiz asi 2500 let a zatim bez jasneho reseni :) ). Prijde mi to trochu jako kdyz pejsek a kocicka pekli dort. Spousta vet (prisad) seskladanych jedna vedle druhe bez jakkohokoliv zaveru nebo cile. Zvlastni...
Dalsim problemem je to placani dohromady vsech tech poznatku, aniz by to davalo jakkykoliv smysl, clanek sam o sobe je jakasi zvracena verze newspeaku, ktery do nas husti televize Nova a CT v hlavnich zpravach. Kladou se slova, je jich hodne, vyplni cas, ale nakonec nedavaji zadny smysl... Zkusme se jen podivat na tento argument :
[citace]
"klinický výzkum (byť pochází od odbornice zaměřené především na ženský metabolismus) akčních her ukázal, že hráči se z nervování u interaktivních krváků zapotí více, než třeba během čumění na televizi"
[konec citace]
Znamena to tedy, ze pri sezeni u pocitace tloustu mene, nez kdyz sedim u televize. Hmm, to je jako prohlasit, ze zabit nekoho tim, ze mu ustrelim hlavu brokovnici, je o dost vice humannejsi nez mu useknout hlavu mecem. To je pitomost, co? Oboji totiz rika jedno a totez...
Prijde mi to k nicemu... ? -
-
ja jsem teda s pochopenim smyslu toho clanku problem nemel
-
-
... a co je teda smyslem? To ze se nazory na hrani (ale jinak klidne pouzijme jakkykoliv jiny predmet, napriklad oblibena prichut zmrzliny nebo oblibene oblecene se taky bezne lisi podle respondenta) se lisi studie od studie? Nekde vyse jsem si vsiml hezkeho prirovnani, ze to je jako se divit, ze slunce rano vyjde a vecer zapadne... Nu ano, proste to tak je.
Nejak nechapu, kam to melo ctenare, pripadne i pisatele posunout? Nad cim se v clanku zamyslet? Pokud je to prave tato vagni myslenka, ze se nazory lisi, tak k tomu je podobny clanek ponekud zbytecny... -
-
Kromě toho, že je to velmi zajímavé čtení samo o sobě, tak by člověk po přečtení mohl kritičtěji přijímat různé "studie" o škodlivosti, nebo prospěšnosti videoher. Mohl by se začít ptát, kdo jednotlivé výzkumy platí a najít si o věci relevantnější zdroje než pětiřádkové shrnutí Blesku z konference Amišů o nástrahách průmyslové revoluce.
-
-
-
-
Na druhou stranu, kdyby polovina čtenářů games.cz dostala do rukou zbraně, to by to vypadalo
-
-
Ustřelili bychom ti prd*l :-D
-
-
no jo to je tak když někdo nepochopí nadsázku
-
-
-
velmi pekny a poucny clanok :) som za to ze niektore hry skor pomahaju pri mysleni, a aj vela naucia, hry ma naucili lepsie anglicky,ale aj nervozity samozrejme :D
preto milujem rpgčka, kde sa rozhodujem sam za seba, a to ma urcite na mozog lepsi vpliv .. nez tupé GTA a co ja viem co "kal tupých" kde je v prvom rade same vrazdy a zabijanie co ptm u deti vpliva tak ze zabiju svojich rodicov, ci skacu z okna lebo si myslia ze su spiderman :D
P.S. - (ako som nejedenkrat pisal no teraz sa to hodi dvojnasob)
DAVID CAGE (quantic dreams) povedal : "dnesne hry su plne nasilia, plne nenavisti, vrazd, deti ucia stale len zabijat, hry nemaju emocie ... my robime hry ktore vas "posadia na riť" ..maju emocie, pribeh, ..." (ved viete *3* ) -
-
Máš pravdu a D. Cage taky pojďme všichni hrát mírumilovný Heavy Rain to je alespoň rodinná hra.
-
-
kazdopadne pozitivne ovlivnuji panictvi
-
-
To vravíš z vlastnej skúsenosti?
-