Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Izmæl
    Já jsem na games.tiscali jen chvíli, ale už teď vím, že nemá cenu se hádat s COD haterama, prostě nemá. My, COD loveři, chápeme, že nejlepší hry jsou Skyrim, Zaklínač 2 a nově vydané Diablo 3 (je venku jenom chvíli, ale už je to nejlepší hra ever). Já třeba zrovna hraju druhýho Zaklínače a ne, že by mě to nebavilo, jen to prostě není me gusta záležitost, ale i přesto to hraji, protože mě zajímá, co hráči, kteří nenávidí COD, mají rádi. To, že třeba Skyrim nabízí cca 40-50 hodin úžasného, naprosto mimořádného, fantastického, netradičního, vizuálně nádherného, úžasného, úžasného a úžasného singleplayeru neznamená, že 5 hodin singleplayeru v COD je na nic - nás to prostě chytne a nepustí, kdo by si nechtěl hned několikrát užít misi ,,No russian" v MW2? Jednoduše nás to baví víc, než nekonečné chození po vizuálně nádherné a úžasné, úžasné a ještě jednou úžasné krajině a sbírání různých nesmyslů. Ale cpeme to někomu? Ne, protože 1) nejsme retardi 2) nejsme vypatlanci. Důkaz? U žádné novinky na jakoukoliv fantasy RPG w/e v diskuzích nevidíme žádný flame na zmíněné tři boží hry. Jakto, že se třeba ani neflejmuje u nějaké závodní hry na NFS, která taky vychází každý rok? Mrzí mě, že ten hate schytalo jen CODko - neprávem.
    • Jde spíš o to, že COD ždíme peníze každý rok z lidí za to samé, už několik let. Stejný engine, stejná grafika, stejné animace, stejné zvuky, občas i stejné budovy ... Proto je tolik COD haterů..
      PS: http://youtu.be/Aw5dTgCE0HE :)))
      • Izmæl
        Ok, beru, to je dobrej argument. Ale proč, COD hateři, když vás to už NEBAVÍ A OČIVIDNĚ TO NEHRAJETE proč na to pořád nadáváte? To se chcete jen zviditelnit a neustále ze sebe dělat voly a machrovat s tím, že umíte nadávat? To umí každej, ňoumové. :) Nebo se jen zařadit do stáda haterů? ;) Tohle jsem nikdy nechápal. To, že to hráči přestali hrát, protože je to to samý, to beru, ale proč pořád nadávat, když už to nehrajou? Tyve... počkejte si zkrátka na zázrak až vyjde nějaká pecka, která se bude od COD, BF a MoH lišit neuvěřitelným způsobem a pak začněte mrskat.
        • firebug
          vlastne souhlasim s CoD haterem. Nemuzes se divit, ze na CoD hodne hracu nadava (nepltest s trollovanim), protoze CoD jaksi redefinoval zanr a nove FPS se chteji na teto vlne svezt s nim. Vznikaji tak hodne podobne hry a nekomu by se treba mohlo i zdat, za CoD vlastne zabil ostatni FPS tituly. O tom, ze se daji delat strilecky jinak snad presvedci Bioshock, nebo nekdy v budoucnu Half-Life 3
          • Izmæl
            Ale za to přece nemůže COD, respektive IW a TreyArch, že se na jejich vlně chce svézt vícero titulů a že ty tituly jsou CODku hodně podobné (BF, MoH). To by se spíše mělo nadávat na BF a MoH, že se opičí po COD a ne naopak. Fakt to nechápu a myslím, že bude nad moje síly to nějak dále rozebírat.
            • Izmæl
              Já se nečertím, firebugu, jen prostě nechápu tu nenávist vůči COD, protože COD jakožto značka je v tom vlastně úplně nevinně. To, že si ostatní vývojáři a vydavatelé řekli, že COD je úspěšná značka, pojďme jí napodobit a uvidíme jak půjdou prodeje, za to přece nemůže COD. Ok, každý rok je tu nový díl se stejným enginem, který mě osobně nevadí, protože mi vizuální pojetí vyhovuje, jen je pravda, že styl a barvu písma mohli už konečně změnit, ale v poho, ale v každým novým díle je spousta ohromně pohlcující akce a dechberoucích momentů (MW - sniper stealth mise, kde si pamatuji, že každý říkal ,,Héj, ta mise v Pripyati na tom poli, jak tam ležíš a okolo tebe projíždějí tanky a chodí vojáci, je úplně úžasná" nebo pronásledování mladého Zakhaeva /// MW2 - mise "No russian", každý hned říkal, že tu misi si sjel několikrát - tady alespoň vidíte kolik násilí v sobě jako lidi máme, když si musíme misi, kde střílíme úplně nevinný civilisty na letišti, zahrát hned několikrát; dále mise s vypuštěním jaderné bomby - nejdříve záběr výbuchu z vesmíru, poté ze Země a pak všude tma a ticho, přestřelky v deštivé tmě - úplně boží. /// MW3 - Paříž, Hamburg, Praha - prostě úžasný, a konečná mise v neprůstřelných oblecích a zabitím Makarova byla skvostná). Ale nejlepší je stejně vždycky MP, i přes fakt, že SP je taky boží.

Jinak, firebugu, Black Ops mě osobně bavilo už jen tím retrospektivním příběhem, tedy flashbackovým, na což se tímhle stylem hned inspiroval BF3, ale tomu nikdo nenadává, nadává se jen na Black Ops, to já jen tak objektivně konstatuju. BO má po příběhové stránce opravdu jeden z nejlépe napsaných scénářů, to musí uznat i COD hater, který to hrál. Hratelnost taky dobrá, jen zvuky zbraní byly divný, ale to se tak pořádně ani nevnímá, když jsi pohlcen do "bezduché akce".

Navíc se mi i líbí, že si IW a TreyArch dokáží pozvat do studia hollywoodské hvězdy, aby namluvily některé postavy. To také pak beru jako plus.

SHRNUTÍ: neříkám, že je COD dokonalá herní série (v každém díle je alespoň několik patetických keců a kýčovitých scén), jen si to ten neskutečný hate, který má, nezaslouží.
            • firebug
              Necerti se hned. Jen jsem napsal svuj nazor, z ceho podle me ta vseobecna nenavist pochazi a hlavne proc o ni muzes cist v diskuzich tak casto (coz byla tva otazka na kterou jsem reagoval). Nadavat se potom da na vsechno, kdyz je clovek trochu kreativni :-) Od IW a TreyA., protoze jsou tak drzi, ze kazdej rok vydavaji tu samou hru s novyma mapama, tak po lidi, kteri si kazdej rok tu samou hru koupi a svymi financnimi hlasy rozhoduji o smerovani trendu FPS her.
              Mohl bys mi ted odpovedet, ze to kupujes protoze te to zkratka bavi a bavi to vzhledem k prodejnosti i miliony jinych lidi, tak o co jde. Ano. Ale i zabava muze mit urcitou kulturu a to co me na milovnich CoD opravdu stve (velde toho, ze opravdu nikdy napochopim, co vas na BO opravdu bavi) je to, ze onu kulturu devalvuji i pro ostatni hrace (i kdyz nas je mensina, ale o to hlasitejsi jsme - ostatne je tomu tak vzdycky). Vic me bavi American Beauty nez the Avengers a vic me bavi R6 Raven Shield nez Call of Duty MW, bohuzel se ale noveho Raven Shieldu diky situaci na trhu asi nedockam...
            • Kdyz uz by jsi chtel opravdu hledat vinika,tak jsou to hraci CoD,kteri to kazdym rokem kupuji a zajistuji tomu tak velky komercni uspech,ze se vetsina jinych vydavatelu vydava stejnou cestou v nadeji,ze zaujmou alespon cast hracu CoD.
              A nemuzes se lidem divit,ze jsou na CoD uz alergicti,protoze diky tomu,ze se ostatni snazi udelat vlastni kopii CoD,tak vetsina fps trpi dost podobnymi neduhy,jako prave CoD (hooodbe kratka herni doba,redefinovani vyznamu "tunelova hra",script na kazdem kroku,tuny wow cutscen a imbecilni nepratele,jejichz jedinym smyslem je dobehnout si pro kulku do hlavy).
              A popravde vazne nedokazu pochopit,ze fanouskum CoD nevadi,jak s nimi Activision vyj*bava.Tohle si dovolit jiny vydavatel,ktery nema pod palcem legendarni CoD,tak na to dojede.
              A pro ujasneni,ja nemam nic proti arkadovym hram,kdyz jsou udelane poradne.Takove prvni CoD a prvni MoH byly skvele hry ve svem zanru.Jesten prvni CoD:MW byla fajn hra,ale to co prislo po teto hre,je k placi.
        • Můj poslední díl byl MW2 a BO ( Hlavně kvůli zombie) :) Od té doby nic. Jsem jeden z těch, co na to nadávají jen kvůli tomu ždímání. Až příjde díl, který bude mít skutečně něco nového, tak si to klidně opět koupím :)
        • Právě, že pecky už vycházely.. Jako Operace Flashpoint a podobné. Jenže CoD ukázalo, že hra může být arkádovitá, krátká, stereotypní a vydělávat... Je to jednodušší než udělat hru ve stylu Flashpointu, tak po tom firmy skočily. A tak nám každý rok plodí stejnou hru v jiných barvách.
          Do Black Ops (včetně) jsem hrál všechna CoD. Bavila mě. Ale už Black Ops byl opis MW a absolutně nechápu, proč bych si měl pořídit MW2. Místo toho jsem se podíval na walktrough a jak jsem si myslel, je to poněkolikáté to samé, co už jsem viděl.
          Respektuju, že tě baví. A ty zase respektuj, že CoD není moc "myslící" hra a proto ji někteří mohou nenávidět.

P.S. Nemluvím o těch, co jsou "hateři" jen proto, aby mohli pitomě nadávat.
          • Izmæl
            Black Ops byl možná opis, ale rozhodně ze všech dílů - nehledě na to, jak mám všechny rád - měl nejoriginálnější a skutečně zajímavej příběh, takže tímhle se lišil od ostatních dílů hodně. A že je COD nemyslící hra je pravda, ale koukej na prodejnost každý rok a zjistíš, že lidi prostě neradi u her myslí (a ano, můžeš mít klidně poznámky na to, že ti lidé jsou retardi *1*), ale zato je to baví. A někoho zase baví myslící hry (Skyrim, Diablo, Portal - btw oba dva Portály byly výborný, ale dvojka o něco lepší - to já jen tak, aby lidi věděli, že u her taky rád myslím) a ve výsledku je to stejně fifty-fifty (myslící-nemyslící). Takže si podejme ruce a hrajme to, co nás baví. Mír všem hráčům.
  • life28
    ja nechápem, prečo sa celá hra odohráva v noci, vyšli už 3 trailery ale dennú scénu som ešte nevidel
    • Je to protipol k BF3, aby EA obsahlo celou paletu. Tam si pro zmenu po pripojeni do MP musis jako prvni vec nasadit slunecni bryle (az na par vyjimek potvrzujicich pravidlo).
      Ale ted vazne, zrejme to bude tim ze "vsechny" trailery ktere dosud predvedli se obsahem lisi jen minimalne a zrejme jsou z jedne a tytez mise. Tento rozhodne neni novy, pry mel poslouzit jako televizni reklamni spot a proto cerpali z jiz predvedenych zaberu a sestrihali je do odpovidajici delky. Stejne dopadnul "novy" trailer pro BO2, ktery take nenabizi skoro nic noveho, presto ze byl dopredu avizovan.
    • Tak, 601. za celou svou dobu působení v Afgánistánu neprovedla ani jednu denní operaci, vše v noci. A to si účtujou snad kolem 80 zabitejch povstalců
    • Možná proto, že SOF většinou pracují v noci? :-D
  • Ach ta mačo hudba s mačo postavami v mačo světě s mačo stylizací a barevnou paletou a mačo výbuchama a mačo blikáním aby to bylo to správné mačo pro mačo lidi, co to budou hrát, je tak originální (a mačo).
    Když si vzpomenu na HF2 ach jo...
    • Ten byl pro mačo intelektuály?
      • Ne, ale nepotřeboval mít mačo výbuchy na každém metru se spoustou krutopřísných hlášek a drsných akcí typu: jeřáb rozj*be barák, vrtulník spadne 5metrů od tebe apod.
        Taky nedával skákajícího vojáka jako jednu z khůl věcí do traileru/hry.
        • Duke Nukem by ti narval hlavu do prd*le i s Half-lifem. *1*
          • Ale Duke je kapitola sama o sobě, porovnatelná snad jen se Serious Sam (v bláznivosti).
            Ani jednu hru jsem nehrál, jen tak z toho co vím usuzuju.
  • Trailer na MoH je vrcholem úmění a vkusu v porovnání s novým trailerem na BO2. To už (nevím jestli si to Activision uvědomuje) vypadá jako parodie a ne jako "vážná" válečná střílečka.. http://www.youtube.com/watch?v=gr0Z3RsOmlo&feature=player_embedded#!
    • EA už se opřelo do Activisionu, že BO2 vypadá unaveně a mělo by si odpočinout. Ale není to jedno? Stejně BO2 bude zase neprodávanější a nejhránější MP hra jako každý rok.
      • Na xboxu to ovládne Halo 4 :)
  • jindra.veliky
    no a co presne me na tom traileru ma donutit koupit si hru? ten prvni vybuch nebo az ten druhej? *6*
  • Poláčku tak to nehrej a psaní článku o těchto střílečkách přenechej někomu jinému. Nemá být náhodou herní novinář neutrální v takových věcech? Co tě to vůbec napadlo přát si aby nějaka hra chcípla. *1* Tak další článek bude o MMO jak jsou všechny stejné a na jedno brdo a akorát kopírujou WoW, tak taky musí chcípnout. *1*
    • firebug
      Za nestrannost novinare je obecne povazovan fakt, ze nemanipuluje s informacemi ve prospech nejake strany. To, ze si dovoli vyjadrit svuj nazor (navic velmi rozsireny nazor) bych opravdu nepovazoval za fakt vhodny tvoji reakce. Abych pouzil tvoji argumentace, pokud se ti nelibi novinky na GAMES osvezene o nazor autora, tak to necti a koukej treba na gametrailers.com.
      • El stupido, novinář má podávat nestranné informace a ne své názory !!! Na to má řekl bych dostatečně prostoru v recenzích či úvahách, ne v informativnim článku. Už ten nadpis je poněkud stupidní. No ale upřímně pan Poláček už mě ničím nemůže překvapit...

PS: Každopádně vyznění článku je asi takové, nesnášim RTS klony C&C, nesnášim FPS ála CoD a MoA, jo a mimochodem vyšlo video na MoA, snad ta hra půjde ke dnu... To je řekl bych už trochu moc...
        • smejki
          nestranné informace a "své názory" se vzájemně nijak nekopou *2*
          • Přečti si na csfd jakoukoli novinku od Cervenaka, takhle to má vypadat...

To jsou novinky za 4-5 *, to co je tady je na odpad, dávám ale 1 * za informaci...
        • firebug
          Pan Polacek totiz prosazuje nazor, ze games.cz by nemel byt jen a pouze jakymsi traslatorem novinek ze zahranicnich webu, ale autor clanku by mel do takoveto zpravy vlozit i neco ze sebe (nazor, vlastni zkusenost, zamysleni atp.). Osobne mam radsi takovou novinku s nejakou pridanou hodnotou od Polacka ci Smutneho, nez ty (obcas dost neobratne) prelozene veci od Levise. Jde-li ti o novinky typu: Vysel novy trailer na MoH, ve kterem muzeme videt vojaky, strileni a vybuchy... hra vyjde na PC, PS3 a Xbox360 nekdy pred Vanoci, muzes sledovat desitky jinych hernich serveru. Krome toho tyto informace zjistis i z tohoto clanku, jenom je rozsiren o zamysleni nad vyvojem herni sceny v uplynulych letech (tvoje schopnost porozumeni textu vypada zoufale, ale predpokladam, ze pouzivas nadsazky, pak je to ok).
          Pokud se chces dogmaticky drzet pravidel zurnalistiky, tak ver, ze novinar by mel podavat nestranne informace v literarnim utvaru zvanem clanek (tyto pravidla jsou ale vymezena zejmena pro seriozni tisk a na internetovou zurnalistiku se vetsinou prenaseji dost neobratne). Pravidla pro neco, jako je novinka na hernim serveru, jsou hodne obecna a autor je splnuje.
          • Od toho jsou blogy a jiné nesmysly... Pokud redaktor, ještě k tomu šéfredaktor přímo hatuje u novinky... ts ts ts...

Mimochodem nejdřív onen borec napíše, že se všichni snažej kopírovat CoD a v závěru upřesní, že vlastně MoH se scriptovanou akcí přišel dříve než CoD... Co to sakra... A pak to ještě zazdí že by tvůrci MoH neměli kopírovat CoD... *12*

PS: Vložit něco ze sebe, ok beru, sme na herním webu, ale napsat vyloženě nesmysly a hate... *12*

PPS: "A mám pocit, že tehdy mnohem zajímavěji, syrověji a inteligentněji." jakpak by člověk takovej pocit neměl, když to bylo něco unikátního a člověk měl ještě v živé paměti Saving private Ryan. Tohle je prostě vejšplecht podprůměrného blogera...
        • rmt: Přesně tak. Tohle se měl na mysli.
        • Souhlas, když jsem to četl, musel jsem se několikrát podívat jestli jsem na games.tiscali.cz, a když jsem se ujistil že jsem tu správně hledal jsem někde tag BLOG, bohužel k mému překvapení nikde nic. *9*
      • presne tak . Ja si precet clanek celej a ne jen jednu vetu vytrzenou z kontextu a urcite nemam problem za Polackuv ne nazor ,ale pohled na vec . Vzhledem k tomu ,ze v dasim odstavci to vysvetlil jak to treba dopadlo s realtime strategieame . Popravde doufam ,ze se tak brzo stane . Jenze s prichodem nove generace konzoli se podle mne tenhle trend spis jeste vic prohloubi .
  • Moc bych se nedivil kdyby autor clanku sel na koncert Kabatu a odchazel znechucen skutecnosti ze se zadny ze songu neispiroval tvorbou Richarda Wagnera.
    Svym zpusobem jeho vytky chapu ale ja zase spatruji nulovou originalu a odlisnost v trailerech na rostodivna RPG ci MMO. X variaci na nejruznejsi potvory a trumfovani se kdo nabidne aspon dvakrat vetsi mec nez je postava sama ale tim to hasne. Ale ze bych mel potrebu to pitvat, tak to vazne ne. *6*
  • nechápu, proč je se tyhle typy her označuju jako typ "Call of Duty", když jen možná každá 20 je typu jiného a první FPS shooter s příběhovou linkou "lepší" než jdi sem a zabij bosse byla na světě daleko předtím než spatřilo CoD světlo světa,

kdybych byl novinář, redaktor a snažil bych se o to být třeba objektivní a "profesionální" asi bych použil jiný přirovnání jako třeba klasická FPS koridorovka, který nevyvolává žádný konflikty mezi čtenářema
    • ovšem pokud, vyvolání nekonečný diskuze - viz níže, která bude určitě pokračovat ve stejném duchu, nebylo záměrné?
  • MrSanta
    Já jen doufám, že přijde doba, kdy bude každé studio muset mít svůj System Shock nebo Deus Ex *3*
    • Hairy_Ass
      Tak to by musela nejprve třída tzv. "casual" hrářů vyhynout. *15*
      • MrSanta
        Vyhynout nemusí, chce je to jenom převychovat *1*
  • Cypri
    Pokud to autor článku myslel upřímně, tak s ním naprosto souhlasím a jsem moc rád, že někdo řekl na ty CoD klony a magořiny kritičtější názor než jen hloupy: "No co, vždyť je to zábavný ne? Je to Dobrý." NE NENI TO DOBRÝ. UŽ JE TO TRAPNÝ!

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit