Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • froztik
    Je smutný, kolik lidí tu hru zatracuje a shazuje, jen kvůli tomu, že si nebyli schopni zjistit správný informace. Kdo chce psa bít... *5* https://repo.nmsdb.info/
  • Tak protoze ta hra ma nejaky cil, tak je mozne nektere planety umistit strategicky a mit je celkem dobre udelany rucne, nerikam ze vsechny, ale spoustu. Samozrejme to nejde pri generovani masivniho poctu svetu, kde 99,9% hracu nikdy nebude, ale je to potreba ?

Kazdopadne zatim to nezatracuju, ale prave protoze ta hra stavi na objevovani, bude hodne zalezet jak dobre a zajimave jsou ty planety generovany a jak moc nekoho bude bavit je objevovat.
  • flash789
    Sice nevim co se ti na nesem systemu nezda, ale jelikož se pise rok 3300 tak to tam nemusi byt uplne stejne jak to zname ted:)

PS: a klidne se vsadim ze vzdalenost mezi zemi a mesicem je presne takova jaka ma byt :)
  • Tak ona ta stará Elite byla v úplně jiné době. Máš pravdu, současná Elite u mě neobstála.

Jsem fanouškem leteckých simulátorů a vesmíru. Ani jedno neudělala dobře.

Letecký simulátor to není - systémy jsou jednoduché a naučit se manévrovat bylo pro mě otázkou dvou hodin (na myši i joyisticku). Je to asi takové, jako když si člověk nastaví FSX na jednodušší obtížnost a slunečné počasí. To je asi obtíž vesmírného simulátoru - chybí řada zajímavých vlivů typu vítr, déšť. Ale stejně mohli udělat systému trochu složitější. No ale chápu, většina hráčů by to tak nechtěla nejspíše.

Vesmír to neukazuje tak, jak jsem si představoval. Do dneška jsem nepochopil, proč ani naše soustava nevypadá tak, jak by měla. Takový Space Engine to umí, tak proč ne Elite?

Já hru definitivně vypnul poté, co jsem přilétl do naší soustavy a viděl tu hrůzu. Kdyby aspoň Braben nekecal, že mají odborníky na vesmír... *1*
  • flash789
    To je tak když na nejakou planetu vpustej zensky kosmonautky, všude videj jen samy penisy:)
  • Tak je to hra. "Generické prostředí" mají i hry, kde se údajně celý svět dělal "ručně". Tedy aspoň genericky působí. Já to beru tak, že se jedná o zcela jiný vesmír s jinými pravidly, což sami tvůrci pořád říkají. Tam může být tak nějak možné všechno.

Podle mě až tak nejde o ten svět. Spousta her má generický svět. Spousta her má kostičkovaný svět o pár pixelech a přesto jsou to skvělé hry podle mě. Jde tu o to, jak se jim podaří udělat onu hlavní náplň hry - potřebu shánět suroviny k další cestě. Bude to těžké vybalancovat to, ale třeba se jim to povede.

Oni by stejně bez generování vesmíru hru udělat nemohli. Jsou tam zásadní technická omezení. Zatím.
  • flash789
    Ale obstoji, protože zadna jina hra to lip udelany nemá, pokud jde o tu realitu. Doporucuju tohle video, myslim ze co se tyce realnosti tak není třeba mit moc velke obavy.
    https://www.youtube.com/watch?v=-Et5Ivi_yIg
    Ta hra vysla presne tak jak braben řekl (jedina věc co tam nebyla a slibil ji byl offline mode).
    Jako ja se nepru ze ta hra potřebuje ještě hodne věci udelat a vyladit ale v soucasne době obsahuje presne to co starsi dily Elite a mnohem vic (az na planety s atmosférou) a jak vime starsi Elite jsou legendarni hry které patri do zlatého herního fondu. Places na nespravnem hrobe, a asi hledas v te hre něco co tam nebude a není a netrefila se do tvojeho vkusu.
  • Nehratelný odpad. Nedoporučuju. Taky jsem se nachytal. Kladná hodnocení nechápu - podle mě falešná. Neobstojí to ani jako Early Acces - to Space Engineers byl na svém počátku mnohem dál a nebýt pár špatných updatů, byla by to pořád dobrá hra.
  • Souhlasim, tahle hra je dost unikatni a da se jen tezko k necemu prirovnat. To, ze tam neni pribeh me osobne vubec nevadi. Na druhou stranu to genericke prostredi docela ano. Rozhodne bych uvital sice mensi, zato zajimavejsi vesmir, nez naprosto genericky a pritom dost podobny. Ale tak treba se v tomhle pletu a jejich generator nahodnych cisel bude nejak lepsi nez vsech ostatnich.
  • Bohužel vesmír v Elite je velmi daleko realitě. Vždyť ani planety v naší vlastní soustavě nevypadají tak, jak by měly a to je máme dokonale zmapované. V tomto Elite neobstojí. Graficky je to pěkná hra, ale ve většině věcech u mě zcela propadla. Je to škoda.

Kvalita updatů do Elite je podle mého názoru nedostatečná a nestojí za těch 1000 Kč ani za rok. Ta hra úmyslně vyšla zcela prázdná a řada poměrně základních věcí - z dnešního pohledu (třeba ty planety) tam podle mě mohly být dříve či v ceně základní hry. Problematické také bylo opakované vydávání hry na Steamu, měnění hodnocení hry na Steamu atd.
  • Beru to naprosto stejně. Hra pro relaxaci. Nic víc, nic míň.
  • flash789
    platebni koncept je v pohode, nevim co je spatne na tom když si za cca 1000 korun koupis obsahove updaty na cely rok.
    Elite se nesnazi byt nejakou survival fantasy hrou ale spis se snazi o to aby ten vesmir a věci v nem byly pokud mozna co nejvic podobne realite. Takze ano, vesmir je velke a puste místo.
    Pravdou je ze nektere věci tam nejsou uplne to prave. na planetách je spousta POI ale skoro se nevyplati je hledat, protože odmena je miziva. Jezdit a poletovat nad planetou hodinu kvůli vydelku 20 000 kreditu nemá moc smysl, zachrana pilota na povrchu planety je krapet frustrujici a odmena taky většinou nestoji za to, hackovani terminalu na zakladnach je taky docela na nic, zabere to dost casu a kolikrat je odmena třeba jen 7000 kreditu, coz je kapka v mori. za stejnou dobu clovek vydela 10x tolik plnenim pašeráckých zakazek nebo obchodem. Snad nadchazejici totalni overhaul misi v tom udela trochu poradek.
  • Nehledejte ve hře něco, co tam nikdy být nemělo. V leteckém simulátoru taky přeci nevyžadujete komplexního manažera stavby letišť, ne? V leteckém simulátoru typu FSX jen létáte! Je to kvůli tomu špatná hra? Jistě že ne. Jen je prostě nějak zaměřena.

Hru srovnávejte s hrami z podobné kategorie. Pak zjistíte, že je toho v této hře opravdu hodně. Osobně k této hře nevidím žádnou konkurenci. Umím si ale představit, že přílišná velikost hry může řadu hráčů odradit. Nakonec dnes už je pro mnoho hráčů lákavější hrát něco jasně vymezeného a omezeného, ať už se píše na forech cokoli.

Zkuste najít No Man's Sky podobné hry a pak si porovnejte obsahovou bohatost, herní prvky a celkovou očekávanou hratelnost. Nemyslím si, že z tohoto porovnání No Man's Sky vyjde špatně. Osobně uvažuju, jestli má tato hra vůbec konkurenci. Elite Dangerous (nebo jak se to teď jmenuje) mi příjde nejblíže a přece je to strašně odlišná hra. Hlavně je Elite daleko více simulátorem, zatímco NMS by měla být spíše arkáda. Star Citizen bude úplně jiný. Spore? Ani náhodou. To je naprosto něco jiného, ačkoli určitá inspirace tam byla, ale hry jsou to zásadně jiné. Nejblíže mi příjde Space Engine, což je procedurálně vygenerovaný vesmír, ve kterém se můžete jen tak pohybovat. Jedná se o program - snad hru - zdarma, tak se na to můžete podívat sami.
  • jamar28
    Ta myšlenka se mi líbí. Budu k tomu přistupovat spíš jako k relaxaci, když nebudu mít náladu na hektickou střílečku ale ani na žádnou strategii. Něco jako Euro Truck simulator, jen v zajímavějších kulisách. *1*
  • Tak v Elite není vůbec nic. Tam jde o ten pocit pohybu v pěkně vypadajícím vesmíru. Obchod je katastrofa, těžba to samé a boj není zrovna nic pro mě. Na planetu to má smysl leda s novou grafickou kartou a planety jsou stejně nezajímavé - stejně jako v celém Elite tam prostě nic není.

Elite je nejprázdnější hra, co jsem kdy v životě hrál. K tomu s špatným platebním konceptem.
  • Hra už dávno zaujala. Na svůj vývoj si podle mě vydělá. Jasně, nebude to GTA V, pokud jde o zisky. No ale co taky je, že?
  • To je omyl. V No Man's Sky půjde bojovat, obchodovat, dolovat, plnit questy a další. Možná by sis o hře měl zjistit nějaké informace. *3*
  • uz to pisu ty vole, nemam si priste naprogramovat hru?
  • MickeyMutant
    Curiosity killed the cat and dreams of Bryan Henderson from Edinburgh.
  • Tilwaen
    Máš pravdu. Jenže zatímco v Elite máš vedle objevovací složky ještě možnost bojovat/obchodovat/dolovat/plnit questy, v No Man's Sky si můžeš maximálně užívat pojmenování zvířátek, ale nezdá se mi, že by ta hra (podle toho, jak je prezentovaná) nabízela něco víc.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit