Přejít na výpis diskuzí
Příběhová adventura KURSK chce vnést světlo do zkázy ruské jaderné ponorky
20.5.2015 | Adam Homola
71 příspěvků
-
Ale Poláci si zase rýpnou do Rusa? :)
-
Pánové a dámy, vysjte asi trochu přehlídli, že je to HRA. Nejedná se tu o politiku, pravdu či lež, konspirace nebo realitu. Je to HRA. V článku se jasně píše, že autoři TŘEBA/MOŽNÁ vnesou do této události více světla nebo naopak více otázek. Takže klídek. Já se na to budu velmi těšit. Vůbec mě netankuje že nemůžu hru vyhrát, z článku je pro mne patrné, že má jít o zážitek ze samotnýho hraní, ne jen o vyřešení záhady se slavným vítězstvím hlavního hrdiny s fanfárami. Taky se koukám na film i když už předem vím, že hrdina nakonec umře. Pro mne velmi zajímavý téma a těším se na to.. Protže tohle je hra a já rád hraju.
-
Zmínky o vnesení více světla do celé události a přinesení odpovědí na různé dosud nezodpovězené otázky mne nechávají chladným a jsou důvodem spíše k pousmání se. Na co Rus chtěl aby západ měl odpovědi, na to ty odpovědi nalézt dovolil. A zbytek se nedovíme nikdy.
"KURSK - adventure and survival game coming to PC, Mac, PlayStation 4 and Xbox One. The game will look at the tragedy of the submarine ship from a new angle and will combine first-person action with a heavy focus on a carefully crafted story and an engrossing gameplay." - no, uvidíme. První co mě napadá, že celá hra začne událostí potopení (údajný výbuch údajného torpéda v ůdajné torpédové komoře :)) a hráč se bude snažit přežít co nejdéle ... aby na konci stejně umřel :). Jsem zvědav. -
hmm Poláci Rusy nenáviděj, očekávám nestranný pohled na věc...
-
Udělají všechno proto aby atmosféra a feeling byly co možná nejrealištější a pak to stejně celé zabijou anglickým dabingem...
-
-
A jaky by mel byt? Rusky, kteremu by rozumnelo asi 0.1% lidi?
-
-
Já třeba pokud to lze tak hraju hry v jazyku odpovídajícímu umístění hry ve světě, pokud se to dotýká přímo nějaké národnosti. Takže třeba obě Metra jsem si moc rád zahrál v ruštině, samozřejmě s titulky, zrovna tak třeba AC Unity jsem hrál ve francouzštině apod., dodá to další vrstvu uvěřitelnosti a imersivity ve hře. Ale každý to máme jinak. Já jen souhlasím s tím, že by v takové hře měla být možnost ruského jazyka. Což v případě poláků bude asi docela problém vzhledem k historické a současné situaci :/. Ne že by nesehnali rusky mluvící lidi, otázkou je, jestli budou vůbec chtít (nedivil bych se opaku).
-
ještě, že existuje vynález jménem titulky
-
-
-
Hra by v polovině mohla nabrat nečekaný ba lovecraftovský směr, ne nepodobný povídce "Chrám" (Temple).
-
tak to bude určitě v Rusku zakázaný *1*
-
Proč zase se má vytahovat toto téma? kou toto prospívá? Západu? illuminátům? myslím že odpověd je jasná!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! á jak já nesnáším tuto noeliberální propagandu!!!!!!!!! stát by měl zasahovat do všeho, po vzoru roské federace!!!!!!!!!!!!!!!
-
-
Ještě odpovím na vámi nevyřčenou otázku - ne, díky tomu chleba levnější nebude. A teď šup zpět do diskuzi na Stařinkách a iHnědu.
-
Napiš ještě víc vykřičníků! A zapni caps lock! Vůbec nejsi slyšet!
-
To je ale...! Vykřičníků.
-
-
Celkom dobre nechápem zmysel tejto hry. O čo tam pôjde. Boj námorníkov o záchranu? Čiže hra u ktorej dopredu viem, že ju môžem iba prehrať. Alebo tam dajú alternatívne konce? A čo také úžasné môžu okrem proti-ruskej propagandy (na ktorej teraz fičí Poľsko ako aj celá EÚ )vniesť do hry vývojari? Vedia snáď viac ako vyšetrovatelia? Osobne tento námet v tejto podobe považujem za rovnako zbytočný ako keby sa niekto pokúsil vytvoriť hru o výbuch raketoplánu Challenger alebo o rozpadnutí sa raketoplánu Columbie v zemskej atmosfére. Pokiaľ nepôjde ó nejaký sci -fi horror s úplne iným pozadím , tak je to úplne zbytočná hra. Ak chce niekto prežiť pocity námornikov, nech sa zavrie do plechového suda, zahodí kľúč od je ho zámky a nechá sa hodiť do vody. Na podobných nešťastiach nie je nič na hranie. Je to tragédia v ktorej zlyhal človek aj technika. A tí čo boli dnu boli obete tohto zlyhania. Hrať za tieto obete môže baviť len masochistu.
-
-
Netuším kam směřuje tahle konkrétní hra, ale vezmi si jak obrovsky populární jsou dokumentární rekonstrukce leteckých (a jiných) katastrof. Vždyť jenom ty zmiňované dvě katastrofy raketoplánů byly zdokumentovány už několikrát a pořád jsou na specializovaných kanálech nejvysílanější, tudíž se dá předpokládat, že i nejsledovanější.
Dovedu si představit hru, nebo rovnou celý segment her, které by rekonstruovaly určité události, například z pohledů několika zainteresovaných osob a v kontextu různých dějových linek, které katastrofu provázely. Většinou jsou reálné příběhy v nich daleko zajímavější a dramatičtější, než nějaký vymyšlený hollywoodský srágory... -
predpokladam, ze to bude mit i datadisk - pristani vladniho specialu na smolenskem letisti....
-
Zmysel hry je propaganda.
Pôjde tam o to, aby ukázali deťom, že Rusko diablova zem, Putin pekelný splodenec (na konci sa možno dozvieme, že je to Lucifer sám), Rusi sú nešťastní sluhovia a otroci zla a západná civilizácia vedená najdemokratickejšou krajinou svet má povinnosť ich vyslobodiť z toho utrpenia, aj keby ich (Rusov samozrejme) to malo stáť život. -
-
to snad nemusej ukazovat, to každej už dávno ví *1*
-
-
jojo řikali to přece v televízi! A několikrát!
-
-
tak určitě, televize si asi celou Ruskou invazi na krym vymyslela, omg, to se dneska roděj děcka bez mozku nebo co? *7*
-
-
-
-
Tak keby to spravia ako taku kvazi detektivnu hru, kde by hrac skumal dokazy a robil si vlastne zavery co sa stalo, nieco na styl noveho Sherlocka Holmesa, na konci by mohli dat hodnotenie nakolko sa hracove zavery lisia od oficialnej verzie a tak. Bohuzial z popisu to zatial tak nevyzera. ALe aj tak som zvedavy, co z toho vznikne a ako sa k tomu postavia a ci sa naozaj len zvezu na popularnej protiruskej vlne.
-
Pěkně napsáno.. já nechápu, pro koho ja tato hra určená. Většině západu je asi nějaká potopená ruská ponorka dost ukradená, příliš mladí to stejně nepamatují. To třeba taková Tunguzka by byla co do záhadnosti o dost zajímavějším tématem a prostoru pro manévrování by tam bylo o dost víc.
-
moje rec..................fakt me tesi ze se tu objeví lidi co máj zdravej rozum
-
-
Dobrá o ponorce Kursk slyším snad (čtu) fakt poprvé ale když to zpracují nějak obstojně třeba i trochu i se simulací může to být dobré... kdoví.
-
-
Já jsem, Jacku, sice o dva roky mladší než ty (pokud je tvůj udávaný věk pravdivý), ale to že se tahle událost odehrála si mlhavě pamatuji (i když třeba takové 9/11 si pamatuju naprosto jasně, jako by to bylo včera). Asi jsi byl hrozně ignorantní dítě. *3*
-
-
Tolik událostí se stalo, a v 2000 jsem byl fakt jen dítě možná jsem o tom slyšel ale zapoměl... dříve mne fakt nezajímala nějaká novodobá historie vždyt mi nebylo tehdá ani 10let lol. 2001 otřásla amerikou a hlavně celým světem tohle bylo takové okrajové... beztak je to obě už fůra let. Nechápu že se někdo ještě stále odvolává na věk, proč by nemohl někdo mladší mít více informací než starší a obráceně.
Znám jiné a mnohe důležitější události a i starší doby než jednu z mnoha chyb kdy zařvala celá jedna (mimochodem ne poprvé a taky v ponorce) posádka nějaké ponorky.
-
-