Přejít na výpis diskuzí
Přijdou procesory Intel o 30 % výkonu? Shrnutí dosavadních informací k chybám Meltdown a Spectre
5.1.2018 | Jiří Svák
53 příspěvků
-
Existuje důkaz, že to jde zneužít např. JavaScriptovým kodém spuštěným v prohlížeči. Takže ti stačí otevřít webovou stránku.
-
1. chybu opravují všechny systémy, ne jenom Microsoft
2. ano, teď když je to venku, tak ji může zneužít každý, kdo tomu rozumí a je teda potřeba tomu nějak zabránit -
V článku se píše, že opravný update pro W10 nese název KB4056892, a je možné si to ověřit ve vašem přehledu aktualizací. Není to pravda, respektive není to celá pravda. Vaše záplata se může jmenovat i
KB4056888,
KB4056890,
KB4056891 nebo
KB4056893
podle verze vašeho desítkového OS. Pokud ale žádnou z nich v počítači ještě dnes nenajdete, raději ji nestahujte manuálně a počkejte na automatický update. To kvůli možným problémům s nepřipraveností vašeho konkrétního antiviru. -
Když jsem byl na exkurzi v pobočce největšího evropského výrobce křemíku a zároveň v poslední době asi nejvýznačnějšího výrobce ARMů, tak jsem se dozvěděl, že chyby na křemíku jsou naprosto běžně se vyskytující věc a každý jejich pracovník jich za svou kariéru odhalí několik.
Takže mě takovéhle oznámení nechává poměrně chladným. -
A je to tady zase .... Aktualizace jsou zlo a ty od Microsoftu dvakrát tolik .
Jak jen krásně vždy běhala nová windows, dokud nedošlo na záplaty a servicepacky ....
Čtení kódu jádra , možnost zneužití .... Ok a už se ji naučili využívat soudruzi z koreje a číny ? Jaké riziko nám aktuálně hrozí , budeme li raděj pokusy o snížení výkonu ignorovat ? Větší než dosud s NSA v zadních vrátkách ? -
o tehle chybe se pred rokem nevedelo...
-
to ale nijak nesovisi s hw chybou...
-
Nevím jak VY ale já se poprvé o tom že procesory mají bezpečnostní chybu dočetl asi tak před rokem...moc dobře se o tom ví už dlouhou dobu. Není to žádná novinka....zajimavé že se to začalo teď tak řešit......
A jako myslíte že se přes tyto záplaty nikdo nedostane?? Tak jak je psáno v článku další chyba je přímo v architektuře procesorů....a já si myslím že úmyslná ať už z jakéhokoliv důvodu. -
Může to být snažší, než si myslíš. Dnes jde škodlivý kód implementovat například do flashe, kterej je na všech stránkách webu hojně používaný. Stačí stránku otevřít, kde je přehrávání flash povoleno (například reklama) a už to jede.
Jelikož tento útok antiviry v tuhle chvíli neumí zachytit (alespoň taková je zatím informace), Ty jako uživatel neuděláš žádnou bezpečnostní chybu (otevírání nevyžádaných příloh, stahování warezu atd.), jen si otevřeš stránku a je zle.
Často ani sami provozovatelé stránek netuší, že mají třeba reklamu třetí sterany na svém webu infikovanou. Je to holt bordel no.. -
Nesmis verit vsemu, co se pise na Aeronetu... ;)
-
chyba se v podstate dotyka pouze virtualizacnich serveru...
domaci masiny muzou bejt v klidu -
ehm dotaz: a jak se ke me dostane onen program, kterej by tuhle chybu mohl vyuzit k ziskani onech citlivych informaci? pokud nejsem jelito co si natahne kazdyho trojana tak mi to muze bejt burt ne? pripadne treba antivir by nemohl blokovat podobne programy?
-
chybu? proc se mluvi o chybe kdyz jde o umyslnou vlastnost? jedinou chybou je ze se to dozvedela verejnost....