Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Kolo času jsem taky přečetl, byl to čtecí maraton, četl jsem to asi 4 roky s přestávkama. Znovu už bych do toho nešel :-) První díl byl ripoff Pána prstenů, další 4 díly super, pak šeď a příšerné natahování děje, ultradetailní popisy oblečení, a pak původní autor zemřel, takže dílo dokončil Sanderson.

Já osobně mám rád cyklus Brána smrti (7 knih), ale na to už hra existuje
    http://www.databaze-her.cz/hry/death-gate/
    a nutno dodat, že velmi povedená, ona mě vlastně přivedla ke knize.

Další fantasy série, k nimž existují hry jsou třeba další povedená adventura Shannara, pak existuje Dune I a Dune II, Betrayal at Krondor...
  • Tak cital som vsetko co si tu vypisal (a este omnoho viac) a teda mne osobne pride Kronika Kralovraha minimalne rovnako dobra ako Archiv Bourne Zare. Na Malaz sice nema, ale tak to snad ziadna seria. Naopak, Kolo Casu a Nocni Andel su subjektivne horsie knihy/serie.
  • protože je tohle daleko větší mainstreamovka než Malaz nebo Archiv. Navíc je to o hodně populárnější než Malaz, čili větší zisky.
  • Felczar
    Pokud člověk nemá moc načteno, bude mu tahle kniha připadat velmi dobrá. Pro knižní mazáky se jedná ale o šedý průměr s nudným a nesympatickým hlavním aktérem. Plus ten svět... proč ne Malaz, Archiv Bouřné záře, Kolo času nebo třeba i ten Noční Anděl, kterého jsem nedávno dočetl. Tolik lepších a promakanějších světů existuje, ale oni chtějí zadaptovat zrovna takový nemastný neslaný.
  • Tak Kvothe rozhodně nění nesympatický a rozhodně není nezajimavý, což potvrzuje jeho současné alter ego v podobě hostinského. Takže definice Mary Sue je značně mimo. Ostatně jen plácáš nesmysly, není mu ani 45 let a chybí mu jeden díl, čili nevidím důvod, proč by měl umírat.
  • >skvělá ve vykreslení postav
    Zertujes? Hlavni postava je typicka Mary Sue.

>částečně i hudbě
    Tohle rict o knizce je uz uplne k smichu.

S tim, ze je to podobne jako Harry Potter, ale musim souhlasit, jeste vic nez Rowlingove se Rothfussovi dari natahnout minimum deje na strasne moc stranek, aniz by to ale pusobilo extremne zdlouhave a odradilo to prumerneho ctenare. Jestli ale bude pokracovat timhle tempem, tak bych se nedivil, kdyby zaklepal backorama driv, nez to stihne dopsat, podobne jako se to stalo R. Jordanovi a skoro urcite se to stane G.R.R. Martinovi.
  • Keyz
    Jako nějaká "pohádka" by to mohl být OK. Viz ten vtipný drak v první knize.
  • Musím naprosto souhlasit. Je to samý klišé, ale tak krásně napsaný, že to nelze nepřečíst i když si uvědomujete jak hloupý a tuctový je příběh a svět.
  • ta kniha je dobrá jen proto, že je hodně dobře napsaná, jinak svět je naprosto mizerný a nezajimavý. Navíc dějově je to pořád dospělejší Harry Potter. Kniha je skvělá ve vykreslení postav, v dialozích, určitě částečně i hudbě a retrospektivě. Pro hry a filmy naprosto špatná volba.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit