Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Zvláštní, jak moc lidí se naváží do absolutionu. Byl prostě jiný než jiný díly, ale stále patří k tomu lepšímu, co na poli stealth věcí vyšlo. Jen pro představu, kolik lidí z vás opravdu hrálo všechny díly jak rádi předepíráte? Pro představu v prvním díle se blbě schovávali mrtvoly, teda oni se schovávali na místech, jako kouty sklepy, ale furt ty místa najít byl docela opruz, speciálně, když Ai udělala něco zcela nečekanýho a viděla zavřenými dveřmi. Silent asasin? ten byl velice slušný, ale i tam byli lineární mise. Nadhodím třeba průchod v jakuza misích. Mimochodem, i mezi většinou komunity se bere mise s průrvou za jednu, kde se muselo střilet ať člověk chtěl nebo ne. Contrakty? To byl díl kde byli dotažený do lepšího světla vraždy z předchozích dílů. Ten osobně beru jako jeden z nejlepších. Také blood money byli retrospektivní. Ale v obou občas nastávali situace, že stráže viděli víc než měli, nebo možností tolik nebylo. Nadhodím speciálně A dance with the devil, která ale měla úplně dokonalou atmosféru, nebo také House of card. Absolution nacpal do série větší míru filmového příběhu, ubral na míře volnosti, z velkých ploch se stali arény, a z nějakýho důvodu připíchl v současný době tak nesmírně populární nalepení na stěnu. Schválně, v kolika věcech tahle blbost NENÍ. Instinkty bych tolik nepředepíral, když převleky nefungovali vždy na sto procent. Prostě, absolution vybočilo mimo zajeté koleje, někomu se to líbilo, jiným ne, ale odsuzovat to šmahem může leda někdo, kdo původní díly buď nehrál, a tudíž nemá ani ponětí jak vypadali, nebo někdo, kdo to hrál a pomalu zapomněl. Malá rada pro remcali, nainstalujte ideálně contracty, ty mají výhodu že i když jsou starší, stále nevypadají jako kdyby grafika byla vytažená z popelnice a račte zkusit.
    • sám píšeš že to vybočilo z kolejí a že se to nekterým nemusí líbit. pak píšeš že komu se to nelíbí predesle dily nehrál takže si sám odporuješ
      • Spíš narážím, že žádný díl nebyl úplně ideální a v každým díle se najde věc na které se můžou trolové napást dosytosti. Za mě mírná změna nevadila, ale jsem pro to spíš zlepšit starší principy. Blood money a kontrakty jsou vlastně díly o tom zlepšení. Absolution přinesl hlavně příběh, sice trochu kýčovitý, ale furt výraznější než předchozí díly.
    • kubi-wan
      Já hrál (a dohrál) všechny díly a souhlasim s tebou. Ve dvojce bylo docela dost misí, kde jsem to prostě vykosil, protože to skoro jinak nešlo, ta průrva, jak ty zmiňuješ, byla fakt lineární... i když rozsáhlá a plná atmosféry.
      V jedničce pak skoro každá mise skončila přestřelkou, kór mise v džungli, kde byl například pěkně tuhej hlavní boss.
      Absolution pro mě má místo hned po Silent Assassinovi a Blood Money.
      Pokud bych si ale měl postěžovat, tak bych vypích to přilepování na stěny, který hru tak nějak "zjednodušujou", respektive u některých misí je vyloženě vidět "Tady, koukni, tady mezi strážema protancuješ schovanej za touhle a támhletou popelnicí, mezi kterejma jednim tlačítkem přehopsneš a seš v suchu"... prostě přílišně okatý navádění na "ty správný cesty". Instinkt rozebírat nechci, snad jen to, že jsem ho měl vyplej, snad až na to schování ksichtu. A tim se dostávám k poslední věci - ten ksicht bych ani schovávat nemusel, kdyby byl systém převleků udělanej stejně jako v předešlých dílech... tadyten mi úplně nevyhovoval, protože jsem měl pocit, že mě stejně všichni vopruzujou a furt jsem ňákej podezřelej, radši jsem se teda někde plížil. Nejvíc mě štval fakt, že mě poznaj, i když mám oblek, kde mi nemůže bejt vidět do obličeje. Oblek jako mundůr ozbrojený jednotky (všichni ozbrojenci samozřejmě poznaj, že nejsem jeden z nich) mě vyloženě... tak nějak sral.
      Ale myslim, že to je jen jedna z těch mód, nadávat celkově na Absolution.
      • Klobouk dolu, zrovna první díl mi přišel asi nejtěžší, ten nemám dohraný úplně celý. Ale jak jsi napsal. Není důležitý pro dost lidí to co tam je dobrýho, ale spíš to, co by se dalo vytrolit. Většinou objektivní hodnocení je až z odstupem času, kdy opadne první vlna haterů. Dalším problémem je celkový nedostatek stealth her. Je jich relativně málo a jsou dost specifický. Za poslední dobu mě napadá snad jen Dishonored a právě Hitman.
  • Osobně bych přivítal, kdyby bylo možné vrátit se k systému tří savů kdekoliv a zrušit jednotlivé checkpointy. Otevřený svět si mi pro universum Hitmana příliš nezdá, ale můžou překvapit.
    • Checkpointy zrušeny budou je to v článku. Otevřené levely byly v hitmanovi 1,2,3, a 4 jen pětka byla lineárnější.
  • ja absolution ani nedohral, proste to uz nebylo ono a to tahle serie je jedna z mych nejoblibenejsich. duvody:
    -linearni tuneloidni mise
    -prilisny duraz na plizeni
    -nemoznost si vydelavat a kupovat zbrane a vybirat vybaveni pred misi
    -prilisny duraz na pribeh a filmovost
    • obtížnost by měli zvyšovat tím, že NPC se zvyšují hitpointy (a ne jejich počet), mají rychlejší reakce, trochu by mohli slyšet a vidět. Taky by si zasloužili takovou AI, jakou předvedlo Rage.
  • spoock
    Snad se vyvarují velkých přehmatů z Absolution a víc se budou soustředit na krytí převlekem, protože schovávání se za překážky mi u Hitmana přišlo dost mimo. Nemožnost si zvolit své vybavení, aj.
    Pokud se vrátí ke konceptu Blood Money, bude jen dobře. Strašně rád bych si zahrál silného následovníka, klidně i se slabším příběhem, ale silným gameplayem.
    • Presne muj nazor!

Snadbox Blood money s grafikou Absolution a pouziuvani prevleku tak jako se to standardne delalo (ne jak to melo absolution, ktery jsem kvuli tomu ani nedohral) a jsem spokojen. Na pribeh dlabu. Design misi je daleko dulezitejsi. A hlavne: pocet cilu=pocet mrtvol. A ne ze za sebou necham bordel.

Silverballer s tlumicem, injekce a miny staci, nic dalsiho neni potreba.
  • seprah
    okay, tohle je fajn... napíšu příspěvek, ale nehodím ho jako reakci pod to, co chci.. než stačím napsat do reakce, kam to vlastně patří, původní příspěvek mi zmizí *1* well done
    • Shaker
      well played, games.cz, well played... :D
  • kubi-wan
    Čet jsem o tom dneska ráno a hned vedle kafe to byla ta nejlepší věc, co mi rozsvítila den. Absolution se mi líbil hodně, ale chybělo mi tam přesně to, co teď slibujou - víc exotiky, víc prostoru, víc volnosti. Chci, aby to byl zas "simulátor" vraha! *14*
  • milujem tieto kecy a nakoniec z toho bude absolution 2
  • Bojím se ale, jak dopadne nový Thief.
  • Jack1947
    Vyborne, treba se nakonec preci jenom blyska na lepsi casy STEALTHU. *4*
  • fallanga
    Otevřený svět? Tak to mě v prvé řadě zajímají HW nároky.
    • USER47
      Zcela určitě nejde o otevřenej svět ve stylu TES, GTA apod...Co jsem tak pochopil, tak myslej oddělený, ale otevřenější mapy ve stylu Silent Assassina a Blood Money.
      • fallanga
        Aha, tak v tom případě by to nemuselo být tak závratné.
    • Jeden počítač by měl stačit

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit