Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • A ještě jedna rada pro případné nooby. :) I když mám sto chutí si to nechat pro sebe, občas se to hodí. :) Tak to jen tak naznačím...pozorujte dostřel zbraní...a to nejen do dálky :). Zdravim především trial CATy s PPC.
    • Kdyby jen PPC, u LRM je to občas ještě horší, ale zas na druhou stranu někteří měli nádhernou strategii, 2xCAT s LRM v zadní línii, a jeden scout v Jennerovy, který jen označoval cíle :D
      • Označování je taky kapitola sama pro sebe. Někteří nepochopili, že označení cíle musí udržovat a jen zběsile překlikávají mezi nepřátelskýma mechama. Funkci NARCu jsem nepochopil, protože cíl musí být také udržován zaměřen, což je blbost. NARC sám o sobě by měl vysílat lokaci, ale to je spíš do BETA fóra.
        • JJ, ale ono je někdy udržení cíle problém, když označuješ CAT a z posa rohu vyběhnou 2 Atlasy tak na nějaké udržení zaměření cíle kašleš a zdrháš :D.
          Jinak jsem dnes zkusil 3 hry a musím, říct, že herně docela velký pokrok. Jen pořád to ovládání zlobí :D
  • Vlastni hra> 4.5/5, ale to je pohled Battletech fandy, snaha tvurcu o verne preneseni stolni hry v simulator/semi-simulator mechu je pro me velke plus. Taktika a team play je tu nutnost, rambo pristup = smrt behem nekolika malo okamziku po prvnim kontaktu s nepritelem.

Ekonomika a payTOwin element> 5/5, je tu grind, maly ale je, kdo nechce dat ani korunu bude muset par (par=1-3) dnu venovat grindu s free mechy na ziskani prvniho "vlastniho" robota. P2W tu neni zadny, nelze koupit nic, co by neslo ziskat i zadarmo. Vlastni ekonomika po celkem dlouhem ladeni je IMHO ted na OK urovni. Za jeden herni session si jde vydelat na komplet re-config vlastneneho mecha, na komplet noveho pak zalezi na velikosti;).... 1-7 dnu.

Technicke zpracovani> 3/5, tak malo za to, ze vlastnici jakehokoliv DUAL core CPU musi, ale opravdu musi do configu a rucne delat upravy, pro dosazeni ok hratelnosti. Stav 11.10., uvidime co s tim dokazi jeste udelat ... DX11 podpora je tam, CryEngine 3.4 uz je active. Zvuky jsou OK.

Metagame> ?/5 zatim zadna, je prislibeny cely inner sphere a boj vsech 5 great houses + MERC o jednotlive planety ..... bla bla bla zatim jen marketing recicky. Pozdeji i prichod Clans:)

Klattu
  • Mimochodem hrál jsem to na HD 7770 ve fullHD. Detaily ručně nastavené, ale většinou kolem medium. FPS kolem 30-50FPS. A můžu říct že to stále vypadalo moc pěkně.
    Grafiku navíc tohle úterý updatovali, doladilii speciální režimy vidění (night a thermal vision), textury se mi zdají o dost ostřejší, ubrali speciální filtry a přidali nasvícení (celkem dost poznat). Zkrátka je to stále ve vývoji. Ale postupuje to celkem velkými kroky.
  • Po par hrach uz to bohuzel zacina nudit.
  • jedna prosba pro všechny, kteří si to v open beta chtějí zkusit. Opravdu Vás všechny z hlouby duše prosím a žádám, než se vrhnete do víru bitev, prohlídněte si ovládání. A proboha, zbraňové skupiny (weapongroups) se volí šipkama a vybírají pravým CTRL. Není nic smutnějšího se po mé smrti koukat jak hraje živoucí spolubojovní a nemá nastavené weapongroup. V praxi to znamená, že po stisku střelby vypálí ze všeho co má a obecně při druhém nebo třetím takovém výstřelu se přehřejete. Pokud proti Vám stojí jakýkoliv mech se znalým pilotem, než se ochladíte, udělá Vám děsné poruchy nebo Vám prostřelí kokpit.
    • Ještě k těm weapongroups. Jdou zatím nastavovat jen a pouze v bitvě a to až po odstartování. Trochu divné, ale zatím to jinak nejde.
      • Jj toto mě taky hodně překvapilo ono naštěstí drží uložení i později tak není nutné je nastavovat pokaždé znovu. Horší je to po Wipu serveru, kdy si to člověk musí nastavit znovu, ale to příjde i o mechy, takže to stejně bude dělat znovu.
  • hrál jsem chvilku asi před měsícem.
    Když shrnu dojmy vesměs celkem pozitivní.
    Hra má spád, je to hodně o kooperaci, nějaké hrdinstvý je obvykle velice rychle potrestáno rozsekáním na kaši. Jinak se mně hodně líilo, že každý mech má své uplatnění a není to jen o tom našetřit na Atlase (ono jeho provoz je stejně šíleně drahý) a likvidovat vše co potkáte. Ono i ten pidi Centurion nebo jak se jmenoval má své místo a dokáže sestřelit atlase, sice mu to bude chvíli trvat ale v zhledem k jeho agilnosti a rychlosti to není až tak nemožné (mluvím z vlastní zkušenosti :D, kdy mého trochu pochroumaného Atlase jeden Centurion dorazil, prostě jsem ho nemohl trefit).Nefungovali klany, a hry se zatím losovaly náhodně.
    Trochu mně vadilo ovládání které se ještě piluje. Na mém Joysticku bylo ovládání hotové peklo, hlavně v tom, že otáčení celého mecha nebylo digitální, ale analogové takže reakce naplno nebo vůbec.
    Výběr mechů je zatím celkem skromný, ale postupně se doplňují, to samé zbraně, ty hlavní jsou, ale trochu mně chyběli Clanové zbraně, ale to vše by snad mělo časem být.
    Grafika byla celkem OK, trochu mě přišlo, že se možná používá až moc různých barevných filtrů, ale hlavní je, že hra běžela na mém PC svižně. Zvuk taky dobrý. Přehřívání je peklo :D.
    Takže když to shrnu vesměs pozitivní dojmy jak jsem psal na začátku.
    Z časových důvodů momentálně nehraji, ale vrátím se jakmile čas bude. Takže snad takové tručné dojmy někomu pomůžo v rozhodovnání. za pravopisné chyby se omlouvám.
    • K mechům. Ano, každý udělá svou práci stejně dobře. Všechno je jenom o pilotovi a uvědomnění si, jak hrát s malým a rychlým mechem nebo naopak s těžkým kolosem.
      Mimochodem klany ani groupy ještě nefungují, ale počítám že to do open bety dají do kupy, jinak to bude trochu...ehm.
    • Je vidět že si se o hru hloubjeji nezajímal. Klanové vybavení (mechové / zbraně) nebudou dřív jak za rok a to z jednoduchého důvodu. Hra je vepsána asi rok nebo dva před objevení klanů. Mechů je nyní 9 + varianty. V blýzké době (pod měsíc?) mají přibýt další tři. Cena oprav už není tak brutální. Ceny jednotlivých věcí se ještě ladí a ladit určitě budou po příchodu open bety.
      • Jak jsem psal hrál jsem to jen chvilku. A je pravda že příběhové pozadí jsem se moc nezajímal. Ono příběh je nastíněn a popsán na stránkách, ale ve hře alespoň v době co jsem hrál tam nebyla ani zmínka, ale jak říkám je to více jak měsíc, možná se to změnilo.
        • V pohodě. :)
  • Gonzi
    Osobní dojmy: Mech fight je tam celkem skvěle zvládnutý, musí se hodně kombinovat aby člověk využil síly a zakryl slabiny daného mecha a výbavy. Dlouhá životnost mecha a bitvy bez respawnu jsou velmi příjemné, protože člověka nutí více taktizovat a snažit se nezemřít. Obecně cokoli, co se základního gameplaye týče mi přijde boží. Problémem je všechno kolem.

Hra imho nemá co více nabídnout - je to strašně jednoduchá arénovka, pročež jsou zápasy pořád stejné. Je nutné si uvědomit, že pocit kráčejících robotů je sice skvělý, ale také značně svazující... soubojům chybí uskakování, skrývaní se za překážky, nějaký větší moment překvapení apod.

Hodně by tomu pomohly různé jednotky (tanky, vrtulníky), protože momentálně je ve hře zábavné jen ničení jeden na jednoho a to se prostě musí ohrát (každá bitva víceméně stejná).

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit