Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Delat hru pro PS 3 je osina v zadku, vim z vlastni zkusenosti *3*
    A proc vypadaji exkluzivni hry lepe? Je to jednoduche, Sony jim da daleko vetsi technickou podporu, zjisti kolik bitu muze byt v jednom tiku a podobne. Kdezto vsichni ostatni maji proste smulu a musi si na vsechno prijit samy. A to uz nemluvim o tom ze vydolovat z PS 3 call stack, j nadlidsky ukol. Pokud vyvojari nemaji primo v kodu pro nej podporu tak se muzou jit past :D A kdyz vam krasna PS 3 udela dump co ma pul giga (ano opravdu pul giga) a vi zjistite pouze odkaz do pameti, tak by jste ho nejradsi v tu chvili roztriskali *15*
    Ale holt cim vic titulu delate primo pro PS3 tak tim vic toho samozrejme slape, a kdybych mohl neco PS4 prat, tak snad jedine to aby bylo opravdu vic vyvojar friendly ... jelikoz tim ziskame opravdu jenom vsichni ....
    • Hele, já nejsem Sonyboy, ale z čistě obchodnickýho hlediska si myslím, že hýčkat si uživatele ale vývojáře drtit, je prostě správný. ;-)
      • tim hyckanim myslis odebirani schopnosti pristroje ?
        • Taky.
    • myslim ze tady to nekterejm lidem nema smysl vysvetlovat, ty jsi budou stat za tim ze se tem vyvojarum na tu jejich skvelou masinku proste jen nechce programovat.. a davat si s tim tolik prace jako na ostatnich platformach *11*
      • To asi ne :) Ale ja stale verim, ze osveta je zaklad, ale aby PS fanboys nepochopili zle, neni to spatny stroj, jen to Sony kapanek nedomyslelo *15*
  • RavenHolm
    Touto novinkou jste si zadělalli na pěkný flame ze strany sony fanboyů *5*. Nicméně musím souhlasit, že pro vývojáře musí být otřesné dělat hru na dvě podobné platformy (PC, x360) a k tomu dělat hru na PS3, která je svou architekturou tolik odlišná. Tím nechci naznačit, že PS3 je něco horšího (MGS4, který je jen pro Playstation je nádherný), jen je prostě jiná.
    • ee, MGS4 skutocne nie je vzor krasnej grafiky na PS3 :-)
      Uncharted 2, KZ3 (snad) a mozno Heavy Rain... ale vsetky tie hry museli urobit nejake kompromisy, aby ta grafika bola taka aka je...
    • Tushan
      tak zrovna MGS4 bych jako nadhernou hru nezminoval
      jako vlastník ps3 a mgs4 mužu z klidem říci že hnusnější textury jsem dlouho neviděl nehledě na to užasné loadování každou chvíli
      • RavenHolm
        Možná se mýlím to uznávám, protože PS3 nemám a MGS4 jsem ještě naživo neviděl (1080p na YT do jistí) a proto to možná nebyla nejlepší volba (tady taky záleží jak moc náročný na grafiku jsi, já nedávno hrál MGS1 a ta hra se mi stále líbí). Nicméně myslím, že se jde shodnout, že v případě PS3 only hry je grafika většinou na úrovni, kdežto v případě multiplatformních titulů je PS3 docela bita. Většinou je to tak, že PC v grafice vede, za ním se belhá Xko a za ním je o pár milimetrů PS i když samozřejmě tomu vždy není tak. Btw už jsem protočil hodně konzol a teď mám Xko, takže to nepíšu jako zaslepený PC fan.
        • Otřesné? Proč? *1* Jo, kdysi se mi líbila odpověd starého IW po vydání CoD4:MW. Když se jich zeptali jak si poradili se složitostí architektury PS3 tak Zampella odpověděl "V tom nevidím problém, prostě jsme na to poslali naše nejlepší lidi." A takhle by to měla brát většina vývojářů, žádný brekot prostě máknout. I když to může být krajně nepříjemné a celej kod bude těžko kdo přepisovat.
          • XorxoxTalarius
            Bohuzel to tak funguje, ale nez zacneme nejaky flame, tak samozrejme u tech studii co nemaji moc zkusenosti, jelikoz ostatni uz vyvyji tak, aby se tehle situaci pokud mozno vyhli.
          • XorxoxTalarius
            *15* *15* *15*
            To je vtipna predstava, jenze rozdil je v tom ze Infinity Ward nema problem na to obetovat treba 50 - 100 vyvojaru (kteri se nad tim pak vztekaji a nadavaji uplne stejne *3*), takze zatimco ostatnim trva to dat do kupy treba pul roku oni to maji za dva mesice (hodne blbej teoretickej priklad, ale zhruba takhle nejak to funguje) ....
            A nemysli si ze ty problemy s PS3 nevidi, jen o nich nemluvi, prece jenom, je to dalsi cast trhu
            • V té době to nebyl tak velkej tým. Ještě když MW vznikalo tak trochu Activisionu navzdory kteří chtěli pořád 2. světovou a v úspěch MW moc nevěřili.
              A takhle to nefunguje ani u těch megatýmů kteří makaj třeba na GTA či Assassins. Nikdo nepošle 50-100 nebo i více lidí na obyčejný port.
              To samé bude i v příští generaci. Holt na něco to půjde lépe a na něco hůře.
  • Pán vývojář je mladý a neklidný :-). Zjevně nepamatuje doby, kdy se vyvíjelo zcela odděleně pro Sony, Nintendo a Segu, kteréžto platformy měly společné pouze to, že je napájelo 100V ;-). Dnešní PS3 totiž není nepřívětivá, ona je jen poslední sebevědomou alternativou k "PC" architektuře.
  • SA-reg
    >XorxoxTalarius
    >jde o to ze bych si rad zahral na PC vse co je na konzolich :)

Ja taky... ale co nejde, to nejde. Prostě JRPG patří na kozole, protože japonci hrají především na konzolích. Skákačky taky patří spíš na konzole. Závody taky.

Asi jsem na tebe "vyjel" protože to vypadalo, že jsi další z PC promazaných čechů, kteří si nepřipustí, že PC není nejlepší ve všem...
    • Fallon
      Ako sorry ale nepríde ti toto ako trochu blbosť? Japonci nehrajú JRPG na konzolách preto žeby "JRPG na konzole proste patrili" ale preto ,že ich je tam prevažná väčšina alebo tu snáď niekto verí ,že keby začalo byť viac JRPG na PC tak by ich Japonci proste prestali hrať lebo "by sa im na tie パソコン nehodili"?
      Seriózne mi nedochádza čo je na JRPG také iné aby to nevyzeralo dobre na PC. Žeby tie ženské poprsia... *7*
      • SA-reg
        A proč je převážná většina na konzolích?
        No, hekle vem to tak... ber to jak je to teď zavedené. Momentální situaci. JRPG přejdou na PC. Myslíš, že se jich prodá stejně jak na konzolích?

Kdyby jsme vynulovali situaci, tak by se JRPG klidně hodily aj na pasokony、ale teď už jsou prostě svázaný s konzolemi.

そして日本語を話せる。漢字と仮名を読める。 *8*
        • ty pletes prodejnost s tim jestli se neco na pc hodi nebo ne
          • SA-reg
            Když se to tam nebude prodávat, tak to znamená, že se to tam nehodí.

Možná jsem to měl říct hned na začátku, sorry.

A popravdě myslím si, že se to tam nehodí i z tradice, která je už zavedená.
    • miker17
      je a než mi tu začneš nadávat tak Mám xbox a PS3, Wii a 3ds tak vím o čem mluvím
  • jeste ze vlastnim PC a ne tu sragoru co je sto let za opicema a jeste se na ni spatne programuje
  • SA-reg
    Toto je asi pravda a proto je PS3 verze multiplatforem skoro vždycky ta "nejmíň dobrá". Zlatý exkluzivky. Každá hra by měla být exkluzivní pro určitou konzoli a bylo by...
    • Takhle zabednenej nazor jsem uz dlouho necetl.Jak nekdo muze chtit a byt nadseny z exkluzivit pro ruzne platformy?
      Kazdy normalni hrac by byl nejradsi ,kdyby vsechny hry byly dostupne na vsech platformach a mohl si zahrat co chce.
      Tyhle exkluzivity jsou akorat pro fanboye co s tim pak muzou machrovat na forech jake hry ta jejich masinka ma.
      • SA-reg
        Je to tvůk názor a beru ho na vědomí, ale nesouhlasím.

Exkluzivita jednotlivých titulů by zaručila jejich stoprocentní kvalitu pro danou konzoli. Chápu, že chceš mít všechno, ale kvalita > kvantita a prostě by ses musel rohodnout, která konzole má pro tebe nejzajímavější tituly.

A fanboyismus? Ten by to určitě podpořilo, ale to je demence těch fanoušků a ne chyba konzolí...
        • Exkluzivity prospivaji jen jedine sorte lidi a to prodejcum HW,at uz MS,Sony nebo prodejci pc HW.
          Pro hrace to nema zadny uzitek,akorat ho to nuti bud si poridit vsechny platformy,na ktere ho hry zajimaji,nebo nektere hry ozelet.
          A reci,ze to zajisti kvalitu jsou liche.Pokud si vyvojari daji zalezet,tak muzou byt vsechny verze kvalitni,jen to chce chtit.
          Takze opravdu nevidim,v cem ty exkluzivity prospivaji hracum.
          Idealne by mel mit clovek svobodu ve volbe co chce hrat a na cem chce hrat.
          • ad první věta: A to je špatně?
    • Nesmysl...Kazda hra by mela byt na PC...z duvodu ze pc platforma utahne vse a neni nijak limitovana vykonem...a pak uz delat jn predelavky na nevykonne stroje...(konzole)
      • Az se hry na PC budou vice prodavat nez krast, tak se tak mozna stane do te doby asi tezko...
      • SA-reg
        Jistě, živeš v PC, rosteš s PC a chceš všechno pro PC. Ale ne každý vidí jen jedním směrem.

Konzole mají bohatou historii a některé žánry na ně prostě patří. Co třeba JRPG? Já vím, někdo jako ty se takových her štítí, protože tam nejsou drsní holohlaví mariňáci, ale patří JRPG na PC? Patří skákačky na PC?

Pro XorxoxTalarius -> ano, k PC dáš gamepad a volant a jedeš. Ale tradice je tradice a některé věci prostě patří na konzole. A teď bacha dozvíš se fakt pecku. Wii, PSP a PS3 jsou obrovsky úspěšný v Japonsku... Xbox zas v Americe a pro tydle fanoušky stojí za to, aby konzole existovaly..

Jste prostě PC fanboyové, co chcou aby jejich platforma byla nejskvělejší... nemám vám to za zlé...
        • XorxoxTalarius
          No nevim kdo znas dvou je vetsi fanboy, ja jen tvrdim ze si muzes zahrat na PC uplne to same, a pokud ti chybi vzhled PS3 ovladace, tak si kup kontroler kterej stejne vypada a mas to ...
          A jinak ano hopsacky patri na PC :) Nevim jak ty ale ja se jich nahral celkem dost :) A JRPG ... proc ne?
          Jde o to ze jsi nepochopil celou podstatu tehle diskuze, proste na PS3 se blbe vyvyji a to je fakt a ja jen rikam ze na PC muzes hrat uplne to same ....
          A nez by jsi mi zacal oponovat, za rozmah konzoli vedlo to, ze uzivatel nemusi mit zadne technicke znalosti, jen prijde, zapne a hraje .... pokud mu to nefunguje jde stroj reklamovat, kdezto pokud nefunguje PC stravi nekolik hodin opravou, nez prijde na to co se vlastne stalo ... *15*
          • SA-reg
            Aha, takže souhalsíme spolu. Ano, na PS3 se špatn vyvyjí. Ano na PC můžeš hrát co chceš. Ano úspěch konzolí je v jednoduchosti...

JRPG na PC? Kdo by to hrál... kdo hraje JRPG v ČR?

Ale já nechci konzole zrušit a ty očividně jo. Já nemám potřebu cítit nadřazenost PC hráče. Hraju jak na konzolích tak na PC protože oboje má své určité kouzlo. Nelíbí se mi pokud se to slévá v jedno...
            • xorxox: jj a nejlepe zadarmo, ze ano? A tak me napada, kdyz ty hry na konzolich jsou pro lidi s mozkovou obrnou, proc mas chut si je zahrat na PC?
            • XorxoxTalarius
              Ja driv hraval hodne JRPG na PC :D
              A nejde o nadrazenost PC hrace nad konzolistou, jde o to ze bych si rad zahral na PC vse co je na konzolich :)
      • Jenže všechny hry se na PC nehodí.
        • Icoboss
          fakt a jaky se na pc nehodi????
          • Co takhle bojovky, závodní nebo sportovní to ti nic neříká? Tyhle hry jsou prostě lepší na konzoli.
            • A proc by meli byt jen na konzolich?Kazdy by mel mit svobodu volby na cem to bude hrat.To ze tobe se to lepe hraje na konzoli jeste neznamena ,ze to tak citi kazdy.
              Jsou hry,ktere taky radsi hraju na konzoli,ale jsou hry ktere radsi hraju na pc.Ale nevidim duvod,proc by mi nekdo mel rikat,co na cem mam hrat,protoze on si mysli,ze to patri tam a tam.
            • XorxoxTalarius
              Omlouvam se ... uz mi nejde reagovat na to co jsi napsal, tak pisu nad to. *15*
              Ja jen porad nevidim v cem jsou lepsi na koznoli, to nechapu ... neni tam zadnej rozdil, jsou uplne stejny, pokud nebudu pocitat technicke rozdily, samozrejme ...
              Jediny rozdil tam je v tom ze das DVD do mechaniky a hrajes, jinej nevidim, jestli o nem vis, tak mi ho rekni, ja se rad necham poucit.
            • Já jsem nenapsal že je nemůžeš hrát na PC ale že jsou lepší na konzoli. Nebuď zabedněný a uvědom si že prostě většině lidí se to líbí.
            • XorxoxTalarius
              A to jsi spadl z jakeho stromu? Jinak muj mozek je vice nezli v poradku, ale u tveho o tom pochybuju. Zajimalo proc by jsi nemohl hrat tyhle hry i na PC? Na PC mas volant i kontrolery, takze nevidim duvod. Pokud samozrejme nepocitas kratsi nacitaci casy, lepsi grafiku a levnejsi vyvoj a tedy i finalni cenu. Moc by mne zajimala tva odpoved, dekuji.
          • Ty ktery by jsi nehodil ani do mechaniky, jelikoz jsou to strasne ptakoviny a ty netrpis mozkovou obrnou :D
            • A co tvůj mozek ten je v pořádku?
      • Icoboss
        Naprostý souhlas...
        • Pokud by Pc bylo dominantní mainstreamovou herni platfornou, tak ano, ale na konzole se v současné době prodává víc ,,velkých,, her než na pc. To je prostě fakt
          • Chyba je v tom že ty velké mainstream tituly na konzole vůbec vycházejí. Na těch krabicích se má hrát tekken, fifa, gran turismo, nebo nějaké rodiné či party hříčky, NE hardcore střílečky (i kdiž jsou na konzole tak zjednodušený že za vás ta konzole MUSÍ I MÍŘIT !!!) uvědomuje si taky někdo jak je tohle špatný.
            • A uvědomuje si taky někdo jak velký trh ty střílečky na konzolích maji? Řekl bych že asi líp než ty. Jo a míření se dá vypnout tahle novinka se k tobě asi ještě nedonesla.
  • Naprostej souhlas PS 3 verze stála vždy za h***o já to tvrdím porad
    • Omluvám se měl sem dneska opjet špatnej den.
      To výte mast na akné nezabírá holki mně nechtěj a já už sem 30 let panic kterej si potřebuje nák vyventilovat svoje mindráky a zakrít tak svoují zbytečnou existency.
      • Dvanáctiletý kluk, co je už 30 let panicem? Hmm, vskutku kuriosní případ...nechtěl bys se přihlásit do Guinnessovy knihy rekordů?
    • SA-reg
      S nickem "Xbox 360 forever" tě nikdo nebude brát vážně.
      • vystupuju tu pod nekolika prezdívkama a ti hlupáci na diskuzi se nad tim krásne rozčilujou tak co bych se nepobavil jo je mi 12 let a ne 13 jak mě někde nedávno urazily už aby tu mohli psat jen přihlášeni lidi a nelezli sem troli jako já
        • Myslím, že tady všem dvanáctiletým docela kazíš pověst, navíc tvoje přiblblé komenty jsou jen vodou na mlýn všem těm, co vám pak nadávají do děcek a spratků. Ostatně i díky tobě utržila moje víra v inteligenci naší mládeže velkou ránu. *1*
      • na to kdo mě bude nebo nebude brát vážne se*u, ale to nic nemění na tom že mám pravdu hry jako crysis 2 metro 2033 a borderland (nebo jak se to píše) sou důkazem jak spatná byla ps3 verze
        • jesusek
          Metro 2033 na PS3 nevyšlo, ale budiž.
  • Takže ono jim prostě vadí že musí dělat hru na opravdovou konzoli a ne jen na zmenšený počítač v bílé krabici.
    • opravdovou konzoli?Prosimte pouc me a definuj mi pojem OPRAVDOVA KONZOLE,vazne me to zajima.
      • A co na tom nechápeš? PS3 se nejvíc liší od ostatních platforem.
        • A to z ni dela opravdovou konzoli?Ja se te ptal na to,aby jsi definoval pojem opravdova konzole,at muzu priste taky takhle odborne posoudit co konzole je a co ne.
          • Ty raději nic neposuzuj.
            • Porad jsi me neodpovedel... *1*
          • to takhle příjde consoliér ke konzoli, přičuchne .. "Ja, sitím geldstrafe fůni procesor, und vyzrálé plošné spoj" příjde blíž olízne ... "Hmhmhm shöne plast und hliník. JA dies ist oprafdová konzol! "
            • Tak hned je mi to jasny *1*
  • God-of-War
    jo aha...chlapci maj problém *1* ať si zajdou pro radu do Naughty Dogu nebo do Guerrila Games
    • RavenHolm
      Nemyslíš, že je trochu hloupé je posílat za firmami, které vyvíjejí jen a pouze pro PS3? Naughty Dog a Guerrila Games nemůžou mít problém jako Vigil Games. Tebou jmenované firmy své hry dělají na míru jedné jediné platformě, zatímco Vigil musí D2 udělat na PC/PS3/XBOX360 tak aby na všech vypadala dobře a hlavně fungovala. Kdyby měli být Darksiders 2 jen na PS3, tak řeknu, že máš pravdu. V tomto případě? Pouze se snažíš být vtipný a selháváš.
      • Prepáč, ale to je nezmysel, nikto ich predsa nenútil vyvíjať to na PS3, keď na to nemali, tak to nemali brať, keď to zobrali, nech nepindajú...
      • God-of-War
        Nesnažim se bejt vtipnej, jen řikam, že si snad můžou nechat poradit...třeba. Jinak Darksiders je moje moc oblíbená hra a navíc běží líp na ps3, než na boxu, tam maj prej problém frame ratem nebo co....Jinak doufam, že si poradí, páč už to chci pařit *14* *14*
        • Icoboss
          A jak si fici na pc :-d tomu ja rikam FRAME *1*
      • Teď má Vigil jako bonus ještě WiiU, takže už se musí starat o 4 platformy.
    • Jo jenomže ty dvě studia dělají exklusivně pro ps3 oni nemusejí dělat 2 rozdílné hry zvlášť pro pc a zvlášť pro ps3 víš. A pak od guerilly vyšla jediná hra i na pc konkrétně shellshock a ten stál dost za ho**o takže tak. Chtěl bych vědět jak by vypadal slavnej killzone kdyby ho vyvíjely primárně na pc a pak portovaly na ps3. guerilla games by pak taky považoval ps3 za osinu v prde**.
  • Největší problém podle mě tkví v tom, že konzole jsou hráčsky přijatelnější, hraní na nich je mnohem pohodlnější, ale hlavně vývojáři si rádi dají práci, vzhledem k tomu že konzole prostě profitujou a to dost. Dalším "problémem" je, že konzole jsou pro masy lidí mnohem mnohem přístupnější, protože málokoho baví každej půlrok-rok cpát prachy a upgradovat svoje super nabušený PC, aby zvládlo pracovat s grafikou, fyzikou, stínama a já nevim čim všim na nejvyšší možný úrovni. To si radši spousta lidí koupí konzoli, s tim že prostě grafika bude o ždibíček horší a navíc k tomu v dnešní době dostane hafo dalších multimediálních funkcí jako třeba přehrávání blu-ray (blu-ray mechaniku), ale to vám u her opravdu jde víc o grafiku jak o hratelnost? Neustálý haterský komentáře vůči konzolím jsou prostě absolutně zbytečný, protože taková je doba a s tim, že spousta lidí z logickejch důvodů upřednostní co se týče her konzole se musíme smířit ;)...a klidně mě umínusujte, ale nic na tom nezměníte :P
    • ja bych to spis videl tak ze konzole sou vic casual friendly a hratelnost her se tam prodluzuje achievmentama kdezto na PC sou modersky komunity atd a vseobecne toho clovek potrebuje znat vice nez u konzoli a hodne lidem se do PC nechce prostupovat, jenom chcou vlozit disk a hrat
      • Na ty achievmenty bych to tolik neviděl. Předchozí generace konzolí (ps2, x-box) achievmenty nevedla a situace byla stejná. Kdo se rád zaobírá modama apod. tak si samozřejmě musí zvolit PC, ale většina hráčů (a trpufnu si říct že i PC hráčů) přece jenom hry radši hraje než k nim tvoří mody popřípadě aktivně na vývoj všelikajch modů čeká a testuje je. Každopádně co se týče toho "casual friendly" výroku tak na tom určitě něco je, čehož se určitě týká i předchozí zmínka o větší pohodlnosti/přijatelnosti. Ale rozhodně striktně a zásadně odmítám názor všech bláznivejch haterů, že konzole jsou zlo a svět by bez nich byl lepší a podobný blbosti.
        • ja hater nejsem taky si nekdy lehnu k PC (ps2 emulatoru)

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit