Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Jinak, ano, kdyby to šlo, asi bych nepohrdl možnosti, mít všechny dostupné platformy. A to nejen proto, abych si pokryl všechny kvalitní tituly, ale třeba i z důvodu možnosti koupit si hru v té variantě, u která se třeba dá očekávat, že její port třeba na PC, nebo nejen port, ale třeba i její kvalita samotná, vychází li současně na všechny platformy, už při jejím uvedení na trh, nemusí odpovídat verzi, na které bylo třeba primárně zaměřeno větší úsilí. A taktéž, i když to dnes už nemusí platit, je možné, že některé žánry mohou přece jen stále být, určité platformě zaslíbené:)

    • radim.zaty

      Proč by nešlo mít všechny dostupné platformy? Konzole stojí pár tisíc a rozumné herní PC se dá do 20 tisíc pořídit. To nejsou nějaké šílené částky. Navíc když má člověk PC, nepotřebuje Xbox, takže zbývá jen PS5 a Switch. 

  • Jsem na pochybách tomu, jestli se v případě jen sledování hry, informační nosnost toho jak moc by mě bavila nebo ne, dokáže vždy přiblížit osobní zkušenosti. Byť je asi pravdou, že pokud má člověk za léta svého hraní, ucelenou představu o tom, který žánr je jeho krevní skupina a který ho až tak neoslovuje, asi jde, ohledně toho co by ho mohlo bavit, o to lépe vycházet z "nepřímé konzumace". Ale pokud tu bude pořád existovat možnost, že se dojem o něčem může diametrálně lišit už jen z nabyté zkušenosti toho, o čem si šlo doposud udělat jen představu, pak se pocit, jestli mi náhodou něco neuniklo, bude zkrátka dostavovat, což jako nevyhnutelné, právě spíše jeví u těch, co úplně neholdují jednomu druhu herního zařízení. Otázkou samozřejmě je, jestli kombinace načteného a nakoukaného obsahu s možností demoverze, s plus ještě množstvím nahraných titulů, není přece jen dostatečná k tomu, si o něčem udělat obrázek.

    I když je pravdou, že přistupovat k nějaké hře metodou "zkusím a uvidím" tak, že si koupím nově vyšlý titul... Snad proto i ten digitální švédský stůl.

    Najít si to svoje, není jednoduchá cesta:) Kterou nemusí ani moc usnadnit to, když člověk z té záplavy(?), "záplavy" titulů, vyřadí ty co spadají pod žánr(y), kterým(i) zůstal neosloven.

    Nedejbože, aby měl člověk herní manko, neřkuli propast, čítající životnost, kdyby jen jedné generace konzolí:)

    Samozřejmě, jen padnoucí žánr, není samospásný, pokud hra pod něj spadající, není sama o sobě kvalitní, což ale samozřejmě, pokud by byla, nemusí stačit tomu, aby se líbila, pokud i onen subžánrový rozptyl není rozsahu zrovna malého.

  • Gamepass vubec neni spatny. Ale vubec me nemotivuje ke koupi Xboxu. Mozna si ho nekdy predplatim na par mesicu na PC abych si zahral Forzu, Gears of war atd. 

    Jedina vec, co by me donutila koupit XBOX by byla, kdyby ElderScrolls6 vysel JEN na XBOXu. (Ale urcite bude i na PC)

    Jinak budu dal parit na PS5 a obcas PC (oboji na mem 4k monitoru).




  • Jarisko84

    Pavel aj tak viditelne preferuje xbox...ci je to tato generacia ci buduca... to ako by ste sa zaryteho pskara spytali co si kupi nabuduce...

    • radim.zaty

      A proto Pavel považuje Bloodborne za jednu z nej her této generace a Horizon doporučuje jako hru z této generace, kterou by si měl zahrát každý.  A obě jsou na Xbox, nebo ne?

  • Harshday

    Jedinou hru, kterou jsem dokončil na PS4 byla Horizon zero dawn a teď jí hraji znovu na PC. Jinak jsem si pořídil i další, death stranding, detroit, god of war a další, ale u ničeho už jsem nevydržel a nezaujalo to. Takže určitě do dalšího PS nepůjdu. 

    Jinak musím říct, že jak vypustilo sony Horizon zero dawn i na PC byl sakra dobrý tah a mohlo by to nalákat další zájemce o PS. 

    A taky nejsem zaměřený ani na jednu stranu, vlastním handheldy od nintenda včetně switche, PS (i starší generace) to samé s xboxem.  Pravděpodobně mám asi největší knihovnu na PC.

    Jinak já osobně doufám, že se bude pořád hodně kupovat PS a že bude úspěšné, jelikož tohle microsoft rozjel opravdu dobře. Prostě by bylo nejlepší kdyby to bylo napolovic a pořád tam byla konkurence, jako v dobách X360 a PS3.

    • Derp_1337

      Nechápu, jak můžeš rozehrát tolik her, když tě vůbec nebaví. Já z principu odmítám hrát generické hry, které mě nezaujmou.

      Stačí se kouknout na recenze a nějaké gameplay video a uděláš si představu, jestli mě ta hra může bavit a nebo jestli je to ztráta času.

      Jestli začneš hrát hry ze žánru, který tě vůbec nebaví, tak si pak nestěžuj. Můžeš vinit jenom sám sebe.


      Neber si to osobně, že se do tebe navážíme. Prostě je to normální věc. Třeba mě osobně vůbec nebaví závodní hry. Proto ty závodní hry nehraju a nechodím do diskuzí plakat, jak mě nějaká konkrétní závodní hra nebavila. Prostě tenhle žánr ignoruji a jsem spokojený.

    • lito

      A co hraješ? Co te udrží? Co to je zase slinty? To nedokážeš odhadnout, co te bude a nebude bavit? Kolik ti je let? Takhle snad muže fungovat decko nebo nezaměstnany. Tvl mít čas hrát něco, co mě neudrží. 

      • Harshday

        Děcko už opravdu nejsem,  jsem  otec od rodiny. Ale bohužel nepatřím do skupiny hráčů, kteří kradou hry, takže vše co si chci zahrát, tak si prostě koupím, co mě láká, to si koupím a vyzkouším. Je to jednoduché. Pokud máš rodinu, tak víš jak málo času je na hraní. Tím pádem mě chytne opravdu jedna z mála her. 

        Jinak jak víš kolik času jsem u dané hry strávil? Jsou to někdy třebas jen 2 hodiny. Uživatel Sierra117 mě zná osobně, prostě hodně kupuji hry, konzole atd. Peníze jsou, tak bych v tom nehledal zase nějaký problém. 

        Ale kdybych hledal možnost jak ušetřit, tak beru xbox.  

        • iSpirit

          tak si to v hlavince trošku srovnej, jsi dospělý člověk, máš milion videí, recenzí, takový člověk alespoň s trošičku kritickým myšlením, dokáže zanalyzovat, jestli ho bude daná hra bavit či nikoliv. Taky si nekoupím letadla nebo auta, když vím, že mě to ubíjí. Ušetříš, když začneš přemýšlet. Vím, že jsem naivní, lidi totiž svůj mozek poslední dobou používají čím dál méně, proto to tak vypadá. Ale chápu, že pro lidi, co nepoužívají mozek rádi bude Gamepass výhra, desítky her, x jich začneš, žádnou nedokončíš. 

          Já osobně koupím pět -šest her ročně. Všechny dohraji většinou na platinu. Vím, co mě baví, vím co chci hrát. Snažím se svůj čas investovat jen do věcí, co mě baví. 

          • Jevo83

            Ja s tebou uplne nemozem suhlasit, co sa videi a recenzii tyka. Hram hry uz takmer 30 rokov a ani raz v zivote som sa neriadil recenziou pri nakupe. Recenzia je prijemny doplnok, ktory velakrat citam aj po dohrati hry a porovnavam nazory. Ale to ci ma ta hra bavi alebo nie zistim az hranim. 

            Tiez k samotnemu hraniu... su hry, ktore dam na 100% achievementov, su hry ktore prejdem len kvoli pribehu, niektore ma zaujmu vytvarnym spracovanim, niektore hram kvoli lore a niektore zase len tak pre srandu (overcooked 2), pripadne niektore hry hram aj roky... a na taketo nieco je gamepass idealny. Ale nebudem predsa niekomu kto ma preferencie ine nadavat aby si to zrovnal v hlave preboha.

            Dokonca ten tvoj utok o nepouzivani mozgu nie je logicky podlozeny, pretoze pokial niekto vyskusa za rok 30 hier a ty 6, znamena to, ze sa naucil 5x tolko hernych mechanik ako ty 😎

            • iSpirit

              ne. Hraješ 30 let, takže určitě dokážeš odhadnout, co tě bude bavit a do čeho investovat čas. Pokud hraješ 30 let CRPG a TPS tě nudí, tak si prostě nekoupíš God of War ale Disco Elysium. To je kritické myšlení a na to se používá mozek. Recenze, videa, youtube kanály, které se specializují na problematiku ruzných her, rozborů, lore ti pomůžou. Máš x kvalitní tvorby na youtube, která nehodnotí číslem ale obsahem. Takže ne, nemáš pravdu, inteligetní člověk dokáže +- pořešit, do čeho má investovat čas. Samozřejmě nikdo není dokonalý a občas se spálí každý, ale já osobně si nemůžu na své kritické myšlení stěžovat. Asi mám štěstí, nebo prostě mám mozek, který umím využívat. 

              • Harshday

                Reakce na příspěvek:

                Nerozumím tomu, proč pořád meleš něco o inteligenci nebo mozku? Jen proto, že si někdo koupí hry a nedohraje je? Však je to jedno, je to zábava, multiplayerové hry taky nikdy nedohraješ, ale určitou dobu ti poskytnou zábavu. 

                Tvojí úvahu bych mohl vztáhnout úplně na vše, jelikož plánuješ koupit Demon souls, pravděpodobně hned při uvedení, tak je to chytré vypálit takové peníze za hru, kterou už si několikrát dohrál?

                Další věcí je, pokud mám peníze, tak proč si ty hry nevyzkoušet? Není lepší si udělat vlastní názor na hru, než dát na názor někoho jiného? Tou recenzí, video recenzí, vším tímto bych akorát zabil to málo času, které na hraní mám.

                Třeba příklad béčkové hry Terminator resistance, kterou jsem si hned při vydání koupil, ta hra určitě u recenzentů neuspěla, ale já jsem se u ní královsky těch pár hodin co trvá bavil. To stejné třebas Chaosbane atd.. Ale například na RDR2 jsem čekal hodně dlouho, první díl byl boží, všude se o tom kladně mluvilo, už jsem jen čekal až to vyjde na steamu a ta hra mě prostě po 4 hodinách přestala bavit. Takže bych zabil hromadu času projížděním recenzí a stejně bych si to koupil. Takových her je hromada. 

                Ty jsi prostě jen ten typ lidí, kteří všchny potřebují přesvědčit o své pravdě. Trošku mi to napovídá, že budeš převážně hrát jen na PS4. 

              • Jevo83

                Reakce na příspěvek:

                A vies o tom, ze velke mnozstvo ludi by ti povedalo, ze inteligentny clovek predsa nebude investovat cas do hrania hier? To len ako priklad rozneho uhla pohladu na veci :D

                Mam pocit ze to beries strasne vazne. Keby som mal poslednych 50 eur a vedel by som, ze si mozem kupit len jednu hru, mozno by som investoval cas do sledovania youtube a vyhodnocovania, ale to malo zmysel ked som mal 15 rokov a age of empires stalo 2700 korun. Praveze som objavil vela zanrov a titulov, ktore spatne hodnotim velmi pozitivne tak, ze som skusal aj hry, ktore boli skok do neznama. 

                Priklad z poslednej doby - mam rad Star Wars aj AAA 3rd person produkciu, recenzie dobre, ale Fallen order som prestal hrat niekde v tretine a hodnotim to ako priemernu hru, nieco tomu chyba. Naproti tomu som z gamepassu uplne naslepo nainstaloval overcooked 2, hram to s priatelkou a nepamatam sa, ci som sa tak bavil od cias Atomic bombermana. 

                Tvoj priklad s disco elysium skor ilustruje obmedzene a roboticke myslenie. Kriticke myslenie je, ze neprihlasim sa na turnaj v Starcraft 2, ked neviem nabit ani hard computer.

                Neexistuje ziaden jediny spravny pristup k hraniu. Kazdy to ma nastavene inak... a tak ako to jemu vyhovuje. Takze skus to tvoje kriticke myslenie nasmerovat na seba a porozmyslat, ci nie je trochu blbost vychovavat dospelych ludi, ako maju hrat hry 🙂

          • Proč seš tak agresivní?

          • Harshday

            Řekni mi jediný důvod proč bych si to měl srovnávat u sebe v hlavě. Tím, že utrátím nějaké ty peníze za hraní? Jako vážně? Nechtěl bys mi dělat životního poradce? Jelikož pravděpodobně asi nevím jak naložit se svým životem. :D

            Abych dal jeden, ty tvé rady ohledně recenzí, co si myslíš o RDR2, byla to pro tebe dobrý hra, všichni o tom básnili, recenze, videa. Dodávám, že jsem jedničku hrál. A druhého dílu jsem to koupil hned jak to vyšlo na steamu.

          • Veskoslav

            Ty kážeš něco o přemýšlení a mozku? Neměl by si raději znovu dojet nějakou Soulovku na platinu už po 158?

  • Cvicme_v_rytme

    Je to o přístupu a časových možnostech člověka. Pro velké hráče je
    gamepass validní argument, ale pro mě je to osobně něco, co naprosto
    nevyužiju. Pracující člověk toho volna zase tolik nemá a jsem vlastně
    rád, když se mi za měsíc podaří dohrát jedna hra, na kterou je potřeba
    30 hodin (no takové někdy hraju 2 měsíce).

    On je tu totiž ještě
    Netflix, četba knih a popřípadě jiné volnočasové aktivity a prostě
    gamepass se v takovém případě pro mě stává naprostou zbytečností a
    raději si koupím to, co chci hrát.

    A cena her? Podle mě není
    problém, že se budou zdražovat. On tu už dlouho panuje trend, že ceny
    her jdou rychle dolů, i konzolových. Takže tohle ovlivní hráče, kteří
    chtějí něco hrát hned. Dostanou z nich tak na začátku víc peněz. Pro 
    lidi, kteří hrají tak nějak přiměřeně, opět není problém kupovat hry
    později. God of War jsem dohrál teprve nedávno a stálo kolem tří
    stovek...

    No takže pro mě je zase PS5 nobrainer, protože k PC
    chci vlastně herní konzoli. A tam prostě Sony nabízí víc díky těm
    exkluzivitám. Na nějaké to hraní bych užil samozřejmě i Xbox, nehraju
    tam přeci jen pouze exkluzivity, ale PS tam má pro mě právě kvůli nim tu
    vyšší hodnotu.

    Někdo tu píše, že je
    stejně těch exkluzivit málo, 2-3 za rok. Myslím, že jich je víc,
    každopádně i kvůli těmto málo to pro mě bohatě stačí. Pokud někoho zase
    nezajímají ty exkluzivity, tak holt rozhodují jiné preference.

  • Preed

    Uvidime ake pro-zakaznicke bude az hraci na PSku a Nintende nebudu moct hrat hry od Bethesdy, to este bude hracska spolupatricnost :) a akoze tie argumenty vo vseobecnosti pre Xbox chapem, ale Game Pass na launch? Nie som expert na Game Pass ale to tam bude Valhalla alebo Watch Dogs alebo Cyberpunk? Ak ano tak good for Microsoft ak nie tak stale dava vacsi zmysel PSko pretoze Xbox momentalne tie hry skutocne nema a duplom ked si autor clanku chce kupit do pol roka druhu konzolu.

    • Harshday

      Hodně špatná úvaha, co znamená, že xbox nemá hry? Co to je za kravinu. Navíc strašné procento lidí co si pořizuje xbox nebo PS4 je kvůli sportovním hrám, po partnerství s EA bude hromada sportovních her součástí gamepassu.

      • Preed

        No bavil som sa o Game Passe, ano EA asi je argument, ale inak som tym chcel povedat to, ze na PSku si zahram aspon ten Demon Souls alebo Spidermana a keby som chcel Xbox tak mi bude stacit o toho pol roka v clanku pretoze tam nebude nic zaujimave na launch.

        • Harshday

          To ano, ale za jak dlouho máš dohraný demon souls? To je tak na 16-18 hodin.  Spidermana netuším, nemám rád tu postavu, mám rád DC. Co potom koupíš? 

          Dejme tomu, že koupíš xbox series X a k tomu si koupíš gamepass ultimate. To máš 13500 + 4000 (330Kč na měsíc) a už nemusíš nic, nemusíš do toho vrážet nic dalšího. Máš ohromou knohovnu her a je jedno, jestli to zapneš jen 8 hodin za měsíc, jelikož to tě vyjde i kino s popkornem a colou na 400Kč. 

          Ač to říkám nerad, tak PS 5 si koupím maximálně z druhé ruky za nějakou přijatelnou cenu později, jen abych ji měl (jen se sběratelským záměrem).

          • Preed

            Ja nedisputujem to, ze Game Pass je dobry, bavim sa o argumente v clanku, ze aj tak si chce kupit obidve konzoly do pol roka a najvacsie pecky aj tak v Game Passe zatial asi nebudu, Cyberpunk alebo AC, takze mi dava vacsi zmysel si teraz kupit PSko a Xbox neskor.

            • Sierra117

              “Nejvetsi pecky cyberpunk a AC”, to je dost odvazny tvrzeni, vzhledem k tomu ze ty hry jeste nevysly 🙂, samozrejme pokud se tvuj svet toci jen okolo tehle dvou her, tak asi neni rozdil jestli si koupis ps nebo xbox, u xboxu mas proste vic her za pakatel ( krome samozrejme fanouskovsky nedotknutelých exkluzivit ).

              • Preed

                Reakce na příspěvek:

                No ja AC na 99% hrat nebudem kedze vychadza spolu s Cyberpunkom (a to este vychadza to demon souls, neviem kedy to budem hrat), ale tieto hry som samozrejme spomenul preto, pretoze novy system si samozrejme vacsina ludi chce kupit na nove hry, kupit si novu konzolu a hrat na nej rok stare hry v game passe je podla mna bizar ale zrejme su aj taki ludia. :)

                • Sierra117

                  Reakce na příspěvek:

                  Ale přece ty ty nové hry můžeš hrát na XBOXU i na PS ve stejnou dobu za stejnou cenu ( kromě letos Spidermana a Demon's Souls ) + na xboxu máš gamepass a můžeš si za pakatel dohrát letošní pecky (subjektivně) typu Wasteland 3, Spiritfarer nebo třeba Gears Tactics kterej tam v listopadu vychází :). Pořád nevím kde vidíš ten bizár.

                  • Preed

                    Reakce na příspěvek:

                    Cele tie moje prispevky su reakcia na clanok, uz som to pisal asi 4x, kde je hlavny argument Game Pass ale zaroven je v nom napisane, ze si aj tak kupi PS5 v ramci pol roka, takze Game Pass bude mat rovnako ako aj PSko, keby som si ja mal kupit obidve konzoly v ramci tejto logiky, kupil som si prve PSko, to je vsetko.

            • Harshday

              Já nevím, možná je tam spousta pecek, které už tam jsou. Nemusí to být nutně nové hry. Já mám taky na steamu už více jak rok objednaný cyberpunk, mafii taky už dlouho objednanou a stejně se k tomu dostanu až na začátek roku 2021. Myslím si, že lidi nepotřebují hned hrát to co právě vyjde.

  • minemicz

    Sorry, abych si zahral gamepass, bohate mi postaci stavajici xbox. Nemusim prece kupovat novou generaci kvuli starym hram ne? Reaguju vylozene na situaci autora clanku. Tento argument mi prijde zcestny.

  • victor

    Gamepass na PC byla dobrá reklama na Xbox ...a Sony to stále nedochází i když už na původním PlayStation byly nejlepší demodisky a tady je můžeme i dohrát ;)

    Strašně jsem teď uletěl na různých emulátorech a retro krabičkách , o to víc jsem byl v rozporu s tím co mi nabízelo PS store ....Takže zpětná kompatibilita a to že Xbox jsem doposud bral jako pc ekvivalent dělá taky svoje , nové herní PC samozřejmě už neplánuji....

  • Jarisko84

    Aby sa nestalo to ze sony zacne davat aj altivacne kluce do krabiciek s hrou to sa potom dobazarovalo...a xbox s gamepasom bude zas inde ...

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit