Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • radim.zaty

    A proto Pavel považuje Bloodborne za jednu z nej her této generace a Horizon doporučuje jako hru z této generace, kterou by si měl zahrát každý.  A obě jsou na Xbox, nebo ne?

  • radim.zaty

    Proč by nešlo mít všechny dostupné platformy? Konzole stojí pár tisíc a rozumné herní PC se dá do 20 tisíc pořídit. To nejsou nějaké šílené částky. Navíc když má člověk PC, nepotřebuje Xbox, takže zbývá jen PS5 a Switch. 

  • 0011

    Nevím, já běžný hráč nejsem takže  bych se rozhodoval mezi ps5 a series X, ale Casual hráči a rodiče rozhodně po series S pokukovat budou.

  • Jinak, ano, kdyby to šlo, asi bych nepohrdl možnosti, mít všechny dostupné platformy. A to nejen proto, abych si pokryl všechny kvalitní tituly, ale třeba i z důvodu možnosti koupit si hru v té variantě, u která se třeba dá očekávat, že její port třeba na PC, nebo nejen port, ale třeba i její kvalita samotná, vychází li současně na všechny platformy, už při jejím uvedení na trh, nemusí odpovídat verzi, na které bylo třeba primárně zaměřeno větší úsilí. A taktéž, i když to dnes už nemusí platit, je možné, že některé žánry mohou přece jen stále být, určité platformě zaslíbené:)

  • Jsem na pochybách tomu, jestli se v případě jen sledování hry, informační nosnost toho jak moc by mě bavila nebo ne, dokáže vždy přiblížit osobní zkušenosti. Byť je asi pravdou, že pokud má člověk za léta svého hraní, ucelenou představu o tom, který žánr je jeho krevní skupina a který ho až tak neoslovuje, asi jde, ohledně toho co by ho mohlo bavit, o to lépe vycházet z "nepřímé konzumace". Ale pokud tu bude pořád existovat možnost, že se dojem o něčem může diametrálně lišit už jen z nabyté zkušenosti toho, o čem si šlo doposud udělat jen představu, pak se pocit, jestli mi náhodou něco neuniklo, bude zkrátka dostavovat, což jako nevyhnutelné, právě spíše jeví u těch, co úplně neholdují jednomu druhu herního zařízení. Otázkou samozřejmě je, jestli kombinace načteného a nakoukaného obsahu s možností demoverze, s plus ještě množstvím nahraných titulů, není přece jen dostatečná k tomu, si o něčem udělat obrázek.

    I když je pravdou, že přistupovat k nějaké hře metodou "zkusím a uvidím" tak, že si koupím nově vyšlý titul... Snad proto i ten digitální švédský stůl.

    Najít si to svoje, není jednoduchá cesta:) Kterou nemusí ani moc usnadnit to, když člověk z té záplavy(?), "záplavy" titulů, vyřadí ty co spadají pod žánr(y), kterým(i) zůstal neosloven.

    Nedejbože, aby měl člověk herní manko, neřkuli propast, čítající životnost, kdyby jen jedné generace konzolí:)

    Samozřejmě, jen padnoucí žánr, není samospásný, pokud hra pod něj spadající, není sama o sobě kvalitní, což ale samozřejmě, pokud by byla, nemusí stačit tomu, aby se líbila, pokud i onen subžánrový rozptyl není rozsahu zrovna malého.

  • V klidu.. on ani neví co píše, protože sekiro ani exluzivní nebylo.. 5 mega kusů na všech platformách krom nintenda a se Sekirem přišel xbox jelikož měl práva.. a co si budem Demon souls je nejhorší díl souls her od from software..  je to jen tupá vzpomínka na to, že na PS3 skoro nic jinýho nebylo 👍

  • Harshday

    Nerozumím tomu, proč pořád meleš něco o inteligenci nebo mozku? Jen proto, že si někdo koupí hry a nedohraje je? Však je to jedno, je to zábava, multiplayerové hry taky nikdy nedohraješ, ale určitou dobu ti poskytnou zábavu. 

    Tvojí úvahu bych mohl vztáhnout úplně na vše, jelikož plánuješ koupit Demon souls, pravděpodobně hned při uvedení, tak je to chytré vypálit takové peníze za hru, kterou už si několikrát dohrál?

    Další věcí je, pokud mám peníze, tak proč si ty hry nevyzkoušet? Není lepší si udělat vlastní názor na hru, než dát na názor někoho jiného? Tou recenzí, video recenzí, vším tímto bych akorát zabil to málo času, které na hraní mám.

    Třeba příklad béčkové hry Terminator resistance, kterou jsem si hned při vydání koupil, ta hra určitě u recenzentů neuspěla, ale já jsem se u ní královsky těch pár hodin co trvá bavil. To stejné třebas Chaosbane atd.. Ale například na RDR2 jsem čekal hodně dlouho, první díl byl boží, všude se o tom kladně mluvilo, už jsem jen čekal až to vyjde na steamu a ta hra mě prostě po 4 hodinách přestala bavit. Takže bych zabil hromadu času projížděním recenzí a stejně bych si to koupil. Takových her je hromada. 

    Ty jsi prostě jen ten typ lidí, kteří všchny potřebují přesvědčit o své pravdě. Trošku mi to napovídá, že budeš převážně hrát jen na PS4. 

  • Jevo83

    A vies o tom, ze velke mnozstvo ludi by ti povedalo, ze inteligentny clovek predsa nebude investovat cas do hrania hier? To len ako priklad rozneho uhla pohladu na veci :D

    Mam pocit ze to beries strasne vazne. Keby som mal poslednych 50 eur a vedel by som, ze si mozem kupit len jednu hru, mozno by som investoval cas do sledovania youtube a vyhodnocovania, ale to malo zmysel ked som mal 15 rokov a age of empires stalo 2700 korun. Praveze som objavil vela zanrov a titulov, ktore spatne hodnotim velmi pozitivne tak, ze som skusal aj hry, ktore boli skok do neznama. 

    Priklad z poslednej doby - mam rad Star Wars aj AAA 3rd person produkciu, recenzie dobre, ale Fallen order som prestal hrat niekde v tretine a hodnotim to ako priemernu hru, nieco tomu chyba. Naproti tomu som z gamepassu uplne naslepo nainstaloval overcooked 2, hram to s priatelkou a nepamatam sa, ci som sa tak bavil od cias Atomic bombermana. 

    Tvoj priklad s disco elysium skor ilustruje obmedzene a roboticke myslenie. Kriticke myslenie je, ze neprihlasim sa na turnaj v Starcraft 2, ked neviem nabit ani hard computer.

    Neexistuje ziaden jediny spravny pristup k hraniu. Kazdy to ma nastavene inak... a tak ako to jemu vyhovuje. Takze skus to tvoje kriticke myslenie nasmerovat na seba a porozmyslat, ci nie je trochu blbost vychovavat dospelych ludi, ako maju hrat hry 🙂

  • iSpirit

    ne. Hraješ 30 let, takže určitě dokážeš odhadnout, co tě bude bavit a do čeho investovat čas. Pokud hraješ 30 let CRPG a TPS tě nudí, tak si prostě nekoupíš God of War ale Disco Elysium. To je kritické myšlení a na to se používá mozek. Recenze, videa, youtube kanály, které se specializují na problematiku ruzných her, rozborů, lore ti pomůžou. Máš x kvalitní tvorby na youtube, která nehodnotí číslem ale obsahem. Takže ne, nemáš pravdu, inteligetní člověk dokáže +- pořešit, do čeho má investovat čas. Samozřejmě nikdo není dokonalý a občas se spálí každý, ale já osobně si nemůžu na své kritické myšlení stěžovat. Asi mám štěstí, nebo prostě mám mozek, který umím využívat. 

  • Jevo83

    Ja s tebou uplne nemozem suhlasit, co sa videi a recenzii tyka. Hram hry uz takmer 30 rokov a ani raz v zivote som sa neriadil recenziou pri nakupe. Recenzia je prijemny doplnok, ktory velakrat citam aj po dohrati hry a porovnavam nazory. Ale to ci ma ta hra bavi alebo nie zistim az hranim. 

    Tiez k samotnemu hraniu... su hry, ktore dam na 100% achievementov, su hry ktore prejdem len kvoli pribehu, niektore ma zaujmu vytvarnym spracovanim, niektore hram kvoli lore a niektore zase len tak pre srandu (overcooked 2), pripadne niektore hry hram aj roky... a na taketo nieco je gamepass idealny. Ale nebudem predsa niekomu kto ma preferencie ine nadavat aby si to zrovnal v hlave preboha.

    Dokonca ten tvoj utok o nepouzivani mozgu nie je logicky podlozeny, pretoze pokial niekto vyskusa za rok 30 hier a ty 6, znamena to, ze sa naucil 5x tolko hernych mechanik ako ty 😎

  • Derp_1337

    "Jakozto dlouholety vlastnik xboxu mam jiz takovou knihovnu nakoupenych
    her a vseho ze kdybych poridil PS tak jako bych to hodil z okna.
    "

    Nechápu, jak sbírka her ze starých konzolí nějak ovlivní tvou novou konzoli. Proč by jsi to musel vyhazovat z okna při koupi PS5?

    Starou konzoli Xbox One si dál můžeš nechat a hrát na ni, jestli budeš chtít.


    Navíc tvá stará knihovna nemusí být zcela kompatibilní s novým Xbox Series X. Ačkoliv marketingová oddělení Micro$oftu prohlašuje superlativa jako: "tisícovky her budou zpětně kompatibilní", tak když si zkontroluješ oficiální Xbox stránku zpětné kompatibility, tak je tam zatím označeno jenom 600 her (přičemž vylepšenou grafiku pro Xbox Series X bude zatím mít jenom 67 her).

  • Derp_1337

    Nechápu, jak můžeš rozehrát tolik her, když tě vůbec nebaví. Já z principu odmítám hrát generické hry, které mě nezaujmou.

    Stačí se kouknout na recenze a nějaké gameplay video a uděláš si představu, jestli mě ta hra může bavit a nebo jestli je to ztráta času.

    Jestli začneš hrát hry ze žánru, který tě vůbec nebaví, tak si pak nestěžuj. Můžeš vinit jenom sám sebe.


    Neber si to osobně, že se do tebe navážíme. Prostě je to normální věc. Třeba mě osobně vůbec nebaví závodní hry. Proto ty závodní hry nehraju a nechodím do diskuzí plakat, jak mě nějaká konkrétní závodní hra nebavila. Prostě tenhle žánr ignoruji a jsem spokojený.

  • Derp_1337

    PS4 se prodalo první týden 2,9 miliónů kusů. PS5 má dodat do prodejen ještě více kusů než při launchi PS4 (přesně o kolik více se ale nikdo nezmínil). Takže to bude asi někde mezi 3-5 milióny.

    Jestli je podle tebe 3-5 milióny málo, tak nám řekni, jak velké pokrytí by sis jako představoval?? 30 miliónů kusů naskladněných na skladech prodejen? 50 miliónů kusů?? Taková čísla nejsou reálná. Nebuď směšný.


    PS4 se za 7 let prodalo přes 110 miliónů kusů. I kdyby lidi v Sony byli optimisti a očekávali podobně vysoké tržby, tak naskladnění na sklady prodejen v poměru 3-5% z celkových očekávaných tržeb za 7 let je přiměřené.

  • Proč seš tak agresivní?

  • Harshday

    Řekni mi jediný důvod proč bych si to měl srovnávat u sebe v hlavě. Tím, že utrátím nějaké ty peníze za hraní? Jako vážně? Nechtěl bys mi dělat životního poradce? Jelikož pravděpodobně asi nevím jak naložit se svým životem. :D

    Abych dal jeden, ty tvé rady ohledně recenzí, co si myslíš o RDR2, byla to pro tebe dobrý hra, všichni o tom básnili, recenze, videa. Dodávám, že jsem jedničku hrál. A druhého dílu jsem to koupil hned jak to vyšlo na steamu.

  • Veskoslav

    Ano, je to špatně. Protože Sony prostě nemělo dostatečně pokrytou nabídku a obchody u PS5 začínají psát dodání Únor 2021. A to je před Vánocemi naprosto k ničemu. 


    Není špatně, že zmizelo, je špatně, že neodhadli zájem lidí a vypustili to v tak mizerném počtu.

  • Veskoslav

    Ty kážeš něco o přemýšlení a mozku? Neměl by si raději znovu dojet nějakou Soulovku na platinu už po 158?

  • iSpirit

    tak si to v hlavince trošku srovnej, jsi dospělý člověk, máš milion videí, recenzí, takový člověk alespoň s trošičku kritickým myšlením, dokáže zanalyzovat, jestli ho bude daná hra bavit či nikoliv. Taky si nekoupím letadla nebo auta, když vím, že mě to ubíjí. Ušetříš, když začneš přemýšlet. Vím, že jsem naivní, lidi totiž svůj mozek poslední dobou používají čím dál méně, proto to tak vypadá. Ale chápu, že pro lidi, co nepoužívají mozek rádi bude Gamepass výhra, desítky her, x jich začneš, žádnou nedokončíš. 

    Já osobně koupím pět -šest her ročně. Všechny dohraji většinou na platinu. Vím, co mě baví, vím co chci hrát. Snažím se svůj čas investovat jen do věcí, co mě baví. 

  • Harshday

    Děcko už opravdu nejsem,  jsem  otec od rodiny. Ale bohužel nepatřím do skupiny hráčů, kteří kradou hry, takže vše co si chci zahrát, tak si prostě koupím, co mě láká, to si koupím a vyzkouším. Je to jednoduché. Pokud máš rodinu, tak víš jak málo času je na hraní. Tím pádem mě chytne opravdu jedna z mála her. 

    Jinak jak víš kolik času jsem u dané hry strávil? Jsou to někdy třebas jen 2 hodiny. Uživatel Sierra117 mě zná osobně, prostě hodně kupuji hry, konzole atd. Peníze jsou, tak bych v tom nehledal zase nějaký problém. 

    Ale kdybych hledal možnost jak ušetřit, tak beru xbox.  

  • lito

    A co hraješ? Co te udrží? Co to je zase slinty? To nedokážeš odhadnout, co te bude a nebude bavit? Kolik ti je let? Takhle snad muže fungovat decko nebo nezaměstnany. Tvl mít čas hrát něco, co mě neudrží. 

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit