Proč nás nebaví The Witcher: Monster Slayer
-
Věta: "Geolokační hry považuju za slepou vývojovou větev", od slečny Tmějové mě hned po ránu dokázala zvednout ze židle. Osobně se s tímto názorem nemohu ztotožnit. Možná by to chtělo si zjistit nějaké informace z posledního roku. Jsou snad hry jako Pokémon GO nebo Geocaching neúspěšné a odsouzený k zániku?? Přečte si prosím třeba tento článek o Pokémon GO: https://hrej.cz/article/pet-let-s-pokemon-go-mobilni-hrou-jejiz-uspech-se-pocita-v-miliardach-dolaru
Právě Pokémon GO se může pochlubit čísly, o kterých si některé slavné, herní PC/konzolové tituly můžou nechat tak akorát zdát. Navíc mám osobní zkušenost, že právě geolokační hry dokážou přitáhnout i lidí, kteří hraní u stolu, či z pohovky považují jen za ztrátu času.
-
-
Mne se spis libi, ze hned po ty prvni vete se clovek dozvi, ze Sarka hraje vlastne Pokemon GO dodnes a u Pottera stravila 2 mesice. To je vlastne celkem uspech u slepy vyvojovy vetve.
-
Pokemon GO je ovsem genialne udelany. Zakladni grindovaci cinnost neni nudna a prinasi radost z chyceni potvory. Vsechny ostatni geo hry selhaly v tomto a jsou diky tomu nudne. Korunu hruze nasadil Potter, ktery, misto aby umoznil vlastni kombinaci kouzel, jen vyzaduje tupe obkreslovani obrazce. Ale presto jakesi kouzlo mel.
Jediny kdo je umi je Niantic - boje jsou vyssi cinnost, kterou clovek dela kdyz ma naladu a cas. Ostatni to nepochopili a jsou odsouzeni k zaniku.
-
-
Absolutní žvásty recenzentů. Hru hráli jak dlouho, že nejsou schopni naučit se základní ovládání hry? Jediný souhlas je ten, že vás hra posílá pořád sem tam a někdy fakt daleko. Ale co, aspoň uděláme něco pro své zdraví a ještě se u toho pobavíme. Hru doporučuji!
-
-
Tak pokud někdo k tomu aby šel ven potřebuje hru na mobilu, tak to je fakt smutný. Poslední co je potřeba je to, aby všude chodily další bandy co čumí do mobilu a nečumí okolo sebe a zběsile šmrdlaly po displayi. Ale to je asi o preferencích každýho. :)
Chápu, že to asi vývojáři chtěli prostě zkusit jak to bude lidi brát a proto to pustili v tomhle stavu do oběhu, ale v současném stavu je to prostě nefunkční blbost. Blbost co má třeba potenciál, ale ten zatím nenaplnila, je to prostě jen blbost.
Když hrát tak na PC nebo konzolích. :)
-
-
Náhodou já mám tyhle individua rád. Bývalý spolužák lovil Pokémony. Čuměl do telefonu, propadl do vykopané jámy, naštípl si páteř a do smrti je z něj mrzák 😀
-
-
jo, kor když je ve hře neustále dostupný trainer....což si asi taky nevšimli....
-
-
Za mě skvělá hra. Je to první hra toho typu, kterou hraji. Pokémon GO mě nijak nelákal, stejně tak Harry Potter nebo Jurský Park. Až Zaklínač mě zlákal a jsem nadšen. Třikrát denně, cestou do práce, z práce a před půlnocí, objíždím okolí (předměstí Prahy) na kole a lovím. Upřímě si myslím, že v centru města to asi trochu zrátcí na atmosféře. Ale v noci v parku, či přes den v lese je to skvělé.
Jen koukám, že mám asi nějaké jiné nastavení. Nemám souboje v AR. Zkrátka jen dojedu na místo, začnu souboj a ten se odehrává v ingame prostředí. Což mi sedí víc, alespoň nemusím trapně mířit telefonem. Soubojový systém mi přijde v pořádku, jen to chce trochu cviku. Nicméně uznávám, že rychlé útoky mi přijdou zvyhodněné.
Ten grind tam je, ale beru ho jako roleplay. Začínáte přeci jako zaklínač, který zrovna dokončil záverečnou zkoušku. Takže je logické, že dostanu nařezáno od monster, u kterých by se i Geralt s Vesemirem zapotili. Na druhou stranu, představa, že se zaklínač vydá do světa bez stříbrného meče, je trochu zvláštní... ale nevím, přečetl jsem jen pět knížek. Ale uvidíme, teď se mi najednou zpřístupnilo asi 10 questů, tak třeba z nějakého něco vypadne.
Uvidíme jestli mě to to bude bavit i za měsíc, ale zatím si to užívám.
-
-
Osobne se mi nelibi ten smrdlaci boj. Udelal bych jej mene akcni, ale vice inteligentni. Ale radsi ne tahovy: Sveho casu vynikajici, ale zapomenuta a s uz vypnutymi servery byla hra Maguss. Bohuzel ta mela tahove souboje a prilis mnoho vypoctu a RPG statistik. Dojela pro zmenu na sve nerdstvi.
-
-
Neposlouchejte je, ta hra je super a bude časem eště lepší...
Soubojový systém funguje velmi dobře, pokud máte slabší mobil,tak bude jen asi nutné buď snížit detaily nebo vypnout augumentovanou realitu, která to dost zatěžuje...a taky nesmíte mít displej jak prase žejo...
a dá se to hrát i bez mikrotransakcí, za týden sem vydělal cca víc jak 2000 zlatých jen tak...
oni by asi rádi po pár dnech flákacího hraní zabíjeli legendárky levou zadní,ale tak to prostě nefunguje a tak můžou jít jen brečet k mamince jak sou neschopný....
hra je zadarmo tak proč jí nevyzkoušet že ? Udělejte si profesionálnější recenzi sami ;)
-
-
Jasně že to jde hrát bez mikrotransakcí. Buď seš maso co jim vytváří komunitu grindící do zblbnutí, nebo jim sypeš z měštce a běžíš za tím být nejlepší z nejlepších v další bezvýznamné mobilní hře :)
Jako valná většina free to play her tě zezačátku zaplaví jednorázovými bonusy rozdávající prémiovou měnu, kterou utratíš za krávoviny jen aby tě to následně ještě více ponoukalo k nákupu za reálné chechtáky.
-
-
Jako doporučovat hraní na mobilu... 🤮
-
-
Tak na webu dedikovaném primárně pro PC a konzole je to trochu zvláštní doporučit hraní na mobilu. Na webu o mobilních hrách by se tomu nedalo divit. Ale zase na druhou stranu s tím začal redaktor Games, který tenhle článek napsal.
-
-
Kde jste vycetl, ze GAMES (=hry) je server o hrani na stacionarnich strojich? Kdyz tu vychazi i clanky o filmech a tiskovinach? A to ne jen hernich, ale i cyberpunkovych, coz je jeste dale od zamereni vyjadereneho slovem "games".
-
-
Ty máš nějaký problém s pochopením psaného textu?
Já řekl "primárně" pro hry na PC či konzolích. Což odpovídá, když přes 80% obsahu je právě o tomhle.
-
-
-
-
Wow, vsechno spatne. To se ceni. Muj slaby Poco F2 Pro 8/256 a 36 let veku me predurcuji utikat brecet k mamce, se kterou neziju uz 17 let a ktera zije v jinem statu. Protoze pet let hrani Pokemon GO i ostatnich her tohohle typu ze me delaji diletanta, ktery je bez zkusenosti a nic nevi...
-
Kdepak, my, co se nespokojíme jen s tím, že je to barevné a hýbe se to, chceme aspoň ucházející a aspoň trošku zábavnou hru. A to se tady jaksi blbě hledá. ;)
-
-
Hra je to super!
Na to, ze bezi tyden, tak je temer bez bugu.Grafika priser je uchvatna.
Soubojovy system super, nechapu tu poznamku, ze nerozezna fast a strong uder..lol
Velky strom schopnosti a i tak velky strom jeste deli na 3 - meč, bomby, alchymie...paradicka
Porovnavat to s Pokemon Go je totalni nesmysl - Witcher prave odstartoval, PGo bezi roky... jasne ze toho umi vic...
Univerzum zaklinace je uzasne a ta hra take.
A jestli je neco klikacka, tak to je PvP v PGo a to jsem se tam doklikal az na rank ace.
Drzim Witcherovi palce! 8834 1201 0100
-
Já bych to tak neodsuzoval, ta hra má velký potenciál, zrovna vývojáři okoli projektů Witchera jsou velice shovívavý a vnímavý k uživatelským recenzím apod. Teď je to v někde nedotažené ale nemám pochyby, že to bude mnohem lepší
btw. kdyby někdo chtěl tak... 0055 4129 7571
-
Souboje sice nejsou kdovíjak úžasné, ale na ty chvilky, co člověk projde kolem nějakého bodu a nechce se na něm zastavovat, toho moc nejde vymyslet. Takže ucházející.
Co mě naopak nečekaně baví je ten grind. Jak už tu někdo psal, jsme chudí začínající zaklínači, kteří toho ještě tolik neumí, takže musíme být rádi, když se už v pohodě vypořádáme s ghúly a sukubami. A těším se, až si konečně vydělám na ten stříbrný meč (i když do základu by aspoň nějaký slabší měl být, to je trochu fail).
Každopádně tato trojrecenze by neměla potenciální hráče odradit, protože každému sedne něco jiného. Hrál jsem zpočátku i Pokémon GO a taky mě bavil a tam jsem taky chytal hlavně Zubaty.
Věřím, že postupem času hra dostane další zábavné části a do té doby si to občas zapnu, abych se podíval, jestli se v kanceláři zase neobjevila nějaká sukuba 🙂
Na závěr ještě moje ID, kdyby si někdo chtěl posílat balíčky: 0176 0128 7361
-
Proč mě The Witcher: Monster slayer baví.
Hru teprve hraji týden a samozdřejmě pociťuji některé nedostatky s toho ,že hra teprve vyšla a ještě bude potřeba trochu práce.
Crafting i skill tree mě přijdou hezky obsáhlé, postupně se vám odemykají nové lektvary i znamení které dost využijete. Příprava lektvarů je zdlouhavá, takže přes den se snažím hodně vyrábět lektvary a oleje, a na noc si klikám bombu která trvá 2h. A obecně se snažím bomby moc nepoužívat, jen na 2 lebková monstra a víc. Na bez lebková monstra vám od začátku bohatě stačí meč, na lebková už to chce obvykle lektvar s vhodným olejem na zbraň. S trochou vhodných skillů už to není tak obtížné.
K útoku a obraně, bych řekl, že je to zajímavě udělané. Sám bych to asi líp nevymyslel pro mobilní aplikaci, takže to odsuzovat nebudu. Rychlím pohybem prstu buď do stran nebo jak to dělám já, ze shoda dolů a z5, používáte rychlí útok, pomalým pohybem silný útok. Parry podržením, kdy vykryjete část úderu a nezraní vás tolik. Údery postupně nabíjíte crit bar "žlutá stupnice" pak zasadíte kritický úder, když se trefíte do označeného bodu máte perfekt crit (např normál crit 150dmg, perfekt 225dmg). Boj mi ani na začátku problém nedělal, ale vykrývání trochu jo. Ale i to už jsem se naučil perfektně. Komu by to dělalo problém, je tam možnost "practice" kde můžete trénovat dokud se nenaučíte. Dále tam je možnost použít v boji znamení a bomby. Od začátku máte znamení Igni, stačí kliknout v pravo dole na ikonku a pak nakreslit znak podle toho jaké znamení chcete použít. Osobně si myslím že znamení začínají být zajímavá až od 10 levelu, kdy se vám odemkne další znamení a hlavně zpomalení času během kreslení znaku. Do té doby mi přišlo že dám větší zranění sekáním za stejnou dobu co bych se kreslil se znakem.
Monstra zde jsou rozdělena do více skupin. Dělí se podle obtížnosti a rarity. Osobně jsem se setkal zatím s (easy, medium, hard, extrém) To poslední "extrém" si nepamatuju jak bylo, možná tam bylo napsáno něco jiného, na mapě to bylo označeno třema lebkama. Dále dle rarit tu máme common, rare, legendary. A ještě podle tříd, těch jsem napočítal 10. To hlavně využijete v přípravě olejů, pro každou třídů jinej olej kterej vám dá +100% zranění. Monster tu je opravdu hodně, a objevují se v závislosti na denní době a počasí. Každá má jiné slabiny, na které je dobré se v přípravě na boj podívat. Jestli použít ocelový nebo stříbrný meč, jestli rychlý nebo silný útok, jestli igni nebo aard, popřípadě jakou bombu. Na konec ještě zmíním že tu jsou od 10 levelu nemetony. Místo kde bojujete se třemi monstry hned po sobě, odměnou, hodně expů a hlavně 50 zlatých. Lze 3x denně.
Úkoly se mi moc líbí. Moc k tomu psát nebudu, máme tu denní úkoly, ty sou obvykle jen něco vyrobit, něco použít, něco zabít, ujít 1km, etc... Ty jsou nezáživné, ale je tam hezká odměna. Ale příběhové úkoly sou o moc povedenější, tahají vás sice na místa kam by jste jinak nešli, ale to přece nevadí. Hned první se mi hodně líbil, dostal jsem to od obchodníka co za mnou teď všude furt leze, něco mu zabilo koně, tak jsem to šel ohledat, zjistil jsem podle stop že Gryf a šlo se ho zabít, za to mi dal mapu k pokladu a šlo se prozkoumat pár oltářů. Úkoly jsou celkem dlouhý a hezky obsáhlý. Nečekejte od toho nic jak na pc, to zase ne. Ale dle možností za mě super.
Nejhorší na hře je inventář (je malej), ale jen do doby než se naučíte co vyhodit a co si nechat. A časem si našetříte a rozšíříte, pak není problém. Vybavení bude asi běh na dlouhou trať, ale o to přece jde, asi by jste nechtěli po týdnu mít vše a hru smazat, protože by nebylo co dál dělat. Jen bych ocenil stříbrný meč od začátku.
Všem co sem dočetli děkuji, a přeji příjemné chvíle z hraní.
-
-
zapomněl jsem: 3015 3123 1110
-
-
Hodně promarněná příležitost. Bez peněz je to hra na hodně dlouho. Bojový systém nakonec skončí u zběsilého pojíždění palcy nahoru a dolu. Naivní questy, které mě zavedou kilometr od mé cesty do míst, kam prostě s telefonem jít nechcete. Pokud hru celou nepředělají, tak za rok si na ní nikdo nevzpomene. Kdo dnes hraje Ingress nebo Pottera? Navíc mi přijde, že toho Witcher docela vykradl.
-
Dokonce jsou blázni jako já co je grindění a harvení baví.
Mám velkou radost když si na něco našetřím málo dostupnými zlatými
penízky, když pomaličku postupuju po levelech, zabíjím desítky napřed
slabých potvor a tvořím lektvary (bomby, oleje) abych si mohl občas
dovolit i medium potvoru. Hraju od pátku. Teď mám level 9 a bavím se
neskutečně. Moc se těším na otevření Nemetonu a možnost dalšího
vydělávání goldu. Dnes mě úkol dovedl do lesa
mimo cestu, ale beru to jako dobrodrůžo a případně relokovat lze snadno.
Pokud tedy občas někam jedete (já třeba denně do práce 20km). Mrzí mě
jedině chybějící čeština. Ale já vím, já vím "nauč se anglicky". Ok,
možná v příštím životě. Hraju v polštině 😉 0138 1097 6912