Proč nás nebaví The Witcher: Monster Slayer
-
V zápalu osobního hodnocení recenze...: (je to dlouhé, sry, sumár mých myšlenek, enjoy ;) )--Nikoho se tu nesnažím urážet, některé věci mi ale přišly jako hlouposti--
1. To že to tvůj mobil nezvládá, není chyba hry. Stejně tak, když si neumím ani spustit tutoriál a dozvědět se tak, jak hra vůbec funguje.
2. Na přeplněný inv. je spousta vychytávek, jak se ho zbavit. Dát něco drahého craftit, vyházet to, čeho mám zbytečně moc (na co mít 40 kytek, když si mezi docela dlouhým craftěním itemů pohodlně zazásobím inv. znova, že jo..) a nebo si koupit sloty, klidně i za našetřené zlaťáky, ale to si člověk prostě musí zasloužit hraním.3. Mě hrozně pobavilo tohle: Případně vás quest vede před hospodu plnou nalitých fanoušků. Opravdu pak chcete na někoho mířit mobilem a zuřivě šmrdlat po displeji? Tak si snad buď vypnu AR a nemusím na nikoho mířit mobilem a nebo s ním jdu bojovat klidně o kilometr dál, když si ho jen rozklikneš a nespustíš souboj. Všichni se za mě jen vymlouvali na to, že jim to prostě nejde. Rychlý / silný útoky jsem pochopila že jim nejdou dělat, protože si asi myslí že jde o jinou motorickou techniku, protože zkoušeli jen "zběsilé šmrdlání" takže logicky jim vycházely jen fast útoky. Na silný útoky stačí jen chvilku mezi seky počkat. Projděte si párkrát Practice :) 4. Jasně, když ten quest vede do háje, tak to naštve... Hra by třeba mohla přidat Relocate založený i na časovém údaji, třeba když mám quest už hodinu, tak s e k němu asi nemůžu dostat... Tak se objeví Relocate a je to. Co mě u toho občas naštve je to, že se quest objeví i 2km daleko, protože prý v mém okolí není vhodné místo pro jeho umístění. A taky když stojím přímo u questu, mělo by se Relocate objevit taky, protože když u něj stojím a nemůžu ho udělat tak je pro to nějaký důvod...
5. Na stříbrný meč dost možná bude nějaký quest... (sword in the stone ještě nemám hotový, ale tam je myslím steel sword)Další věc ohledně jejich nedočkavosti mít ve hře hned vše přístupné a jednoduché. Ta hra je založena na soubojích s monstry, nemají být jednoduché, na to jsou jedničkový potvory, abys se na nich naučil bojovat. V lehce pokročilejší fázi je člověk i ne přehnaně zručný schopný (jako já) zabíjet 1 skull potvory i bez lektvarů. Stačí mít dobře rozložené skill body. (kterých dává hra ze začátku docela dost si myslím)6. "...že těžší, nadlevelovaná monstra nemůžete porazit, protože jaksi není čím." K téhle hře podle mého ten grind prostě patří. Copak se chtějí stát všemocným za pár hodin hraní? Stejně tak jako když sportujete, nemůžete se vydat na Olympiádu po první výhře někde ve vesnickém utkání proboha. Kam se poděl zápal k tomu tvrdě makat, aby člověk dosáhl toho co chce? To je na tom dnešní doba skutečně tak špatně, že jsme se naučili, že všechno musí být dokonale nachystané a my aby jsme si to vyzvedli jako balíček u dvěří?Prostě musím zatnout zuby a nějakou doby sbírat EXP, plnit questy, sbírat itemy, craftit a učit se soubojům. (Já osobně když jdu na nějaké silné monstrum, tak si ho párkrát vyzkouším nanečisto, abych věděla kdy dávat parry a pak až s itemama) A pak se jedná o taktiku i napětí (naučila jsem se to dost dobře? dám tři útoky a on bude útočit, parry musím dát až těsně před dopadem rány..), které údajně ve hře chybí.7. Tohle byla úplně bezpředmětná poznámka: "A ještě jedna osobní negativní poznámka: Zaklínač mi pro hru v augmentované realitě našeho vlastního světa prostě nepřipadá jako dobrý materiál. Pokémoni do městské zástavby či do přírody sem tam civilizované nějakou tou silnicí či sloupem elektrického vedení dokonale zapadají. Kouzelnické artefakty se taky do světa mudlů klidně mohly zatoulat. Endriaga na tiskárně mi dává výrazně menší smysl."Jakože když jdu třeba o půlnoci ven kolem vody, nemůžu potkat Topivce? Nebo Vodníka? Nebo když jdu po lese, tak nemůžu narazit na nějaké hnízdo pavouků? A mohla bych pokračovat...8. Ani jeden z nich se očividně nedostal ani na lvl 10, protože nezmínili Nemetony. Takže asi tak. Nehrají tu hru ani pár hodin, aby nějak objektivně zhodnotili level scaling (ne, prostě v lvl 1 nemůžeš zabít 2 skull monstrum, to by si s nima mohli poradit i samotný NPC a hra (či rovnou celý svět Witchera by nemusela vůbec existovat :) )
9. Poslední poznámka. Ne, hra není dokonalá a má pár much, které bych ráda, aby se vyladily, ale teď vyšla. Na úpravu má spoustu času před sebou.
-
-
Souhlasím s body 1-9. K 3. bych doplnil že zrovna dneska jsem šel na Nemeton kterej byl u detského hřiště, bylo mi to blbý tam s telefonem postávat, tak jsem si strom nakliknul a pokračoval v chůzi a vybojoval za rohem :-D
-
-
Hrajeme Monster Slayer s přítelkyní a hra nas baví. Kritizovanému ovládaní boje jsme přišli na kloub a prakticky každý útok máme perfect parry, nebo perfect critical hit bonusy. Je pochopitelné, že hra občas člověka naviguje na blbě dostupné místo, přeci jenom zmapovat celou zeměkoulu na 100% z dat Google Maps asi nejde. Nenechte se odradit redaktory a hru minimálne okuste zahrát pár dní. Již dnes už je hra dostupná ve ver. 1.0.2 a na vývoji se bude pokračovat ;)
-
Po dvou dnech to šlo z telefonu. Promarněná šance.
-
Musím souhlasit skoro se vším, co je v článku. Bohužel největší síla herního Witchera byla pro mě v příběhu a prozkoumávání světa. Boj byl jen takový nutný, dobře zpracovaný doplněk. Tady je to to jediné a ještě dost nezábavné. Takže pro někoho, kdo nemiluje nekonečné grindění, tam není vůbec nic.
-
Hra mi funguje dobre, zadny problem rychly vs silny uder nemam ani v nejmensim. Nicmene me hra prestala relativne brzo bavit. Nejspis je to tim grindem a nastavenim obtiznosti. Navic bych ocekaval, ze pokud zabiju silnejsi potvoru, na kterou spotrebuju nejaky ten elixir, ze dostanu vic XP coz se ovsem nestane !? Splnil jsem prvni Q a zase dostal nejakych 300xp ? to je jak za 3 potvory. Takze motivace lvlovat me opustila pomerne rychle, kdyz jsem byl nucen porad dokola zabijet ty nejobyc potvory. Nemluve teda o dost prepalenych castkach za nakup vybaveni...mobilni hry nehraju, takze nevim jestli to je standard.
-
Že jsou geolokační hry slepou větví s tebou, Šárko, nesouhlasím. Spíš si myslím, že ještě nikdo nedokázal namíchat opravdu zábavný mix a všechny hry jsou si velmi podobné. Doposud nejúspěšnější je Pokemon GO, který vyšel už před 5 lety, ale i tento nový Witcher se snaží okopírovat stále ty stejné herní mechaniky a přináší velmi málo nového. Taky i díky tomu, že to jsou mobilní hry, tak jsou navrhované co nejvíce casual a na jistotu výdělku a může se zdát, že vývojáři nemají fantazii. Vždyť core loop geolokační AR hry může být přece i něco jiného než tupě klikat na mapě se spawnující pokémony/artefakty/monstra!
-
Nie je to zlé na alfa verziu. Uvidíme, čo prinesie beta po tomto public testingu.