-
No já mám konzole rád , hlavně ty staré ;) ... a stejně na nich vyhledávám strategie a RPG .
Když je na PC sucho , nebo vycházejí jen klony jako je Alan Wake ....není jiné cesty . -
Si děláš ďupu ... ale tenkrát jsem tetris tak bral .... žádné předdefinované trasy , žádné předpřipravené fáze pohybu .... juj pocit volnosti na prvních hanheldech pro masy ....
-
Není čas na to se mírnit ... stručně a rychle k věci ;)
-
Je mnoho důvodů proč sandbox neudělali ...kromě nedostatečné invence a složitějšího vývoje by se totiž dnešní chvilkoví hráči ztratili a p.čovali by jako ti co tady tvrdí že sandbox je nesmysl ...
Koridor je taky způsob jak vést hráče za ručičku a nepřipomínat mu neustále kam nemá a kde by měl ted´být.... -
Umíte si představit Wakea jako hru s otevřeným světem a sandbox prvky. Já teda ne. Ze hry by vyprchalo veškeré napětí a lehce hororové scénky, jako od Kinga, nebo Hitchcocka. Byla by to jenom bezduchá břečka, se spousty bugů a roztahaným příběhem. Brrr...
-
a proto přemýšlím jestli mám VŮBEC koupit max payna 3
-
To jsou keci, že to nešlo. Samozřejmě že svět šel zaplnit zajímavýma postavama, místy a úkoly. To by to prvně jako vývojáři museli chtít udělat nebo to umět. To jsou vážně chabé obhajoby, proč ze zajímavě vypadající openworld hry udělat koridorovku. No, svoje spokojené hráče si to našlo, takže to zase tak špatně nedopadlo. Bohužel nic pro mě.
-
Max Payne neměl nikdy otevřený svět a příběh byl lineární bez možnosti nějaké změny. I tak je to ale jedna z nejlepších her, jaké jsem kdy hrál. Nevím, jak dopadne MP3 hlavně kvůli změně prostředí a vývojářského studia, ale doufám, že se to předchozím dílům alespoň přiblíží.
-
Ja mam Alana prave rozohraneho (PC) a suhlasim s tvorcami, open world by bol pri tejto story driven hre uplne k nicomu a kazil by kontinuitu a napinavost pribehu ked by tam boli zbytocne prilis dlhe a hluche miesta kedy by hrac len hlupo niekade bludil.
Remedy vie robit uzasne story driven linearne koridorovky. A treba urcite aj take hry, Max Payne 1 a 2 su jedny z mojich najoblubenejsich hier detstva a puberty a vobec mi vtedy nevadilo ze su to koridorovky. Naopak autori mali vdaka tomu moznost vyhrat sa s atmosferou a s kazdym malym detailom prostredia. Nakoniec, ani taky Half-Life 2: EP2 rozhodne nie je ziadna openworld hra, ale skor do detailu vypiplana, dokonale naskriptovana koridorova fps akcia, a vyborna hra samozrejme.
Alan nakoniec tak ako pise autor clanku nejaky ten pocit z open world prostredia predsalen ma, myslim ze sa im to podarilo perfektne vybalancovat medzi tym aby clovek nemal pocit ze su to vsetko len kulisy a ze je v prilis uzatvorenom svete a tym aby to nebolo nudne a zdlhave. Krajina je okolo hraca casto pomerne volna, no hracovi sa jednoducho moc daleko do toho temneho lesa (kde zrejme necaka nic dobre) moc ist nechce. Zatial sa mi AW dost paci a takych 8/10 by si u mna rozhodne vysluzil. -
Na Wakea jsem se hodně těšil a když z něho Remedy... pardon, Microsoft, udělali Xbox exkluzivku, zamrzelo mě to, ale teď když vyšel konečně na PeCko a já dojel tu hlavní příběhovou linku, zjistil jsem, že nebylo až tak moc na co se těšit. Tedy hra samozřejmě nebyla vůbec špatná, ten psychothrillerový příběh docela slušně nabíral na otáčkách, ale jinak mě to z nějakého důvodu nijak zvlášť nebavilo. *9* Sám nevím proč, možná z té poměrně stereotypní gameplay (tj. dostatečně dlouho osvěcovat a pak několika ranami obachnout, pak vypláchnout a opakovat). Atmosféra výborná, ale potom, co jsem dohrál hlavní hru a rozjel The Signal, jsem to pak už jen otráveně vypnul a odinstaloval. Asi stárnu či co... *4*
-
zahraj si tetris, budeš z toho paf kolik volnosti nabízí:)
-
a proto přemýšlím jestli mám koupit max payna 3
-
Já jsem nedávno tuhle hru dohrál (samo. PC) a musím říct nic moc. Jsem právě ten typ který si zvykl alespoň na nějaký otevřený svět s možností vylepšení čehokoliv a to vůbec nebrání ve skvělém příběhu viz. zaklínač 2 atd.. Vyprávění příběhu v tunelu bez možnosti volby už prostě není pro mě, ale atmosféru ta hra měla zvláštně dobrou :)
-
Me osobne bavil Wake i jako turisticky simulator - proste jsem se potloukal po horach (jak me hra pustila, pochopitelne) a koukal na tu nadheru. Nakonec proc ne?
-
Chvilema byl pocit z koridoru velky, ale jinak se jim podarilo udelat slusnou iluzi volneho sveta. Mestecko si zilo relativne svym zivotem, nicmene toto mohli propracovat vic, kdyz to prikladaji jako hlavni duvod jejich rozhodnuti.
Kazdopadne ja jsem si hru uzil, penez nelituju a za nejakou dobu si ji s chuti projdu zase. To o moc titulech rict nemuzu.
Souhlasim s nazorem ze do dvojky by mohli zakomponovat vic rozhovoru a hadanek na ukor souboju. No uvidime... -
Taky by tě neubylo kdyby jsi se trochu mírnil.
-
tak to dopada kdyz nekdo celej zivot chodi jen do prace - domu - do samosky - domu - do prace - na hrbitov
-
Trochu problém je s tím, že mě Alan Wake připadal naprosto prázdný i jako lineární koridorovka.
-
klasicky konzolovy hrac
-
kedze ma alan wake totalne sklamal,tak mi ani otvoreny svet nechybal... *7*