Procesor použitý v nových iPhonech šlape na paty těm nejlepším počítačovým procesorům
-
"kdyby Apple chtěl"
Kápnul jsi na jádro problému. Kdyby Apple chtěl. Jenže on nechce.
Apple je firma, která staví svůj modus operandi na nabízení (lehce nad)průměrných služeb (a HW) za neskutečně vysoké peníze. Minimalizace nákladů a maximalizace zisků. Oni svůj podnikatelský záměr jen tak nezmění, jenom protože lidi by si něco přáli.
-
Kdyby.... kdyby Apple chtěl tak už dávno vyrobí herní zařízení s m2 a nepatlá se s mobilním čipem. Vůči kdyby jsem imunní, těch je plná celá videoherní historie, viz ten Pipin.
-
Viz dole, co pisi, vývoj jde dopredu, kdyby Apple chtěl, tak mas v Apple TV A17pro klidně zitra a můžeš tam hrát AAA hry, co vyjdou na iPhone s tou výhodou, ze tam můžeme připojit dualsense.
-
Proč na mobilní hraní? Pokud půjde ten vývoj takovými mílovými skoky, tak Applu bude stacit za dva roky nasadit A19 Pro do Apple TV a mas konzoli za 10K, která nezabere půl obýváku.
-
A já si troufnu říct, že i když jsem čerstvě po operaci kolene vyskočím z místa 6 metrů do výšky a i to je realističtější odhad. Apple tv je multimediální centrum, které zvládá indie a jiné nenáročné hry v grafice na úrovni Playstation 2 a hlavně není primárně určené na hraní.
-
V prvni rade ma apple jiz pristup k 3nm procesu. Ostatni budou nasledovat o neco pozdeji - intel, AMD, vyrobci grafik … Terprve az pak bych srovnaval protoze z tohodle akorat plyne ze 3nm bude opravdu povedeny proces ktery prinese hromadu vykonu vsem
-
Na mobilní hraní...Ne na plnohodnotné hraní. A mít konzoli s výkonem mobilu za 10k? Kdo by to proboha chtěl.
-
Proboha, to je článek jak od nějakého Apple fanatika...A Geekbench jako něco, co se může porovnávat výkon CPU v PC a mobilních CPU a založit na tom blábol o tom, že A17 šlape na paty CPU v pc na úrovni 7950/13900. Ne to fakt nešlape....Navíc ty porty budou nejenom graficky dost osekané.
Geekbench je známý i tím, že padlo například obvinění, že to záměrně optimalizuje pro iPhone, vyřadil vlajkové lodě od Samsungu ze žebříčku atd.
-
Urcite ne, mobilní hraní je za mě nesmysl obecně v AAA formě, ale mohli by to být základ pro něco.
-
Apple TV s A15 za 4 litry. Troufnu si říci, že za desítku by nebyl problém ani u Applu.
-
No myslím, že Apple by byl radši, kdyby lidi na jejich pokus s herními zařízeními zapomněli, protože Pipin byl katastrofa. Dneska je sice jiná situace, ale při jejich nenažranosti si nikdo nekoupí konzoli dražší než PS5/XSX, protože si absolutně nedokážu ani představit, že by dotovali svůj HW a ještě jsem ani neslyšel o někom, kdo by si koupil mac s primárním využitím jako herní zařízení, takže tak.
-
Ale bude to porad mobilni telefon? ;)
-
Stačí když ten procesor daji do jineho zařízení, které by to uchladilo a konkurence je na světě.
-
Se zaverem clanku bych si dovolil nesouhlasit - ackoliv vykon (casti) procesoru muze byt skvely, realna pouzitelnost zarizeni z hlediska her by se mela hodnotit podle celeho zarizeni a ne jen procesoru. Co na tom, ze jedno ci dve jadra procesoru jedou jako desktopy, kdyz je zbytek jader o dost pomalejsi a z principu zarizeni (vydrz, chlazeni, atd.) se proste musi veci limitovat, jak je ostatne receno v clanku. To ani nemluvim o zbytku hardware. Takze konkurenci "velkych" konzoli bych v brzke dobe necekal, mozna snad tak jedine Switche. ;)