Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Rad bych autora clanku upozornil na chybu - nejde o Daemon's Souls, ale o Demon's Souls.
  • Pořád tam jsou tak kreténsky nafrázované rozhovory jako v jedničce? Mluvení po větách a žádné souvislé navazování? To mě štvalo, působilo to hrozně strojeně a hlavně se rozhovory neuvěřitelně vlekly.
    • Black_Hand
      hm, to je celkem dobry point. na hru, ktera ti dovoluje ignorovat pribeh v podstate kompletne a soustredit se hlavne na hrani samotne, tak dlouhe rozhovory prakticky bez moznosti vyberu odpovedi rozhodne nebyly idealnim resenim.

      jen ze zvedavosti jsem koukl na prvni hodinu dvojky, ktera obsahovala tutorial a tam prekvapive byly dlouhe, zbytecne ukecane cutsceny a nektere rozhovory se v podstate drzely stejneho mustru jako v jednicce, takze si nejsem jisty.

      nastesti tech "dialogu", spis tedy monologu, ani v jedne hre neni moc.

      pokud jde o samotne frazovani, tak me prislo, ze nadherne dotvorovalo atmosferu. neco jako nelidsky se pohybujici potvory v hororech. mel jsem z toho permatnene pocit, ze ty postavy jsou nejake... zvlastni. a ten pocit byl ale dobry.
  • snorgrind
    "nabídnout vyšší rozlišení, vyšší framerate a také ovládání skrze klávesnici"

    Znamena to ze konecne dostanem mouse aim a strafe misto target locku ? Opravdu nepotrebuju aby za me hra "mirila" sama a jeste spatne tak jak nechcu s debilni kamerou. Taky doufam ze predelaji kompletene interface pro mys, na co konzolovy "kriz" na itemy kdyz mam milion tlacitek na klavesnici, me dejte rovnou quickbar a hotkeye, invetnar a staty to stejny nepotrebuju se proklikavat milionem tabulek s rozlisenim 2 pismena na metr ale chci to mit vsechno prehledne dostupny.
    • takze bys vlastne chtěl uplne jinou hru:)
      nechapes ze třeba ten item kriz je soucast systemu hry a udelat listu ala mmo by hru postavilo uplne na jinou kolej nez byla puvodne zamyslena? To samy zamerovani, ten systém v DS byl proste udelanej tak jak byl a jinak by to bud nefungovalo, aniz by se musel menit cely koncept souboju nebo by to bylo lehci/tezsi. ja jen ze si to cele predstavujes hrozne povrchne a dela ti problém se nad tim zamyslet trochu hloubeji.
      • snorgrind
        nebyla by jina, si vem treba ten kriz, prepinas mezi itemama postupne, na klavesnici s quickbarem bys pouzne rychle prepl item kterej potrebujes, rozdil zadnej akorat misto 4x zmacknuti tlacitka bys pouze zmackl to ktery potrebujes proste jen omezeni gamepadu ktery ma malo tlacitek ... souboj by byl taky stejnej si zkus prepnout target lock kdyz bezi smerem od moba, postava se instatne otoci bez ohledu na jeji rychlost a vahu tzn identicky jako kdyz mysi trhnes o 180 stupnu... ta hra by byla stejna akorat by se prijeme ovladala

        edit:
        podle tve logiky se musi hra na ho*no ovladat aby byla tezka
        • No..moc si nerozumíme..jde mi o to ze udelat tyhle upravy by nevyzadovalo jen pridat nejaky hotbar, ale muselo by se upravit plno dalších věci. navíc, proste když hrac na PS3 musí trikrat zmacknout cudlik aby se dostal k požadovanému itemu a PC hraci by stacilo zmacknuti jedno, znamenalo by to nespornou vyhodu třeba v PVP, bylo yb snazsi porazit bose atd..proste hra je kocipovana nejakym zpusobem a diky tomu ze existuje na několik platforem tak by moznosti hracu tam i tam měli byt stejne, obvzlast když se jedna o pomerne náročnou a obtížnou hru.
          me osobne by třeba dost stvalo ze jsme zvyhodnen oproti konzolarum, chapes, porazeni bosse by mělo pak pro konzolistu daleko vetsi vahu. Je to jen maly priklad toho ze zmeny nejsou tak jednoduche jak na první pohled vypadaji.
          • snorgrind
            no nemyslim ze hra bude cross platform ale budiz, na druhou stranu kdyz mluvis o vyhodach diky ovladani, u hodne PC her dost casto ma clovek navrh jen kvuli periferiim s vice tlacitky, makrama nebo jen i diky vic fps, jsou lidi co hrajou na 20fps protoze proste nemaji vykony stroj to je proste na PC normalni, to ze by itemy nechaly tak jak jsou OK ale aspon to strafovani s mouse aimem by tam dat meli protoze pak nema smyl to "specialni" ovladani pro k+m o kterym basni vubec mit krome jednodussiho koukani po okoli
            • Mno z hlediska vykonu uz je to ale o tom dotycnem v tom pripade, kdyz zustaneme PC vs PC. Vyvojari k tomu dodaji nejake doporucene konfigurace pro spravne hrani. Ale princip rychleho otoceni je vlastnost ovladace jako takoveho a nemusi to byt cross-platforma (tedy PC vs konzole).

              Samozrejme na druhou stranu je jasne, ze pokud na jedne platforme muzes delat makra a na druhe ne, tak je to jasna ne/vyhoda mezi nimi.
          • Tak v tom mas asi pravdu, z hlediska slouceni skupin do multiplayer dochazi v nekterych pripadech ke zvyhodneni jedne nebo druhe skupiny. Tato valka nebo spise problematika se tahne uz nejakou dobu. Kdy mys takrikajic nerealne otoci postavu celem vzad a na gamepadu to trva nejakou dobu diky citlivosti. Kdyz na druhou stranu utnes citlivost na mysi na minimum, tak dotycny si umlati mys a ruku o stul jak se bude snazit otocit :D
  • Lidi co s vámi děje. Proč jste tak nerudní, protivní. Pokud se vám hra nelíbí, tak ji nehrajte. Ale to co tu předvádí někteří jedinci jako Jump, tak nevím. Chápu, že je to Skyrim fan a snaží se shodit Dark Souls při každé možné příležitosti, ale jediný koho shazuje je on sám. Navíc ten jeho fanatismus do K+M. To by člověk nevěřil, do čeho se dokáži lidi v této době zbláznit. Za mých mladých let do byly holky, teď jsou to klávesnice a myši. Asi jsem už starý.
    • Huh? trocha te fakt nechapu, ja v tomto clanku nikde nejsem proti gamepadu k teto hre nebo neobhajuju princip K+M. Vyjadroval jsem se pouze k historii gamepadu k PC a to je rozdil. Neplet do toho dve veci, cti poradne. *16*

      A skyrim s tim uz vubec nema nic spolecneho, to jsi si tez ty sam vycucal nekde z prstu. Co ja vim, tak skyrim se hraje tez s gamepadem, pokud ho nekdo ma na PC.. tak co porad resis? Ty jsi ten kdo se tu snazi o flame..

      PS: se starim to navic nema nic spolecneho (tobe tahne na tricet ja to pred chvili prekonal..) zacni cist poradne a uzivej si zivota, PEACE
    • Jj tak tak, až na ty holky, i v minulosti se bláznilo do spousty dalších věcí a do holek se blázní pořád dál.. *3*
    • no hlavně je pak půl příspěvků ve fóru, řešících co je lepší, jestli K+M nebo gamepad, stačí si v hlavě srovnat co je pro mě lepší nebo co se hodí ke konkrétní hře a je po problému, jo holt potřeba něco napsat na NET je někdy velmi silná...třeba jako v mém případě *5*
      • Mno vidis a kdyz ty to napises ty, tak to neni potreba nijak resit, a kdyz to same jsem napsal dole tak jsem fanatik do K+M i kdyz o tom to vubec nebylo :D
  • Dark Souls - nejvic overrated hra nekolika let. Blbbe ovladani, blba kamera, konzoloidnost, trapne herne mechaniky, spatne mapy, divny pohyb, neoptimalizace, odflaklej port, tupa AI...

    a kazdej si z toho jde pomalu ucaknout do kalhot. hra v ktere nejde oto prechytracit a najit slabinu toho bosse ale jak ho co nejlip vybugovat a zblbnout jeho tupou ai aby ste ho pak mohli vasim mecikem bodat nekde do nohy

    trochu soudnosti by neuskodilo
    • Mno odflaklej port to byl z toho duvodu, ze rikali, ze s tim nic extra delat nebudou. Pro me osobne to tez nebyla omluva, ale faktem je, ze nikomu nic neslibovali.
      Na druhou stranu bych tu hru nekritizoval, ma sve plusy a kdyz uz nic jineho, tak si drzi svou komunitu a neni to ciste mainstreamova zalezitost. Takze jednoznacne plus..

      PS: Dobre to shrnul Ondra.. (tomu se rika konstruktivni kritika)
    • Tahle hra ma to hlavni - vynikajici hratelnost a to je dnes velmi vzacne zbozi.
    • najlepšia hra desatrocia :), dufam ze budu pokracovat a vyjdu dalsie pokracovania. super ovladanie, paradne animacie a top AI. :)
    • už si sa vyprdel ???
    • K jednotlivým bodům:
      ovládání - jde o zvyk, kamera - souhlas, je dementní, konzoloidnost - souhlas, ale to neberu jako mínus hry, mechaniky - většinou se mi líbí. Přidal bych respec skill bodů. mapy - prostředí by mohlo být výrazně lepší, tupa AI - souhlas - jde jen o spatření, přiblížení se k hráči a pak střídání 4-5 útoků. Protivníkům nevadí jim, že lukem sejmu kolegu hned vedle :)
      přechytračení bosů - samozřejmě neznám tvoje taktiky, ale jaký si to uděláš, takový to máš. Které bosy přechytračuješ a jak? (napadá mě akorát capra demon - zalést si na římsu, a shazování potvor). Ješte doplním příběh - žádný :)

      Pro mě je Darksouls velký herní paradox. Přestože s většinou kritiky souhlasím, tak si ke mě hra cestu našla a zabavila na dlouhou dobu. (mám odehráno asi 150hodin, dohrál jsem to 4x). Pro mě je zásadní touha objevování, atmosféra a geniální soubojový systém.

      P.S. Jakou jinou hru bys mně doporučil?
      P.S.2 Ikdyž nesouhlasím, dávám ti + :)
      • hra to nemusi byt vyslovene spatna, ale neni ani naka uzasne dobra jak se mi kazdej snazi vnutit, je to hra obycjena az divna
        ze ma nekolik napadu a pristup k hraci jinej nez je bezne, jeste neznamena ze budu tolerovat vsecko okolo
        jen proto ze nakej zanr ma malo her tak to neznamena ze si budu snizovat latku a tolerovat naprostej humus co se tam objevi

        taky sem ti dal +
        • Black_Hand
          tak zkus trochu rozepsat nasledujici: "trapne herne mechaniky, spatne mapy, divny pohyb"

          zda se, ze tady je hlavni kamen urazu. herni mechaniky, mapy a pohyb jsou povazovany za veci, ve kterych Dark Souls exceluji. rozvin to trochu.
      • Black_Hand
        prosim, u ovladani nerikej, ze "jde o zvyk", je to ta nejhorsi vymluva ze vsech, ktera nema zadnou vahu. daleko lepsi je vysvetlit, proc je ovladani navrzeno tak jak je a proc je to dobre. u dark souls to jde vysvetlit naprosto bez problemu, pres soubojovy system a co vsechno ti ma umoznit a jak detailni ma byt.

        a pribeh? DS maji pribeh, ale necpou ti ho kazdych 5 sekund. je takovy ambientni.
    • Promluvila nějaká pc- elita. Tvůj názor je absolutně bez cenný a je to jen pokus o vyprovokování nějakých fanboys. Nemyslím, že by jsi měl šanci svým příspěvkem někoho naštvat.
      • Tak já to mám právě naopak. Názor, se kterým nesouhlasím, navíc opřený argumenty, je pro mě nejcennější. ;-) Bezcenné jsou hloupé výlevy a urážky. (Zde nehledej souvislost s tebou - opravdu zde není) *5*
  • Nevie niekto bližšie info, či multiplayer bude fungovať iba cez steam?
    PS:
    "PC & STEAM version will benefit from PC capabilities with increased texture resolution and an enhanced frame rate option."
    steam
  • nevite kde se da objednat ta collectorka, ale pro PC ? vsude kde koukam tak je ta edice jen pro konzole :/
    • Já objednával na JRC a CZC. Na JRC už jí nemají v nabídce ale CZC asi stále ano...doufám, že semnou nevy...jebou jako posledně při South Park Grand Wizard kdy jí prostě žádný obchod nedodal (objednal sem asi u 4). Doufám že ta sběratelka se soškou dojde...uvidíme..
      • Koukám, že ani jeden obchod jí už nenabízí...čekám email den před doručením :)
        Co je to za obchodníky když nechtějí Vaše peníze!!!
        • hm taky to nikde nevidim.. :(
          • Já to mám na JRC objednáno snad od prvního momentu kdy to tam dali...pak sem to ještě objednal na czc potom co mě vypekli se sběratelkou south parku ..ale tohle taky nevypadá dobře.
    • Veskoslav
      CZC to mělo v nabídce, ale nevím, jak to je teď. Máš na myslí Dark Souls II Black Collectors Edition - PC? Jinak na pc je ještě nějaká Dark Souls II - Limited Black Armored Edition.
  • Zitra si pro to nekam dobehnu. Tohle je herni svatek, AAA hra, ktera neni jen cinematicka koridorovka, to je dneska maly zazrak. Povinnost pro vsechny, co to mysli s hranim vazne.
    • Myslí s hraním vážně?Co to je?A co když to není můj šálek kávy?Pak to s hraním nemyslím vážně? *1*
      • To je narazka na reklamu ve starym Score. Insider joke. Nechapes, nepochopis ;)
        • Score? I když tam nebyla současná redakce, tak to vždy podle mě byl nejhorší magazín....Lepší magazíny jako Gamestar a spol zanikly, ale kupodivu Score přežilo. I přes infantilný styl psaní článků, strašné recenze a tunu her, co nikdy nebudu hrát, protože jsou všude rozdané tak 50krát, ale vypadá to dobře, když se napíše gigantickým písmem 4 hry zdarma! *1*
          • Ja mluvim o Score z roku 1994, kdyz tam psal Andrew a Ice. Kdo nezazil nepochopi.
            • tam mi otiskli i dopis, uplne magoskej o tom jak někomu urvu nohy a nacpu je do pytle, nekomu ukopnu hlavu az prorazí zed a zabije sekretarku atd.. :D sem si to číslo našel na nějakym abandonware kde sou stary čísla a poletech si to přečet a styděl se za sebe :D ale to nic nemění natom, ze v ty dobe to byl nejlepsi casak, stejně jako onehdá excalibur a byl to jedinej dopis kerej sem kdy kam napsal... jak rikas, kdo nezazil, nepochopí
  • fallanga
    Doufám, že to bude mít lepší ovládání na M+K než jednička. Ta měla port na Pc opravdu hrozný.
    • tak já osobně se považuji za hráče, hraji už x let a JOY jsem si nikdy nekoupil prostě nebyl třeba.. když si chci zahrát nějaký sport, tak jdu raději na xbox, jinak hraji převážne FPS, RPG a simulátory , na ty mám G27 (volant nepovažuji za JOY) .. prostě 100 lidí 100 chutí ;)
    • Sklapni panebože už. Koho pořád zajímá nějaké nářky, že se to nedá hrát na psacím stroji? Od nepaměti měl normální pc-hráč doma gamepad. Takže už proboha zavřete tlamy..
      • fallanga
        Já mám doma gamepad, ale hra, která je dělaná na Pc by se měla dát ovládat s M+K. Navíc se vývojáři ani nenamáhali změnit ikony tlačítek. To, už je do nebe volající.
      • jj od nepameti mel PC hrac doma gamepad.. ty z jake doby jsi prisel? Jsi se narodil pred 5ti lety? Kdy zacali PC hraci pouzivat gamepady, ale ne vsichni a vzdy...
        • Od pocatku PC hrani u nas, takze zacatek devadesatych let. Se s tim smir.
        • já měl tedy vždycky i před rokem 1990 doma k pc jak joystick tak gamepad ...
          • Ano, joystick jsem měl též, ale to bylo na ZX spectru potom už jsem ho osobně nepoužíval (ale ten nepočítám jako gamepad). Gamepad se využíval spíš u konzolových zařízení jako byla Sega nebo Gameboy. Gamepad si naopak pamatuju zase s prichodem Playstation, hral jsem tenkrat u bratranka.. ale na PC (jako byla 286, 386 a pozdejsi) se Gamepad rozhodne bezne nepouzival...

            Gamepad se k PC zacal pouzivat v pozdejsi dobe:
            http://en.wikipedia.org/wiki/Gamepad (vim, ze to neni kvalitni zdroj, ale pro predstavu)

            Pokud by jste napsali, ze hraci pouzivali Gamepad od nejake doby v historii s tim bych souhlasil, ale bezny PC-hrac rozhodne nepouzival Gamepad, kam me pamet saha, pouzival se spis vyjimecne. Gamepad je/byl hlavnim ovladacem pro konzole.
            • Me by jen zajimalo, jaky fanatismus popisujes. Protoze ja se tu nikde neopiram, ze M+K je nutnost, ze ho ma kazdy, priznavam, ze nekteri v dnesni dobe na PC pouzivaji gamepad. Ale aby me na druhou stranu lidi tvrdili, ze spravny hrac MUSI mit gamepad je dle meho nazoru kravina a je jen otazkou komu co vyhovuje a rozhodne to z historickeho hlediska nikde nebylo, ze hrac = gamepad. Ja ho akceptuji, nejsem proti nemu, ale to neznamena, ze ho musim pouzivat. Nic fanatickeho to neni, obycejna diskuze a i ja dokazi ustoupit pokud me das rozumny argument.

              Podlozte reci, ze spravny PC hrac ma mit gamepad a ze gamepad na PC tu byl odjakziva, necim kloudnym a ja ustoupim a priznam svoji chybu. Toto neni rec o konzolich, tam ten gamepad patri a je toho soucasti spousty let.

              PS: za pubertaka se omlouvam, byla to okamzita reakce na tvuj post vudci me, mel jsem vychladnout a vyjadrit se pozdeji
            • Puberták? Si dělaš srandu ne? Táhne mi na třicet. Už sem tu četl pár tvých příspěvků a ten tvůj fanatismus do k+m je nezdravý. Jestli nejsi v práci jako já, běž na sluníčko a po přemýšlej a třeba ti dojde, že se chováš jako ta p... od vedle.
            • Mno me spis prijde, ze pusobis jako pubertak, co se snazi obhajovat svuj vlastni sen... nic proti. Ja s tim problem nemam, nicim se netrapim, jsem naprosto v pohode. A me osobne klavesnice a mys vyhovuji, casem mozna o gamepadu zauvazuju, ale u soucasnych veci me dostacuje.
              Jedine, co v blizke dobe planuju je Joystick, pokud se bude vic hodit ke Star Citizen. Deal With It.
            • Vyser se kámo na to. Působíš jak nějaký zapšklý, zamindrákovaný důchodce. Kup si domů 360 gamepad a přestaň se mučit na klávesnici. Přestaneš být zamindrákovaný a tvůj svět se rozjasní.
            • V tomto pripade jsem K+M neobhajoval, pouze ukazuji historii. Nemam nikde podlozeny pocet lidi, kteri hraji na PC a pouzivaji gamepad a od kdy a jejich procento, ale bezne je gamepad spojovan vzdy hlavne s konzolemi az v poslednich letech se zacina dostavat na PC. Neberu to jako jasnou vec, ale podle sveho okoli.
            • Jumpe. Už ti úplně přeskočilo z té K+M nic proti. Skyrim mozek se pozná hned.
      • jasně no, normální pc hráč by neklesl tak hluboko, aby si koupil gamepad *6*
        • maros.goc
          Gamepad by mal mat kazdy kto sa nazyva hracom... Pc ovladace tu existuju uz od 80.rokov minulého storočia co je predpokladám dlhsie ako si tu na Zemi ty, tak si tie tvoje hlupe reci strc niekam.. A áno, som pcckar
          • Já se za hráče považuju a gamepad jsem nikdy nepotřeboval.. ne každý má stejné preference jako ty.
          • To je uplny kec, kdysi v davne minulosti jsem z marnosti koupil gamepad, ktery jsem vyuzil tak mozna 4 her dohromady. Proste klavesnice a mys je mnohem pohodlnejsi a je to jen o preferencich. Jinak pro predstvu mam dokonce volant a kdyz jeste vychazeli letecke simulatory, tak jsem myval aj joystick, ale proste gamepad je pro me nepohodlny a po chvilce hrani me vzdy boli ruce, nemluve o tom ze s tim neco ovladat je krkolomne.

            tltr: At si kazdy si hraje s cim chce a nikomu nerikej ze neco musi.
          • nekromant33
            Gamepad by měl mít každý, koho baví hrát hry, které se na něm ovládají líp, tudíž sporty a hry u nichž nezáleží na přesnosti rozhledu potažmo míření. Já, pokud bych nehrál fifu a hry typu dmc, tak gamepad nevytáhnu. S nějakým hardcore hraním to nemá nic společnýho. Pokud teda hardcore hráč nerovná se člověk, který hraje úplně všechny žánry. Argumenty s věkem jsou... ehm... na úrovni odeskávání děcka v základní škole.
          • Já ti nevim, ale já třeba gamepad nemam. Ne, že bych byl křižák Církve svatého WSADu, ale po dvaceti letech strávenejch s klávesnicí hraju s ovladačem všechno jak malomocnej.
            • Givens:
              Bushido Blade 1/2 (v PSX emulaci, na hard), Tekken 3 (v PSX emulaci, arcade na hard), Soul Calibur (v DC emulaci, hardest), DoA2LE (v DC emulaci, hardest), DMC4 (PC port, DmD)

              To vše na klávesnici bez sebemenších potíží. Pro každou z výše jmenovaných si na klávesnici nastavím rozložení, jaké potřebuji.
            • Jump: Jo, jasne. Plosinovky a bojovky maji jednoduche ovladani a je jedno na cem je hrajes. Ten nevim jestli trollujes, jestli jsi proste moc mlady a nevic o cem tu Maros mluvi a nebo proste ty zanry neznas a jen o nich placas nesmysly.

              Ja si koupil gamepad dva roky po prvnim PC, takze 93. S nim joystiq. Je to proste bezna vybava hrace, ktery vi, ze letecke simulatory ani arkady nejdou hrat na sipkach a to same bojovky, at uz typu Mortal Kombat nebo stylu DMC.

              Fajn, nemas gamepad, nikdo te nenuti ho kupovat, ale klavesnice je na psani a proste nektery hry se lip hrajou s gamepadem a plati to uz vic nez dvacet let.
            • maros: ty co jsi prave vyjmenoval, tak zpravidla maji tak jednoduche ovladani, ze je jedno na cem to hrajes (krome RPG, zalezi jak je vytvorene UI).

              A pokud se jedna o diablo, tak to ma specialne udelane ovladani zvlast pro PC a zvlast pro ovladac (tedy konkretne pro konzole). Takze tam se neda srovnavat.

              PS: osobne jsem zvedavej na revoluci v ovladani MOBA hry, kdy se zkousel steam ovladac na Dote 2 (jsem zastance PC platformy a spis mys a klavesnice, ale presto by me zajimalo jak jde toto dobre ovladat)
            • kdo hraje plosinovky, bojovky a hcknsl, ten ma doma konzoli a Diablo se mi rozhodne lip hraje na klavesnici nez na gamepadu
            • maros.goc
              Plosinovky, bojovky, hack/slash, akcne RPG... To vsetko sa naj hraje na gamepade :-)
            • Cely zivot hraji na klavesnici a nic na tom zatim nehodlam menit. A nesnasim,dosliva nesnasim wsad nastaveni her. Hraji jen a pouze na sipkach
      • A toto je mile deti netolerantni ho*ado s IQ bahna.
  • Dildo_Vagins
    Sorry za OT ale chci se zeptat jestli někomu teď jede Steam, mě to nejde připojit už asi 1 hod.
    • uz by mal ist aspon mne naskocil :)
    • maros.goc
      poslednu dobu Steam vypadava casto :(
    • Kozy
      http://www.issteamdown.com/
      • Dildo_Vagins
        Ok dík, nemám slov.
        • Black_Hand
          proc na tohle sakra reaguju [SMAZANO]

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit