Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Jack1947
    Je to vstricny krok, nahodou a diky tomu i ubyde pirateni na pc, sance ze by mohli vznikat lepsi hry ( nebude a neubyde utopie). Kazdopadne jako jeden z mala a jeste da moznost si zahrat starsi pecky coz je velke plus pro ty co nehrali.

Navic, kdyz vezmeme v potaz ze ziji z toho co jim je zaplaceno, sami se nak moc neobohacuji.
    (par lidi) zasluzna velice zasluzna cinnost.
  • calwin
    v dnešnej dobe je už ponuka free to play titulov tak veľká že prakticky človek v týchto končinách ani pirátiť nemusí... a už sa mi prakticky ani nechce (buď na to nemám čas alebo treba obchádzať ochranu steamu čo nehodlám už ani riskovať, prípadne ma zastaví priamo antivirak ktorý mi hádže cracky rovno do koša ako potenciálnu hrozbu) navyše... z takého levelu mať docela v pohodke hru za päťku prípadne v peknej zlave kúpiť niečo z humblu alebo z gogu alebo zo steamu... nové hry stoja za houby a jediné na čo čakám je zaklínač + kingdom come... prípadne lacnejšiu armu kedže ešte stále to nieje úplne to za čo by som chcel platiť ;)

zvláštne že staré hry zažívajú novú renesanciu :D ja som dneska chcel inštalovať command and conquer 1 ale už protestoval komp že nekompatibilná inštalačka atd...
    • XorxoxTalarius
      Porid First Decade :) Myslim ze ho koupis na Originu za par supu, pripadne v bazaru za kilo.
      • Souhlas.. dva roky zpet jsem koupil v alze za 199,- ....

A samozrejme mi nejel ani jeden original CD-key *7* (nicmene jsem to vyresil s podporou)
        • Ja to koupil za 5dolaru na amazonu.
          Kompletni CC 17her a bonusy *4*
          • calwin
            ďakujem chalani za radu... už fungujem :)
  • Veskoslav
    Přiznám se že poslední dvě hry, co jsem stáhnul je/byl Deadpool a CoD: Ghost. První jmenovaný se mi nechtělo tak draze kupovat v digitální distribuci (50 euro) a CoD Ghost proto, že mi nešla originálka k recenzi (ironické hra za 1100 a nejede). Ale v době GoG, Steam (i Origin občas) a různých Humble se mi prostě ani nevyplatí stahovat. Proč taky. Jsou s tím jenom problémy. To, že je to ilegální, to mě netrápí, spíše u kupovaných her mám aspoň větší jistotu funkčnosti (což vyvrací bohužel CoD) a aktuálnosti než pirátskou verzi. Navíc za mrzký peníz mám i poněkud novější hry (TR v balíčku za 6 liber, Hitman za 4 dollary a další). Přijde mi, že doba stahování her na pc pomalu končí v takovém rozsahu v jakém to bylo a spíše nastoupilo PS3/Xbox stahování viz čísla GTA V, Halo 4 a Last of Us například Protipirátské ochrany jsou taková sranda. Horší je spíše to, když Vám zabrání v hraní legální kopie. To je teprve svinstvo.

Jinak v minulém roce to byly pouze dvě hry za plnou cenu: AC IV a Starcraft II HoTS. A ani jedna nestála více jak 900 Kč (obě krabicovky a obě česká distribuce a obě v den prodeje)
    • tebe tu fakt nemá někdo rád, ale máš recht, jestli ročně vyjde jedna kvalitní hra, má cenu si možná tuto hru koupit, jinak vychází různé paskvily schovávající se za značku a hry dohratelné se vším všude za den dva....některé dokonce dokáží svou cenou urazit zákazníka, dycky radši budu pirátit než cpát peníze do molochů za jejich uhnané vydání nedodělané hry a pak jen "sry voe, ale hele víš co tady máš ještě pět DLC každé po deseti eurech nechceš? nech bejt, koupí si to někdo jiný"....ne děkuji.
  • Kozy
    Já zase musim říct že mě gog vůbec nezaujal, staré hry které bych už dneska nehrál. A za ty novější si radši připlatím abych je měl na Steamu. Přiznávám že jsem si tam vzal Fallouty ale vůbec mě to nebavilo.
    • neslo do dohrat za jedno odpoledne, chapu *5*
      • Kinet1c
        nechaj tak, jednoducho to neboli hry prenho, take veci existuju, ani ja nehram vsetko, je to o ludoch a ich oblubenych styloch, niekomu sadne RPG ci uz fantasy ci scifi ci mix, niekomu len fantasy niekomu len scifi a niekomu iba mix oboch, ja patrym ktym, ktorym je jedno ci je rpg tak ci onak, jednoducho, ked to je RPG je velka pravdepodobnost ze som to hral, hlavne kvalitne, nehram teda kazdy odpad
        • Hanzales
          Přesně tak. Často se stane, že se s někým na 5ti filmech shodnete a šestý film jeden z vás miluje a druhý nenávidí ;o) Náhodou lidská rozmanitost je krásná ;o)
      • Kozy
        Tak zrovna o tomhle to neni, momentálně totiž hraju Crusader Kings a Europu Universalis což taky nejsou hry na "jedno odpoledne".
    • Jazz
      Absolutní souhlas.
      • Já za sebe musím říct, že si rád zahraju hry, které jsem jako menší nestihl. Nebo jsem v té době hrál jinou hru třeba rok. Či se jen vrátím k těm oblibeným, protože mě stále baví. A Mnohdy mě zajimá jen pár her ročně, takže déle čekám a potřebuji vyplnit čas. Ale jasně, je to jen otázka chuti.
  • Robotron3
    Jakmile můžu, vždycky si koupim verzi bez DRM. A nejen u her. Třeba ebooky vyhledávám jedině bez DRM, maximálně s takovou tou sociální, že je tam uvedené, kdo to koupil. Mě jako kupujícího zákazníka DRM rozhodně otravuje, takže GOGu fandim už od začátku. Jen tak dál a vůbec bych se nezlobil, kdyby do budoucna se stal konkurencí Steamu i v nových hrách.
  • fizola
    Na GOG.com som sa dostal vlastne vdaka tomu že minuly rok na vianoce bol zdarma Duke Nukem 3D. Odvtedy pravidelny zakaznik a nemozem si vynachvalit. Steam už viac menej použivam ako DRM (ale je zasa super že sa fyzicky kupene hry pridaju do knižnice, že aj po pade windows si možem bez všetkeho nainštalovať) ale ako obchod už minimalne.
  • fakt "super" stranka, minule jsem tam hledal neverwinter nights 2 a porad to stoji "lidových" 20€ jaképak levné hry. čekal jsem že to bude stát tak maximálne 1, dve euro *9*
    • O minulych slevach jsem NWN2 kupoval za 5$, coz je cena vice nez dobra.. Navic mezi eurem a dolarem je rozdil, takze troll failed *3*
    • Kr.Pa
      jojo, jasně, hlavne že se tam plati jen v $
      strc si ty lzi za klobouk
      • Black_Hand
        jeste te bude tahat za slovo, ze zaklinac je v eurech :PP
      • walltar
        Tak spletl si € a $, ale jinak NWN2 complete edice tam je za 20$
  • Na rovinu... za hru proste uz 30€ nikdy nemam v soucasny chvili je naproste minimum her ktere by si to zaslouzili... Rychlokvasky na prachy od velkych studii jsou jen zdimacka na prachy a uz se to ani nesnazi maskovat jen nam svym pristupem naznacuji "dej mi 50€ za hru a 50€ za premium jinak si nech tu svoji sockoidni standard verzi"

Na steamu ale naopak nakupu ve slevach kdy nemam problem za hru dat 3-5€ nez to hledat nekde na netu a pak doufat jestli to stahnu nebo ne...

Co se tim snazim rict je... ze kdyby se ze me tak okate nesnazili velky studia vytriskat prachy a trochu se zamysleli nad svym pristupem je pravdepodobne ze bych si nekdy udelal radost predobjednavkoul... Nicmene si radsi za 1000 zaplatim cast povinnyho ruceni na auto nez to vyklopit za blbost typu cod 212 nebo battlefield 45 (prip. muzem pokracovat fifou 3450, Assasin 68 atd. atd.)
    • Tech kvalitních je už opravdu málo ale ještě tady jsou.
    • Oni ale nexistujou jenom hry jako je CoC 212 BF 45 fifa 3450. Pokud by si více pátral tak najdeš i kvalitní hry. Jinak s tebou souhlasím.
      • Me to nerikej ...
        Ja mam v pocitaci akorat tak RUSE, DCS: A10, Sturmoviky, open TTD, war thunder a tim to pro me konci... samozrejme jsou to vsechno originaly (az na open TTD *15* ) a tohle mi k zivotu staci *5*
      • tak ano, ale mně třeba stálo za to si doted počkat a koupit si Total War Shogun 2 za 120kč než za 1000kč (když jak zmínil kolega se musí platit pojistky, nájem ....)

takže pro mě steam a gog bezkonkurenční. Warez mi problém nedělal, ale tak moc hry nehraju a pořád si ládovat počítač wormama, trojskejma koněma atd. nemusim, nepamatuju kdy jsem naposled nelegálně něco nainstaloval...
  • Co jsem měl možnost vidět, celý GOG a postranní věci k tomu fungují velice profesionálně. Na to, že ho obsluhuje menší počet lidí. Politika prodejů se mi libí, a je fajn vědět, že to jde i jinak. Např. koupit si za sto dolaru 85 her - to je přece pakatel. A nemusí to být takové megalomanské akce. Steam mi nevadí, ale GOG si mě získal okamžitě. A on zase na oplátku získal ode mě pár dolárků před Vánocemi.

Snad se podaří inventář nadále rozšřiřovat. A to se nezmiňuji o obsahu navíc a akcích hry zadarmo, technická podpora, žádné zbytečnosti kolem, hlasování, přehlednost webu...

Jen tak dál"
  • vše je o penězích a je to pravda.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit