Přejít na výpis diskuzí
Protipirátská ochrana je šílenství, tvrdí šéf GoG
2.1.2014 | Ladislav Loukota
144 příspěvků
-
v dnešnej dobe je už ponuka free to play titulov tak veľká že prakticky človek v týchto končinách ani pirátiť nemusí... a už sa mi prakticky ani nechce (buď na to nemám čas alebo treba obchádzať ochranu steamu čo nehodlám už ani riskovať, prípadne ma zastaví priamo antivirak ktorý mi hádže cracky rovno do koša ako potenciálnu hrozbu) navyše... z takého levelu mať docela v pohodke hru za päťku prípadne v peknej zlave kúpiť niečo z humblu alebo z gogu alebo zo steamu... nové hry stoja za houby a jediné na čo čakám je zaklínač + kingdom come... prípadne lacnejšiu armu kedže ešte stále to nieje úplne to za čo by som chcel platiť ;)
zvláštne že staré hry zažívajú novú renesanciu :D ja som dneska chcel inštalovať command and conquer 1 ale už protestoval komp že nekompatibilná inštalačka atd... -
-
Porid First Decade :) Myslim ze ho koupis na Originu za par supu, pripadne v bazaru za kilo.
-
-
Souhlas.. dva roky zpet jsem koupil v alze za 199,- ....
A samozrejme mi nejel ani jeden original CD-key *7* (nicmene jsem to vyresil s podporou) -
-
Ja to koupil za 5dolaru na amazonu.
Kompletni CC 17her a bonusy *4* -
-
ďakujem chalani za radu... už fungujem :)
-
-
-
-
-
Naklady na demo ? nesmysl, treba na tom steamu. System ma funkci pocitani zahranejch hodin. Nic snazsiho nez udelat to, ze si kazdej muze jakoujkoliv hru nainstalovat a zkusit. Napr po 3 hodinach se hra zablokuje. A je to. Ne problem je v tom, ze prodejci radsi narvou penize do relamy. Se asi bojej ze by lidi zjistily, ze ty hry stojej za prd. Ted treba mam chut zkusit hru co dostala 7/10 je to stratege a ty mam rad. Ale bude me to bavit ? Bavit, tolik abych tomu venoval cas ? Nevim a za 700kc to rozhodne testovat nehodlam. Na druhou stranu, kdyz bude dobra tak za to tech treba 700 dam. Ale musim holt nejdriv zkusit piradskou verzi. Jinou moznost nemam. Recenze jsem shlednul, ale moje pozadavky jsou specificky. Jak bylo receno 100x, zajice v pytli nechci.
-
-
Myslíš ten systém počítání odehraných hodin, který mi k nainstalovaným titulům sám přidává hodiny, aniž bych je hrál?
-
-
darovanymu koni...
-
-
presne, to si rikam uz davno, proc misto dem nedelaj casove omezeny zkusebni obdobi
no a odpoved je nasnade, jde o to prodat co nejvic kusu driv, nez lidi prijdou na to, ze to jen dalsi prehypovana sragora (vetsina konzolistu si nekoupi za 60 voci neco, co pak zvladnou odsoudit, to si fanboys radsi ukousnou nohu)
-
-
No nevím, já si za pirátstvím "ušetřené" peníze koupil nový počítač. A na novém počítači vypadají 10 let staré hry jako kostičky, které holt i tu nostalgii ze starých her uplně přebijou. Po vyzkoušení pár her po letech, jako Lemmings, Duna2, Ports of Call, Prince of Persia atd jsem zjistil, že raději nostalgii nechám jen tak hezkým vzpomínkám a herně se k nim vracet nebudu. Nemám proč. Ani ta zábava jako před lety není taková, jak ve srovnání s novýma hrama, jejich grafickýma vymoženostma a 5.1 zvukem.
Na notebooku 300km od domu někde v hotelu na služební cestě ano. Jinak ne. -
-
žádná z těch her, co jsi uvedl, na GOGu není, takže tys taky upirátil :)
-
-
Samozřejmě. Začínal jsem na Amize, na Atari. A GoG nabízí PC hry, které vyšly o něco později. Nic to nemění na tom, že staré hry pro mne nemají ani tu minimální cenu.
-
-
-
S ceno je vzdy problem. Kazdy ma nastavenu latku inak a samozrejme ma aj ine financne moznosti. Osobne si ale myslim ze kvalita by mala mat zodpovedajucu cenu a potom neni problem za nu zaplatit. Problem dnesnej doby je ze aj kvalita aj samotna cena sa dost devalvuje. Pri mnohych hrach vyslovene vydiet ze ide vydavatelovy o kalkul, vid nekonecne serie bez duse alebo zasa prehnane naklady ktore zdaleka neodpovedaju vysledku, respektive su zbytocne a nemyslim ze nejak vyrazne vyvazuju herny zazitok. Potom je fakt otazne ci sa za take hry oplati platit 40,50 alebo 60e. A aj tieto pravidelne zlavove akcie su sice fajn, len by mazaujimala statistika co a ako ludia nakupuju postupne po rokoch. Nepametam sa presne kedy Steam zacal s tymito zlavovymi akciami, ale zda sa mi ze to nebude viac nez par rokov ale uz teraz , po tych akciach, akosi nieje uz moc co nove kupovat. Zasa tych kvalitnych hier tak vela nevychadza a neni problem po 2-3 akciach kupit si vsetky dobre hry, aj starsie a priebezne uz dokupovat tie co vydu za dany rok ako nove.
-
-
koupit "velkou" hru typu Witcher 2, Bioshock Infinite nebo novej Tomb Raider řekněme za osm stovek na naše pro mě není problém, protože to je prostě epická zábava na dlouhou dobu (a klidně i na znovuzahrání) - s většinou indie jednohubek je to samozřejmě jinak, tam je cena okolo 200 pro mě víceméně max, i když třeba nabídnou delší herní dobu...
-
-
fakt "super" stranka, minule jsem tam hledal neverwinter nights 2 a porad to stoji "lidových" 20€ jaképak levné hry. čekal jsem že to bude stát tak maximálne 1, dve euro *9*
-
-
O minulych slevach jsem NWN2 kupoval za 5$, coz je cena vice nez dobra.. Navic mezi eurem a dolarem je rozdil, takze troll failed *3*
-
jojo, jasně, hlavne že se tam plati jen v $
strc si ty lzi za klobouk -
-
jeste te bude tahat za slovo, ze zaklinac je v eurech :PP
-
Tak spletl si € a $, ale jinak NWN2 complete edice tam je za 20$
-
-
-
vypada jak duhovej
-
-
Se v nich vyznáš, co?
-
-
Já zase musim říct že mě gog vůbec nezaujal, staré hry které bych už dneska nehrál. A za ty novější si radši připlatím abych je měl na Steamu. Přiznávám že jsem si tam vzal Fallouty ale vůbec mě to nebavilo.
-
-
neslo do dohrat za jedno odpoledne, chapu *5*
-
-
nechaj tak, jednoducho to neboli hry prenho, take veci existuju, ani ja nehram vsetko, je to o ludoch a ich oblubenych styloch, niekomu sadne RPG ci uz fantasy ci scifi ci mix, niekomu len fantasy niekomu len scifi a niekomu iba mix oboch, ja patrym ktym, ktorym je jedno ci je rpg tak ci onak, jednoducho, ked to je RPG je velka pravdepodobnost ze som to hral, hlavne kvalitne, nehram teda kazdy odpad
-
-
Přesně tak. Často se stane, že se s někým na 5ti filmech shodnete a šestý film jeden z vás miluje a druhý nenávidí ;o) Náhodou lidská rozmanitost je krásná ;o)
-
-
Tak zrovna o tomhle to neni, momentálně totiž hraju Crusader Kings a Europu Universalis což taky nejsou hry na "jedno odpoledne".
-
-
Absolutní souhlas.
-
-
Já za sebe musím říct, že si rád zahraju hry, které jsem jako menší nestihl. Nebo jsem v té době hrál jinou hru třeba rok. Či se jen vrátím k těm oblibeným, protože mě stále baví. A Mnohdy mě zajimá jen pár her ročně, takže déle čekám a potřebuji vyplnit čas. Ale jasně, je to jen otázka chuti.
-
-
-
This Is Madness!!
-
Přiznám se že poslední dvě hry, co jsem stáhnul je/byl Deadpool a CoD: Ghost. První jmenovaný se mi nechtělo tak draze kupovat v digitální distribuci (50 euro) a CoD Ghost proto, že mi nešla originálka k recenzi (ironické hra za 1100 a nejede). Ale v době GoG, Steam (i Origin občas) a různých Humble se mi prostě ani nevyplatí stahovat. Proč taky. Jsou s tím jenom problémy. To, že je to ilegální, to mě netrápí, spíše u kupovaných her mám aspoň větší jistotu funkčnosti (což vyvrací bohužel CoD) a aktuálnosti než pirátskou verzi. Navíc za mrzký peníz mám i poněkud novější hry (TR v balíčku za 6 liber, Hitman za 4 dollary a další). Přijde mi, že doba stahování her na pc pomalu končí v takovém rozsahu v jakém to bylo a spíše nastoupilo PS3/Xbox stahování viz čísla GTA V, Halo 4 a Last of Us například Protipirátské ochrany jsou taková sranda. Horší je spíše to, když Vám zabrání v hraní legální kopie. To je teprve svinstvo.
Jinak v minulém roce to byly pouze dvě hry za plnou cenu: AC IV a Starcraft II HoTS. A ani jedna nestála více jak 900 Kč (obě krabicovky a obě česká distribuce a obě v den prodeje) -
-
tebe tu fakt nemá někdo rád, ale máš recht, jestli ročně vyjde jedna kvalitní hra, má cenu si možná tuto hru koupit, jinak vychází různé paskvily schovávající se za značku a hry dohratelné se vším všude za den dva....některé dokonce dokáží svou cenou urazit zákazníka, dycky radši budu pirátit než cpát peníze do molochů za jejich uhnané vydání nedodělané hry a pak jen "sry voe, ale hele víš co tady máš ještě pět DLC každé po deseti eurech nechceš? nech bejt, koupí si to někdo jiný"....ne děkuji.
-
-
Je to vstricny krok, nahodou a diky tomu i ubyde pirateni na pc, sance ze by mohli vznikat lepsi hry ( nebude a neubyde utopie). Kazdopadne jako jeden z mala a jeste da moznost si zahrat starsi pecky coz je velke plus pro ty co nehrali.
Navic, kdyz vezmeme v potaz ze ziji z toho co jim je zaplaceno, sami se nak moc neobohacuji.
(par lidi) zasluzna velice zasluzna cinnost.