Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Docela by me zajimalo co by se stalo kdyby se warez grupy domluvily ze jednu hru proste nechaj na pokoji a zadnej crack nebude. Jaky by pak byl duvod pro nizky prodeje. Nebo z ceho by pak sla ta "vyplata kterou si urcite tvurci zaslouzi" ale diky piratum neni. (Netvrdim ze nezaslouzi, jen by me to zajimalo)
    • stalo se, haw-x 2.. Prodeje nic moc, ta hra je propadák.
  • No jak to vidim ja, tak kdo dohraje origos hru na hard si muze stahnout piratskou verzi a dat si to znova na mega hard... se skorpikem za zady po celou hru :)
  • michaliuz18
    pochopte NIEKTORY ze ne kazdy bude platit za drahe hry , ked v dnesnej dobe je ich jak naprdenych
    niektore studia si tie peniaze ani nezasluzia za hru co ma 5 hodin a je onicom, a co ked sa snazia ked je vidno ze je hra robena pre penaze a nie od srdca, tam si kupujem hry ako deus ex, lanoire, MASS effect 2 ... atd , vyborne tituli na ktore sa nezabuda ... teraz si sporim na ME 3 ... ako som spominal hry su drahe a nebudem si kazdu kupovat ktora sa mi paci preto ich budem stahovat a raz za cas ked vyjde pecka si ju kupim , tak tu nejajkajte zavislaci prachaty od hier, ja za to nemozem ze vy mate na to peniaze, tak isto aj filmy, hudba atd. urcite tie veci stahujete a mate jedno, ale HRY? kdeze to je obrovsky hriech stiahnut tie sa proste MUSIA kupovat za kazdu cenu ...trosku divne ale nevadi :D
    • Heh to je typicke "ja na to nemam ale mit to musim" tak pokud na to nemas tak to nehraj. To ze nemas penize neni omluva a ani duvod. Ja take nemam na kde co ale to neznamena ze to budu delat/hrat. Asi se nedockam doby kdy si lidi uvedomi ze vsechno ma svoji cenu a kazdy nemuze mit vse.
      • Jazz
        Pokud je to k dispozici, proč to nevyužít ? Hm ?
        • :D ty jsi me dostal :D Pokud to beres takhle tak te lituji. Vse je k dispozici klidne muzes vzit bouchacku a nekoho odprasknout jen je to slozitejsi nez 2x kliknout a stahovat.
          • Jazz
            Je to složitější, přesně tak.
            Proto to normální lidi nedělají.
            • Jazz
              Já fím, fenkkkjjju! http://www.youtube.com/watch?v=ZPxKbFKi8vE
            • To ale neni omluva ale vymluva. To jako reknes u soudu "ja jsem ho jen okradl protoze je slozitejsi ho zabit". :D jsi "vtipnej" a nema cenu se o tom s tebou dale bavit. Bud jen trolujes a nebo co je jeste horsi tomu fakt veris. Tak jako tak je mi te lito. Cus
    • ucho
      i krátká hra může být skvělá. a že je dohraná za 4 hodiny? a co...
      • Puvodni portal, pokud vim, byl docela kratky. A jaka to je libova hra.
    • Hm, ja to vidim tak, ze hru proste nehraju, kdyz na ni nemam penize. Je to tak jednoduche. Tak to resim ja. Nikdo te tu hru preci nenuti kupovat, ale ani stahovat a hrat, ne? *7*
  • nezabije.nepirátim a blbosti nehraju *1*
  • MrSanta
    Z některých názorů mi běhá mráz po zádech. Za mých mladých let jsem taky hrál pirátské hry, ale aspoň jsem se tím nechlubil a nehledal jsem si nějaká trapná zdůvodnění.
    Drazí piráti, jenom klidně dál stahujte, však to není (podle vás) krádež. Ona ta hra přece nikomu ze skladu nezmizí. A až zase zbankrotuje další vývojářské studio, tak buďte v klidu. Vaše činnost na to nemá žádný vliv. Nemluvě o nevydání pokračování skvělých her, protože se moc neprodávaly. Holt warezáci se jako fandové, kteří si koupí pokračování, neberou.
    • Zase neprehanej, ted jsem cetl ze takoveho COD MW3 se prodalo 10 milionu vylisku...tech par tisic piratu nemuze potopit cele studio...teda pokud uz predtim nebude ve srackach.
      • MrSanta
        Uh, z poslední doby do kytek šli autoři Drakensangů, dále si tipni proč se neustále váhá s Mirror's Edge 2. Celkem slušný Homefront měl velké problémy i přes cca milión prodaných kopií. Velmi zajímavý počin Enslaved se taky, s největší pravděpodobností, nedočká pokračování. Z minulosti mizerné prodeje Beyond Good and Evil či třeba Psychonauts. On i ten Deux Ex či System Shock 2 na tom s prodejností nebyli zrovna růžově. A tak by se dalo pokračovat.
        Pak se ještě nabízí spekulace zda-li by, třeba, herní vývojáři část z většího zisku nevěnovali na vývoj pokračování, nebo alespoň betatestingu.
        Ono se těžko investuje do něčeho, když se ví, že to spousta lidí neocení.
        A nejlepší jsou warezáci, co nadávají na špatnou kvalitu her *16*
        • heh, ty hry neznam, takze nemuzu rict jestli byli nebo nebyli, takze nemuzu argumentovat. Ale obecne asi moc good nebyli kdyz poctivym lidem nestali za si je koupit.
          • MrSanta
            Všechny hry, snad kromě Homefrontu, jsou považovány za minimálně velmi dobré. Deux Ex či Beyond Good and Evil za naprostou špičku. Hybaj googlit a vzdělat se, mladíče *3*
            • Mno dobre, deus ex bych asi jeste spustil(urcite) BG&E me nametem moc nenadchl...a jinak mam starou sunku...jeste rok nebo dva a budou telefony vykonejsi nez muj pocitac :-D
            • MrSanta
              Aštar Cože? Však Deus Ex či Beyond Good and Evil dneska utáhne už snad i mikrovlnka *15* .
              Neúspěch se jenom na piráty házet nedá, holt je hra třeba až moc mimo hlavní linii, nebo nemá dost velkou reklamu. Ale když si třeba 10 % pirátů hru místo warezu koupí, tak už to je pro výrobce znát. A jsou mraky pirátů, kteří hry stahují z jiných, než finančních důvodů.
            • pak je treba spatne neco jineho, neuspech tech her nemuzes hazet jen na piraty, i kdyz samozrejme na tom maji i oni svuj podil. A zase tak mladej nejsem, jen nejsou penize na stroj kterej by ty hry utahl :-)
      • Harshday
        No jo, ale tam to táhne multiplayer. Single hry už na tom tak dobře nebudou.
        • no ono se taky uz moc ciste single her nevydava :-)
          • Harshday
            Nemyslím si, jsou hry, které si s multiplayerem nedokážu představit.
            • Harshday
              Taky jsem zvědav jak dopadne Mass effect 3. *13*
            • Jazz
              Ale přitom tam ten multiplayer je. *15*
  • A zase mají piráti něco lepšího než legální uživatelé - delší herní dobu a pobavení. Jen tak dál pánové vývojáři, akorát práce navíc a přesto zbytečná...
  • No ja si hry stahuju jen kvuli vyzkouseni, jestli mne budou bavit a pobezi mi bez problemu na PC. Pokud ANO, tak si pokazde koupim original. Prece nebudu kupovat a vyhazovat prachy za zajice v pytli.
  • Já nevím, jak Vy, ale stáhnu, baví, koupím. Nebaví, smáznu. A výmluva to rozhodně není, jelikož takové SC 2, MS 2, Stalker, Deus Ex, oba díly Zaklínače. To všechno jsem si prvně koupil a nelitoval, jelikož jsem veděl do čeho jdu. Ale koupit si takový Rage za ty prachy a pak to ani nemoct hrát, to je na palici.
    • Asharak
      Přesně. BF3 jsem přehrál za den, a od té doby jsem ho nezapl. Ani k vůli grafice. Mulťák bety mě moc nebavil (sic tam nebyly stroje).
      Zkoušel jsem SC2, přešel kampaň, šel si zkusit honem Starter Edition a nakonec kupuji originál. A nejen k vůli mulťáku, ale taky k vůli Blizzardu (samozřejmost) a skvělé kampani a příběhu *4*
      Teď rozmýšlím co se Skyrimem *16*
  • Vezmeme to z druhe strany, jako priklad uvadim Project Rainfall. Vemte si, ze hraci z Regionu 1 si nemohli zahraty pecky typu Xenoblade Chronicles, Pandora's Tower a The last Story. Jejich moznosti bylo cracknout Wii a hrat piratskou verzi hry, nebo nakladne importovat z EU ci Japonska.. Ale misto toho se fandove dali dohromady, spustili kampan a Xenoblade byla ohlasena i pro USA. V soucasnosti si vede velmi dobre na Gamestop zebriccich prodejnosti, a to je to jen predobednavka.
    Hraci mohli piratit, ale misto toho se rozhodli pro podporu vyvojaru a jejich oblibeneho zanru. A jak vidno, vysledky tahle kampan ma. Zamysleme se nad tim ...
    • Dethklok "...Ja na rozdil od mnoha hracu tady na diskusi hry nekradu :)"

O stahování softwaru mluvíš jako o krádeži, to je často opakovaný omyl. Jedná se ve skutečnosti o porušení autorských práv a nikoliv o krádež.

Pro lepší pochopení sleduj velmi pozorně tyto veverky
      http://www.youtube.com/watch?v=Fw-MFeR8Frw&feature=player_embedded#!
      • No jo. Porusovani autorskych prav to je v pravnickem slova smyslu. Z meho osobniho a ciste subjektivniho pohledu je to kradez.
        • Ještě jeden detail, ty jsi někdy stahoval software? (Nemyslím tím volně šiřitelný)

Stahoval si nebo stahuješ filmy a hudbu? (Nemyslím tím volně šiřitelné filmy a hudbu))
          • Uvadim, ze subjektivne je to kradez. Asi to bude tim, ze jsem zaujaty. Proste se mi nelibi, kdyz si predstavim, jak mi kamaradi programatori pracuji jak fretky, a pak by jejich dilo nekdo prachsproste cornul ... vlastne ne ... porusil jejich autorska prava.

Ne, opravdu jsem nikdy nestahl, software, film ani hudbu, ktere by podlehaly ochrane zakonu. Nevim, jestli mne ale neosocis z toho, ze jsem si par her a hudebnich CD koupil pres eBay/z GameStop bazaru, a jednou jsem si od kamarada pujcil originalni kopii Phoenixe Wrighta.
            • Pěkné, je zajímavé vidět takovou shodu když si vzpomenu na předchozí diskusi o některých aspektech Holokaustu, škoda, že to takhle nešlo i tehdy.

Zpět k tématu, z pohledu výrobců to je nelegální a ne pouze nemorální, jak to řeší zákon u nás přesně nevím, naštěstí EULA nemá žádnou hodnotu. To je hezké co říkáš, ale i tak "přišel" výrobce o zisk, což (promiň mi ten výraz) pokrytecky vyčítáš těm co stahují hry, tzn. oni "okradou" výrobce o peníze, tím že hru stáhnou, ale ty okradeš výrobce o peníze také tím, že si hru koupíš z bazaru místo od výrobce a ten nedostane zase nic. Ty to omlouváš tím, že dotyčný co hru prodal do bazaru si pak může koupit něco jiného (nenapsal si co, takže cokoliv) za tvé peníze za bazarovou hru + bazar se obohatí na úkor výrobce za zprostředkování prodeje. Ten kdo stahuje může ale své stahování také omluvit tím, že si může po stažení a zahrání hry hru koupit přímo od výrobce.

Takže, kde přesně je rozdíl mezi tvým bazarem a stáhnutím, že stahování tak odsuzuješ, výrobce je přeci "okradený" tak jako tak, ne?

Na půjčovném za hry nevidím nic špatného, taková půjčovna to má samozřejmě povolené a posichrované. Pokud myslíš půjčování mé hry někomu nebo od někoho, proti tomu také nic nemám, ještě abych měl.
            • To se nelíbí nikomu, ale prostě to krádež není, to že je to porušení autorských práv ten čin nijak nesnižuje, nijak ho nebagatelizuje i když to nezní tak démonicky a úderně jako "krádež". Jen nechápu, proč to nenazýváš správně, když to evidentně krádež není, proč nepoužíváš správné pojmenování, to netušim. Tím, že to nazýváš jen krádeží tím naopak ty bagatelizuješ tento čin, jelikož krádež do 5000 je pokud vím stále jen přestupek. Jsi to tedy ve finále ty kdo zlehčuje stahování warezu a tví kamarádi programátoři si to jistě nezaslouží.

NIKDY, ok, dovolím si ti nevěřit a pochybovat. Na druhé straně si se přiznal k jinému nemorální jednání, protože i bazarový prodej her je nemorální pokud si stojíš za svým názorem u stahování warezu. Minimálně nemorální je i půjčování softwaru. Nejsem si plně jist zákony a zda to u nás je porušení zákona, ale každopádně porušuješ licenci výrobce a poškozuješ ho na jeho právech, je to nemorální.

Už jsem se lekl, že jsi čistější než Mirek Dušín.
              • Reakce na příspěvek:

Ok, I stand corrected co se tyce kradeze. Slibuji ze to budu od ted nazyvat pravym jmenem.

Sve jsem ti na tema stahovani rekl. To ze mi neveris a pochybujes, je spravne. Ja bych taky neveril kazdemu individuu na internetu. A ano, bohuzel je to tak, ze bazarovy prodej je nemoralni z pohledu mnoha vyrobcu. Je to skoda ... na druhou stranu tam nekde je clovek (ten od koho jsem si tu hru/hudebni CD koupil) ktery zaplatil plnou cenu. Ted treba vezme me penize a koupi si zase neco jineho. Jinak co se tyce toho PW, nakonec jsem si stejne koupil celou serii, protoze mne ta hra strasne bavila.

Jinak ... zajimal by mne tvuj nazor na pujcovny her. Ciste osobni nazor, ne z pohledu pravniho. Ja si myslim, ze je to celkem dobra cesta jak bojovat s nedostatkem demo ukazek a porusovanim autorskych prav.
        • Podle některých je zas usmrcení komára vraždou, naštěstí je jedno jaký je čí subjektivní pohled, zákony jsou sice často děravé a zkažené jak ústa staré ženy, ale zrovna v tomhle je jasné, že nejde ani omylem o krádež což zákony jasně stanovují, i veverky vědí, že to neni krádež.
          • Ale ja se s tebou preci nepru o zakonech. Jenom jsem vyjadril jak to vidim ja. Ale je dobre, ze i veverky vi co je porusovani autorskych prav.

Ne, hru, film ani hudbu jsem piratsky nikdy nestahl. Kdyz na neco nemam penize, tak si na to bud nasetrim nebo to proste mit nebudu. Takhle to dopadlo mnohokrat, ze hru ci hudebni cd jsem si proste nekoupil, protoze jsem na to nemel penize. Diky tomu, ze cena CD klesa diky itunes, jsem mel moznost i dokoupit par alb ktera jsem vzdycky chtel. A i kdyz moc penez z tohoto prodeje muzikantum nejde, stejne jsem rad ze snad alepson ten cent jsem jim pripel. Co se tyce flimu, ty si pujcuju z Netflix a jsem spokojeny.
            • Já se s tebou o zákonech taky nepřu, jen píšu, že to neni krádež, dokládám to tím co říká zákon a v neposlední řadě taky zdravý rozum, pokud chceš stále "lživě" uvádět tento skutek jako krádež, to je tvá věc, jen jsem zvědavý, čím to můžeš doložit...subjektivním pocitem vlastně, ok.

Ještě jednou, NIKDY si nestáhl software, film, hudbu, které podléhaly ochraně zákonů? Opravdu? Odpřísáhl by si to? (Filmy a hudbu jsem uvedl schválně zvlášť, je stále legální filmy i hudbu stahovat pokud vím)

To je skvělé vidět jak si poctivý, tedy pokud je to pravda.
    • Ano to je presne ono pokud je hra dobra lide radi zaplati.
  • Můj názor na pirátství (u PC): Podle mě to není až takový problém, jinak už by by byla mrtvá polovina vývojářské společnosti. Děti, teenageři a ti co si to nemůžou koupit, tak at si to klidně stáhnou (sice je to trošku nehezké, ale nikomu tím zásadně neublíží) a omlouvám zvláště děti a teen protože nemají finance na hry. Sem tam jim určitě něco koupí rodiče, ale znáte děti, musí mít všechno *4* , takže tam je warez užitečný, většinou z toho vyrostou a začnou normálně platit, tedy hned jak začnou nějak dobře vydělávat. Jinak ten kdo má peníze a radši si to stáhne je skutečně zloděj, k tomu není co víc dodat...

Jen se tu prosím přestante hádat dámy a pánové. Myslím že ani do zítřejšího večera se nijak nedohodnete, takže je čas to zavřít... ne? *3*
    • Ucit krast deti je zlo, je to velmi nemravne.
      • Krást je zlo, ale co je to krádež, když jsme už při koupi okrádáni a kupujeme nedodělky jako je třeba Rage(vezmu-li tvou logiku a aplikuji ho na tento nesmyslný výraz)
      • Kdybych chtěl děti učit krást, tak bych napsal tohle: "Rodiče, musíte dětem pořád připomínat, že když něco chtěj můžou to mít zadarmo! Musíte jim ukázat jak krást rohlíky v obchodě, jak stahovat hry a jak vysávat bankovní konta!" kdežto já psal pouze to, že pokud dítě hraje hry, tak pokud nemá finance, je stažení hry celkem omluvitelné.

Já chápu, že jsi přímo zaujatý proti všem co si někdy přivlastnili třeba jen žvýkačky v obchodě když jim bylo 5 let a chtěl bys je za to povraždit, ale nejdřív by sis měl přečíst všechny své komentáře v této diskusi a pak se zamyslet nad tím co děláš špatně ty a né jiní... (bez urážky) *4*
        • Bez urazky, jestli chapes, ze nekdo chce vrazdit deti za kradez zvykacky, tak jsi blb a primitiv, s kterym diskuse nema smysl. Diteti ktere si chce z obchodu neco jen tak odnest (a s tim se setka kazdy rodic, protoze deti tohle vsechno opravdu nechapou) je potreba vysvetlit, ze tohle se nedela a proc a nedovolit jim to. A to same se tyka piratstvi her. Rodice ktere sve deti nechaji krast jsou spatni rodice.
          • Asi jsem to měl napsat trochu jinak: "Já chápu, že nejsi úplně psychicky zdravý, takže jsi přímo zaujatý proti všem co si někdy přivlastnili třeba jen žvýkačky v obchodě když jim bylo 5 let a chtěl bys je za to povraždit, ale nejdřív by sis měl...

Chápu spíše to, že každý člověk nemá zdravou mysl. Nechápu jak by mohl někdo chtít někoho usmrtit za krádež žvýkaček nebo stažení hry... *7* A mimochodem jsem nemluvil přímo o dětech, ale prostě obecně o lidech (v 5 letech si přivlastnil žvýkačku - to mohlo být i před 20 lety).
          • Jazz
            *1* *1* *1* *1* *1* *1* *1*
      • Asharak
        Stejně jako neučit děti pořádně číst, psát a počítat, pak mají problémy kterých se většinou hůř zbavují *7* Jo, i u mě to trochu platí *3* (neber to hned jako urážku pls)
        • Kinet1c
          ja osobne neberiem ani jeden komentar, mozno to tak vyznie, a ked si myslel moj pravopis, to ma tak netrapi, i tak vynechavam, ciarky bodky (hacky, tecky) skratka, a ked si myslel to co som napisal, na reakciu toho lol a, tak to som prave myslel tak ako som pisal, deti ucit netreba, oni dokazu prist na veci aj same, tzn nebude expert, ale priznajme si k stahovaniu cez torrent ci len tak (rapidshare, czshare ci pod) nie je velka veda
          • Je ty jsi fakt dite, kdyz ani nechapes, co znamena ucit dite krast. Nejde o uceni pohybovat se na rapidshare, ale zanedbat moralni vychovu.
      • Kinet1c
        kto hovoril tu o uceni deti kradnut, ty si toto pochopil ztoho textu ??, asi nevies citat, ucit deti nieco take je nemravne, ale daj teraz 10rocnemu pocitac a vyhackuje ti oci, nepotrebujes deti ucit nicomu, oni pridu na to aj samy ako na vec neboj sa
        • Jako rodic jsi zodpovedny za vychovu deti, takze kdyz je nechas zvlcit, je to stale zpusob vychovy, za ktery stale neses zodpovednost .

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit