Přejít na výpis diskuzí
Protipirátská ochrana Serious Sama 3 vás zabije
7.12.2011 | Aleš Smutný
412 příspěvků
-
Nechápu lidi co řvou, že je málo peněz na hru. Kupuji hry převážně na xbox, tam se ceny drží pořád vcelku nahoře, když to porovnám s PC tam ceny padají mnohem rychleji, nemluvě o tom, že i po vydání stojí hra na xbox víc.
Nikdy jsem koupě nelitoval a když dám víc jak 1K za hru, stojí to za to. -
-
To jako opravdu? promin ale to jsi bud musel mit neuveritelnou kliku na hry a nebo jsi nenarocny clovek, protoze co v posledni dobe vychazi za sracky....to si ani to stahovani nezaslouzi :-D
-
-
Tak já nevím co si lidi kupují za hry. Na Xboxa jsem si za poslední dobu koupil HALO combat evolved anniversary a crysis (na XBL jenom 300), gears of war 3 a skyrim. Na PC snad naposledy Mafii a starcrafty, ale to už je dost dlouho, pamatuji jak jsem za starcrafty dal asi 1600 bo 1700, ale propařil jsem tak dva měsíce *1* .
Ale fakt záleží co považuješ za sračku *3* . -
Chce to dobre vybirat nebo si pockat.
Prave ta cena cloveka donuti koupit si jen to nejlepsi a jen to, co ho bude bavit. A pak nebude litovat a navic si hru vychutna daleko vic. Muj priklad: Batman Arkham Asylum, Mass Effect 3, Mirror's Edge... -
-
Právě, taky jsem kupoval Mirror's Edge. Mass effect mám oba dva díly, čekám na trojku do té jdu hned i bez přemýšlení už jen proto, že zavírá sérii. To samé jsem měl i s Gears of war. Pro mě vcelku kvalitní hry, ale je to jen otázka vkusu.
-
-
-
-
No tak si jejich hru nestáhnu... změní se tím něco? Dostanou snad vývojáři ode mne více peněz když si to nestáhnu? NE.
Pořád budou vymýšlet blbosti jako DRM místo aby vymysleli pořádnou hru (ted nemluvím o SS). Ten kdo si to může koupit si to většinou koupí a ten kdo ne, tak si to stáhne a nic se nestane (protože by si to stejně nekoupil) a navíc krádež je to pouze podle autorských práv autora, ale pokud vám někdo (kdokoliv) nabídne výrobek zdarma, tak asi neodmítnete.
To že mají vývojáři málo peněz není způsobeno pirátstvím, ale množstvím her vydaných za rok! Za rok 2011 vyšlo nejméně 100-150 titulů a většina z nich i stála za zahrání, všichni nejsme boháči jako Billy Gates, tak si koupíme jen třeba 5 her za těch 5 000 kč a zbytek si stáhneme. Kdyby těch her za rok vyšlo třeba jen 50, to by se peníze valily jak sudy s pivem! Než někdo začne řešit problémy, tak by nejdříve měl zjistit, kde ty problémy ve skutečnosti jsou! -
-
Jiste, neporusis jejich prava. Zakladni pravidlo, ktere by se melo ve spolecnosti ctit je, necin jinym to, co nechces aby oni cinili tobe. Kdyz porudujes neci prava, konas zlo, jsi zdrojem zla a zlo ma tu vlastnost, ze ma tendenci se sirit. Dusledkem toho pak mohou byt treba protipiratske ochrany, ktere obtezuji platici hrace, tedy ty, na kterych parazitujes a kteri ti nedobrovolne financuji tvoji neopravnenou zabavu. A dnes uz tohle zlo ma tendenci pronáknout do zakonu a omezovat lidskou svobodu. Lide kteri se neumi slusne a cestne chovat nemohou byt svobodni, to proste nejde. A timto zpusobeny mocensky boj spolecnost ekonomicky vycerpava a poskozuje ji. Takze tim, ze pachas zlo poskozujes celou spolecnost.
-
-
Člověk nikdy nebude svobodným, bude-li členem společnosti. Vždy ho budou omezovat ostatní lidé, zákony atd. Takže o nějaké "svobodě" radši pomlč kamaráde. Život není o svobodě, úctě atd., ale o přežití a je jedno jak toho člověk dosáhne. V přírodě to vždy bude tak, že silnější, chytřejší a lstivější vždy porazí slabčího, hloupějšího a "čestného"... Společenské systémy a další věci jsou jen odkazem degenerace lidstva...
-
-
Nemas pravdu, chovat se podle vede pouze ke kratkodobemu prospechu, ale celek tim trpi, zvlaste pokud ztrati silu se tomu postavit, pote se takove zlo siri a s tim upadaji mravy v cele spolecnosti, coz vede ke krizi spolecnosti a jejimu upadku. A to tvrde dopadne na vsechny, vcetne tech zlo-deju.
System ktery popisujes je anarchie, a ten nikdy neprinesl nic dobreho, lide se o to pokouseli mnohokrat. A dokonce ani nevis co to je svoboda, vykladas si ji detinsky zcestnym - moci si delat co chci.
-
-
-
Ano zmeni(pokud tak ucini kazdy kdo nema tu hru v palnu koupit) treba statistika warez stahovani takze vyvojari nebudou moct rict je to kvuli piratum. Mozna i tvuj pocit a pokud jsi o tu hru mel opravdu velky zajem tak se treba rozhodnes ji koupit pripadne alespon po case v nejake sleve.
I kdyby vyslo milion a jedna hra za den a ty jsi mel jen na 5 her rocne tak to neni omluva kradeze.
PS: tvuj priklad je vazne vtipnej i kdyby vyslo jen 50 her a jen 1/3 z toho byla pro tebe dobra tak porad mas jen na 5 z nich ty dalsi zase stahnes? V poctu her neni problem. Ten hledej spis v tvem uvazovani. -
-
K prvnímu odstavci: Přesně, pak si možná i vývojáři dají záležet na hratelnosti když uvidí, že o hru není zájem. *3*
-
-
To jsme tu četli už tak sto osmdesátkrát. Odpovědět lze jedním slovem: výmluvy.
-
Krádež je to pro všechny slušný lidi respektující duševní vlastnictví...osobní svoboda také není materiální věc a přesto si jí každý slušný člověk hlídá zuby nehty, materiální vlastnictví nebo duševní vlastnictví...slušnej člověk v tomdle nevidí rozdíl prostě jednou tu hru vytvořili a je jejich, tim že si jí stáhneš z warezu se stáváš zlodějem a můžeš to okecávat jak chceš...když ti vycucám bankovní konto v bance tak ti taky žádná škoda nevznikne protože zmizeli jen nějaký virtuální čísla?
-
-
Jako bych četl prohlášení Apple.... *1*
-
-
Apple zrovna nemusim, ale evidentně tam dělají slušní lidé...
-
-
Jde o porušení autorských práv, to není těžké pochopit.
Tvůj příměr je zcela chybný, když někomu vycucáš konto, je to krádež, kdyby si jeho konto "namnožil", tak majiteli konta to bude jedno, ovšem zase okradeš banku, která by ti "okopírované" číslo z cizího konta musela proplatit.
Když už chceš použít příměr, tak něco co neni zcela mimo. -
-
To je vtip? Vaše uvažování je na urovni smažek z pražský Milady "ten barák tady stál 10 let bez zájmu majitele, tak jsme se sem nakvartýrovali a děláme smaha párty"...tady nejde snad tolik o ten (ne)ušlej zisk jako o princip a morální hodnoty...pro mě je normální, že když na něco nemám, tak to prostě nemám...to, že to stáhneš z warezu s argumentem, že nic nezmizelo nic sem neukradl a pocitem, že vývojáři stejně zaplaceno dostali je pouze pokryteckej alibismus, neřikám, že jsem nikdy nic nestáhl a na každej film chodim do kina ale když už jsem takovej ču*ák tak alespoň to nevykřikuju do světa jak je to super
-
-
na Standu raději nereaguj, on je nesmrtelný a diskusi vždy dovede do svého vítězného konce :)
-
To není vtip, to říká zákon.
Já tu nepolemizuji na tím zda to je nemorální nebo ne, pouze uvádím na pravou míru, že se nejedná o krádež ale porušení autorských práv. Pokud někde od mě vidíš, že je stahování v pořádku a morální, tak mě cituj, v opačném případě mi nepodsouvej něco co jsem nenapsal a čeho se tak chytáš, to je logický klam, nic takového jsem nenapsal. V neposlední řadě jsem uvedl na pravou míru ten tvůj příměr k bankovnímu kontu, který je pořád krádeží a ne analogie ke stahování.
Další tvůj příměr s vilou Milada je opět nesmysl, v tomhle případě nejde ani o příměr ke krádeži, ani k porušení autorských práv, je evidentní že se v tom dost zamotáváš a nedokážeš rozeznat rozdíly mezi jednotlivými případy, které mylně vydáváš v principu za stejné. -
-
Místo toho ad hominem a výmluvy si mi mohl odpovědět na mou otázku.
-
To je v@l. Ja nic takoveho netvrdim, naopak jsem jasne napsal ze to neni to same. Cely tvuj prispevek je snaha dokazat to, co uz jsrm napsal. A jsi demagog.
-
Předně, zjisti jaký je význam slova demagog, netuším, proč si to slovo na mě použil pokud víš jaký je jeho význam.
Zadruhé, krádež není automaticky "trestný čin" jak tvrdíš ale stává se trestným činem po splnění podmínek stanovených zákonem (Část druhá, Hlava 5 § 205, trestního zákoníku). Pokud je například krádež do 5000, jedná se "jen" o přestupek (§ 50/1a Zákona o přestupcích). Když už chceš být formální, doporučuji si o tématu nejdříve něco zjistit než začneš řešit takové věci. Každopádně mi celkově uniká jakého omylu jsem se dopustil tím, že jsem použil pouze slovo krádež a nikoliv spojení "trestný čin krádeže" Naopak tím dávám jasně navědomí, že to nemusí být vůbec trestný čin, ale pouze přestupek a proto jsem použil jen obecně slovo krádež jako ostatní.
Když si to ale vyčetl zrovna mně, tak má otázka na tebe tedy zní, jaký je rozdíl mezi "krádeží" a "trestným činem krádeže"? Předem dík za odpověď. -
Jsi demagog. Kdyz uz chces byt formalni, tak se nejedna o kradez, ale trestny cin kradeze, to jsou rozdilne veci. To zaprve a zadruhe takove veci nerika zakon, ale soud, na nem je, aby urcil jake zakony byly poruseny a jake je provineni. Klidne z toho muze byt nakonec danovy unik.
-
-
-
-
"PS" Problém je v tvojim myšlení které je značně nemocné, viz: "vyjde 150 her" ale mám jen na 50....ostatní stáhnu"...mělo by být 50 koupim a ostatní si prostě nezahraju, protože na to nemám...sousedovy taky neukradneš BMW jen pro to, že na něj nemáš ale tak strašně se ti líbí...
-
-
-
vsak pokud zvladas zadanou praci, tak to muze byt kazdemu fuk...tohle jsem nikdy nepochopil....at si je clovek v praci klidne na netu, kdyz bude plnit zadane ukoly....co mam z toho, ze na nem treba neni, kdyz misto toho cuci z okna a nic nedela
-
-
nebo je to ten kapitalisticky vykoristovatel delnicke tridy :-) takovej ten co by chtel aby lidi delali 24 hodin denne a mohl jim platit jen 20kc, nebo idealne nemusel platit nic
-
to jsou ti workoholici co jsou nervozni kdyz nemuzou pracovat :-)
-
-
Hale vy všichni co tady buzerujete, kdyby vám někdo před barákem rozdával zlaté cihly, které nějakým záhadným způsobem dokázal namnožit z jedné (kterou musel někdo vytěžit, zpracovat a převézt), taky byste si brali co hrdlo ráčí...
-
-
Kdyby někdo dokázal namnožit zlaté cihly a pak je začal rozdávat, tak by po nějaké době došlo k totálnímu kolapsu celého ekonomického systému. Takže by to bylo krapet horší než jenom problémy při vývoji her.
-
-
To je zajímavá myšlenka. V tom případě je dost možné, že pirátství je hlavní příčina toho že neexistuje úplná virtuální realita, protože by každý mohl mít vše co by ho napadlo. Proto ještě nejsme zapojený v matrixu :)
-
-
nemluv za ostatní, není to slušné :D
-
Nene, oni by si tu cihlu šli koupit do cihelného obchodu se zlatými cihlami, aby výrobce zlatých cihel neobrali o zisk ze zlatých cihel, který půjde na rozvoj a vývoj nových zlatých cihel.
-
-
Takovymhle ochranam fandim. Je sice fakt ze driv nebo pozdeji to nekdo obejde ale to kazdou ochranu. Hlavni je ze poctive nijak neotravuje.
Jedine co me zarazi jak tu vetsina schvaluje warez(v podobe stahnu a dohraju) a kdyz uz neko napise ze warez pouziva misto dema tak je odsouzen.
Ja take vyuzivam warez u her ktere me zajimaji a nemaji demo a vzhledem k tomu ze nemam cas tak si hru zapnu na max 30 minut a to me vetsinou staci pro rozhodnuti jestli hru smazat nebo jit a koupit.
Warez ma smysl a je i uzitecny zalezi jak k nemu kdo pristupuje. Rozhodne ale je zlodej ten kdo stahne hru dohraje ji a pak nekoupi. Timto jednoznacne poskodil vyvojare o usli zisk. Sice jim nevznikal skoda na hre jako takove(viz prirovnani ke kradezi auta) ale vznikla jim skoda na nezaplacene licenci. -
-
PS: Na druhou stranu vyvojari kteri reknou ze musi zkoncit kvuli piratum jsou mimo. Meli by si uvedomit ze ta jejich hra/hry asi stali za houby. Jakykoliv trh je boj a tak se udrzi jen ti nejlepsi(co vedi co chteji a maji prizpusobeny rozpocet kvalitam produktu - vyprodukovat smejd za hodne penez umi kazdej) nikdo nerika ze kdyz zacnete delat hru ze automaticky zbohatnete a lidi koupi uplne vsechno to je prece nesmysl.
-
-
PIrati aspon dostanou zdarma tu nejvic hadcore parbu ale kdyz tam bude cheat na nesmrtelnost skorpion akorat bude zaclanet *3*
-
Svata prostoto! Dve veci:
1) vim ze SS je jen tupa strilecka (v tom dobrem slova smyslu) ale AI od prvniho dilu velky pokrok neudelala, skorpion se vsude zasekava atd.
2) vidim dobre, ze se Samovi samo doplnuje zdravi? To uz i SS pokrocil tak daleko a znext-genovatel, ze v nem nejsou lekarnicky a tyhle veci? Boze muj. -
-
1) áno, AI sa nijak nezmenila ... i keď osobne nesúhlasím s pomenovaním SS ako tupá strielačka, ono totiž pri tom treba aj dosť myslieť aj keď sa to na prvý pohlad nezdá. Tupá strielačka je skôr MW3. A SS3 sa jej žial podobá častejšie akoby hráč chcel ...
2) autoheal tam nie je, teda okrem prvej obtiažnosti (z ktorej je táto ukážka), lenže na tej nikdo s trochou sebaúcty hrať nebude *1* . Keby to hral na obtiažnosti serious tak by video trvalo len pár sekúnd :) -
-
Igráček & Mechwarrior: Diky za info!
BTW ja to nemyslel zle, jsou tupe strilecky a tupe strilecky. Sam byl vzdycky o tunach nepratel, co jen nabihaji ve vlnach a chteji hrace zabit. Takze naroky na AI velmi nizke. Presto je to uz treti dil (nebo vlastne ctvrty) takze bych docela rad videl, ze enemaci znaji mapu, vedi kde jsou zdi a dalsi prekazky a dokazou je obehnout, resp. naprogramovat si svoji smrtici cesticku ke hraci bez toho, aby mlatili hlavou do zdi, o palmu atd. :)
ad autoheal - no jeste ze tak, ja jen kouskem oka zahlednul automaticky nabihajici zdravi. Primarne nic proti tomu, takova uz je dnes doba :) ale byvalo slusnosti se alespon zastavit a nechat postavicku se vydychat. Tady se Sam leci za pochodu a bleskurychle. OK, takze jen ukazka.
-
-
Nepřátelé jsou tupí schválně, však to má být oldschool střílečka, opravdu nevím jak bych porazil těch 1700 nepřátel v posledním levelu kdyby ještě navíc trochu uvažovali. Autoheal ve hře není.
-
-
Zkuste se na to podívat z této stránky.Pirátsví není dobrá věc ale podle mého co se týká her tak si to korporace her velice zaslouží.Dám příklad.Jdete do restaurace a objednáte si řízek s bramborovou kaší za 150kč.Čísník přijde a dá vám pouze bramborovou kaši.Vy se ptáte a kde je ten řízek a číšník řekne no ten ještě není to si budete muset počkat.Tady je účet dělá to 150 kč.Vy řeknete ale proč bych vám měl platit 150 kč,když jste mi přinesl pouze poloviční jídlo co jsem si objednal.A zde je pointa dnešní hry co se vydávají tak jsou nedodělané a člověk,když si koupí hru tak musí čekat na patche jako na smilování,protože bez oprav spousty her se prostě nedají hrát.Když před pár lety vyšel S.T.A.L.K.E.R šel jsem si ho koupit.Byl jsem velice natěšený že si takovou hru zahraju v té době to byla velice dobrá hra.Nainstaluji a hraju asi 1 hod. a těch bugů kolik je v základní verzi je nespočet.Nemluvě o tom že byly buglé questy takže hra nešla ani dodělat.Tak jsem si akorát řekl,že já de... vyhodil 1000 kč za nedodělanej smějd.A přitom hra je to dobrá ale funkčnost byla nedostatečná.Recenze a trailery slouzi k informaci jaka ta hra asi bude to samé je i s filmy.A stalo se vám snad někdy,když jste šli do kina tak vám film v půlce vypnuli a řekli vám,ještě to není dodělané.A zde je můj názor.Pirátsví her doufám korporacím ukáže že jsou zakazníci s jejich produkty nespokojení.Jejich kvalita (funkčnost) zboží je špatná.Rád bych peníze do her vložil,protože bych rád ocenil vývojáře za jejich úměleckou práci ale nechci platit za nedodělanou práci.Dokud budou existovat patche budu nelegálně stahovat,protože nebudu platit za šmejd.Krásný příklad Battlefield 3 2 gigabitový path to bude asi velmi špatná hra co se týká funkčnosti a to vyšel nedávno.Korporace her koukají na všechny piráty jako na zloděje a ve většině případů to tak je.Ale mezi těmito piráty jsou tací kteří chtějí ukázat na jejich neschopnost.Samozřejmě můžete mi říct ať hry nehraju nikdo mi to nenutí ale já chci hrát baví mě to a klidně za to zaplatím ale až ty hry budou dodělané když vyjdou na trh a ne aby na ně vycházelo xxxx patchu.A moc dobře vím,že za to vývojáři nemůžou můžou za to korporace které urychlují výrobu her.
-
-
kdyz nechces kupovat zabugovane hry, tak je jednoduse pockej treba 14 dni ne? to je lepsi nez nejaka recenze, existuje x hernich for, kde hraci hru zkritizuji behem nekolika hodin, takze staci pockat nebo ty jezdis na premiery filmu do hollywooodu, kdyz tu zminujes ty filmy :) ....pasaz s cisnikem a rizkem pominu, cisty blabol
-
-
kdyz jsme u tech filmu a her...filmy a hry si nevydelavaji an sebe ale vydelavaji na vyvoj dalsich her a filmu. Coz znamena ze kdyz dneska vyjde film nebo hra tak jeji vyvoj, vyrobu(nataceni, produkci) zaplatil jeji predchudce.
-
-
urcite to dost zalezi na studiu, nekomu urcite staci aby na sebe "upozornil" a pokryl vydaje na vyvoj/nataceni jini si tam nacpou 50% marzi
-
-
svata pravda
-
-
-
-
Takže pokud ti číšník přinese jenom kaši, tak ji sníš a pak mu nezaplatíš?
-
-
ne, zaplatim jen kasi
-
-
Typická pirátská reakce. Hry jsou šmejd, tak za ně nemusím platit, ale hrát je stejně budu. Nepřipadá ti to trochu divný? Tak ty šmejdský hry vůbec nehraj a kup si jednou do roka nějakou pořádnou.
-
Jeste ze si nehral NFS run jinak bys u EA vymlatil dusi z tech kretenu kdyz nepoznaj mys od Joypad. Batman Taky vydali s podporou DX11 a Ejhle podporu DX to nema jelikoz nekdo ji tam nedodelal. Nejvetsi nedodelanou Hrou tohoto roku bude Star Wars The Old Republic jelikoz beta test byl betou nekde na zacatcich tolik grafickych chyb co jsem vydel jsem nikde v bete nepodkal a s temy patchy co davali skoro nic se nemenilo. Takze ti co cekate na Star Wars budete zklamani kdyz budou hybet stiny postav nebo kdyz se pred vamy objevy zelene paprsky nebo zelena zed nebo vam prez obrazovku proleti zelene (potkal jsem i cervene) kosticky. Magicka je taky dobry priklad bez patchu ji nelze ani projet. Treba Age of Empires online ktery je "ZDARMA" jel od prvniho dne aspon me bez problemu. Ale jsou venku hry kde ochrana skodi i platicim zakaznikum.
A neni nahodou Piractvi nejvetsi reklanou pro samotnou Hru?
Nejsem si jisty ale u Max Payne byl u nejakeho patche pouzity piratsky Crack? -
-
tak AoE online je pekny propadak a dela ostudu svym predchudcum :) za to by meli platit oni lidem, kteri to vydrzi hrat
-
-
Bavil mě delší dobu než trojka.
Jednička byla první hra co jsem kdy hrál a i dvojka byla prostě skvělá. Trojka mě ale už tak nenadchla.
Vlastně ani nevím co se mi na ní nelíbilo, ale po třech odehraných hrách v multiplayeru mě najednou úplně přestala bavit.
Kdežto dvojku s bratrance občas hráváme i teď.
-
-
-
-
haha... mali by dat statistiky ze kolko ludi pre to vola na Technicku podporu :D (najlepsie s vyhrazkou ze ked im nepomozu tak chcu vratit peniaze) good job pani
-
*1* ja bych to ani nespustil *1* tak to nema cenu ani stahovat :-D