Přejít na výpis diskuzí
Protipirátská ochrana Serious Sama 3 vás zabije
7.12.2011 | Aleš Smutný
412 příspěvků
-
Povedene! Lepsi nez co predvedla Bohemia v tech svych helikopterach. Spatna grafika totiz muze odradit cloveka, ktery si to stahne na zkousku HW a pak by si to pripadne chtel koupit. Je dulezite dat do hry vec, ktera znemozni jeji hrani, ale neodradi kupujici - tzn, je potreba o te DRM vedet, ale mela by byt tak hluboko v kodu, aby ji crackeri neobjevili (coz se zda dost nepravdepodobne).
-
-
No tým helikoptéram IMHO dosť ublížilo to, že autori nesplnili, čo sľubovali... Dynamická kampaň je presne to, čo by ma k civilnému leteckému simulátoru prilákalo. Takto sa mi nechce sťahovať ani to demo *10*
-
-
Autoheal? AUTOHEAL?!!!! *10*
-
-
Dúfam, že nie... Teda Sam o sebe tvrdí, že nie je buzna, takže autoheal by tam byť nemal...
-
A nebylo to tim,ze to bylo hrany na nejake lehke obtiznosti?Hru jsem nehral,tak nevim.Ale pokud bude autoheal i na tezsich obtiznostech,tak je to pruda celkem.
-
-
autoheal tam naštastie nie je... za to sú tam iné veci :(
-
-
děkuji za uklidnění
-
hmm:
Jinak máto tentokrátjen 12 levelů, i když poměrně velkých.Ztoho prvních 5 mě moc neslovilo, je to částečně rozsřílená a rozbombardovaná Káhira, lokace pěkná, ale rozmístění a typ nepřátel mitam mocnesedl. Zbytek je klasika s klasickou hratelností prvních dílů, egytský ruiny, moc pěkný.
Novinkou jsou melee útoky, jakýsi fatality, dost efektivní způsob jak rychle zlikvidovat i větší množství slabších nepřátel.
Ale trochu mě zamrzelo že survival má jen 2 mapy a s deathmatchovýma to není o moc lepší. Ale snad časem nějaký přidělají.
Jo a ještě jedna věc mě namíchla, pokud jste sledovali ten trailer se zbraněma zapomeňte na něj. Ve hře ve skutečnosti laser a snipa nejsou, tedy vlastně jsou, jenže vtip je v tom, že jsou nalezitelný jen v pár secretech a munice do nich není skoro žádná. Důsledek je takovej že je můžete použít opravdu jen málokdy a pokud nehledáte secrety asi je nenajdete vůbec. Autoři to zdůvodňujou tím, že ve hře původně ani být neměli, byly tam jen narychlo přidaný kvůli stížnostem komunity. -
-
tebe sa fakt tie egyptské ruiny páčili ? veď to akoby robili cez nejaký generátor, keď si spomýnam na rozsiahle zelené údolia, monumentálne chrámy, paláce, átria, z SS:SE - napr. Persepolis tak oproti tomu je SS3 akoby chudobný príbuzný.
a ten melee a. : keby si ním mohol likvidovať slabých alebo najslabších protivníkov tak to by bolo fajn ale to, že ním ľahko zabiješ aj protivníka na ktorého ti nestačí ani 5 výstrelov z brokovnice z blízka tak asi niečo nie je vporiadku. -
-
takisto som hral na serious, trojku nemá zmysel hrať na nižšiu ... a iba s pomocou melee som zabil skupinku asi 15tich Kleerov. Trojka má navyše tú "vyhodu" že veľmi často je kam ustupovať narozdiel napr. od SS:SE a to v kombinácii so superšprintom dáva hráčovi podstatnú výhodu, takže i pri vyšších počtoch ich je možné likvidovať s melee attack.
-
No tak s těma kleerama je to podobný, nevím jak je to na nižších obtížnostech já hrál hru rovnou na serious, kde prý dávají nepřátelé i větší damage, a o nějakým hromadným trhání hlav kleerům nemůže být řeč.
Když jsou tři čtyři tak to není problém, ale u větších útoků je melee skoro nepoužitelný, ta sekunda na kterou tě to zastaví mě mnohokrát stála život. Stačí když se za kleerama shromáždí větší množství obyčejných vojáčků a už to není taková pohodička. -
- aj v Egypte sa dá samozrejme nájsť množstvo zaujímavých miest ktoré by i v zdevastovanom stave vyzerali impozantne. Jednoducho celý čas som mal pocit, že chlapci z Croateam šetrili kde sa dalo. Keď človek vidí furt tie isté farby, modely a textúry podobné ako vajco vajcu tak jednoducho skôr či neskôr musí prísť nuda :(
- nie len raketami, každopádne mi to pripadalo pomerne jednoduché ale nejde len o neho, jednoducho mi nepríde nejak logické máchnutím ruky utrhnúť Kleerom hlavy jednému po druhom, keď v SS1 človek skoro pustil do gatí keď sa na neho vyrútili vo väčšom počte :). Takisto napr. Juvenile Spider alebo Hatchling Arachnoid - jednoducho mi to príde divné a neprimerané zjednodušovanie hry. Keby to aspoň vždy trochu odobralo zdravia ako určitá kompenzácia za ušetrenú muníciu...
-áno SS:SE je proste klasika, predovšetkým HD verzia ... a na obtiažnosti serious je to niečo fakt serious :) Dnes by som to už na tej obtiažnosti asi nedal. Naposledy som to hral na hard a skoro som to pred koncom vzdal. Lenže za ten pocit na konci to stojí za to dohrať :) -
Tak hra se děje skoro o čtyři tisíce let později než First Encounter, tak je jasné že z chrámů moc nezbylo a pohybujeme se hlavně u vykopávek. Holt autoři to tentokrát chtěli asi pojmout víc realisticky. Mě osobně se ty levely líbily.
Myslíš Scrapjacka? Ale toho přece musíš načnout nejmíň dvěma raketama abys ho omráčil a pak jednat rychle, což není tak snadný ve shleku nepřátel kterýma je obvykle obklopenej, takže jsem mu tu hlavu urval asi jen čtyřikrát,pětkrát za hru, je to spíš jen pro efekt, těžko použitelný podobně jako uříznutí hlavy Khunovi nebo jak se ten obr jmenuje.
Micméně souhlasím, že je to slabší díl. Zejména ti noví nepřátelé jsou hrozně rušiví. Stále mám radši Second Encounter kvůli obřím arénám a Serious Sam 2 kvůli vehiklům a spoustě humoru. Od trojky jsem čekával mnohem víc.
-
-
-
Autoheal tam fakt není.
Co mi na hře trochu vadilo byli právě nový druhy nepřátel. Zmutovaný helikoptéry sestřelitelný pouze raketometem nebo něčím ještě těžším, velice opruzný vesmírný opice který se nestále schovávají na sloupech jsou rychlí jak ďas a v nestřeženej okamžik útočí skokem i z obrovský vzálenosti nebo létající čarodějnice.
Ale v jádru je to stále starej dobrej Serious Sam, koupě nelituju. -
Neco konkretnejsiho?Bavily te predchozi dily?Jaky to je ve srovnani s nimi?
-
-
no ja som fanúšik SS1 (first a second encounter) a z SS3 som sklamaný... akoby sa z hry úplne vytratila tá hravosť typická pre túto sériu. Odráža sa to hlavne v totálne nezáživnom a stereotypnom prostredí, bez akejkolvek snahy o rozmanitosť, nápaditosť alebo kvalitný dizajn. Všade sa opakujú rovnaké stavby, resp. skôr zrúcaniny, rovnaké haldy trosiek, kameňov, strašne repetívne textúry. Jednoducho úplny opak SS1. Obtiažnosť takisto išla nadol... a je toho viac.
-
-
určite je o niečo tuneloidnejšia (vrcholom sú podzemné klaustrofobické lokácie ktoré hráč prechádza iba pri svetle baterky) i keď má aj dosť otvorenejších levelov. Počet nepriatelov je cca rovnaký (okolo 6 tis.) problém je v tom, že v SS1 človek zabíjal omnoho viac silných nepriatelov.
-
hmm:
Ještě k počtu nepřátel. V Káhiře oproti starším dílům málo, v ruinách se to začne postupně zlepšovat no a v podsledním levelu to vyvrcholí opět kolosálním masakrem, něco přes 1700 nepřátel. :D -
Tak to jsi me moc nepotesil.A jak je to s rozlehlosti levelu a poctem nepratel?Z traileru ta hra na me pusobi takovym komornejsim dojmem ve srovnanim s predchudci.
-
-
-
-
-
-
Jsem chudý a využívám warezu.. kdyby ho nebylo tak si stejne hru nekoupim protože jsem chudý. Myslím, že neškodím, protože nezaplatím nikomu ani v jednom případě. Možná svému svědomí, ale mé svědomí je každému volné. Tak jsem v klidu. Jenom ten škorpion mě strašně štve. Omlouvám se že jsem socka. A dítě.. No ale snad z toho jednou vyrostu, z dítěte asi určitě, z chudoby ne protože jsem hloupý a nejdou mi počty, proto budu popelář a budu warezovat no co už.
-
-
Tve popelář už dneska není to, co býval, na to prej musíš mít dneska aj maturitu. *15*
-
:)) todle je zajímavej comment. Zase chápu když je ted někomu 13, tak torrent a warez pro nej neni nic neznámýho, rodiče mu těžko daj 1k na "důma trojku" aby kosil "kakodémony nakaši, mami". A přitom to je pro zdravý rozvoj šikovného jedince naprosto nezbytná průprava!! O tom se tu doufám nebudeme přít! Víme svoje, takže v tomhle případě bych oko přihmouřil, I když je to nejspíš 20 letej typ co trpí bájnou lhavostí... :)
-
kdyz bys hral jenom kazdou druhou hru a v usporenem case sel na brigosku a hry kupoval tak tohle nenapises. Jenom se vymlouvas :)
-
-
sem fakt přispívaji dementní děti. Dexter to napsal dobře,s nadsázkou. A ty si Mishane jdi provetrat hlavu na cerstvej vzduch......cteni mezi radky ti koukam nic nerika.....iq tykve :-D
-
-
-
pokud to nebude prudit legální uživatelé tak je to naprosto skvělé
-
Pochybuju, že někdo z vás je tolik ctnostný, jak se tady dělá.
-
-
Ze to rika zrovna clovek,ktery si neni schopny poctive zakoupit ani svou nejvetsi herni modlu.
-
-
Co ty víš, co já vlastnim za hry.
-
-
No co se HL tyce,tak to jsi nam v par diskuzich neprimo prozradila *3* .
Jak ses na tom s ostatnima hrama,to fakt netusim.Ale pokud nejses schopna podporit ani ty vyvojare,ktere tady porad opevujes,tak si nedelam velke iluze,ze u jinych her,to bude lepsi. -
-
No vidiš, máš z čeho šetřit narozdíl od jiných.
-
-
@Wint3r: Ja to vim. Ja jsem se jen snazil tvuj prispevek mirnou nadzaskou aplikovat na tema pirateni.
-
@Dethklok Ne, minuls podstatu věci, já jsem se nesnažil ospravedlnit stahování, napsal jsem proč chtějí mít všichni všechno hned.
-
Wint3r: A proto misto casu s rodinou budou stahovat hry? To je pekne prasteny argument ...
-
@Dethklok To víš, všichni chcou mět všechno hned teď, protože zitra už tu nemusí být.
-
Tak si najdi praci a budes mit taky z ceho setrit. I debilni brigada v mekaci je k necemu.
-
-
To se pleteš. Jedničku nemám, protože tu asi krabicovku za rozumnou cenu neseženu a na digitál kašlu. Dvojku si koupil bratr, proč bych si jí pořirozvala já? A episody mam koupený.
-
-
Lidem neublizuju, do stenat a kotat nekopu, a hry si kupuju. Kdyz na nejakou nemam penize tak si bud nekoupim, nebo na ni nasetrim z vyplaty. To je jen ta krasna natura, ze vsichni chteji mit vsechno hned ted a okamzite. A pokud mozno zadara. To se mi tedy opravdu nelibi.
-
A já chci poukazat na to, že já sama, tedy v tomto ohledu, nejsem cnostná. A nepřemýšlím tak, že když já něco stáhnu, že musí každý. Jen pochybuju, že každý z těchto maralistů všechno kupuje a nikdy nikomu neublížil. A to, že já ne, mi neupírá právo mluvit o cnosti.
-
Ja nikomu rezat koncetiny nechtel.Pouze jsem chtel poukazat na to,ze ty si ta posledni,co by tady mela nekomu neco rikat ohledne cnosti.
-
Ale já tu nehaním ty, co jenom pirátěj, nemam potřebu jim řezat končetiny a mínusovat všechny, co s nimi byť jen trochu sympatizují. Takže nevím, proč se tady divíš na tím, že to píšu zrovna já. Buď je na světě tolik cnostných lidí a nebo mám ty mínusy, protože si neumíte přiznat, to že všichni udělali někdy něco "zlého". A tím nemyslím jen co se týče stahování her, ale všech aspektů života.
-
Myslim,ze vic k tomu dodavat nemusis.Nazor at si udela kazdy sam.....
-
-
-
-
-
Není. Ani já nejsem a to se moc ctnostným nedělám. Realita je vždy horší. *3*
-
-
Ať se postaví třeba na hlavu, nevidím jedinej důvod proč tohle vysáté a reciklované téma kupovat. *11*
-
-
Počkej..nespletl sis náhodou "recenzi"? protože tvoje definice: "vysáté a reciklované téma" spíš pasuje na cod 5? 6? 9? (dílem si nejsem jist v té snad nekonečné recyklaci)
-
-
No ja si hry stahuju jen kvuli vyzkouseni, jestli mne budou bavit a pobezi mi bez problemu na PC. Pokud ANO, tak si pokazde koupim original. Prece nebudu kupovat a vyhazovat prachy za zajice v pytli.
-
kdyz me hra bavi tak si ji koupim .. kdyz neumi udelat poradne demo budu hrat warez a hotovo... z 80% sem vsechen maras(nove hry) smaznul po 2-3 hodinach hrani. Vyvojari se brani proti piratum ok.. ale jak se maji branit hraci proti reklamnim prujmum a hram ktere jsou zabavne dve hodiny ?
-
-
Pod tohle se klidne podepisu.
-
-
Podobnou ochranu má Arma 2 :)
viz: http://www.youtube.com/watch?v=hSxiz9yWJfQ
když nad tím tak přemýšlím, tak na odstřel na velkou vzdálenost je potřeba rotační kulomet *1* *1* -
Ak potrebujete pomôcť s odstránením toho škorpióna, poznám osobu, ktorá vám zaručene poradí: http://www.youtube.com/watch?v=eWNXRRYTeo0
-
-
Ale prd, tohle je ten zaruceny navod! http://www.youtube.com/watch?v=XZ5TajZYW6Y
-