Přejít na výpis diskuzí
Průlet světem modifikací – Unreal je pořád v módě
7.4.2012 | Jiří "Storm" Nehyba
63 příspěvků
-
By mě zajímalo, kdo z vás si vzpomene, jak se jmenovala první "3D hra" , já teď přemýšlím a než použiju google sakra nemůžu si vzpomenout teď .... :D
TnT Riva, Matrox, S3 Virge .....vybavuje se mi spousta pojmů z té doby :) -
-
jestli myslíš první akcelerovaná hra, tak to byl tuším Turok a Quake2. Alespoň to si pamatuju jsme hráli na tehdy nevídané Diamond 3DFX Monster 3D (u kamaráda);o) později jsem měl Celeron 300MHz (bez cache), 64MB Ram, 4GB HDD a 15" Samtron monitor :D
Pak přišel Unreal (který i na SW vypadal kulervoucně), nicméně grafiku unrealu tehdy přebila hratelnost Half-life (aspoň vzpomínám odsunul Unreal na druhou kolej) No a s prvním upgradem na VooDoo1 a Celeron 333Mhz mi z unrealu padala čelist a rozbíjení beden v HL konečně nezpůsobovalo "děsný seky" Pak už pamatuju jen jeden takový větší skok (VooDoo3, optická myš a Celeron Tualatin 1Ghz. To změnilo Quake3 na naprosto něco úplně jiného. No... konec nostalgie, ale byly to časy, které prostě nejdou zapomenout... -
-
kua chlapi, az se mi svira dojetim zaludek....chjo :(
-
krasne shrnuto, voodoo1 to byly casy, s tim slo i na P133 hrat Halfa a Q2 ve slusnym rozliseni :)
jen upresnim ze Turok: Dinosaurus Hunter byla prvni plne akcelerovana hra (neslo ji spustit bez 3Dfx). Quake 2 aspon nabizel moznost software renderu a vypadal na nem docela slusne. -
-
zabudol si napr. na SW shadows of the empire ... a akcelerovaných hier bolo dosť pred Turokom aj Q2... napokon i Q1 (glquake).
-
-
Tak, tak. Shadows of the Empire a Turok, asi dve prvni 3Dfx only hry, kvuli kterym jsme to tehda hromadne kupovali. Plus kvuli hromade patchu, ktere 3Dfx podporu zpetne pridaly do Tomb Raidera, Carmageddonu, prvniho Quaka atd. Pamatuju taky na Hexen II (vysel chvili po Quake II), NHL 98 a F1 od Psygnosis, port z PSX. Kdo nekterou z tehle her videl akcelerovanou v behu, rozbijel prasatko a bezel pro 3D kartu. :)
A presne jak pises, jeste pred 3Dfx tady byl i Matrox Mystique a podobne "akceleratory" ktere sice byly nekde na pomezi, ale ten software rendering dokazaly taky pekne hardwarove nakopnout, vyfiltrovat a vylepsit. -
lol, mas recht, shadows of the empire vyslo na pc o pet dni driv nez turok :) ale glquake nepocitam, bavime se o hrach ktery podporovaly 3d grafiku hned, ne s pozdejsima patchema.
-
-
-
-
pokud myslis prvni FPS, tak moje pamet saha nejdal ke Catacombs 3D (Wolf byla prvni "slavna" doomovka). jestli myslis prvni akcelerovanou hru, tak to byl myslim Turok.
-
No prvy bol Wolfenstein 3D to je jasne, aj ked bol v jednej rovine a preto vačšina ludi považuje za prvu 3D hru Doom.
-
-
Jo, tenhle clanek vyvolava nostalgicke vzpominky, 3dfx, Gravis Ultrasound a Unreal, to byly casy. Prave na Unrealu jsem testoval svuj prvni novy 3D akcelerator, jak se tehdy rikalo.
-
-
jojo, kamarád si tenkrát koupil Voodoo 2. Byli jsme naprosto uchvácený jak to vypadalo. Já jsem si mohl Unreal zahrát až o pár let později. Unreal a Half-life nabídly takový herní zážitky, kterým se dnešní hry bohužel nepřibližujou.
-
-
Hej Woodoo 2 bol drtič betonu, Unreal, UT, dokonca Return to Castle Wolfenstein ale very very LOW no a prve AVP šlo krasne, no a potom prišlo AVP 2 aaa to už nevladala, ale mohol som pozerať obrazky...
-
mne sa poštastilo získať hneď 2x Voodoo2 do SLI ... ale 16bit limit mi začal dosť vadiť, tak som sa tohoto riešenia zbavil a kúpil TNT2 ultra ... čo bola ale hlúpa chyba, keďže som prišiel o glide, navyše pomerne krátko po tnt2u sa objavila geforce 256 a tú som si teda užl poriadne. Inak môj prvý akcelerátor bol ati rage (ktorého som sa ale zbavoval velmi rád :)
-
-
TNT2 Ultra ale zase mělo orpoti Voodoo 2 32bit barvy, myslím. Vím, že jsem ji mezi těma Voodoočkama taky měl :) Glide bylo každopádně bezkonkurenčně rychlé, to jo.
-
-
no veď som písal, že mi začal vadiť 16bit, preto som išiel do TNT2 *3* A glide bolo rýchle ale to ani nebol ten dôvod, ono vtedy bolo mnoho hier ktoré bolo možné vylepšiť 3dfx patchom...
-
-
jaj, to jsem přehlídl :)
-
-
-
-
-
-
Zase som do rana hore, nevedel som, že Unreal ma datač, doteraz som si myslel, že na obežnej drahe Unreal konči *1* , musim dohnať, to je atmosfera, teraz sa už taketo hry nerobia...použil som tento Texture HighRes Pack :
http://www.overclock.net/t/390642/unreal-s3tc-texture-highres-pack -
-
Hoj, taky sem nevěděl a pořídil datáč teprv nedávno. Ale nebavilo. A přitom z původního Unrealu sem výřízenej stejně jako všichni ostatní. Že by nostalgie ?
Jo a s texture packama opatrně, co sem měl možnost vidět - vznikaj přechody mezi hi-ress a původníma - dost to zabíjí atmošku.
-
-
Jo staré dobré UT...
Je škoda, že UT3 není tak populární, protože se mi líbí o hodně víc jak UT03 a UT04. Sice na UT99 nemá, ale UT99 je překvapivě méně hrané než UT04... -
Všechny článkem zmíněné módy jsem dohrál, některé několikrát.
A ONP - Operation Na-Pali si asi dám znova :)
(drtil jsem i mulitplayer Tactical Ops - jak někdo zmiňoval v diskuzi :D ) -
Tak co se týče Unrealu, tak ten mi zatím běhá úplně na všem *3*. Ať se jedná o W98, XP, Visty, teď dokonce i Windows 7... vše bez jediného problému... člověk by nevěřil, jak dlouho s sebou tuhle hru táhnu... měl jsem ji nainstalovanou na každém PC co jsem kdy měl... současný nevyjímaje, prostě klasika *1*.
-
Hmm, normálně jsem dostal chuť si Unreal znovu zahrát, znovu si užít tu perfektní hudbu a skvělou atmosféru mimozemskyho světa. CDčko už radši pokoušet nebudu, díky bohu za GoG.
-
-
Chápu, že každý má rád něco jiného, ale víte co mě štvou za lidi, takoví jako např. můj kámoš ze třídy, který se se mnou hádá, že chce hrát ve škole na kompech UT 2003 místo UT 99 protože to má prostě a jednoduše lepší grafiku, přitom UT 99 nikdy nehrál, viděl to jenom na youtube. To je na facku totók *11*... že dneska ty lidi zajímá jen ta omáčka kolem *9*
-
Jo to byly časy... Wolf, Doom, Blood, Hexen, Heretic ...Quake, Unreal .... sakra, tomu se říká nostalogie :)
-
Děláte si prdel? Seriozní článek s recenzní modů pro 14 let starou hru? Mapppacky pro StarCraft budete recenzovat rovněž?
-
-
buď ta hra je starší než ty nebo nevim proč tak vyjíždíš.. nevidim důvod si nepřipomenout legendarní hru a zajimavé mody..
-
Kdyz odhlednu od faktu, ze se nejedna o recenze, ale jen pripomenuti zajimavych modu pro ty, co to nesleduji, tak ano budeme - clanek o StarCraftu uz se dokonce pripravuje.
-
haló
-