Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • v japonsku uz psn jede, je jen otazkou casu nez pusti ameriku a eu...
    • otázkou času je to necelých 14 dní ;-)....
  • Včera mi přišel výpis a SONY mi ztrhlo 150 korun z účtu,který jsem používal na PS3.Tak teď je mi to jasný.
  • Ikdyz jsem nazoru ze si za tohle muze Sony sama ... tak tohle je uz pekna svinarna a rozhodne to nevypada na to ze se jedna o nejakou slechetnou pomstu ... spis nekdo zjistil ze na bezpecnost srali a ted si chce namastit kapsu ...
    Zakazniku Sony je mi vazne lito ...
    • Ano. sony si za to opravdu muze sama. Za to, ze se rozhodli udelat volny system, kde si muzou uzivatele nahrat linux a pouzivat konzoli jako OS.

Diky bohu, ze mame nase skvele kreteny, co se do vseho rypou, jenom proto, aby mohli machrovat pred holkama. Geohot je borec, co to vsechno rozpoutal a jestli ho v zivote potkam, projdu se mu po xichte. Pristi generace bude mit jedno tlacitko "spust hru" a my muzeme jenom vzpominat na vstricne kroky vyvojaru v minulosti.
      • Ale zapominas na to ze Sony tu konzoli prodavala s tim ze si ji muzu pouzivat jak chci ...
        Tot prvni vec ...
        A to ze si to rozmyslel nejakej kravatak jelikoz zjistil ze si lidi kupuji PS3 a vyrabi z nich super pocitace a sitove servery a jim takhle unika dalsi zisk uz je jejich boj ...
        Jsem zastancem toho ze pokud si neco koupim je ta vec moje, at uz je to SW nebo HW ... nebo zehlicka na vlasy, ikdyz souhlasim ze u SW je tato vec slozitejsi ...
        A navic to co popisujes, nebude diky vyvojarum, ale diky vyrobcum konzoli, kteri se budou snazit panicky chranit pres ruzne DRM ...
      • Jsi blazen? Za tohle si muze Sony sama, protoze ma proste deravou bezpecnost, jakakoliv souvislost s kauzou Geohot je jen na bazi domnenek a nema s tim pravdepodobne nic spolecneho...
        • Jsi blazen? Sony je pod soustavnym utokem hackeru a souvislost s tim, ze sony jednoho hackera postavila pred soud odmita videt jen naiva. Zadne technicke opatreni te nedokaze pred necim takovym ochranit.
    • Slechetná pomsta se netýká platících zákazníků to spíš jen omlouvaj svoje zločiny
  • Anebo je to tak, že se za GeoHota postavila skutečně anonymní (ne ti oficiálně anonymní) hackeři, aby ukázali nadnárodní korporaci svoji sílu. Jsem ochoten věřit tomu, že tady šlo někomu o princip, o hodnotu svobody, o pomstu za vnucování o mezování zákaznických práv a za to, jak se GeoHotem inkvizitorsky naložili. Nakonec tím nejrozumějším argumentem je "Don't buy Sony!" a pokud to někdo nebral vážně, teď už může. Kluci jen přidali další argument.
    • JO takže pár asociálních idiotů mi bude rozkazovat at nekupuju produkty sony jinak mi ukradnou učet
      • Nikdo tě k ničemu nenutí, klidně můžeš zůstat dál věrný firmě, u které jsou tvá osobní data v bezpečí...
    • Ukazali, ze jsou mafie, ktera ohrozuje samu podstatu pravniho statu, protoze berou zakon do vlastnách rukou. A podle toho by se k tomu mel stat postavit. Osobne bych je oficialne oznacil za teroristy a v tomto rezimu je resil.

Mimochodem, SOE servery se tykaji uz i PC hracu.
      • Dosud žádnému uživateli PSN nezmizel z bankovního účtu ani dolar a podle mě nikdy ani nezmizí, protože tohle nebyl smysl útoku. Tím bylo poškodit jméno Sony a vzbudit nedůvěru jejich zákazníků. A svým způsobem je to tak správně, protože spoustě lidi stále nedochází, že vlastní konzoli, která jim s každýjn dalším updatem firmwaru patří míň a míň. A tohle je prostě špatně...
        • Nikdo tě nenutí updatovat.
          • jasně nenutí *1* jen si pak nové hry nezahraješ...
          • Ty cisla karet jsou bez dalsich udaju k nicemu, takze prachy nikdy ani zmizet nemohly, ale jde o to, ze ty udaje se daji prodat samy o sobe... (databaze jmen s meilovou adresou a telefonnim cislem je dneska cenna komodita).
          • Satčí mi, že takhle vůbec někdo (Sony) přemýšlí...
      • Proc teroristy? Zatim jsou to normalni zlodeji... to, ze v nivh par lidi vidi nejake bojovniky se zlem je dle mne naivni kravina... :-)
        • Nikoli, tohle nejsou obycejni zlodeji. Snazi se poskodit Sony odvetou za to, ze se postavila proti hackerskym utokum a postavila jednoho z nich pred soud. A snazise je poskodit strachem a ohrozo anim bezpecnosti verejnosti. To je typicke teroristicke chovani.
          • A muzes to nejak dokazat? Nejaka relevantni indicie?
  • Je az neuveritelny sledovat, jak nekdo poskozuje konzolisty (odstavuje herni site, krade ucty s osobnimi daty...) a jejich velka cast mu za to jeste tleska... A libi se mi, ze to funguje dokonce bez velke medialni masaze... Podobne veci dela treba nize zminovany Apple, ktery je schopny podat treba fakt, ze ipad nema usb diru jako klad a zakaznici jsou na to pak pysni, ale tam je to zasluha dlouholeteho brainwashingu...
    Tady u te antikampane proti Sony to jde tak nejak samovolne... a nebo je to genialne rizeno, treba vymyslet nejakou novou konspirasni teorii... :-)
    • Podlě me se Sony hackla sama, protože si já zdálo, že GeoHot je příliš oblíbený *1*
      • A Sony už mi dává mínusy *2*
  • Ty co tady pisou,ze other OS byl ze Sony odebran kvuli nejake hrozbe hacku ,se proberte. Other OS mela PS3 jen kvuli danovym ulevam. Kdyz skoncili tak byl odebran to s vstricnosti Sony k hracum nemelo nic spolecneho.
  • "Hackeři nejsou šlechetní a rozhodně ne ti, kteří pak vesele poskytnou nabytá data dál." Este ze vy tak bezpecne viete ze ich poskynu dalej. Alebo co s nimi maju v plane. Alebo preco to robia.
    • Tak me staci, ze je slohli a "muzou" je poskytnou dal... Proste na tohle neexistuje omluva, zadny boj se zlem, zadni janosici...
      Nastesti se me to netyka, pac jsem u Sony nikda zadny ucet nemel, ale tohle je proste nemoralni... Je to jeste o kousek horsi nez ten manik co hacknul Rune of Magic a vymenou za to, ze nic nezneuzije pozadoval herni upravy... :-)))
      • Co třeba když tím chtějí upozornit že je dokázali získat?
        • Tohle je zradna logika... uz jsme videl par zlodeju, kteri kdyz je chyti tak argumentujou, ze jen zkouseli jestli to jde a vlastne to delali pro dobro vsech... velmi vtipne :-)
          Jeste by se tomu MOZNA dalo uverit, v pripade, ze by se k utoku okamzite po provedeni prihlasila nejaka skupina, zverejnila co udelala a demonstrativne oznamila, ze ukoristena data smazali a nijak nezneuziji... ani to by nebyla omluva, ale dejme tomu... to co se deje tadyje troku neco jineho... :-)
      • Drobný problém je skutečnost, že hacknutí a defacto vydírání je často jediný podnět, na který videoherní firma reaguje, pokud s ní chce navázat kontakt běžný uživatel aby jí řekl, že má něco v nepořádku. Ono to skoro jinak nejde, mám zkušenosti.

Řekneš jim to na videoherní výstavě, vysmějí se ti. Píšeš jim o tom na fórum, nikoho to nezajímá. Pořádáš petice, adresát je přesměruje do spamu.

A tak jim musíš vyrobit problém. Za cenu tohto, že se stáváš špínou a firma na tebe hodí všechno to, na co jsi poukazoval (to udělal on, to není naše chyba). A pak, pak si to chlapci konečně spraví, protože lid vře a nebylo by dobré tvrdit, že je vše v pořádku.

Ano, jde kontrovat velice jednoduše: Co je ti po tom, drž hubu a nezajímej se.
        Ale jsou situace, kdy jedinec cítí, že se zajímat musí.
        • Hm tak nevim, tohle je dost radikalni mysleni... jak moc se to lisi od toho, ze si udelas nejakou webovou stranku a ja kdyz si budu myslet, ze bys mel mit jinak barevny pozadi ti ji hacknu/znicim/pozmenim/ukradnu data/ pripadne vezmu jako rukojmi tvou starou vetchou babicku? :-)
          • Mnou prezentovaná myšlenka je egoistická a zrádná, o tom není pochyb. Nicméně já poukazuji na jiný jev - ty víš, že něco není v pořádku. A tím, že to není v pořádku, to ohrožuje ostatní. Ale poskytovatel na Tvá varování kašle, maximálně Tě zabanuje na fóru za "spamování a reklamu".
            Drtivá většina lidí se na to vykašle. A pak jsou ti, kteří přejdou k činu.

Apropo, moje myšlenka nemá se situací Sony moc co společného, protože zde došlo natvrdo ke krádeži, žádné varování. I když...co myslíš, skutečně ani jeden z techniků/adminů PSN nikdy neupozornil vedení herní divize Sony na to, že síť je příliš děravá? Ani po lednových událostech okolo prolomení PS3?
            • Nejsem spokojený s kvalitou připojení k internetu v ČR, v zahraničí je mnohem lepší... Tak hacknem O2 aspol., čmajznem kriticky důležitá data a donutíme je odstavit celý internet v ČR na dobu neurčitou... Jo, takhle by měli postupovat úplně všichni, když si o něčem myslí, že je to špatně.
  • Dost mě ale vadí, že drtivá většina lidí pohybující se v prostření počítačů nevědí zásadní rozdíl mezi hackrem a cracrem. Však se všim do jednoho pytle, když vám nesedí co dělaj.
  • Drom
    tak dneska SONY vydalo prohlaseni, ze nasli na jednom serveru SOE soubor s nazvem anonymous a textem We are legion. Tak bud to opravdu byl anonymous nebo se za nej nekdo vydava, coz mi prijde jako realnejsi verze. Nejaky zlodej proste vyuzil skupinu anonymous a pokusil se na ne upoutat pozornost mezitim co on muze hezky zamest stopy. Nverim, ze by po tom, co anonymous oznamil, ze nechce poskozovat zakazniky Sony a pote co se od utoku distancoval, s tim mel neco spoelcneho. Zacina to byt vazne dobra cowboyka *1*
  • A můžou už hrát online? jesti ne tak se opravdu směju

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit