Přejít na výpis diskuzí
Průšvih Sony pokračuje krádeží dat ze serverů SOE
3.5.2011 | Aleš Smutný
86 příspěvků
-
Vsechno to zacalo kdyz zacal geohot machrovat, ze dokaze sony hacknout. Sony zrusilo otherOS a potom se vznesla vlna jakoze pomsty za to, ze se sony msti na uzivatelich. Uz v ty dobe to bylo padly na hlavu, myslenka i dusledek. Popri, ze sony zrusilo otherOS jen tak z pleziru a ne kvuli tomu, ze nekdo, kdo se naboural do iphonu zacal verejne rozhlasovat, ze se naboura do PS3. Cely to rozpoutal on. ..
jasne. kdyby to nebyl on, byl by to nekdo jinej, ale to uz je ted jedno. Jasne, kdyby sony nerozhlasovalo, ze ma neprustrelny system, treba by si toho nikdo nevsimal. Tohle ale tuhle situaci neomlouva, a uz vubec ne toho, kdo to zpusobil. Biti budeme tak jako tak my. -
-
Paradoxně kdyby ten hack nechala u ledu, vyjde ji to možná levněji než teď (odstávka PSN + peníze do zabazpešní a všeho okolo) a v budoucnu (nedůvěra zákazníků) *5* Jako kdyby ji nestačilo, že ne každý má celý život na to stahovat jednu 40GB hru na svou hacklou PS3. Kdo chce všechno, nemá nic...
-
-
Neb ti uniká jedna velmi vtipná písnička *3* Ano, jsem idealista, ale právě proto si nenechám kálet na hlavu firmami, které to se mnou nemyslí dobře a médii, které mi neříkají pravdu *3*
-
-
A tohle napíšeš po propagaci/blahořečení/chválení Apple? Fascinující.
-
-
*1*
-
Apple mám rád za jeho přístup ke svému nejvěrnějšímu zákazníkovi: GeoHotovi *5*
-
-
Aoyagi
-
-
To mas z toho, ze si asi nikdy nebol poriadne za hranicami (sudim z tvojich tvrdeni). Napr v Rakusku, kde studujem, alebo v USA, kde som bol pol roka, to plati takmer absolutne bezvyhradne. Ano, nas zakaznik, nas pan. Takmer vsade som to zazil. AJ v mega velkych obchodnych sietach. Ovsem na SR alebo CR, to je totalna hroza. Tam naozaj plati, nas zakaznik, nase hovno. Tu mozes byt rad, ked ti obchodnik nevynada. Podobne je to aj v inych krajinach ostbloku.
-
-
Jako všichni ostatní, co tu "soudí" a "očividně" něco odhalují, se mýlíš. Tedy v tom, že jsem pořádně nebyl nikde za hranicemi. Ano, v sovětských zemích je "ohleduplnost" cizí slovo, ale to pořád neznamená, že si obchodník bude dělat škodu kvůli zákazníkovi, ne? A v jiných státech to taky není úplně ideální. Až přejde kulturní šok, je to znát dost.
Edit: To ale samozřejmě nemění nic na tom, že komunistům z východní Evropy chybí výchova. -
-
A můžeš mi říct, podle jaký logiky by si měla firma dělat škodu tím, že bude dbát na přání svýho zákazníka, když je to pro ni ve všech ohledech výhodnější? Pokud k tomu nějaká firma takhle nepřistupuje, pak je to firma na ho*no.
-
-
Uvedu to na velmi aktuálním příkladě:
Zákazník1: Chci mít Linux na svém PS3.
Sony: OK.
Zákazník2 potká Z1 a rozseká konzoli, protože Z1 má všelijaké cheaty a navíc hraje pirátskou verzi.
Něco podobného se dá vymyslet všude. Řekni obor a napíši ti další důvod, proč je teorie zákazník=pán nesmysl. -
-
Tenhle je lepší:
- zakázník č. 1: chci mít Linux na své konzoli
- Sony: KO
- zákazník č. 1 potká zakazníka č. 2 společně rozekají PSN na kousíčky (zhruba tak velké jako kreditní karta)
- A co na to Sony? OK, je to v prd*li
*5* -
-
Ano, nemá to smysl. Xbox je cracknut dávno, prodává se stejně nebo lépe než PS3, na netu jsou sice cheateři, ale všichni hrají dál, Microsfot občas rozdá bany, ale vydělává pořád stejně. Sony jede na necrackutelnou konzoli a tváří se, že nikdy neslyšela o tom, že zakázané ovoce nejvíc chutná, takže si neuvědomuje další skutečnost, a sice že když něco dám tak vysoko, že na to nikdo nemůže dosáhnout, musím počítat s někým, kdo si přinese žebřík. Pak se objeví někdo, kdo začne tvrdit "cracknu PS3, protože nikdo včetně samotné Sony nemůže dát tuhle konzoli tak vysoko, aby nebyl tak dlouhej žebřík", a když to udělá, Sony se začně chovat jako vzteklé japonské dítě zdegenerované americkou krví. Místo, aby uznala, že prohrála, začne mobilizovat amrádu právníků a vyráží do války. Jenže, jak známo, zlo plodí jen další zlo. A rozhodně si nemyslím, že GeoHot je tím zlem, jaké z něj dělá Sony, protože lidská touha překračovat hranice (práva, poznání, morálky, síly, moci) je prostě přirozená a my tady mluvíme o klukovi, kterému ještě teče mlíko po bradě.
-
Ó ano, hloupí lidé ze Sony, jak jen mohli odstavit servery napadené hackery (nebo co to bylo za havěť), jak mohli vůbec začít něco vyšetřovat bez okolního trafficu a bez možnosti zakrýt dosud nezakryté stopy. Jistě by se pánové v Sony měli stydět! A co tak slýchám, na X-krabici je třeba na CoDu cheaterů až až. To otravuje každého, kdo s takovým tvorem zrovna hraje. Na PSN jich je málo právě protože se Sony snaží.
No nic, takhle diskuze je slepá ulička a další položka v ignore listu. kthxbai -
Zkusím použít tvoji logiku: když Sony začala řešit hack PS3, zakázník a jeho požitek z multiplayeru bylo to poslední, na co v tu chvíli myslela. Docela by mě zajímalo, kolik takových cheaterů se v historii PSN kdy objevilo a kolik jejích zákazníků tím bylo otráveno. Jeden nebo dva? Předpokládám totiž, že takový cheater je diletant, který nechackuje svoji konzoli proto, aby mohl cheatovat. Ale tahle čísla se samozřejmě nikdy nedozvíme, páč jsou stejně důležitá jako kokalita chemický zbraní v Iráku (top secret = absolutely nothing).
-
Zákazníkovi 2 (kterých je drtivá většina) je nějaký linux naprosto jedno. Herní "experience" už ne. A jen zanedbatelné množství lidí využívalo volnost PS3 k něčemu smysluplnému.
-
-
-
-
-
To patrilo Aoyagi
-
-
"Hackeři nejsou šlechetní a rozhodně ne ti, kteří pak vesele poskytnou nabytá data dál." Este ze vy tak bezpecne viete ze ich poskynu dalej. Alebo co s nimi maju v plane. Alebo preco to robia.
-
-
Tak me staci, ze je slohli a "muzou" je poskytnou dal... Proste na tohle neexistuje omluva, zadny boj se zlem, zadni janosici...
Nastesti se me to netyka, pac jsem u Sony nikda zadny ucet nemel, ale tohle je proste nemoralni... Je to jeste o kousek horsi nez ten manik co hacknul Rune of Magic a vymenou za to, ze nic nezneuzije pozadoval herni upravy... :-))) -
-
Co třeba když tím chtějí upozornit že je dokázali získat?
-
-
Tohle je zradna logika... uz jsme videl par zlodeju, kteri kdyz je chyti tak argumentujou, ze jen zkouseli jestli to jde a vlastne to delali pro dobro vsech... velmi vtipne :-)
Jeste by se tomu MOZNA dalo uverit, v pripade, ze by se k utoku okamzite po provedeni prihlasila nejaka skupina, zverejnila co udelala a demonstrativne oznamila, ze ukoristena data smazali a nijak nezneuziji... ani to by nebyla omluva, ale dejme tomu... to co se deje tadyje troku neco jineho... :-)
-
-
Drobný problém je skutečnost, že hacknutí a defacto vydírání je často jediný podnět, na který videoherní firma reaguje, pokud s ní chce navázat kontakt běžný uživatel aby jí řekl, že má něco v nepořádku. Ono to skoro jinak nejde, mám zkušenosti.
Řekneš jim to na videoherní výstavě, vysmějí se ti. Píšeš jim o tom na fórum, nikoho to nezajímá. Pořádáš petice, adresát je přesměruje do spamu.
A tak jim musíš vyrobit problém. Za cenu tohto, že se stáváš špínou a firma na tebe hodí všechno to, na co jsi poukazoval (to udělal on, to není naše chyba). A pak, pak si to chlapci konečně spraví, protože lid vře a nebylo by dobré tvrdit, že je vše v pořádku.
Ano, jde kontrovat velice jednoduše: Co je ti po tom, drž hubu a nezajímej se.
Ale jsou situace, kdy jedinec cítí, že se zajímat musí. -
-
Hm tak nevim, tohle je dost radikalni mysleni... jak moc se to lisi od toho, ze si udelas nejakou webovou stranku a ja kdyz si budu myslet, ze bys mel mit jinak barevny pozadi ti ji hacknu/znicim/pozmenim/ukradnu data/ pripadne vezmu jako rukojmi tvou starou vetchou babicku? :-)
-
-
Mnou prezentovaná myšlenka je egoistická a zrádná, o tom není pochyb. Nicméně já poukazuji na jiný jev - ty víš, že něco není v pořádku. A tím, že to není v pořádku, to ohrožuje ostatní. Ale poskytovatel na Tvá varování kašle, maximálně Tě zabanuje na fóru za "spamování a reklamu".
Drtivá většina lidí se na to vykašle. A pak jsou ti, kteří přejdou k činu.
Apropo, moje myšlenka nemá se situací Sony moc co společného, protože zde došlo natvrdo ke krádeži, žádné varování. I když...co myslíš, skutečně ani jeden z techniků/adminů PSN nikdy neupozornil vedení herní divize Sony na to, že síť je příliš děravá? Ani po lednových událostech okolo prolomení PS3? -
-
Nejsem spokojený s kvalitou připojení k internetu v ČR, v zahraničí je mnohem lepší... Tak hacknem O2 aspol., čmajznem kriticky důležitá data a donutíme je odstavit celý internet v ČR na dobu neurčitou... Jo, takhle by měli postupovat úplně všichni, když si o něčem myslí, že je to špatně.
-
-
-
-
-
-
Víte, kdysi možná platilo, že "náš zákazník, náš pán", ale nejen napříkladu Sony se ukazuje, že tyhle doby jsou dávno pryč: "náš zákazník, naše ho*no". S prominutím...
-
-
To neplatilo nikdy. Vždy platilo a bude platit "náš zákazník, náš zisk". Nic víc.
-
-
A neplatí taky, že čím spokojenější zákazník, tím větší zisk?
-
-
Zřídkakdy. Například v restauracích to někdy platí. To ovšem nijak nesouvisí s tezí "náš zákazník, náš pán". Ta popírá princip tržní ekonomiky.
-
-
Ty jsi prostě gynekolog amatér. Jak někdo může oddělit peněženku od mozku, kterému ta pěněženka patří a který si dobře rozmyslí (pokud není dementní), za co svý peníze dá nebo ne? Už to mám: ekonom amatér.
-
-
Onen mozek se často rozmýšlí na základě toho, co do něj cpou média a reklamy.
Lepší ekonom amatér, než idealista. A souvislost s gynekologií mi uniká.
-
-
Tak ještě jednou, jinak a snad konečně pochopitelně: náš zákazník (= spokojenost zákazníka) = náš pán (= náš zákon, mantra, obchodní etika, zdravý rozum atd.). Apple, Google, IBM, Valve své zákazníky (jejich spokojenost) bezpochyby takhle vnímají. Proč? Protože jsou megúspěšné a těžko by toho dosáhli, kdyby nevycházeli vstříc svým zákazníkům. You got it?
-
-
do restaurace kde ti uvařej předraženej blaf a chovaj se tam k tobě jak k přítěži taky podruhé nevlezeš
a sony přesně tohle dělá. bohužel lidi co si za svoje peníze koupili jejich konzoly asi moc na výběr nemají a musí trpět soňácky manýry a jsou v podstatě rukojmí -
Apple, Valve a Google jsou úspěšní, protože mají obrovský kapitál, marketing a brainwashing. Co se týká Googlu, ti mají alespoň dobré nápady, stejně jako Valve. A pochopitelně, pokud bude nějaká firma na větší část zákazníků kašlat a ignorovat jejich nářky ohledně něčeho nepovedeného, špatně to dopadne. To ale neznamená, že si ty firmy zákazníků váží víc než chodících peněženek, přičemž zrovna Google a Apple jsou zářnými příklady.
-
-
To nepopírá princip tržní ekonomiky, to JE princip tržní ekonomiky. V restauraci ti uvaří drahej blaf a ještě se tváří, co se ti jako nelíbí = nespokojený zákazník, žádný zisk. Koupíš si auto, který každej tejden spravuješ víc než silničáři silnice = nespokojený zákazník, žádný zisk. Koupíš si PS3, svěříš ji svá soukromá tajemství, když v tom přijde hack = nespokojený zákazník, žádný zisk. Jen si lidi nesmějí nechat s*at na hlavu, což je mimochodem pricnip ekonimiky, tak jak jí chápeš ty.
-
-
Tolik textu...a já zas jen napíšu: Spokojený != Pán. Je to hrůza.
-
-
-
-
-
-
Tahle kauza má i pozitivní dopady
1) pár lidí se možná zamyslí proč jsou vlastně nuceni poskytovat tolik informací třetí straně a třeba budou vyžadovat změnu
2) Sony si lépe zabezpečí síť -
-
Jo, to by bylo hezký, kdybysme nemuseli o sobě všechno sdělovat, ale docela pochybuju, že k tomu skutečně dojde, když v dnešní době to jde opačným směrem.
-
-
Anebo je to tak, že se za GeoHota postavila skutečně anonymní (ne ti oficiálně anonymní) hackeři, aby ukázali nadnárodní korporaci svoji sílu. Jsem ochoten věřit tomu, že tady šlo někomu o princip, o hodnotu svobody, o pomstu za vnucování o mezování zákaznických práv a za to, jak se GeoHotem inkvizitorsky naložili. Nakonec tím nejrozumějším argumentem je "Don't buy Sony!" a pokud to někdo nebral vážně, teď už může. Kluci jen přidali další argument.
-
-
JO takže pár asociálních idiotů mi bude rozkazovat at nekupuju produkty sony jinak mi ukradnou učet
-
-
Nikdo tě k ničemu nenutí, klidně můžeš zůstat dál věrný firmě, u které jsou tvá osobní data v bezpečí...
-
-
Ukazali, ze jsou mafie, ktera ohrozuje samu podstatu pravniho statu, protoze berou zakon do vlastnách rukou. A podle toho by se k tomu mel stat postavit. Osobne bych je oficialne oznacil za teroristy a v tomto rezimu je resil.
Mimochodem, SOE servery se tykaji uz i PC hracu. -
-
Dosud žádnému uživateli PSN nezmizel z bankovního účtu ani dolar a podle mě nikdy ani nezmizí, protože tohle nebyl smysl útoku. Tím bylo poškodit jméno Sony a vzbudit nedůvěru jejich zákazníků. A svým způsobem je to tak správně, protože spoustě lidi stále nedochází, že vlastní konzoli, která jim s každýjn dalším updatem firmwaru patří míň a míň. A tohle je prostě špatně...
-
-
Nikdo tě nenutí updatovat.
-
-
jasně nenutí *1* jen si pak nové hry nezahraješ...
-
Ty cisla karet jsou bez dalsich udaju k nicemu, takze prachy nikdy ani zmizet nemohly, ale jde o to, ze ty udaje se daji prodat samy o sobe... (databaze jmen s meilovou adresou a telefonnim cislem je dneska cenna komodita).
-
Satčí mi, že takhle vůbec někdo (Sony) přemýšlí...
-
-
-
Proc teroristy? Zatim jsou to normalni zlodeji... to, ze v nivh par lidi vidi nejake bojovniky se zlem je dle mne naivni kravina... :-)
-
-
Nikoli, tohle nejsou obycejni zlodeji. Snazi se poskodit Sony odvetou za to, ze se postavila proti hackerskym utokum a postavila jednoho z nich pred soud. A snazise je poskodit strachem a ohrozo anim bezpecnosti verejnosti. To je typicke teroristicke chovani.
-
-
A muzes to nejak dokazat? Nejaka relevantni indicie?
-
-
-
-
-
to je myšlenka jak z nosu ... a když by nebyly auta, tak by nebyly žádný nehody ....
tady nejde o způsobu placení, ale o zabezpečení služby jako takový -
-
Je to tak, nicmene nevidim duvod kdejake firme poskytovat sve udaje... Nastesti to jde vetsinou vyresit paypalem a doufat, ze aspon tam maji bezpecnost poresenou dobre... :-)
-
-
Podle některých diskuzí a fór PayPal sem tam někomu vycucnou účet... Ale těžko říct, jestli za to může uživatel, PayPal, nebo třetí strana (kde se nakupuje). Podpora PayPalu jen říká, ať si to dotyčný vyřídí s bankou.
-
-
To bych nevidel jako problem paypolu...
-
-
-
to byla reakce na skoro-mrtvola ... maj nějaký výpadky
-
-
kdyby šlo na těchhle službách (steam, live atd.) platit klasicky převodem na účet, tak žádný problémy nejsou. *12*
-
-
Takhle se platí snad jen u nás :)
-
-
Tak to by bylo se slavnou neprolomintelnou konzolí.... Kdo je na řadě dál?
-
-
SOE servery toho maji s konzolemi spolecneho tolik, co PC. Bezi na nich online hry pro tyto platformy, tyka se to i pc hracu.
-