Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • LiarForHire1

    Chápu, ale BW evidentně došel ten hlavní lore už po prvním díle, takže zábavné companion mise jsou ta lepší varianta. O lore by vážně žádně vyprávění v žádném médiu nemělo být. Hlavní jsou postavy a to holt 2. a 3. díl splňují lépe.

  • Vogon

    Chci být biotickým bohem ve vyšším rozlišení, proto to koupím až (jestli) dodělají trojce ten skvělý mulťák.

  • tak to mas jak SW...v druhem dile se taky v podstate nic hlavniho nestalo, ale byl ve vsem lepsi nez jednicka :) (myslim starou trilogii samozrejme)

  • Daver

    Mass effect trilogy edice neměla rozhodně všechna DLC, na pc dokonce jen dvě DLC z jedničky, jinak nic. Zdroj.

    https://www.origin.com/irl/en-us/store/mass-effect/mass-effect-trilogy

    a

    https://masseffect.fandom.com/wiki/Mass_Effect_Trilogy

  • Prostě dobrej příběh, kterej byl hlavně i dobře napsanej (v každé misi se něco zajímavého stalo, příběh se posouval a nešlo odhadnout co dál). Dvojka už byla vlastně jen takový checklist companion misí a z hlediska hlavního příběhu se tam téměř nic nestalo.

  • 0011

    Cože? Vždyť BG i KOTOR mají herní mechaniky takřka totožné, síla ovlivňuje melee, obratnost střelné zbraně, postavy útočí automaticky, speciální útoky jsou přímo v menu na nepříteli místo pod hvězdičkou jako v BG. "Magie" funguje jinak, ale taky se nejedná o D&D, máš míň "kouzel" to je ale dané lore SW nedá se to svalovat na zjednodušování, to že máš k dispozici licenci neznamená že si s ní můžeš dělat co se ti zlíbí. 

  • kotor mel souboje super

  • vždyť KOTOR měl herní mechaniky (souboje) docela hrozné. To byla doba kdy Bioware opustilo tradiční RPG hry (Baldurs Gate, NWN) a začalo zjednodušovat a experimentovat s jinýma systémama. Celé je to očividně dělané tak, aby se to dalo hrát na konzolích. A toto zjednodušování dál pokračovalo v Mass Effectu, což už je spíš FPS než klasické RPG. Hlavním tahákem těchto her (alespoň pro mne) byl ten svět, postavy, vztahy mezi nimi, příběh. Hratelnost jak v KOTORu tak v ME nebyla moc dobrá.

  • Ten první díl si pamatuju lepší než jaký ve skutečnosti byl. Na dnešní standardy - příšerná AI, strašný ovládání a UI. Jen ten příběh zůstal pořád stejně dobrý 🙂


    Když to člověk porovná s KOTOR tak herníma mechanikama kam se na to ME hrabe, a to je to novější hra.


    Ale pamatuju, že jsem z toho byl tenkrát stejně uplně odvařenej. 

  • Anon-ym

    Souhlas, dvojka vzala super styl vyprávění jedničky a dala mu obstojnej souboják (nic světobornýho, ale už to neni trochu voser) a přidala asi 5 skvělých companions.

    Taky jsem vždycky ten hype kolem jedničky nepochopil (samozřejmě kromě toho, že začala to univerzum).

  • taky jednicku moc nemusim, ale jako uvod pro dvojku je ok

  • Derp_1337

    Tak hry s RPG prvky očividně nejsou pro každého. Někdo rád stráví celý rok ježděním v autíčkách, někdo jiný zase hraje celý rok fotbal.

    Ale ten kdo má rád RPG, si ME zamiluje, protože tam je ten příběh a to kecání okolo fakt dobře udělané.

  • LiarForHire1

    Pavel v podstatě přesně pospal, proč nechápu oblíbenost jedničky. Pravý nářez příšel až v díle druhém.

  • yeniczek

    Je to tak, volby se promítly do třetího dílu průběžně a konec byla srážka s nevyhnutelným kataklyzmatem. Prostě osud je větší než všechny plány světa, tak nějak. Taky jsem jeden z mála, kterýmu se ta myšlenka vlastně líbila. Ale lepší závěrečnou animačku bych teda bral taky. A delší. Mnohem.

  • LessPh

    Me treba cenovka nezajima, koupeno day one nebo two, hned potom co vysel FOV patch. Moc nahrano nemam, ale ta jednicka me bavi.. puvodni verzi jsem nemohl vystat. Mimochodem, celou trilogii jsem vlastnil pred LE, dvojku mam dokonce oficialne koupenou 3x... a penez nelituju, je to super pack s DLC... a jednicka vylepsena tak, ze ji konecne muzu hrat:-)

  • Uvazoval jsem, ze s uvedenim remasteru bych vystoupil z hrani vsech tri Bioshocku (ten prvni mam rad nejmin a casto ho vynechavam) od zacatku do konce dokola, prokladanych oblibenymi urovnemi Doomu Eternalu (Blood Swamps, Taras Nabad, UAC Atlantica) a zkusil neco dalsiho.

    V jine diskusi o tomto ME mi fanousek poradil, ze existuje FPS mod a ze akce je takove taktictejsi Crysis. Tak jsem byl i nalomeny, ze to zkusim ale pokud i nadseny redaktor je schopen napsat "že by mi kompletní absence akce vůbec nevadila. Střílení je neskutečně plytké, bez uspojivých pocitů", tak to ani zkouset nebudu. To je fakt simulator kecani a randeni a ne akcni hra.

  • Taronyu

    Práveže problém toho konca bol v tom, že v rámci vesmíru a stanoveného loru, zmysel vôbec nedával. Autorov trošku ospravedlňuje, že uprostred série odišiel scenárista, no aj tak to nemusela byť tak veľká katastrofa.

  • Taronyu

    Ja ako fanatik, ktorý musí vždy všetko pozbierať a preskúmať na 100 percent, som to MAKO musel pretrpieť zas. Ale už som sa nad tým skôr len smial, že ako mohlo vtedy niekoho toto napadnúť a s úplnou vážnosťou to implementovať do hry. Fakt, na niektorých mapách nebol snáď ani jeden cm rovnej plochy :D

  • To už ti tedy brzy došly argumenty, že jsi to přesunul do roviny urážení. Doufal jsem v delší debatu. :)


    Doporučuji vypnout PC a projít se venku. Třeba si tam uvědomíš, že psaný text nechápeš ty. Pak to zkus znovu až se uklidníš. Do té doby radši nepiš nebo se ještě více ztrapníš. :) 


  • Maxianimal

    Je tak. Když neděláš ty vedlejší úkoly a neprozkoumáváš planety, tak je to 10 hodin max :)

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit