Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Zaho
    Reklama, nic víc...
    • Ilusiveman

      Kampáň! 

  • Vsetci sa tu tvaria aky to bude bullshit, lebo to nebude cista kopirka knih, ktore kazdy cital 1000x. Nepaci sa ti? Precitaj si ich znova a nepozeraj serial 😱 Ak bude dobra rezia, scenar a herci nebudu dreva, len sa potesim adaptacii pribehov, ktore mam rad... Tolko uplakanych deti v dnesnej dobe. Komunistov na vas.

    • jindra.veliky

      Vsak kdysi nadavali nerdi i na Pana Prstenu a na Jacksona, ze przni knihy a podobny kecy...to je tak vzdy. Holt dneska ne kazdy ma to stesti najit si pritelkyni a pak to tak vypada. 😀

  • Za mna som rad, ze serial vyzera dobre z prvych ohlasov. Necakam vernost k hre alebo ku kniznej serii, dokonca ani tu bajne ospevovanu "slovansku" atsmosferu. 

    Ako som uz raz pisal, kupili si to americania a potrebuju oslovit svoji ludi, ktori im platia odber v najvacsej miere. Spravit fantasy serial, ktory ma kniznu aj hernu predlohu je dost nakladne a hlavne nevdacne, kazdy chce nieco ine. Nehovoriac, ze nasa slovanska mentalita je - naco mam za to zaplatit ked si to mozem stiahnut zadarmo. Ruku na srdce kolko ma v nasich krajinach ludi odber na Netflix ? 

    Celkovo ten "hype" na celeho Zaklinaca nechapem, co sa tyka kniznej serie tak ta bola nadpriemerna a Sapkowski ako spisovatel ma svoje najlepsie casy za sebou a Bouřková sezóna bol teda slaby odvar.

    Ten kto nejake fantasy precital - Mistborn(Brandon Sanderson sa dokonca vyjadril, zeby svoje prava poskytol zadarmo na serial alebo hru), Kolo Casu, Malazska kniha padlych pripadne nieco od Joe Abercrombie nemoze Zaklinaca povazovat za nieco viac.  LOTR alebo Dunu ani spominat nemusim.

    • Derp_1337

      Joe Abercrombieho nemám rád.

      Zpočátku jsem si ho oblíbil, ale pak se mi znechutil kvůli jeho perverzní chuti si v dalších knihách utahovat z hrdinů z předchozích knih. Např. trilogie První Zákon - čtenář postupně čte o mladém a naivním Jezalovi a jak se postupně z něj stane správný chlap a potencionální dobrý král. Následně ale Joe Abercrombie v knize Nejlépe Chutná Za Studena udělá z Jezala totálního ubožáka, který fetuje a jeho manželka(královna) mu zahýbá!! Tohle si fakt hrdinové přechozích knih nezaslouží.


      Jinak Mistborn je dobrá trilogie. Ke Kolu Času jsem se ještě nedostal, ale mám to v plánu.

      •  Joe sa vybral pisat vlastnou cestou, První Zákon by som aj tak odporucal kazdemu, kvoli  tomu, ze v serii sa nenechadza ani jedna postava vyslovene dobra. Po dlhom case ide o seriu kde hlavny hrdina nieje ten dobry, ktory musi bojovat voci zlu. Inkvizitor Glokta bola velmi dobre napisana postava. Carodej Bayaz tam ma tiez pekne momenty.

        Necital som vsetky knihy, takze je mozne, ze budem na tom podobne ked mi autor znechuti hlavne postavy v dalsich knihach.

    • Tak snad kazdy normalny zdravy clovek sa potesi, ze su ohlasy na nieco, na co sa tesi, dobre 😂 To len tu vidim nejake autisticke komentare, ved ale aj na takych slnko svieti. 


      Kazdopadne, ten hype ja zase aj celkom chapem. Wiedzmin nie je zase take klasicke fantasy, aj ked prepracovanostou sa na niektore nechyta, samozrejme. Ale ludia si po GoT presne nieco taketo pytaju.


      A dakujem za tipy, Mistborn ani Malazska kniha padlych nepoznam :)

    • TheGGG

      to je fakt Mistborn na úrovni Malazu? Jsem si kdysi říkal že si to přečtu, ale popisky mě nijak nezaujaly... hmm tomu budu asi muset dát šanci.

      • iSpirit

        Mistborn je YA. To není ani na úrovni Zaklinace. 

        • TheGGG

          tak to ještě nemusí nutně znamenat, že to je blbé, něco jen tak na oddych bych možná zkusil, kdyžtak to dropnu po první knížce. Těžko doufat, že najdu něco dalšího na úrovni Malazu no....

          • iSpirit

            Zkus od něho spíš Archiv Bouřné záře. To je mnohem blíže Malazu. Má to prvky YA a je to místy strašně naivní a předvidatelné, ale je to mnohem lepší a dospělejší než Mistborn. Svět je výborný, komplexní, je to strašně čtivé a knihy jsou nádherně zpracované. Doporučuji ty knihy koupit a ne to číst někde v PDF.

            • Derp_1337

              Taky bych spíš doporučil Mistborn než Archiv Bouřné Záře.

              A.B.Z. je sice lepší čtení, ale je to rozpracované dílo a má to plánovaných tak 10 dílů. Brandon Sanderson zatím vydal 3 díly A.B.Z. a každý s odstupem 4 roků, což je dost velký problém!!! Radši hotovou trilogii, než něco u čeho se v následujících 20 letech nedočkáme dokončení.


              Stejně tak nikomu nemůžu doporučit Rothfusse a jeho Jméno Větru, protože se pravděpodobn nikdy nedočkáme dokončení příběhu. (Ale na druhou stranu jsem už to doporučil 2 lidem, abych si z nich udělal srandu, až budou taky frustrovaní z nedokončeného příběhu, hehehe)

            • Mistborn je jedna z najlepsie hodnotenych trilogii za poslednych 10-20 rokov. Odporcul som to preto, lebo ide o ukonceniu trilogiu. Mohol by som napisat aj Meno Vetra, ale tam sa caka uz 10 rokov na dalsiu knihu. Uznavam, ze Archiv Bourne zare je lepsia seria, lenze tam sa predpoklada 10 knih.

              Sanderson je znamy tym, ze dokaze presne stanovit limity sveta a danej magie a v Mistborne to zvladol perfektne. Ziadne hlupe zazraky ako v serii Mec pravdy kde kazda druha kniha znicila stanovene hranice magie a sveta.

              • iSpirit

                Reakce na příspěvek:

                Je to série pro děti. Extrémně je dobře hodnocený je i Harry Potter a je to brak. Takže absolutně ignoruji nějaké hodnocení. 

            • TheGGG

              knihy zásadně kupuji, takže se na to podívám, až dočtu co mám rozečtené

      • Blue.Shark

        Pokud můžu hodnotit, Mistborn bych asi úplně neřadil po bok Malazu. Je o dost jednodušší a měřítko toho záběru vyprávění není tak ohromné. Ale ten svět je se svými pravidly a určitou realističností dost zajímavý a Sanderson umí krásně psát.

      • Malaz mě docela zklamal. Trvalo mi asi 2 roky to celé přečíst a ty závěrečné 2 díly byly natolik strašné, že pokazily dojem z celé série. Erickson asi vůbec nevěděl, jak to ukončit a tak vytáhl z klobouku jakési  pitomé Forkrul Assail, a poslední 2 knihy akorát nějaká armáda pořád pochodovala z bodu A do bodu B. Celou Malazskou říši a trůn a Laseen a Malika Rela atd. Ericskon opustil a celé dějové linky nedořešil a nechal vyšumět. Prostě špatné.

        • iSpirit

          Tak za prve je to Erikson a za druhé to píší dva autoři. Prostě špatně je tvůj příspěvek. Laseen a vše okolo, co píšeš, je vyřešené. Bylo to vyřešeno ještě před příchodem posledních dvou dílu. Forkrul Assail byly naznačené už v dílech předchozích. Doporučuji re-read. 

          • Derp_1337

            Ať považuješ příběh za dokončený a nebo ne, tak to nic nemění na tom, že poslední 2 knihy jsou zklamáním.

    • Blue.Shark

      Mistborn, Kolo Času, Malazská kniha padlých, souhlas. Jedny z nejlepších mně známých žánrovek současnosti, které si o převod na stříbrné plátno přímo říkají. Mistborn by ani nemusel být tak nákladný, narozdíl od takového Malazu.

      • iSpirit

        Erikson Malaz odmítl na poslední chvíli zfilmovat. Studio mělo velkou moc nad tím, jak to budou ohýbat a to se mistrovi nelíbilo. Za to respekt neskutečný. 

        • Blue.Shark

          Zrovna Malaz by bylo potřeba správným způsobem podat. Ta komplexita světa je neskutečná a nesprávné uchopení předlohy by z toho udělalo mišmaš, takže jsem taky rád. Než to udělat špatně, raději vůbec.

  • iSpirit

    miluji ty borce, co začali u Witcher 3 a všem teď tvrdí, co je správný Witcher. Witcher 3 má do předlohy daleko předaleko a dost často posílá předlohu doslova do prd.....Já osobně četl první díl asi 15 let zpátky, mám nohy na stole, podívám se a pak budu hodnotit. Doporučuji ostatním stejný přístup.

  • Coffin.Corner

    Vynikající choreografie soubojů? To zní vážně nadějně..., 😂

  • TheGGG

    vidím to na další škvár od netflixu... nemám pochyb o tom, že placené "wow" komentáře budou spamovat internet a propagovat to horem dolem, ale s witcherem toto nemá nic společného. 

    • Pre boha, to ze sa niekomu nieco paci a tebe nie, neznamena ze je to platene. To mozno len ty si premotivovany pozer...nie si stred vesmiru, aby sa kazdemu pacilo to co tebe. A o tom, ze si to este ani nevidel ani nehovorim. Mudrlant

      • TheGGG

        sorry jako, ale to mám podobné 10yo twitter grill komentáře brát vážně:

        „Nuže… Nikdy jsem po Henrym Cavillovi netoužila. Chci říct, že je to
        fešák, ale prostě mě nevzrušoval. Viděla jsem první epizodu seriálu
        Zaklínač a, mno, myslím, že jsem těhotná.“ @geekgirldiva

        to na mě jde cringe jen když to čtu. Mě stačí vidět, jak se v posledních letech jisté seriály vychvalují do nebes, i když je to škvár Watchmen a Batwoman budiž dva poslední případy, jen proto, že to západním placeným trollům/recenzentům sedlo do jejich pohledu na svět.

        Pokud jde o netflix, tak ti jsou produkcí overrated škváru známí dlouhodobě a dle trailerů na witchera toto nemá vůbec nic společného s knihami nebo slovanskou atmoškou.

        Někdy je dobré věci trochu přědělat, jak to udělal amazon u seriálu The Boys oproti komiksům, změny byly prospěšné. Jindy to skončí failem.

    • Sierra117

      Normálně ten tvůj věčnej negativismus ke všemu beru dost s rezervou, ale tady působí skutečně na místě. Z tý upoutávky kromě bílého účesu největšího hollywoodskýho prkna, není nijak extra znát že by šlo o zaklínače. A první nadšený komenty snad nikdo nebere vážně ne?

    • Sem si jistej ze to bude vic Witcher nez Witcher 3

      • TheGGG

        tady se řeší podobnost se zdrojem a tím jsou knihy... a podobnost je nulová

    • Ilusiveman

      Vidím, že ti praskla anální žlázka?

      • Tomu praská opakovaně. Chudák...

  • Marcelskrc

    To je dobře

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit