Přejít na výpis diskuzí
První krůčky v Dota 2 očima začátečníka
7.9.2013 | Adam Homola
280 příspěvků
-
No nic proti, ale ten clanek je divny. Snad v zadne hre me nikdy nenapadlo spolehat se na ingame tutorialy, vzdy automaticky hledam nejaky web, kde to je rozebrane podrobne. A k dote a dote2 jsou toho tuny. Navic autor clanku evidentne hraje SC2, kde pokud chce clovek uspet, musi take shanet informace na webu, sledovat replaye a pod. Jinak dota/dota2 neni obtiznejsi nez SC-SC2 ani omylem. Mozna to mnozstvi hrdinu a predmetu vzbuzuje dojem chaosu, ale clovek si rychle privykne na urcite postupy a kombinace itemu a pak uz jede podle daneho vzorce.
-
-
Dota 2 není nutně obtížnější než SC2, ale je (podle mého názoru) komplexnější a kvůli tomu náročnější na proniknutí. Ve hře je toho prostě víc co je nutné se naučit, co je potřeba znát, v SC2 toho není tolik. Jinak doby, kdy bylo nutné prolézat web kvůli základům (fakt základům, ne nějakým extra hardcore fíglům) jsou už snad za námi a od moderní AAA hry prostě očekávám, že mi ty základy vysvětlí. Neber to ale jako nějaký hate na Dotu, ta hra je výborná, jen ty tutorialy jsou z pohledu nováčka takové jaké jsou...
-
-
Ak je dota tazka na naucenie tak asi moja priatelka ktora ju hra uz rok a pochopila ju velice rychlo.
Odporucane itemy pre hrdinov, taktiez itemy sa skladaju same, respektive ukaze kde je shop ak daco chyba.
Takze jedine co sa musela naucit je aky hero ma ake skilly.
Itemy si skusala co robia sama, ked ich kupila.
Dota novacka vedie za rucicku. A ked to chape aj zenska :D -
naprosto souhlasím s nedostatkem pokročilejšího tutoriálu a možnosti vzdát se, je smutný kolikrát v matchmakingu narazíte na absolutně špatné picky hrdinů, třeba all carry teamy, a to je pak prohrané už na začátku, pokud na tom nepřítel není podobně...
-
Nejsmutnější na tom je, že VALVe těm tutorialům ani nekladlo velkej důraz. Přidali je prakticky 2 týdny před releasem, což je hodně pozdě a mohli to vyladit mnohem víc si myslím. Taky mohli přidat tutorialy nejdůležitější, a to ty tutorialy aby lidi naučili hráče jaké jsou role ve hře a základy wardování. Ale to člověk může psát do dev fóra do aleluja, ale Gabe neposlechne. Upřímně řečeno už mě ten jejich VALVe time a ta svoboda ve firmě přestává bavit a už to zdaleka není tak cool a efektivní jako to působilo zezačátku.
Jinak SC2 je těžká hra hlavn technicky. Člověk musí stíhat x věcí najednou a hlavně musí mít skvělý micro :). Jeden z důvodů jak jsem se já dostal k Dotě bylo to, že jsem hrál W3 a říkal jsem si: ,,Hmmm, tak micro na hraní ladderu nemám, ale ten koncept hrdinů ve hře mě nějak baví. Kéž by byla hra kde bych ovládal jenom hrdinu, kupoval mu věci a farmil creepy.'' A ona taková hra fakt byla :). -
V SC2 se musej zvladat taktiky kterejch je daleko vic nez v DOTA 2, v DOTA 2 se zas musej lidi nadrtit zpameti itemy.
-
-
Jasně. V Dotě je nejenom taktika, ale i správná kombinace. A pakliže máš tým na hovno, tak ti nepomůže ani taktika a ani předměty;)
-
Je vidět, žes dotu bud nikdy nehrál nebo hrál úplně nejhůř :D
-
-
Lvl 46 na acc, stovka to neni no.
-
-
-
-
-
Mně se líbil článek v Levelu na stejné téma. Co mně celkem "dostalo" bylo to jak to někteří šílenci berou a věta o tom jak si to museli vybojovat a že jím nikdo nemohl a taky, že když na to nemáš koule tak to nehraj je naprosto komická. Jako kdyby o něco šlo. Ve hře.
Co pak ten šílenec bude dělat jakmile o něco půjde v reálném životě (jestli nějaký má). To se asi pose*e... Pak možná řekne nemá na to koule.
Sice jsem podobné případy potkal všude a komické kradení killů je taky běžná věc ale zde vypadá, že je větší koncentrace podobným lidí. To je dost smutné.
Ale například ve World of Tanks mně to přišlo OK. Možná jsem měl štěstí ale vždy mi někdo věcně poradil bez keců okolo a to i když jsem se ptal jak blbec dokola. Sice mi 2x někdo řekl, že jsem mu ukradl kill ale to bylo tak vše. Navíc jsem daného vola nahlásit. -
-
ty ses blb...hlasit nekoho za kradeni killu...jdi se zabit chlape, tento zivot pro tebe neni dost easy *11* *11* *11*
-
-
precti si to jeste jednou...
-
-
Je vidět že ty na to nemáš dost chlupaté koule.
-
-
Tedy mít na to koule nestačí? Je potřeba mít navíc chlupaté koule? Jak to je u ženských?
Jak se to pak kontroluje? To jsi musel poslat fotku pro radu starších na fóru aby to schválili? -
-
Chceš říct, že ženské mohou mít koule, ale ne chlupaté?
-
-
Jasne, muzou mit ty moje v puse kdyz hraju. Nicmene komunita v DOTA2 je snad hrosi nez v Call of Duty
-
-
-
-
-
Dotu2 hraju už od bety a vrátil jsem se zpátky k LoL. PRostě mi to přijde víc vyladěný.. k rusákům - horší spoluhráče nelze najít.. nejedná se tady o nějakej xenofobní názor,ale když vám zpívaj do teamspeaku rusky, anglicky neuměj, dělaj si (většinou z 90procent) co chtěj a to pod aurou debility..fakt šílený
-
-
LoLko není ani zdaleka tak vyladěný jak dota imo. Hra kde máš tolik customizace (aka talenty a masteries) prostě nemůže bejt líp vyladěná než hra kde je těhle věcí míň.
-
-
imo,aka.... strašný jak někdo neumí oddělit anglické zkratky a české zkratky stejného významu. Slepé používání zkratek. To pak musí být kvalitní slovní mluva.
A již jsem viděl mistra který po tom co slyšel něco vtipné tak se jako ostatní nezasmál ale s klidnou tváři řekl "lol". Možná by to chtělo navštívit dětského psychologa co byl v pátek v Hydeparku na ČT24. -
-
STFU & GTFO. U mad bro?
-
Když už, tak jenom psychologa, je mi 23. Jestli s tím máš problém, tak si na to asi budeš muset zvyknout. Oddělit to samozřejmě umím, ale nechtělo se mi. A to, že se to tobě nelíbí je mi ukradený, můžu a budu si psát tak jak já chci. Asi bys měl sám navštívit psychologa když tě podobné věci dokážou rozhodit.
-
-
otázka názoru no..každýmu sedí něco jinýho.. nehejtuju dotu, prostě se mi líp hraje LoL :-)
-
-
Jo vzdyt ja nic nerikam :), v poradku.
-
-
-
-
Víc článků z onlinovek, i v Levelu od Aleše mě to potěšilo, přece není třeba to hrát 1-3 měsíce aby se daly napsat dojmy.
-
-
No hele u dost onlinovek to je potřeba, protože musíš hodnotit i endgame atd (teď mám namysli spíš MMORPG a ne MOBY).
-
-
O MMORPG je tady toho dost, ty nepočítám, spíše střílečky, "simulátory", strategie, atd
-
-
-
noob report
-
Nováček si hlavně pořídí českou lokaci, aby vůbec věděl, co předměty a kouzla dělají:) Ono hrát to anglicky bez znalostí předchozích hrdinů, schopností a kouzel mi přijde docela jako nesmysl. Tudíž se pokaždé divím, že někdo říká, jak je to složité se to "naučit" a když mu člověk řekne, že Dota je i česky, tak se šíleně diví.
P.S: Není Rus jako Rus, ale je pravdou, že Rusové jsou nejhorší na spolupráci a naprostá ignorace. Navíc píšou azbukou a to mě fakt seje. Neříkám, že bych jim zakázal vstup ve vyhledávání. Ale oni jsou všude kromě "svého".... -
-
Co má angličtina společného s dotou? Pokud umíš anglicky a neumíš dotu, je výsledek naprosto stejný jako když ji hraješ česky a neumíš dotu.
A tou češtinou bych byl opatrný i tak, protože naučit se správné lingo je důležité. -
-
Názvy schopností a předmětů jsou v angličtině;) Navíc je poněkud lepší kombinace: neumím anglicky a neumím dotu a hraji ji česky než neumím anglicky, neumím hrát a hraji ji anglicky:-D Poznáš to mnohdy hned, když vidíš, co si nějaký hráč kupuje za předměty (včera jel BH na inteligenci například:-D)
-
-
mno upřímně znalost hrdinů, schopností, a předmětů z puvodní doty ti moc nepomůže půlka z toho je nová a druhá půlka je změněná, alespoň z mého pohledu, naposledy jsem hrál někde kolem verze 6.47 a když sem dostal do ruk razora tak sem si řekl jenom WTF
-
oo, ten popis schopnosti a predmetu je napsany ve staroanglictine ze si to clovek se zaklady ang. nemuze prelozit?
-
-
Tak oni jsou ty popisy schopností někdy docela dlouhé a když to má člověk číst když už hra běží, tak je vždycky rychlejší to přečíst česky, než anglicky :), toť výhoda češtiny pro nováčky :)
-
Spousta lidí si tu stěžuje, že neumí anglicky;) Navíc pro nováčka je to mnohem lepší to mít ihned v češtině, včetně názvů předmětů. Povětšinou ty složitější předměty, co mají text přes "půl" stránky nepochopí nováček ihned. Navíc to nejsou jednoduché předměty jako v LoL, kdy najít aktivní předmět dá zabrat. Nemluvně o předmětech, co mění schopnosti (navyšují damage ultimátky atd.)
-
-
wow, tak to me prosim posli nejaky dota predmet, ktery ma dlohy popis, rad bych se podival, co tam je za odstavce textu
-
-
Proboha...Myšleno v rámci hry. Ale chápu, prostě ty jsi znalec nad znalce a všichni takoví být musí;) Mimoto třeba Mjollnir, Manta Style či Bloodstone mají delší popisy, kdy člověk bez znalosti angličtiny naprosto nepochopí, co předmět dělá.
-
-
predmety nesu prelozene ani by to nedavalo zmysel. krvavy kamen, bojova zurivost atd? lol wut.
navyse neviem co je tazke na anglictine co je pouzita v dota 2. ak tomu clovek nerozumie tak pravdepodobne to aj tak nebude vediet hrat viac na urovni kedze hra vyzaduje myslenie apod. -
-
Tak jedná se o fantazy, tak proč ne fantazy názvy. Pro anglána je to prakticky to, co pro tebe ten "Krvavý kámen", což je skvělé jméno pro předmět takové moci. Já s tím obecně nemám problém. Jiní jistě také ne. :)
-
-
-
-
No, k tý azbuce... předminulej semestr jsem se začal učit rusky a ta azbuka v MOBA byla jedna z mála věcí, za kterou jsem Rusům děkoval, protože jsem ji piloval při hraní a bylo celkem zajímavý najednou vědět, co si mezi sebou píšou.
-
-
Tak to věřím:) Problém je ten, že ačkoliv abecedu umím napsat v azbuce, tak než bych si to přeložil, tak je konec zápasu *1*
-
-
-
Já si Dota 2 zkusil, když už je to zadarmo, ale z deseti zápasů ani jednou nebylo 5vs5.Vždy 5vs (2,3) ať už u mě či u protistrany.Oproti LoL, které jsem dřív hrál naprostá hrůza.V LoLku se mi toto stávalo tak jednou z dvaceti her.Plus oproti LoLku je, že jsem ani jednou nezaznamenal pisatele : noob noob noob u re fault etc. což byla běžná událost v LoLku kvůli které jsem vypínal chat.Také proti botům je to lepší než v LoLku, ale to jsem nehrál už přes rok.
-
-
Tak to asi každý hrajeme jinou hru. Noob a podobně je v LoL snad nejčastější slovo, co se dá najít. Komunita Poláků a Rusáků je tam snad nejotravnější ze všech her typu MOBA. A polovina her končí v jiném než v počtu 5 vs 5. Botové v LoL jsou naprosto tragičtí, ještě horší než v Dotě, nemluvně o tom, že se chovají tak, jak by se nechoval ani začínající hráč a o sestavě předmětu ani nemluvně. A pak udělají fatalitu, kdy mají triple kill a vůbec člověk netuší jak to mohl udělat:)
-
-
Nauč se číst prosím.
-
-
-
Koukám, že nesmyslný národní flame sdílejí všechny MOBA hry:
Centralni Evropa nenavidi Vychodni
tu Centralni zas nenavidi Zapadni
a Amerika zvysoka kasle na celou Evropu ...
ja se jen smeji, lidi radeji hazeji spinu na Polaky, Rusy nez aby si priznali sve chyby ... -
-
a jake chyby ? pracuju v Anglii a Polaky a Rusaky tu maji radi jen oni sami, zrovna vcera jsem s jednim polakem delal a kdybych dnes nemel volno, asi bych mu zalepit hubu izolepou a hodil do toho drtice odpadu a to jsem clovek, ktery vychazi skoro s kazdym, pakistanec, cernoch je to jedno
-
Já chybu přiznám a vím že v ledasčem nejsem dobrý, ale zároveň znám své přednosti a snažím se je použít k poražení protivníka.
Rusové mi nevadí, Němci taky ne (naopak jsou v průměru mezi nimi nejlepší stratégové) ale Poláci mi vadí hodně - pořád jen žvaní a píšou naprosto o všem jen ne o hře samotné a taková je drtivá většina, tyhle boží omyly bych nejraději ze hry vyfiltroval a udělal jim nějaký soukromý server kde si můžou žvanit do nekonečna... -
Ale něco na tom pravdy bude. Například více lidí z východní Evropy se snaží podvádět. V Lineage 2 to na Evropských serverech bylo strašně rusů s botama to samé jinde.
Anebo Číňané. Tam to tak prostě funguje a pak to zkoušejí i jinde. To je jejich mentalita a moc nepřizpůsobí. -
Nenávist? K tomu mám daleko, ovšem jsou národy, který v MOBA nerad potkávám. Ano, jsou to Rusové a Poláci, jinak národy, jejichž kulturu uznávám, mám rád jejich literaturu a mano á mano mi nevadí.
Faktem je, že když je potkám ve hře, tak je vzhledem k tomu, kolik jich je, velká šance, že to bude idiot, kterej svým přístupem zkazí hru.
Neházím všechny do jednoho pytle, ale vlastní zkušenost mi tak velí to popsat. -
Asi tak nejak. :)
-
-
Končene článok ku Dote 2 ! Games ! Vy sa meníte - wow !
Každopadne super. :)
Pre SVK komunitu ludi /aj cz ak chcu/ tu len prikladam skupinu, ktorá tvorí malú časť hráčov.
sk:
http://steamcommunity.com/groups/dota2sk
a cz/sk:
http://steamcommunity.com/groups/dota2_cz_sk
gl v hre :) -
Moc pekne clanek; co jsem tak vypozoroval, tak autor popisuje presne prubeh, ktery cas od casu vidim u svych kamaradu, kteri s dotou chteji zacit a nemuzeme se domluvit na hrani spolu. Nicmene do pristiho clanku bych zahrnul jeden fakt, ktery je rakovinou soucasne doty - Rusove. Nema moc smysl to tady vse vypisovat, kdyz je to krasne shrnuto zde - http://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=135138641 Myslim, ze by to melo byt zmineno, protoze dnes uz skutecne nema smysl hrat sam (ani ve dvou), protoze v tom pripade dostane partu Rusu a muzete dane hre dat sbohem. On to ale autor sam uvidi, jestli vycka casu. Jinak dekuju za pekny clanek :)
-
-
Rus v dote nie je žiadna rakovina. Cele je to o tom v akom si MM.
O tomto článok nemôže byť.
Mám odohraných 1800 hier za dva a pol roka ci kolko to hram a to čo tu ty píšeš dokáže iba napisať iba noob. :) -
-
Myslis zacatecnik? Promin, jenom se ujistuji, jestli jsem tvoji pokrocilou anglicko-slovenskou hatlamatilku pochopil spravne. Jestli ses s nimi jeste nesetkal, tak to ti zavidim a skutecne to neni o nastaveni matchmaking. At nastavis anglictinu ci jsi v zapadni Evrope nebo snad zapadni/vychodni pobrezi, vzdy na ne narazis a vzdyt to zacina stejne - uziti "pokrocile anglo-rustiny" a konci zruinovanou hrou. Mrkni na ten muj odkaz, mozna tam najdes par podobnosti nejen v urovni vyjadrovani k cizim lidem :)
-
-
Očividne si v tom nižšom poole. Každopadne ak mi nerozumieš. Môžem tu písať preteba aj čisto po anglicky. Nie je to problem. :)
Ja mám dokonca nastaveny pri hrani aj ruský server, ale to hráči ako ty nepochopia - ako funguje cely mm v dote. :) -
-
Anglicky nemusis, stacilo by cesky, kdyz uz teda jsem na ceskem hernim portalu. Ted uz mi je jasne, proc s nimi nemas problem, resp. ten problem nevidis - jsi jako oni :) Precti si ten pekny clanek a mej se pekne
-
-
az do tohohle postu sem s tvym nazorem souhlasil, ale tady si prestrelil...
-
-
-
-
Můj kámoš má nahráno tisíce hodin, jezdí na LANcrafty a tak a když se ho zeptám, jestli je na DOTA taky něco špatného, řekne "Rusové". Takže ty kecy o noobech by sis měl odpustit.
-
-
Ten tvůj kámoš je nějaký velký "progamer" !
-
-
Neříkám, že je progamer, říkám, že není noob. Na to, abys byl progamer, musíš nejdřív vydělat nějaký prachy :-D
-
-
Ooo vážně, proto má jeho názor takovou velkou "váhu" ?!
-
-
-
-
-