Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Dzef

    Ja mam nove rtx 2070 super a Tomb raidera hraju na 1440p, ultra detaily a ultra ray traycingem s fps okolo 55-95. Vypada to vazne hezky, takze na me strane radost - a to jsem to kvuli RT vubec nekupoval.

    Neni pravda, ze na to clovek musi mit 2080ti.

  • unicz

    Točím ji dva roky, vím o čem hovořím, neboj😉


    Kdo ví, jaké byly tehdy ovladače, FW, loby nVidie,... Já věřím radši realitě a praxi.

  • tuco

    Souhlas, jsme mimo téma. Jen jsem pověděl cool story o tom, že Nvidia dává zákazníkům do palice nejen proto, že si to ona může dovolit (nemá konkurenci), ale zejména proto, že si to zákazníci mohou dovolit (mají vysoký disponibilní příjem a jsou ochotni kupovat) .. a pak přišel Jack1947.

  • tuco

    Nevím jak to myslíš. 

    Když vyšla v roce 2017 1080 ti tak měla doporučenou cenu $700. V roce 2019 2080 ti má $1200.  Tedy nárust z generace na generaci o 60%.

    Nicméně, našel jsem si nějaký data a vskutku se zdá, že mnou výše uvedená teze není blízká historické skutečnosti:

    Inflation adjusted price history of high end Nvidia GPUs tabulated

     

    což ukazuje 2080 ti jako nejdražší kartu všech dob.

  • Butters

    Já se na 130w dostal na rx560 ikdyž jela na krev takže tomuhle moc nevěřim, sice na vzduchu no. Prodal sem jí po měsíci ale to je jiná pohádka. BTW ještě jednou mrkni na ty dobový recenze... všude se píše že ta spotřeba neni uplně nejlepší oproti konkurenci ikdyž oproti 480 to byl posun, tuplem proti R9.

  • unicz

    Na voltáž jsem nijak nesahal. Jen jsem jí po několika měsících updatnul FW, kde hovořili o úpravě napájení. Jak říkám, 110W max. Benchmark myslím ukazoval 130W.


    Vodní chlazení, ofuk VRAM a napájecí kaskády.

  • Butters

    já jí teda neměl, ale u kámoše se nitro (který patřili k povedenějšim) běžně dostávalo na 170w u Crysis 3. Benchmarky lítaly až ke 300w. 

    Výkon na Watt maj top modely nVidie mnohem lepší už tradičně, ATI později AMD šlo spíš hrubou silou a karty sou uz tak vyhnany az az. S podvoltovanim se dostanes na zajimavy hodnoty, ale zas pak budes ztracet ten hrubej vykon na nvidii.

  • Butters

    Ano globálně sme na tom ještě hodně dobře... ale ze sousedama jako rakousko, německo to tak vesele nevypadá zpoza našeho plotu. Za to si ale můžem sami (bejvali doby kdy jsme patřili ekonomické a průmyslové špičce v evropě, ale to už je jiná pohádka).

    ten odkaz na čínskej příjem na hlavu co si odkazoval to jen dokazuje, průměrnej roční příjem tady je cca 3x větší než v číně (přesto jak poslední roky rostly, ). A že tady na něj dvě třetiny nedosáhnou? V číně taky ne. Jenže je jich miliarda a ikdyž sou chudší pro obchodníka ten trh má větší potenciál.

    A ta studie proč šli peníze nahoru... osobně s tím můžu souhlasit pouze částečně, to by ale bylo na delší povídání.

    Jinak s těma cenama uplně nesouhlasim, to je taky docela na polemizování. Vzpomeň si na mining horečku... výrobci gpu byly schopný prodávat víc karet a ceny šli naopak nahoru, protože nedokázali pokýt poptávku. Naopak v dobách kdy se neprodává se musí podbízet slevama.

  • unicz

    Tak Vegy už jsou out, u jiných karet není nic co řešit. Na RX 580 se nedostanu přes 110W. Btw s Chill jsem hrál AC4BF rock stable 60fps (jasně, Chill...) se spotřebou 70W. Co jsem koukal na dobové recenze, tehdejší top nVidie, co dával shodný výkon byl přes 200W😁

  • Jack1947

    Jo všem se daří krom nás ale příjde slibovaná a všemi očekávaná KRIZE, zase bude 🙂

  • tuco

    Nejnižší nezaměstnanost, kromě jiného, vyvýjí největší tlak na mzdy. Že lidi maj dost peněz .. jako kde, že? My nejsme žádnej trh, žádný měřítko.  Co se ti na tom nezdá? Podle mě, ceny o kterých je řeč prostě neurčuje primárně konkurenční boj ale to kolik si lidi mohou dovolit utratit jen tak. 

  • Butters

    tovížejo 😛

  • Jack1947

    To je něco jiného...😐

  • Butters

    a proto je zelenější dražší nvidia... a nemyslim jen logo 😂

  • Jack1947

    GREEN věci zpravidla moc nevydrží proto ani moc nestojí 🙂

  • Jack1947

    Lidi maji dost peněz proto je nejmenší nezaměstnanost vůbec 😂

  • Butters

    to se taky cení 😉 máš bod

  • tuco

    Jo jo, vidím to podobně. Jen kdyby ta AMD tak nežrala. Já su totiž  green z přesvědčení ;) 

  • tuco

    To doufám! 

    Mám takovou tezi, že dnes se prostě ekonomice daří, lidi maj dost peněz, tzv. disponibilní příjem, a neví co s nima. Výrobci to vědí, takže se do nějakýho slevňování či cenových válek nehrnou. Konec konců asi ví, že by na tom nakonec prodělali oba. Jak trhovci na Zelňáku, drží všichni stejnou cenu protože jak by jeden začal, tak by zbrečeli nad výdělkem všichni. No a nebo by mu ten stánek rozkopli, aby neblbnul. Ale to mi jen tak dává smysl. Taková cool story.

    Když pomineme ceny, tak snad už Intel taky vydá něco novýho a ne jen "refresh". 

  • Butters

    jo to každopádně :)

    ono nakonec je to asi to nejlepší co mohli teď udělat. A nvidii tenhle krok nakonec dost možná pomůže. Oni dali ven kódy a knihovny, zajímaj se o to navíc vývojáři AI i robotiky a pomůžou tak nvidii získat větší zpětnou vazbu a pilovat engine, ale pořád si drží exkluzivitu co se týče gpu která je při výpočtech výrazně efektivnější než cpu. Tzn. vlk se nažere a koza zůstane celá. ´Takový šalamounský řešení docela :D

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit