První nereferenční Radeon RX 5700 XT v testu: Odstranila edice od Sapphire slabiny nové generace?
-
Čas nás rozsoudí.
-
Aha, už chápu, jak jsi to myslel. No Ageia to taky propagovala jako druhou nejlepší věc hned po krájeným chlebu. Ale jim se povedlo na tom dobře vydělat.
Jinak souhlas v tom, že to nVidii asi neneslo tolik, kolik si představovali.
-
Právě že se mi zdá, že tato klasická poučka nějak extra nefunguje. Ano AMD nacenilo nová CPU tak, že jsou velmi konkurenceshopná v rubrice cena/výkon. Intel, pokud vím, zatím neslevnil nic asi proto, že prodá co vyrobí. A Nvidia? Na špici ohrožena není a ty její cenovky se s každou generací snad zdvojnásobují. Taky su rád za AMD ale že by to udělalo na trhu vítr se mi nezdá.
-
prodat firmu za 150 mega dolaru tak sem spoko taky
To právě až nvidia myslela že s tim udělá díru do světa a jak to dopadlo? Nedavno to vydali jako open source, kdyby se to vyplatilo tak to neudělaj prostě ten vývoj toho enginu něco sežere a asi se jim to ekonomicky uplně tak dobře nevyplatí když se k tomuhle odhodlali...já si nemyslim že se jim ta investice 150 milionů dolarů vyplatila.
-
ano kápnul na to, proto mě baví jak se tady předhání jakože NV má RTX 😂 jak říkáš marketingovej výmysl, a jakože NVidia marketing umí jak je vidět
-
>>btw kde je physX dnes? mysleli že udělaj díru do světa<<
Jejich firmu koupila nVidia za cca 150 milionů dolarů a technologii physx používá nVidia doteď, akorát už to není reklamní tahák.
Možná podle tvojí definice neudělali díru do světa, ale klidně bych s nima měnil hele. :)
-
Pokud si myslíš, že raytracing na nových konzolích bude něco víc, než jen marketingový gimmick, tak bych tady pro tebe měl na prodej pár magických fazolí za dobrou cenu. Raytracing potřebuje hrubý výkon a ani 15+ TFLOP top karta ho v nových hrách nezvládá, natož next gen konzole, který budou mít stěží takový výkon.
-
Pravda, podivná kombinace slov, ani nevím jak k tomu došlo:)
-
"občas pořád" - ty slova jdou sami o sobě proti sobě :D uprimne nvidia na tom taky neni buhvi jak a spis mi pride ze sype do marketingu ted
Vybavuju si... jednou sem u kámoše musel řešit jak rozjet MAFII 2 která vyžadovala PhysX na AMD kartě... ale to je jediný co si vybavuju. Prostě sem stáhnul ovladač nvidia physX a ikdyž physx fungovat nemohlo hra běžela v klidu. A to bych spíš přičítal na vrub vývojářům Mafie, který physX prostě vyžadovali (btw kde je physX dnes? mysleli že udělaj díru do světa), než ovladačům AMD. A samo, NVidia si už z podstaty může dovolit dát víc financí na podporu driverů. Jinak osobně doma sem měl naposled ATi potom vždy NV.
-
Hraju na AMD kartách posledních....6 let, tituly max 10 let zpětně, průměrně spíše 3-5 let a nepamatuji se, že bych něco řešil....
-
Pointa je v podstatě ve správné podpoře API na HW úrovní, tzn. aktuální DX12 na AMD, kde je případně bonus Vulcanu, ačkoli to už nVidia asi dohnala.
-
No Jo, ještě občas pořád čtu někde jak někomu něco nejde a skoro vždy má amd kartu, ale asi to lepší bude.
Jediný co zásobují dobře jsou konzole, tam jim to frčí ok :)
-
Tak to ti za poslední roky uteklo dost vývoje v HW/SW od dob AMD CCC ovladačů:)
-
jo z USA... a pak ještě clo + DPH 😂
-
To už si raději kupte https://www.amazon.com/Gigabyte-Radeon-Graphics-256-Bit-Gv-R57XTGAMING/dp/B07W95D5V3/ref=sr_1_6?keywords=rx-5700-xt&qid=1565863650&s=gateway&sr=8-6
-
Ta cena 12050 Kč je naprosto absurdní. Při současném kurzu 25,89 Kč za 1 EUR odpovídá 465,43 EUR, což je 65,43 nad MSRP! Nehoráznost. V USA je jen o 10 dolarů nad MSRP na 409,90 USD. I když si ji necháte zaslat z USA, tak to vychází levněji, viz. https://www.newegg.com/global/cz-en/sapphire-radeon-rx-5700-xt-100416p8gl/p/N82E16814202349?Description=Sapphire%20Pulse%20RX%205700%20XT&cm_re=Sapphire_Pulse_RX_5700_XT-_-14-202-349-_-Product
-
No jenže tahle se dotáhla až na 2070 Super u nekterych her - uvidíme teda ještě jak uživatelský testy. Ale tady je to opravdu víc muziky za míň peněz. Oproti nejlevnější 2070Super konkrétně dva tisíce (už sou na některejch shopech registrovaný s cenovkou).
Pokud nechceš taktovat a spokojíš se s o něco horšíma provozníma vlastnostma tak je to skvělá koupě. A RTX? Tomb Raider sotva utahne 2080Ti na FullHD s ray tracingem a dvacet let starej quake znam skoro nazpamet. Mozna to casem vylepsi ovladace, ale ja si radsi pockam na next gen, kde se ray tracing planuje i na konzole a logicky dostane vic prostoru i od vyvojaru.... zatim je to spíš takovej hype... heč a já mam ray tracing...
Jednim dechem dodám že nejsem žádnej AMD fan... naposled sem měl ATinu od tý doby jen Nvidia... tohle ale cenově vypadá zajímavě.
-
Me by strasne zajimalo, kde se bere ten nazor, ze dobre napsany titul pojede lepe na AMD a hur na Nvidii. Kdyz je ten vykonnosti rozdil tak propastny ve Forze, neni to spis tim, ze Forza je napsana tak, ze ta graficka pipeline narazi u Nvidie na nejake uzke hrdlo, ktere AMD nema? (propustnost pameti napr.)
Nemuzes se zastavit u jedne hry, protoze je tu priklad mnoho dalsich her, ktere jsou napsany dobre, skaluji neskutence s vice grafikami apod. Napr. Sniper Elite 4 je priklad takoveto hry a vysledky jsou razem vyrovnane podle ocekavani, perou se 5700xt s 2070 a Radeon VII s 2080.
To, ze obecne hodne zejmena starsich her jede na AMD kartach hur, protoze v sobe vzdycky mely vetsi obecny vypocetni vykon, ktery ale bylo tezsi extrahovat, nepopiram. Ale neni to spis chyba AMD, ze vytvorilo architekturu, ktera neulehcuje vyvojarum praci?
Ve vysledku jde stejne jenom o prumerny vykon napric vsemi hrami, pokud teda nehrajes jen tu jednu jedinou. Argumentovat par hrami nema smysl, protoze me to jako zakaznikovi nic neprinasi. Kupovat AMD v nadeji, ze se najde vic her napsanych jako Forza je "wishful thinking". Kupovat AMD, protoze ma Nvidia horsi pomer cena/vykon, to je ten hlavni duvod.
-
AMD melo vzdy srackovy ovladace, nevim jestli se to za posledni leta zlepsilo pac jsem jejich kartu nemel ani nepamatuju. Pokud ano tak se k tomu da rict jen jedno. Bylo na case :)
Ale stejně jim nevěřím, dokud bude na výběr NV tak dám přednost vždycky jim.
-
Jak píše kolega, RTX má featuru, která je pro mě zajímavá a jestli jí budeme říkat pseudo nebo první generace je právě otázka toho marketingu.
Že nVidia už udělala pěkných pár prasáren vůči zákazníkům, to udělala.