Přejít na výpis diskuzí
První obrázky z Unreal Engine 4 vypadají démonicky
17.5.2012 | Aleš Smutný
71 příspěvků
-
Ok, tak teď sme se dozvěděli, že animačky z Diabla 3 běží na Unreal Enginu 4. Nice
-
-
no tak Diablo 4 mozna v roce 2050 vyuzije tenhle engine! Kdyz to vezmem jake moznosti jsou dnes a jak Diablo 3 dnes vypada *1* *3*
-
hmm nemusel jsi blejt blbosti zrovna sem...
-
-
Ok, příště to udělam do záchoda, jako každej slušnej člověk.
-
-
-
Je zajímavé že se v článku na Wired objevuje celá JEDNA zmínka o A.I., a to pouze jako obecná informace, že "A.I. je součástí elektronických her".
Opravdu excelentní...mám čím dál větší chuť si zkusit napsat vlastní engine. I kdyby se to povedlo (šance tak 0,01%), tak to rozhodně nebude umět detailní grafiku, super simulaci vody a nejrůznější DirectX 11 vychytávky, prostě protože nejsem expert. Ale to bych si dal kuš práci (a Google), aby se panáci chovali alespoň trochu k světu, i kdyby to měli být jednoduché "sirky" o deseti kostech. Holt některým ke štěstí nestačí skriptovaná zombie ^_^. -
-
No ona tá AI jaksi nebude záležitosťou enginu samotného, to sa musí napísať každej hre namieru. A nie je to zrovna ľahké ani lacné, že...
-
-
Právě že ne. AI je součást herního enginu. Můžeš ji vyměnit za jinou, ale UE3 má jednu z nejlepších AI. Neobsahuje komplexní strategie například pro ME, takže tam se musí vytvořit jiná, ale pro střílečku typu UT3 je dokonalá.
-
-
jsem netusil ,ze naprogramovat trasu pro bota je neco sloziteho . A ze zrovna ty Boti v tom UTecku zas tak zazracny nejsou . UT2007 hraju dost ,ale na vysoke obtiznosti uz jen sproste cheatujou . To je teda umela inteligence .
-
-
A přitom i takoví boti dají celkem dost práce, aby nevypadali jako naprostí šašci ^_^.
A to jsem už jednoduché roboty zkoušel, i když jenom ve 2D (shora, takže není výška, jenom osy XY). Napřed docela fuška porozumět tomu jak efektivně zapsat alespoň základní A* algoritmus - myšlenka celkem prostá, vhodná implementace aby to mohlo pracovat při 60 FPS už mnohem obtížnější.
A pak další krása - to že A* najde nejkratší cestu je super, jenže cesta vede těsně podél stěn, se kterými pak robot koliduje, protože má větší rozměry než čtverec vyhledávací sítě. A začíná veselý kolotoč snah o odstranění tohoto problému, aneb amatér se trápí a profík se směje ^_^. -
-
"A* algoritmus - myšlenka celkem prostá, vhodná implementace aby to mohlo pracovat při 60 FPS už mnohem obtížnější. "
? Nějak jsem nepochopil i to s těmi kolizemi - snad i základní AI buňka musí brát svoje rozměry při pohybu v bludišti v potaz . To snad ještě není vyšší dívčí , pokud si nehraji jen s nějakým hotentot easy game editorem .
-
-
-
Potom skoda,ze to na tech hrach,co na UE3 bezi neni poznat *1* .
-
-
-
-
aa
-
Kromě vizuálu je také důležité, co to přinese pro vývojáře - jak jednoduché bude s pomocí UE4 připravit hru pro další generaci grafických karet a konzolí? Co nabídne za integrovaný middleware a jaká usnadnění nabídne designérům? To se ze screenshotů nedozvíme...
-
-
but... but... ZOMFG grafix!!!!
-
-
Jasně, trend dnešní doby. Ale jak řekli tvůrci Uncharted: Máme strach z výkonu další generace konzolí.
Jestliže UE4 nějakým zásadním způsobem neusnadní vývojářům tvorbu grafiky, pak se ještě víc roztáhnou nůžky, které už momentálně silně vnímáme: Zajímavá a nápaditá indie hra s umělecky laděnou grafikou vs. Rozmáchlý ekvivalent filmového blockbusteru, na kterém makalo 550 lidí a studio musí vsadit na jistotu, aby se jim prachy vrátily zpět. -
-
Tak tak. Naštěstí se vývojáři enginů poslední roky silně soutřeďují především na efektivitu tvorby a maximalizaci nezávislosti jednotlivých profesí, které by spolu ideálně neměly komunikovat vůbec (např. programátoři vs. grafici).
-
-
-
-
Rok od roku se hry trumfuji v tom ktera nabidne pitomejsi AI a fyzika s destrukci taky nestoji za rec ale hlavne ze vypadaji bajecne a napulirovane. Zaveli UE4 ke zmene?! *6*
-
-
načo kvalitnú AI keď casual hráčom stačia scripty ? načo kvalitná AI keď by na ňu veľké percento hráčov rozumovo nestačilo ? načo pokročila fyzika keď si niečo také títo hráči ani nevšimnú ?
s napulírovanosťou súhlasím ale, že by dnešné hry vyzerali báječne tak o tom by sa dalo polemizovať ... moc takých hier totiž nie je. Od roku 2007 sa pokrok v grafike akoby zastavil resp. spomalil na bazálne minimum. -
-
U snadboxu však tohle ohledně AI neplatí. Tam jsou přirozeně hráči náročnější a všímavější.
-
No aby sa aj vývoj nezastavil, keď musia všetky hry fachať na starých konzolách *4*
Zastávam však názor - lepšie technicky zastaralá grafika a vymakaná hrateľnosť, ako naopak...
-
-
-
No, obrázky toho zrovna moc neodhalují, ale třeba ten 5. vypadá docela povedeně, uvidíme, jak se nám ukáže v praxi.
-
Moc informací článek neobsahoval a je to škoda, podrobnosti a detaily by mohly být zajímavé, já mám UT engine docela rád.
-
A zase nějakej démon. Nějak se nám to tady množí *16* :)
-
Umíte tady na Tiscali i něco jinýho, než se do všeho jen srát? Banda mamrdů fakt že jo... Co článek to kecy, jak je to na h*vno...
-
-
+1! Já to sleduju furt. Banda neurotickejch dědků se zaraženejma prdama. Co článek, to kecy, ale hlavně co kec, to největší smradlavej kouřící bullshit založenej buďto na falešnejch nebo neexistujících informacích. Minimálně 85% lidí tady s*rou z držky obrovský sloní ho*na. *3*
-
Asi je chyba na tohle vůbec reagovat, ale čistě ze zvědavosti, kolik ti je let, 15, 17 ?
-
-
15. Tvé mámě jsem ale nakecal, že je mi 24, aby do toho šla.
-
-
Přeju aby ses z té puberty dostal co nejdříve .
-
-
Sice to mohl říct slušněji, ale já s ním souhlasím. Ve zdejších diskuzích konstruktivní kritiku a vlastní (vymyšlené, ne afektované) názory nahrazuje velice často jenom blití, flame, trolling a rádoby vtipy. Dost často tady mám z lidí pocit, že se opírají skoro do všeho prostě proto, že si pak připadají důležitě, když jim zástupy podobných chudáků dají +1 (nebo v to alespoň doufají).
-
-
-
-
-
Nevypadaji nijak, ani dobre ani uplne spatne...spis nic nerikajici.