Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Vogon
    To nevypsali tvůrci z Fromsoftware, to vypsali západní publisheři z Namco Bandai.
    Vyhrálo tohle výborné video - https://www.youtube.com/watch?v=mbiLl-m0Ry4
  • Femto
    určitě ne, vstup bude určitě někde dřív, ale zrovna Lorian a Lothric je úžasný fight. Pořádné emoce, bratrská láska, parádní hudba a vizuál.
  • Femto
    Ten člověk co dělal Paleblood Hunt má i channel viz. odkaz, má tam dost dobrý pokec o Bloodborne a něco málo o Dark Souls, ale on sám píše v Paleblood, že není velký fanda Dark Souls, má raději Demon Souls a právě Bloodborne.

https://www.youtube.com/channel/UCMTqRHg51IVvOtUbwQTRNtA
  • Hezká videa o Dark Souls má Epicnamebro na youtube. Ale vzhledem k tomu, že sami autoři před časem vypsali soutěž o to, kdo nejlépe vysvětlí příběh Dark Souls, tak nemyslím, že by sami věděli, o čem přesně hry jsou. Podle mě je to součást kouzla těch her. Jako archeologové, taky přesně neví, jak se žilo ve starém Egyptě, mají jenom indicie a vlastní bádání.
  • tomocz
    Díky :)
  • tomocz
    Díky! :)
  • Vogon
    Existuje naprosto dechberoucí shrnutí Bloodborne Palebloodhunt - http://www.goodreads.com/book/show/28406834-the-paleblood-hunt

O Dark Souls nic takového neznám, existuje kniha o Dark Souls(1), You Died, ale moc o ní nevím.http://you-died.com/book/

Pokud chceš znát detaily, kterých sis určitě nevšiml, tak doporučuji přečíst třiceti stránkové Dark Souls Design Works Interview. http://www.giantbomb.com/dark-souls/3030-32697/forums/dark-souls-design-works-translation-creating-the-w-566229/#20
    Tady v .odt formátu, ale bez obrázků - https://www.dropbox.com/s/kmxvctyyp4qaluc/Dark%20Souls%20Design%20Works.odt?dl=0
  • docela kvalitní fanfic

https://www.fanfiction.net/s/10033316/3/Demon-s-Seed
  • ...
  • tomocz
    Nevíte někdo, zda neexistuje příběh DS ve formě nějaké novely nebo tak něco? Nemusí být ani oficiální, zkrátka jestli se to někdo nepokusil zpracovat. Vím, že na netu je milion článků a různých shrnutí atd., ale mě by spíše zajímalo něco detailnějšího, ale zároveň pěkně pohromadě, abych si to hodil do čtečky a mohl číst, místo abych hledal články týkající se téhle postavy a tamté a pak si to skládal dohromady.

Zkrátka bych chtěl počtení ze světa DS, protože ač obecně to příběhový pozadí znám, tak zároveň nemám čas to hrát pořád dokola, abych pochopil každý další detail, který na 1./2./3. dohrání přehlídnu.
  • Musim mit dohrano DS3 do konce, abych spustil datadisk? Chybi mi posledni 2 bossove (Lothric a zaverecny), udelal sem si pauzu a uz se mi k tomu nechce vracet, pockal bych si na DLC.
  • Trojka je fajn, grafická stylizace prostě bere dech a člověk se co krok zastavuje a kocha se prostredim, které je stále nové anove a člověk neustále objebuje tajné lokace a celkově si užívá ten Hc dark fantasy exploring. Jen je znatelně lehčí oproti třeba jedničce. prvního bosse jsem dal na hned což se nikdy předtím nemohlo stát a stejně tak i další b9ssove nejsou nijak extrémně Hc. Ten strom a Abyssal Watcher mi dali zabrat asi nejvíc. Nevím jestli je to minus nebo plus, člověk aspoň má větší jistotu že nehodí gamepadem o zeď :D Plus ten multak tam je super. Já jsem se hrou maximálně spokojen.
  • Femto
    trojka je fajn :) Ale už to není úplně ono. Hlavně po Bloodborne je to trochu krok zpět. První půlka bossů průměr či podprůměr. Rozjíždí se to až od Sulyvahna, pak tě čekají opravdu skvělí a nápadití bossové s nádhernou hudbou. Architektura je zase na mistrné úrovni, hlavně hradby Lothric plus hrad Lothric je asi nejlépe zpracovaný hradní komplex ve videohrách vůbec. Jsou tam i další mistrné oblasti jako Cathedral of the Deep, kde se skloubí skvělý level-desing a architektura, ale pak jsou tam oblasti odfláklé či nedokončené, kde jde vidět že byli v časovém pressu, což se projevuje na Profaned Capital a dalších oblastech. Skryté oblasti jsou taky mírné zklamaní. Nekoná se něco ve stylu Upper Cathedral Ward či Cainhurst Casstle, taková klasika která nenadchne ani neurazí. Level desing je horší než v Bloodborne, ale pořád je dosti kvalitní na současné hry, hlavně je mnohem lepší než koridor ze dvojky. Obtížnost je lehčí než u původních Demon Souls, Dark Souls, Bloodborne či Ni-Oh. Grafika se mi na některých místech líbila(Lothric Casstle či Cathedral of the Deep), ale na některých místech jsem postrádal syrovost jedničky. Mluvím o katakombách či Izalithu, kde jednička prostě měla lepší atmosféru díky té zmíněné syrovosti. Hodnocení sem dávat nebudu, čisílka stejně většinou nic nereprezentují :) Celkově mi chybí ta atmosféra a pohlcení ala Bloodborne, kde jsem si šel odpočnout do Hunters Dream a věděl jsem, že u panenky najdu chvíli klidu a míru. Lore je taky o dost chudší než v Bloodborne.
  • tomocz
    Trojka je lepší než dvojka. Jedničku jsem dohrál, ale dvojku jsem vzdal, přestala mě bavit, byla divná a nezáživná, narozdíl od jedničky. Za to trojka mě zase pohltila, ten svět tam je krásnej (i díky grafice, která konečně není 10 let pozadu) a konečně na NG+ v tom pochycuju i trochu z příběhu (ač jsem si nejdřív musel dát shrnutí DS1 a DS2, aby se mi pospojovaly základy). Jen co se týče bossů, tak pořád asi vede DS1. V DS3 jsou sice některý super (Dancer například), ale obecně už tam nejsou tak originální a zajímavý.
  • Už jsme to tu řešili mockrát, podle mě je Dark Souls série labyrint - je to bludiště chodeb, místností a budov, je to bludiště pokud jde o komplexní herní systém a je to bludiště, pokud jde o příběh. Funguje to pořád stejně, hráč má útržky informací - tápe v troskách rozpadajících se hradů, dumá, co znamená písmeno "A" u popisu zbraně a marně se snaží zorientovat v příběhu - a právě v tom pocitu bloudění je kouzlo Dark Souls. Někoho to baví, jiného ne. Je to jako Shadow of Colossus nebo Oblivion - někoho baví, jen tak se tam toulat, chodit po pláních a lesích, a někoho ne.

Dark Souls má naštěstí velké množství obsahu, tj. při tom bloudění (ve všech významech) hráč pořád něco objevuje, učí se něco nového, poznává hru - proto je to tak super.

Dneska člověk hru většinou dohraje za 20 hodin a všechno ví a všechno zná. Dark Souls 1 i 2 jsem hrál kolem sta hodin každou a vůbec nemám pocit, že bych těm hrám rozuměl. Je to zvláštní kombinace hardcore akční RPG a "zážitkové" hry.

A vy, co jste hráli trojku, tak napište, jaká je. Recenzenti, sázejí absolutní hodnocení, aby ukázali, jak jsou "hardcore", ale od hráčů jsem na ni slyšel hodně stížností, tak by mě zajímalo, jak to vidíte vy.
  • že ty jsi k tomu použil postmoderní generátor POMO?
    http://www.elsewhere.org/pomo/
    pokaždé když reloadneš stránku, tak ti umělá inteligence vygeneruje jiný postmoderní text
  • Do značné míry, co si neneseš s sebou, tak v Dark Souls nenajdeš. Proto miluji jedničku, která mě do sebe integrovala přirozeně a inspirativně kladla indicie interpretaci dějového a historického jeviště komplexního světa, jehož nejednoznačnost je mi pilířem herního zážitku. Proto je "vysvětlení" děje vyloženě kontraproduktivní. Postavy tu figurují jako základní ingredience, bez konkrétních kontur a ty jako symboly mohou být nositeli různých myšlenek. Tvých (!)—k nim tě hra vede, v tom tkví její magie a právě o ně přijdeš, pakliže přijmeš závěry někoho jiného. Polarita naznačeného a skrytého zvědavost hráčů buďto motivuje a těší, anebo je irituje a nebaví. Každý tu ale dostane do ruky železo, kterým může uspokojivě máchat skrze vnitřní orgány potvor všemožných druhů, forem a substancí.

Dvojka (dějově prvoplánová, čitelná a vlastně i ve všem ostatním povrchní) selhala a nefungovala. Jí počínaje, se série vydala směrem k průměrnosti a opakovatelnosti. Z trojky mám už jen pocit od podlahy po strop přeplněné instalace obskurního muzea voskových figurín.

PS—Něco ze zmíněné magie, byť ve stínu svého potenciálu, koluje v žilách povedeného Bloodbornu.
  • Lagy
  • Njn tak lagisty máš v kazde mp hře... To so nevyberes.
  • Tak tím líp pro tebe, peo mě je to m+k neopladalelne a třeba nechápu jak si korigujes Wckem rychlost chůze apod.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit