Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Ale PC je pořád nějsvobodnější i pokud jde o hry, když se ti nelíbí nějaká aktivace apod. tak si hru nekupuj nebo si to zařiď jinak, tvoje volba. Nelíbí se ti operační systém? fajn, dej si jinej, máš široký výběr, nebo si ho napiš sám.

Ale u PS3 je situace úplně jiná a výsledkem jsou takovéhle kauzy. Prostě si si koupil konzoli, je jen tvoje a můžeš jí třeba rozmlátit když budeš chtít, nikdo ti nemá co nařizovat co si s ní můžeš dělat i kdyby to vykutálenej výrobce schovával za bůh ví jaký nesmysly.

Dneska je móda lidi obírat o svobody, ukládat jim povinnosti, zabalit to do nějaký snůšky "ušlechtilých" cílů v zájmu hesla "účel světí prostředky" a ovečky jsou schopný tomu ještě tleskat viz - i kdyby lidem při letištní kontrole strkali ruce až do zadku, ovečkám to nevadí však jde přeci o bezpečnost.
  • Ano, můžeš. Pokud samozřejmě zákon neuznává licenční ujednání, které si uzavřel při koupi konzole s výrobcem. Platí to ale i o zveřejňování výsledků svého snažení?
  • Hack sám o sobě nijak, ale přináší příležitost pro vytvoření modů, trainerů a různých cheatovacích programů. A hrát proti cheaterovi není moc zábava. Ale přiznejme si to, "cheater" je přece každý, kdo je lepší než já :)
  • Čistě teoreticky je možné spustit vlastní upravenou verzi hry, která mne bude zvýhodňovat. Pokud to není ošetřeno na serveru (což nebude, proč taky, když doteď něco takového nebylo možné).
  • MrSanta
    Zodpovědnost neseš ztrátou záruky.
  • Jenomže on už to jednou "ukecal", protože problém jailbreaku iPhonu je lautr totéž (taky ti umožňuje instalovat neutorizovaný software, tedy mimo jiné pirátské verze programů).
  • To není o tom, že si to na PC nedovolí, ale o tom, že to na PC nedovedou. *2*
  • A jse zaes u tooh. Já si s konzolí, kterou vlastním mohu dělat co chci, pokud to neporušuje zákony dané země.
    Mohu si hacknout PS3 protože je to MŮJ majetek. Nemužu na ní hrát PIRATSKÉ UKRADNUTÉ hry, ale se svojí konzolí si můžu dělat co chci.
  • Bavíme se snad o hrách, ne? Takže ano, na PC máš možnost svodoby v tom, jak bude to PC vypadat (čímž akorát házíš klacky pod nohy vývojářů), ale pokud jde o hry, tak tady máš zase jiné (ne)svobody, které jsem vyjmenoval.
  • Sony je uplne volne jestli roztriskas svou konzoli nebo ne.

Sony neni volne pouze to ze hacknes jeji software (ten neni tvuj) a umoznis ostatnim krast jeji software a tim ji ekonomicky silne poskodit. A nikomu z vas by nebylo volne, kdyby vas silne ekonomicky poskozoval.
  • Pořád nechápu, jak se hack konzole projevuje v hraní multiplayeru... Jako že ten, kdo má hacknutou konzoli, moc "kempí" nebo utočí jen zezadu, nebo jak?
  • Viz 14.01.2011 16:01 eee
  • to bylo k 14.01.2011 13:57 smejki@tiscali.cz
  • Jak přesně zvýhodňuje hack hráče v multiplayeru?
  • Mozna ze mas pravdu a mozna ze prave proto radsi hraju na PS3. Tak at lumpove laskave zustanou na PC a vzajemne si otravuji zivot a neserou se i do PS3.
  • Copak ona je PS3 rozdělena na část, se kterou si můžu dělat, co chci (hardware), a na část, se kterou ne (software)? Myslím tím, jestli je to napsáno v papírech od konzole, které dostanu v balení s koupenou PS3.
  • Chranit svuj byznys pred piraty, zlodeji a dalsimi vyzirky neni zoufalstvi.

Takovy hack umoznuje napriklad i hacknout hru a zvyhodnit nepoctive hrace v multiplayeru. Spousta her na PC tim trpi. Clovek si koupi hru a pak si ji kvuli blbcum ani nemuze poradne zahrat.
  • Imho je jadro problemu v one recnicke otazce, patri mi konzole kterou si koupim a muzu si s ni delat co chci?

Odpoved je jednoducha, konzole ti patri, ale nikoli jeji software, ten nevlastnis a nemuzes hackovat. A jestli o hacknes a hack siris mezi uzivatele, tak tim vyznamne poskozujes Sony. A za to bys mel nest odpovednost.
  • Verim ze ten chalan to vyhra a tiez aj nejake dolacky zo sony vytiahne :D
  • Jenže kdyby sis to přečetl pořádně, tak on říká, že dal hack k dizpocici proto, aby ostatní na své konzoli mohli používat amatérský software. Že se díky němu dají hrát hry je vedlější produkt, takže žádné PŘÍMÉ poškozování vydavatelů her nebo Sony a už vůbec ne jím. To by ho musel žalovat za to, že hraje pirátské hry, ne že hacknul konzoli...

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit