Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • koukam že konzole jsou fakt super, nejen budu platit mesicni poplatky za tes ale jeste platit microsoftu za nejaky gold ucet lol nezajem
  • No ne? Stále žádný spam "pro více info navštivte jedinou Fan stránkůůůů!" ???? Divné...
  • Gold a online si muzou narvat nekam. Nejlepsi multak na konzoli je s flaskou a lidima u kinectu v obyvaku:-) Na online asocialni pareni solo staci pc:-)
  • Lawliet
    Nezapomeňte všichni na JEDINOU českou fanstranku.
    • Smysl tveho komentu?
      • hate na spam
  • No když už se to tu sem tam řeší, tak musím říct, že jsem dycky byl zapřísáhlý odpůrce měsíčních poplatků a fanoušek a podporovatl F2P modelu s nějakou tou mikrotransakcí....nicméně trh je nyní tak zahlcen různými typy F2P, parodiemi na něj a jinými paskvily, že radši budu platit měsíční poplatky za kvalitní hru a budu ještě rád (žádné P2W všichni mají jen to, co získají dle jejich schopností a hraní)....ano možná to bude tím, že mám své vlastní peníze a nemusím čekat, až mi někdo dá kapesné a z toho ukrojit velký kus na hru, ale prostě je to tak....radši platit kvalitu, kde mám jistotu nezvýhodňování někoho, kdo připlatí víc....
    ....jo vím hovořím o kvalitní hře, kvalitu hry zjistím až po prvních pár týdnech, pokud totiž dosáhnete v řádu do deseti dnů endgamu, je něco šeredně špatně a za to platit nadále nebudu :)
    • Ale TESO je P2W :) Pokud jsi si všiml tak existuje něco jako collector edice či co kde máš speciální rasu která má boostnuté staty, rychlejšího mounta a další věci a ještě tam bude in-game shop...
  • V dnešní době si můžou měsíční poplatky strčit někam.
    • Ano to máš pravdu, ale tak isto si podla mňa môžu strčiť niekam F2P pretože sa to v 99% prípadov prehupne na P2W. Ja by som chcel kvalitnú hru, kde si zaplatíš raz trebárs aj 60€ ale potom už neplatíš žiadne ďalšie blbosti
    • Jo nebo to dat F2P a znicit tim komunitu jiz v zakladu ubrecenyma lidma co vypadaji, ze nemaji "ani na chleba", natoz pak na mesicni poplatky a breci nonstop na diskuzich a forech, ze P2P je ztraceny model, ale neuvedomuji si par zakladnich veci :D. Tim, ze je to P2P mame aspon par mesicu jistoty, ze do hry pujdou jen lidi, kteri hru chcou hrat a jsou ochotni pro to neco obetovat. Ve hre se proto neobjevi zadne omezeni atd. a vcelku slusna komunita(doufam :D). Vzpomenu treba SW:TOR, ten je ted F2P. Muzes platit ted i subscription, ale i tak tam je mena za realne prachy (cartel coiny)? WHY THE F*CK ? Vylozene sr*ni do tvare lidem, i kdyz si za hru zaplati, porad jsou tu jista omezeni pro ne. A stejne nechapu proc chcou lidi F2P. V LOTRu jak neinvestujete vice do hry, taky udelate par levelu a stejne vas hra donuti zaplatit, protoze nemuzete delat questy etc.. Nevidim proste smysl, tak ci tak bude clovek platit, aby si zahral :D Tak je to s kazdou F2P hrou, a nikdo nemuze rict, ze neni.
      • XorxoxTalarius
        No pokud si platis subscription tak dostavas Cartel Coiny kazdej mesic a ver mi ze Cartel Coiny opravdu k nicemu nepotrebujes jako subscriber ;)
        • Hral jsem SW:TOR na prelomu P2P a F2P ... vsichni byli docela radi, ze se ve hre objevi novi lidi. Ale cartel coiny za subs... lol 550 za mesic subscribu? Tusim, ze tolik, to je uplne nic. Meli ty veci pro subscribery nechat za credity, bylo by to normalnejsi a CC nechat jen F2P playerum. A to nemluvim o tom, ze se na tom daj nahrabat kredity jako blaaaazen - nakoupis CC - koupis par veci z CC shopu a prodas na aukci za hoooodne velky peniz .. takze se nam z toho stava P2W.
          • XorxoxTalarius
            Nemam nejmensi tuseni o cem mluvis, ale i tak se pokusim odpovedet. Mesicne je cca 450 CC a pokud jsi subscriber, tak je opravdu k nicemu nepotrebujes. Chces si koupit kompletni zbroj ktera se ti libi z kseftu? Fajn, za 4 mesice ji mas doma (komplet nejake fakt pekne stoji okolo 2k CC). Ale porad nevidim co je na tom P2W. Kdyz ta zbroj je jina jenom esteticky. Neni tam nic co by se nedalo ziskat hranim a melo to nejakej bonus. A kredity na vyssich levelech ziskavas tak rychle ze nevis co s nima ono kdyz ti z potvory na levelu 55 vypadne 10k a zabijes jich nekolik po sobe, tak te kseftovani s vecma opravdu prejde
            • XorxoxTalarius
              Jo takhle jsi to myslel ... no to osobne za P2W nepovazuju, jedine co bych povazoval za P2W by bylo kdybych si za koupene CC mohl koupit super mega equip kterej jinde nesezenu a neni to jenom kosmeticka blbinka
            • Mluvim o tom, ze koupis CC a nakoupis veci z CC shopu a hodis na aukci, kde ti z toho kapne i nekolik milionu kreditu... Zazil jsem to, hral jsem dlouho - 2x 55lvl za obe aliance. Je to proste P2W, kdyz neco koupis za real penize a jsi schopen z toho ziskat herni penize - to jsem tim myslel tim P2W. Mohli to aspon nechat neprodejne.
        • tak daji se za to koupit ruzne hezke itemy ;]
          • XorxoxTalarius
            No ja vim, ale ty se daji i vybojovat a pak koupit za PvP menu, pripadne za planetarku.
  • Myslím, že Microsoft jen pokračuje ve své úspěšné loňské marketingové kampani. Tj. zase napřed ohlásil nějakou sraczku, připoutá pozornost a diskuzi a následně vezme prohlášení zpět a udělá to jako Sony. Baví to ještě někoho?
  • Ani Židi nejsou takovy Židi jako MS. :-D
    • gates i ballmer sou oba židi, takže těsně vedle chlapče, microsoft jede jak talmud káže *2*
  • Jsem v Betě....
    No není to zlý. Čekal jsem to horší. Ale faktem je že tehle hra do měsíce do vydání zapadne.
    Není to Skyrim který miluji. Není to ani Oblivion. Není to Elder Scrolls.
    Klasický hotkey MMO.
    A i ten grafickej styl mi nesedí. Ok někomu se to může líbit. Ale po brutální syrovosti Skyrimu přichází komix. (btw ten grafickej styl je zde jen z jediného důvodu. Aby za x let nevypadala hra zastarale)
    Tečka. Ta hra je prostě "cítit" tím že jí nemá na svědomí Bethesta ale ZeniMax.
    Má pointa tedy spočívá v jednom.
    Tyhle diskuze zda to bude placené nebo ne. Jsou pasé.
    Do roka a dne bude Free to play
    • Konečně někdo, kdo to vidí jako já. Velmi nechápu, jak je možné, že se tohle údajným fanouškům TES líbí. Vždyť to jako TES vůbec nevypadá.
    • eStar
      Čili jak jsem čekal, další zbytečná MMO kopírka která má TES v názvu jen jako reklamu. Ach jo.
      • Presne tak jak si cekal, hra jeste nevysla a uz tu jsou komentaru typu - To jsem presne cekal. Na moje slova doslo atp.. Miluju takove lidi *14*
        • No já jí hraju. A pokud si myslíš že do vydání se něco změní jsi velká naivka.
          Já neříkám že je to špatný. Jen to není Elder Srolls.
          Je to jen další klasické MMO. Nic víc.
          A není výborné. Čistokrevný průměr.
          Což dobře. To by ani nevadilo. Alespoň to není úplná hloupost.
          Ale hlavní věcí je.
          Co mi skutečně extrémně vadí.
          LORE
          Úplně zkažený. Jak to jen jde. Člověk by řekl že když se to odehrává v minulosti tak tohle nebude problém. Ale lore je prostě špatně. Lidi co psali knihy v tomhle MMO vůbec nekoukli na oficiální Lore Scrolls. Asi největší hloupost co jsem tam viděl byla ta že obyčejný mág dokáže číst svitky aniž by oslepl. Lore znalý ví o čem mluvím.
  • Jako pod každým takovým článkem se tu zase snesly potoky slz (případně nadávek) nad nutností placení Xbox Live Gold. Skutečně je takový problém se s tím po těch letech smířit? Já tu nehodnotím, zda to je dobře, nebo špatně, jen ten roky a roky se opakující neustálý pláč...

    Já osobně to vidím takto: v podstatě každý, kdo to s Xboxem myslí vážně, Xbox Live Gold má. Je pravděpodobné, že do této skupiny budou spadat i hráči TESO. Čili žádná změna nenastává. No a pokud s podmínkami Xbox Live Gold nesouhlasím (ostatně s podmínkami, které jsou - jak jsem psal - roky, roky stejné), bohužel, ale jdu jinam.

    Netvrdím, že Microsoft do budoucna strategii ohledně Xbox Live Gold nezmění (nějaké náznaky se už objevují), třeba ho k tomu donutí okolnosti, ovšem to je na jinou debatu.
    • XorxoxTalarius
      Promin obhajovat to ze musim za neco platit dvakrat abych si to zahral je znak pokrocileho ovcanstvi ...
      To si to muzou strcit do spis.
      A neni obhajitelny platit za neco co je vsude jinde zadarmo
      • frag.ment
        Ano, Xorxox to naprsoto přesně vystihl. A diky podporovatelům tohoto vydřidušství, jako je pan Wizaard, na to dojedou všichni hráči.. Jako chápu, že u online RPG se musí o servery starat a postupně i přidávát nový obsah, za to se dají měsíční poplatky pochopit, ale platit to dvakrát už se pochopit nedá. Jednoduchý příklad - BF4, CoD:Ghost - na PC za online ustřelování hlav nic neplatíš, na Xbox cáluješ.. a bohužel se to ujalo a díky tomu na to přešlo už i Sony u PS4.
        • Přečetl jsem celé vlákno a pořád nerozumím jedné věci. On je někdo nějakým způsobem nucený platit Xbox Live nebo hrát BF 4? Opravdu tomu nerozumím. Pokud má společnost zavedenou politiku s níž nesouhlasím, jednoduše nevyužívám její produkty.
          • XorxoxTalarius
            Jsi nuceny platit pokud si chces uzit produkt v plne vysi, jako kdyz si koupim auto, ale abych mohl puzivat vsechny sedadla, tak jim musim zaplatit kazdej mesic poplatek
            • To ne, spis jako bys mel platit za silnice, abys mohl po nich jezdit. Platis za provoz infrastruktury, abys mohl to zarizená nejakym zpusobem vyuzivat. Je ale divne platit treba za pouzivani browseru, ktery tu infrastrukturu nevyuziva.
            • To není správné přirovnání. O něco lepší je přirovnání s dálniční známkou, ale i to v tomhle směru pokulhává (na místo dojedu i bez dálnice, online si bez Gold nezahraju nijak).
      • Nevím, proč tu vzniká představa, že něco obhajuju. Ano, mám k Xbox Live pozitivní vztah, ale nic neobhajuju. Píšu jen o tom, že stav je roky stejný a nadáváním v diskusích se nic nezmění. Služba očividně své zákazníky (třeba mě) má - a titulujte je, jak chcete, pokud vám to dělá dobře - a oni vědí, proč službu používají.

        Jakmile lidi službu používat chtít nebudou a budou odcházet, bude to signál, že jsou podmínky špatné. Pokud by se tak dělo (jako např. masivní vlna nevole po uvedení politik Xbox One, pravděpodobně spojená s rušením předobjednávek, vedla k drastickým změnám), Microsoft podmínky a službu jako běžná tržní firma změní, by měla zákazníky.
    • ty ses ten tvaroh, kvuli kterymu tyhle loupezivy praktiky buji, okradaj te nekolik let, no a co, tak to je asi normalni

      NE, NENI, ani po tech letech

      proc bys mel platit MS za to, ze te necha pouzivat online sluzbu treti strany, to je nehoraznost
      • Reakce jen na toto: "proc bys mel platit MS za to, ze te necha pouzivat online sluzbu treti strany, to je nehoraznost":

        Z toho, co píšeš, vyplývá, že je systém tento: Xbox == TESO
        Realita je ale taková: Xbox == Xbox Live (účet, gamertag, chat/Party, Achievementy ...) == TESO
        • no vzdyt, ale ten gold ti tam nacpal ms, aby te moh dojit
          • O tom se ale nepřu. Ale zpět k mé původní pointě: na Xbox Live roky platí, že pro online aktivitu potřebuju Gold. Tečka. Jediná možnost se tomu vyhnout je jít jinam.
    • Ty jsi roztomilej, jak jsi hloupoučkej *11*
    • Jestli MS politiku zmeni, tak prave pro onu negativni kritiku, kterou to vývolava a ktera je bohuzel slaba. Kdyby byla silna, tak by to sony nezavedla.
      • Tak je ta kritika silná, nebo slabá? Pokud je slabá, pak chápu, že s tím MS nic nedělá. ;-)

        Pakliže Sony zavedlo podobné poplatky s novými pravidly PS+ (ač třeba omezenější), zřejmě MS není tak úplně mimo mísu a poplatky tam být z nějakého důvodu musí.
        • musí?? ty jsi jak ti stupidi lidi co maj účet v bankách které si účtují poplatky a protože se jim to zajídá tak neustále vykřikují, že tam asi musí být, ale měli by se snížit?! Přitom stačí jednoduchá věc jít do banky kde žádné poplatky NEJSOU páč opravdu žádné poplatky být NEMUSÍ! Prostě jen můžou a dokud se najdou stupidi co je platí tak budou....
          • Pokud chceš, aby někdo bral tvé názory vážně, nauč se česky.
            • gramar nazi
          • Když už mluvíš o bankách (ačkoliv já zrovna žádné neplatím, nicméně ne proto, že bych byl u banky, která je nemá, ale mám díky nějaké akci výhodný účet), tady je to zrovna podobné jako s tím Xbox Live: ano, jsou banky, které nemají poplatky, a mám s nimi zkušenosti. A už bych se k takové nevrátil (ohledně komplikací, omezení, ztíženého osobního kontaktu apod.). Analogicky je možné použít i na tuto diskusi.

            Ale dobře, nechme tak; i zde platí, že mě nepřesvědčíš a já Tebe taky ne, což je asi v pořádku - nepřišel jsem se hádat. Microsoft Tě (a další) očividně nebyl schopen přesvědčit, že jejich služba a politiky mají smysl, čili buď by se nad tím měli zamyslet, nebo se smířit s tím, že takové zákazníky ztrácí. Jen já prostě nejsem z těch, co si myslí, že za málo peněz (nedej Bože zadarmo) dostanu hodně muziky.
            • ehm: Sice se zde už dostáváme zase do trochu jiné roviny diskuse, ale dobře - samozřejmě je mi jasné, že provoz a údržba serveru je na jednoho uživatele haléřová záležitost. A dokonce se to ani významně nezvýší, když do toho započítám 24/7 podporu, dohled, moderování, kontrolu obsahu apod., nicméně platím za Xbox Live Gold asi 70 Kč měsíčně (zhruba 800 na rok) a kromě toho, co jsem vypsal, dostávám multiplayer, savy v cloudu a dvě hry měsíčně zdarma. Pro mě je to OK.
            • naivko údržba serveru samozřejmě něco stojí, ale náklady na jednoho zákazníka/měsíc jsou haléřové položky! KLidně za to plať stovky měsíčně ale na kvalitu to bude mít naprosto zanedbatelný vliv jen si Bill bude moct koupit o jedno drbátko ze slonoviny více...
    • ano je to problem.. + je tam dalsich XYZ proc na tuhle sluzbu nadavat ale to bych se opakoval..
      • Mě jen baví, jak tu kupa lidí poukazuje na to, že placené Xbox Live Gold a ten celý program obecně je problém, přesto běží už kolik 10, 12 let? Nemůžu se zbavit dojmu, že pokud by to byl takový problém, asi by dekádu neoslavil...

        Neříkám, že Xbox Live případně Gold nemá mouchy, jen jsem přesvědčený, že je to nejlepší služba svého druhu. Nicméně každý má jiné preference - pokud je pro mě hlavní, aby mi služba v rámci poplatku půjčovala nové hry, nebudu spokojen. Pokud jsou pro mě hlavní F2P hry, nebudu spokojen (i když zde nastává nějaký vývoj už pár měsíců).
        • to ze je neco spatne neznamena, ze se to neprosadi podobne jako usporne zarovky v eu tem taky tleska i greenpeace a pritom jsou prlne rtuti.. jo kdyby blbost nadnasela tak tu mame same vznasedla.. jen sklop usi a plat.. btw gratuluju ti, ze nemas zadne problemy.. pred dvouma rokama bys to videl jinak.. :) to xbox live nebyl officielne podporovany ani v cz ted se muzes zeptat bratru slovaku jake maji problemy s nekterymy tituly... hele neznalost neomlouva a urazet te nechci, ale jsi mimo jak curanky misu jak curanky ve vlaku CD :)
          • Nejsem si jistý, zda přesvědčuješ toho pravého, protože s Xbox Live mám zkušenost delší než 2 roky (s US, UK a CZ účty) a přítelkyně, mimochodem, stejně jako já, hráčka Xbox 360 a Xbox One, je Slovenka. :-)
            • doufam, ze studovala u nas na vysoke, protoze sem tam jeste v saline a na chodbach skoly slysim cestinu.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit