Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • V článku je: "Sliby o výkonu na úrovni PS3 se nenaplnily..."

A kdo to sliboval? Sony?

Byly to spekulace na webu, nikdo to nesliboval. Buď mi něco uniklo nebo je to krásný příklad toho, jak se vytvářejí fámy.
    • Krásný příklad myslim...
      A nejspiš se tim myslel vzhled her že budou vypadat jako na PS3 ne vypocetni vykon PSPcka
  • Je zajímavé sledovat, jak Sony nadále vsází na vysoký výkon (procesorový, grafický, rozlišení), a Nintendo nadále vsází na levné technologie, ale nějaké ty inovativní prvky, které nikdo jiný nemá (tentokrát je to 3D displej), obzvláště když víme, jak to v minulých případech dopadlo.
    • Ještě by jsi to měl napsat na Hrej, a už to budeš mít všude. A jak pak že to v minulých případech dopadlo?
      • Jak to dopadlo? No jednoduše, prodeje přibližně v poměru dva ku jedné pro Nintendo, v obou případech.
        • A nebude to třeba tím že obě firmy cílí na úplně jinou část trhu, v obou případech? Viz. třeba i ten předběžný line-up o obou handhaldů. Sony je výrobcem i jiných elektronických zařízení, takže u nich lze předpokládat že půjdou vždy přes výkonější HW. Fakt nevím co je na tom zajímavého. Mě tohle přijde naprosto normální.
            • PS2 ovšem byl hardwarově nejslabší z té generace konzolí (Gamecube, Xbox) a převálcoval je zatím nejvyšším rozdílem prodaných kusů jaký zatím konzolový průmysl zažil... Nebylo to vysokým výkonem, ale spíše velkou podporou 3rd party developerů.
              V dnešní generaci je situace naprosto odlišná, jak už jste zmiňoval, a vyhrává spíše zaměření na casual hráče, což potvrdilo Nintendo jak s Wii, tak s DS. Nicméně rozdíl nebyl ani z daleka tak markantní jako u PS2. Krom toho Wii se blíží ke konci svého životního cyklu, zatímco PS3 a Xbox 360 mají nějaké 2-3 roky stále před sebou.

Na poli handheldů se nyní prosazuje i Apple se svými levnými hrami právě pro casual hráče a NGP by mělo prostřednictvím PSN a některých her kompatibilních s Androidem do tohoto casual trhu také zasáhnout. 3DS má navíc jen 3D, což je upřímně řečeno jen takový gimmick (česky trik, ale zdálo se mi vhodnější použít anglický výraz), v grafice bude za NGP zaostávat a ovladatelností také (2 micro-joysticky). Důležité nyní je jaká bude cena, jaké budou mít obě konzole tituly a co na to všechno zákazník...

Co se týče mě, smartphone nevlastním, ani to nemám v plánu a 3D efekt mě příliš nebere, NGP mě však zaujal svojí výkonností, zadním touchpadem (což by mohlo mít mnoho zajímavých využití), dvěma 6-axis micro-joysticky a PSOne hrami, takže to bude asi první handheld od dob Gameboy Advance co si koupím.
            • Tyhle herní žánry se smrskly na věci "jen" od Nintenda u Wii a DS, protože se firmě nepodařilo dostatečně oslovit hardcore hráče. Naopak, v dobách NES a SNES byla spousta her i od třetích firem. A jak jsem se zmínil, docela dost záleží na tom, jestli náhodou grafika 3DS nebude dostatečně dobrá, aby lidé neviděli důvod pro lepší (X360 a PS3 dnes také nabízí grafiku horší než PC, ale stále dostatečně dobrou). Pokud bude grafická stránka 3DS dostatečná na to, aby hardcore hráči dali spíše přednost 3D efektu než ještě jemnější grafice, bude to pro Sony problém.

BTW předloňská E3 byla docela dobrá (Red Steel 2, Dead Space: Extraction, Resident Evil: Darkside Chronicles, k tomu věci od Nintenda). E3 v roce 2008 byla strašná (Wii Music).

Stále nechápu, proč by firma vyrábějící i jiná elektronická zařízení (včetně levných a nepříliš kvalitních) měla vždy jít přes výkonnější HW. Já, pokud bych byl akcionářem, pak bych chtěl, aby firma šla tam, kde mi nejvíce vydělá.

Podstatně menší skupina než v době PS1/N64/Saturn resp. PS2/Xbox/GameCube.
            • Většinou se tyhlety všechny herní žánry smrsknou "jenom" na věci od Nintenda. Nebo je to snad ted u Wii či DS jinak? Snad si ještě pamatuješ předlonskou konferenci big N na E3. To už si i většina fanoušků říkala WTF?
              Já myslel že se bavíme o Sony a Nintendu. Nebo jsou snad Sencor a Hyundai také výrobci videoherních zařízení.
              Jinak Sony a Microsoft se vydávají cestou většího výkonu než Nintendo. A 100 milionu proti 85, není podstatně menší skupina. To že si tuto část dělí, je věc jiná. Wii bylo až doted na tu casual samo.
    • Nintendo ví, že lidi sou hloupí a reklamou jim nacpou i Wii s výkonem PS1 jako horkou novinku.
      • Je jasné, že o úspěchu přístrojů (obou dvou) rozhodne knihovna her, grafický výkon na úrovni PS1 nebo PS3 na to nebude mít absolutně žádný vliv.
        • *1* No v době kdy se zaměřují stále víc na průměrného hráče , rozhoduje bohužel i to grafické pozlátko . Ale nejdůležitější je především cena a marketing .....
  • Touch-Display jim schvaluju !... ale od HANDHELDU takový výkon neočekávám protože pořádné hry si "vychutnám" jen na PC... na cestování atd kde si PSP beru mi stačí nějaké oddechovky nebo RPG (pokemoni s GBA emu..) či nějaké Homebrew předělávky staré klasiky *5* .. a další mínus bude asi životnost baterky na takový výkon.. takže nevhodné na delší cesty kde není možnost napájení
    • Ano správně ! hanheldy by se měly specializovat na to aby zabavily když není k dispozici PC nebo PS3 a nesnažit se je napodobovat *4* a stakovým výkonem to vydrží baterka tak 2 hodky *10*
  • Co teprve až vyjde další generace Playstation, to bude hardware jako hovado :D
    • Tak v PC budem mať 2x lepší *3*
      • Ano tak tomu je skoro již dnes , bohužel k čemu máš nejnovější grafiku , když se 90% her dnes optimalizuje především na konzole ...
        Opravdová nutnost upgrade PC nastane až s příští generací konzolí (latest next generation ?)
      • Ale zase bez her. Si nevybereš a já si raději dobře zahraju.
        • Hry na PC boli, sú a aj budú a okrem hrania, viem robiť aj iné veci.
          • To jsi hodný, že s PC umíš i jiné věci, ale psát to na herním serveru je poněkud irelevantní.
  • Pekny, jen se opravdu hrozim ceny a trochu i vydrze.
  • Drom
    ten trend, ze handheld je v cene velke konzole se mi vubec nelibi... zas tolik na cestach nejsem, aby sem nevydrzel bez poradneho ovladani, ktere smartphony nedovoluji.

Nehlede na to, ze s tim hardwarem ta baterka chcipne dost rychle.
    • Tem kterym nebude stacit baterie v handheldu si budou moct za 100$ dokoupit specielni oblecek (nebo spis takovej navlek) s baterkami. Samozrejme paralelne s obleckem se vyvyji i dalsi hardware, ksiltovka se slunecnimi kolektory s dratovym a bezdratovym prenosem energie. Tedy bych to nevidel zas tak cerne.
      • Taková ta čepička co mají při promoci osazená solárním panelem? :D
        • *3* U nás při promoci , v americe po složení ekvivalentu maturitních zkoušek .....
    • Navic ty ceny her v porovnani s cenama her pro founy, des
      • Ano, zde vidím hlavní problém tohoto zařízení. Hra pro iPhone/iPod Touch bude 5x levnější než pro PSP2. Dokud nebude solidní nabídka her, tak na to kašlu. Stále jsem nedohrál spoustu her na PSP1.
  • Mě vždycky baví ta řevnivost hráčů typu: to co mam doma je nejlepší, všechno ostatní stojí za vyl****** *1* Jsem taky fanoušek Nintenda a na 3DS se těšim, ale proč kvůli tomu odsuzovat konkurenci? Konkurence je vždy výhrou předevšim pro zákazníka, protože konkurenční boj nutí firmy neusnout na vavřínech. A co se týče nějakého kopírování, jde o byznys, tam se na to nehraje *3* Jinak ten nápad se zadní dotykovou plochou se mi líbí. Každopádně si myslím, že i když je PSP2 výkonnější, potom, co si člověk s 3DS zvykne na 3D obraz, bude pro něj zkušenost s PSP2 krokem zpátky.
    • Já myslím, že troška řevnivost není na škodu, je to jako ve sportu, někdo fandí spartě jiný slavii ale všichni fotbalu. 3DS nebo NGP, nakonec jsme všichni hráči.
  • Hmm, já teda nevím, coby už opravdu zasloužilý pařan vyrobený v roce ´80 si myslím že klasické handheldy jsou překonaná záležitost. Je to pořád jen herní konzolka a navíc za docela velké peníze, a obávám se že i cena her bude dost vysoká. Dáávno pradávno jsem už na telefonu nehrál a přišlo mi to jako zábava pro děti, ale pak jsem řízením osudu příšel k iPhonu a začal zase hrát... Ač nemá vícejádrový procesor zvládá (3GS) i upravený Unreal Engine a krom toho tu jsou tablety jako iPad. Krom toho hry na iPhone či jiné smartphony jsou oceněny jen na pouhé desetikoruny, připadně stokoruny. Příjde mi dost divné dát za hru víc než maximálně deset eur (a to většina stojí mnohem méně...) Takže sice jsou HW specifikace PSP 2 velmi zajímavé ale otázka je jestli má ještě v souboji se stále populárnějšími (a v USA stejně drahými) chytrými telefony šanci, nemluvě o tom že na západě se chytré telefony rozdávají k tarifům za babku, případně prý i zdarma....
    • Ja jsem taky pametnik a PSP mam rad, za prekonanou zalezitost je nepokladam. Hrani na mobilech je imho neco uplne jineho, mam galaxy tab a koupil jsem si HD hru dungeon hunter od gameloftu. Ano, grafiku to ma lepsi, ale to je vsechno. Emulace packy a tlacitek na dotykovem displeji je dost slaby, porad jsem litoval, ze gameloft tu hru radsi neudelal pro PSP, za cenu 50 Kc by byla bombasticka.

Ale souhlasim s tim, ze krome nakladnych AAA titulu bude psp2 potrebovat i obstojne levne tituly jake dela treba prave gameloft. Sony to uz nastesti pochopila.
    • No na západě funguje jiný prodejní model . Tam si opravdu kupujete především službu a telefon i mobilní data tam máte v ceně tarifu, či za pakatel . Bohužel i přesto jsou ceny mobilních tarifů u nás plně srovnatelné s vyspělými trhy :( ....
  • Sony by melo konecne pochopit, ze lide na handheldech nechteji hrat "velke" tituly z obyvakovych konzoli. Nerku-li za takovyhle prachy, ktery musi vysolit 2x.
    • :) ....Chceme hrát místo "obývákových" konzolí . O tituly tolik nejde , i když si umím představit že BFU/APPLEMAN bude preferovat rychlovky nenáročné na čas .
    • Sory bejby, ale ty bys mel pochopit, ze my hraci to chceme :-).
  • honza.skypala: Hele, a kolik ty 3 a 3 konzole měly prodáno? Zhruba nějakých 140 a 180 milionů. Těhle čísel PS3/X-Box360 také dosáhnou. Nebo snad ne? Tak jak to může být menší skupina.
    Víš proč půjde Sony vždy cestou co možná nejvýkonějšího HW? Protože je to prostě jejich filosofie. Po těch letech ve videoherním průmyslu je to vidět. Cesta Nintenda je trochu odlišná.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit