Ray tracing je zase o kousek blíže hráčům: nový update Windows přináší podporu DXR
-
V další generaci když vše výjde jak má na začátku roku 25 😛
-
nVidii vyvoj technologie neco stal a jakozto komercnimu subjektu jim nelze mit za zle, ze si alespon po nejakou dobu chteji know-how ponechat a ne vsechny technicke detaily hned vytroubit do sveta. Samozrejme, pro hrace/uzivatele by bylo lepsi, kdyby danou technologii melo i AMD ci Intel, ale rozhodne bych to od nVidie nevnimal jak podpasovku. Je to proste business a z dobreho pocitu naklady na vyvoj nezaplati.
-
Nvidia má dlouhodobě velkou převahu na trhu grafik. Bohužel. To že physX podle tebe neuspěl, by podle mě nemělo souviset s nepodporou od amd, protože je to nvidia, kdo má převahu na trhu. Čistě logika. O historii physX nic nevím. Jen mi přijde divné, co si psal.
-
Vůbec nechápu, co píšeš. Tyhle technologie vyvíjí nvidia a jsou závislé na jejich kartách. U ray tracingu je dokonce hw část karty vyhrazena této technologii. Jak by to pak mělo fungovat na amd grafice, když ta tuto technologii ani z hw hlediska nepodporuje?Hairworks byli čistě věcí nvidia a pro amd uživatele to mělo být vypnuté.
To s ovladači jsem vůbec nepochopil. Amd má svůj hw a své ovladače, stejně tak nvidia. Directy a další knihovny jsou sdílené, pokud se nepletu. To je ale už na komunikaci amd s microsoftem, výrobci enginů atd.
-
Mně by zajímalo kdy budou dostupný ty karty...😠
-
Nebylo by to poprvé, co Nvidia udělala něco WTF.
Třeba aféra 1070Ti a 1080 founders edice.
https://youtu.be/nIOoNuUzFjQ
-
Byl to jede případ, otázka je vůbec jestli je to úplně pravda a co je na tom ta pravda. Pokud to tak skutečně je to nefér, amorální a docela hnusné...
-
BTW, na Microsoft Blog, jednom z odkazovaných zdrojů, je poslední článek z roku 2014 😀
-
To snad ne 😱 monopol by byl Strašný!
-
No to sice ano ale vystřelit si můžeš už ted z nich 😀
-
Nvidia prostě díky Gameworks záměrně zhoršuje optimalizaci her majitelům grafiky od AMD. Open source technologie mají mnohem vyšší hodnotu díky tomu, že mohou fungovat na čemkoliv. To je cesta AMD. Ovšem na kartách Nvidia fungovat nebudou, protože to jsou..., kteří je implementovat nebudou. Kdyby Nvidia podporovala FreeSync, který je navíc standartem VESA, tak už dávno mám monitor od Samsungu.
-
To vypadá jako další podpásovka od Nvidia pro majitele karet AMD. Hádám, že opět neposkytnou kód firmě AMD, takže AMD nebude moci optimalizovat své ovladače a zároveň, když AMD vydá open-source technologii, tak Nvidia se opět rozhodne ji nepodporovat. A to jinak nemá co dočinění s mým GPU, protože mám GTX1080. Já naprosto chápu postoj Nvidia, mají díky tomu monopol. Na druhou stranu AMD má taky výkonné karty. Kvůli tomu, že nemohou své ovladače optiomalizovat pro gameworks, tak je jejich výkon v daných titulech na nic, což mi nepřijde úplně fér. Viz Zaklínač. Po implementaci hairworks měli majitelé karet AMD dost velkej FPS drop.
-
Tohle je pro vyvojare, porad potrebujes patch do tech her.
-
Třeba udělají update článku a napíšou že to zase zastavi.li😀
Je spšchat přece ta 0,00000000002% lidí co to má chce hrát !
-
Microsoft dnes aktualizaci kvůli problémům zastavil. Jako vždy platí, že není kam spěchat. A nejde stáhnout ani manuálně, to zastavil také.
We have paused the rollout of the Windows 10 October 2018 Update (version 1809) for all users as we investigate isolated reports of users missing some files after updating.
https://support.microsoft.com/cs-cz/help/4464619/windows-10-update-history