Přejít na výpis diskuzí
Razer chystá open source virtuální realitu, kterou začne prodávat do poloviny roku
8.1.2015 | Ladislav Loukota
46 příspěvků
-
Já to vidím jako super nápad dát to k dispozici celýmu světu, protože vývoj těchto zařízení dělá jen omezená skupina lidí. A jak známo, víc hlav víc ví, takže já to hodnotím velice kladně. A že si to komunita vyladí sama?? No a co?? Modding v herním světě velice osvědčil a vyplatil, tak proč ne tohle?? Já dávám palec jednoznačně nahoru.
-
Hmm Prodejní potenciál to má v desítkách tisíc a devkitů, které ani nejsou hotové se prodalo cca 150K. A jsem si jistý, že drtivá většina lidí čeká na finální produkt.
A to nepočítám Gear VR, na kterém dělali v OVR se Samsungem, kterého se prodalo mnohem víc, než čekali. Ale tady prodejní čísla nemám.
Takže určitě potenciál v desítkách tisíc to nebude... -
Přesně tak, hlavně proboha, jak může někdo srovnávat polofungující nesmysl, jako jsou 3D televize, s totální imerzí, a ještě k tomu interaktivní, kterou slibuje virtuální realita? Já osobně si ty divný brejle za desítku poběžim koupit naprosto okamžitě, jak budou k dispozici v nějaký smysluplný verzi, a jsem si jistej, že opravdu nebudu sám.
-
nesouhlasím, zážitek při hraní her a sledování filmů ve 3D je dost rozdílný
-
Naivista ... vis kolik % lidi ma doma HW, kterej to vubec utahne? 00 prd. Kolik lidi si asi tak za desitku poridi "divny brejle na hlavu"? Ktery navic nemaji zadny jiny vyuziti (narozdil od monitoru, na kterym se da samozrejme i pracovat, sledovat filmy ...)? 00 prd. Prodejni potencial maximalne v desitkach tisic.
Nehlede na to, ze to tu uz vsechno bylo. Podivej se, kolik letosnich modelu TV je 3D? Jo, prakticky zadnej, protoze je to prodejni propadak, nikdo o to nestoji. A to ti k TV stacej pasivni, a k nekterym ani nemusis mit zadny brejle.
Neco se na tom dalo vydelat, pokud by to slo na trh velmi rychle, ale dneska? Nezajimavy. -
Podsvícená klávesnice je super když ve tmě něco píšete lol. Světlo + monitor taky není ideální kombinace. Mám to už léta radši potmě bych nehrál a ano pamatuji si kde je wsad atp... lol ještě aby ne.
-
tak ne, ale je fakt že málokdy hraju po tmě, bolí mě u toho oči víc než když pařim za světla
-
Tak tohle se mi teda nestalo. Jak hrabnu na klavesnici. Malíčkej si hmátnu na roh a okamžitě vim kde je wsad. je to rychlejší jak na ní hodit oko kde že vlastně to wsad je.
-
Premyslel jsem o tom ale podle reakci co jsem cetl je to na hrani skoro nepouzitelny...
-
No tak nevím, ale ten vlak co by jim měl ujíždět ještě ani nestojí ve stanici. OVR je pořád ještě nejdál ve vývoji HMD. A to teď na CES představuje půl roku staré zařízení... takže mají doma ještě tak 4-5 dalších prototypů od té doby.
Teď brzo chtějí taky představit prototyp ovladače... protože to co máme se k VR dvakrát moc nehodí.
A chtěli by vydat tento rok... To pokud se jim podaří, tak ostatní budou mít pořád ještě buď první prototypy, nebo renderované obrázky na svých stránkách. -
Tak co geekové , kdo z vás zkusil Cardboard od Google ? .... Konkurence je zDravá a Oculus ji potřebuje jako sůl . Konečně by už měli vydat komerční verzi , nebo jim ujede vlak .
Do pár let se třeba dočkáme použitelného streamingu i pod androidem a pak se teprv třes ;) Ale co se týká rozhraní , po čase se stejně standarty ujednotí a rozmanitosti a extravagantnosti ubude . -
Všem hráčům, hlavně těm o VR se zajímajícím doporučuju knížku Ready Player One. http://www.databazeknih.cz/knihy/ready-player-one-119273?c=all
Když se dostanete přes první pasáž, která je trochu moc popisná a lehce nudná, jde o skvělou geekovinu a zároveň velmi čtivou dobrodružnou knížku. -
Když dám ruku pryč, natáhnu se, abych odklepnul cigáro, a pak ji potřebuju dát rychle zpátky, stane se mi, že místo WASD ji ve tmě položím třeba na ESDF. A to dokáže v pohodě prohrát zápas. Taakže ano, potřebuju podsvícenou klávesnici a ne, ne proto, abych na ní zíral celou dobu během hraní.
-
Ty si měl a já stále mám. Dohromady i s myší kolem 4500 no dneska už je to pravěk ale tehdy to bylo něco exkluzivního. Ta nová je předražená a vzhledově se mi nelíbí bral bych např tu verzi bez vyklápěcího displaye. Jako je stará a tlačítka už nemají moc velkou váhu, občas se třeba při držení WSAD sekne a postava mi běží furt do háje. Obzvláště v mp hrách -fps a tak to je celkem nic moc... odsekne se při stlačení escape.
Mechanická klávesa díky své novosti je tabu... njn 3,5k za klávesy lol. Mám G9 myš taky první model a tam mi nejde kolečko vůbec... taky prošoupanou originální podložku za 500stovek no.
No já ho používám at už kkvůli rss - nebo u her to někdy ukazuje doplnující informace , nebo se kouknu na čas a zatížení CPU. Které tedy dostává dneska docela na frak no. -
H nahoda jak svina razer lachesis som mal tiez problem, ale nereklamoval som, horsie to bolo z ovladacom xbox razer po polroku odpadla lava packa tie nastavitelne pruziny na nej tiez no hroza odvtedy som tiez z razerom skoncil,ale je pravda ze som nereklamoval nemal som na to nervy.
-
To silně pochybuju... Rift má teď zasebou peníze, takže si může dovolit podporovat lidi pracující na contentu. Dělat jim vydavatele, domluvit se s většíma firmama...
Tohle je super projekt, ale to co teď vydávají je prakticky DK1 s trochu lepším panelem. A pochybuju, že se některých z větších hráčů na poli VR přidají do úplného open source.
A v konečném důsledku, nejdůležitější je na co bude content... Na Rift, kteří už všichni vývojáři mají a který bude mít finance na různou jejich podporu, nebo na tenhle open source projekt, který zatím nic nemá? Je ale pravda, že taky bude záležet na tom, jak těžké bude podporovat obojí.
Taky potřeba nezapomenout, že OVR nedělá jen rift... Tento rok budou vypouštět první verzi svého VR ovladače, který taky může být hodně důležitý.
Já si osobně ale myslím, že VR bude minimálně od začátku záležitost velkých hráčů... Ti budou mít schopnost vydat produkt, který má už při vydání nějaký content. Jakmile se VR rozjede tak potom budou mít šanci i ti menší. Kteří třeba časem předčí i ty velké hráče. -
to jste takový lamy že si musíte k hraní svítit lampičkou nebo mít podsvětlenou klavesnici? :D :D budto hrajete par mesicu nebo jste tupý. Já osobně už na svojí klávesnici po těch létech přesně vim kde je jaky tlačitko a všechny jsem schopen bez problemu používat po slepu...
Kdybych se musel při hraní koukat jaky tlačítko to vlastně mačkám, tak bych se musel cejtit jako naprostej kreeteen *1* *15* *15* -
spíš bych řekl že kvuli tomuhle Rift zkrachuje *1*
-
ahoj
-
Já zase ten displej moc nepoužíval, takže jsem si jako náhradu pořídil G710+, kterou jsem sehnal za 2500,- .... Taky jsem spokojený.
Ale G15 byla super... Já měl ještě první verzi, která měla dost Gkláves, takže jsem tam měl prakticky všechny zkratky v Photoshopu, nebo Autocadu co jsem používal + jsem si z toho dělal Numpad. Super věc.