Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • ja viem. Lenze je obrovsky rozdiel ak sa stratis medzi 4mi spoluhracmi alebo ak mas spoluhraca len jedneho s ktorym sa lahsie dohodnes resp aj ty sam vies vybornymi tahmi zvratit stav hry.
    Proste to je absolutne iny pocit z hry. Predstav si, spoluhraca zatlacia rychlym rushom takmer ho znicia on sa stiahne ku tebe, ty ale zasadis tvrdy utok pretoze vies ze nebudu mat tak silnu obranu, resp spravis rychly technologicky pokrok na ukor poctu jednotiek. Uplne sa obrati karta hry, oni minuli znacne mnozstvo prostriedkov aby Vas na zaciatku precislili, ale potom im zacne dochadzat dych resp ekonomika spomali.

Toto je kuzlo rts kedy ty ako jednotlivec mas ovela vacsi vplyv na hru samotnu
  • Tohle ale plati u jakekoliv MP hry, ze zalezi na spoluhracich. A plati to i u klasickych rts, pokud hrajes 3v3 nebo 2v2
  • To hej.
    Kludne pouzit aj viac rpg prvkov. Napr age of mythology bolo fantasticke, klasicka AOE hratelnost obohatena o mytologicke jednotky plus rozne kuzla ktore si mohol zoslat, a neskor aj o Titanov atd.
    o toto ide. ze na klasicku kostru RTS nabalit zaujimave herne prvky ktore by tie hry zatraktivnili.
    proste casom budu aj hraci MOBA hier uz uplne znudeni a podla mna by privitali nieco uplne ine.

Proste chyba taka hra, zamerana viac na jednotlivca a tam vidim priestor na nieco nove. Jednoducho, ty medzi 4 nahodnymi spoluhracmi sa v tej DOTE stratis a mozes sa snazit ako len chces, vysledok neovplyvnis ked dvaja spoluhraci robia hluposti. Aspon mna toto na MOBA hrach zacalo nudit, ze je obrovska priepast v zabavnosti medzi zohranym tymom a beznej hre s nahodnymim spoluhracmi
  • nemozu. Ale takych hier je malo kde si zahras vyborne 1vs1 alebo 2vs2. Mensi pocet hracov ktori ale ovladaju ovela vacsi pocet jednotiek, takze viac vynikne jednotlivec s vybornymi tahmi a taktikou.
    To je vyborne na RTS, musis neustale scoutovat mat prehlad o diani na mape, zabrat suroviny, udrzovat si ekonomicku vyhodu atd.
    Jednoducho tie hry maju tak vyborne takticke moznosti, a absolutne sa s tym nic nerobi, neinovuje. skoda
  • A jaký je problém ? Nic vám přeci nebrání hrát starší strategie ..
  • PS: A u starších hardcore strategií dostane pravděpodobně nasekáno i od AI na easy a dopadne to stejně.
  • Klasický RTS nemůžou bejt ani zdaleka tak populární jako MOBA. Pro běžnýho hráče se v Dotě pořád něco děje, ani nestíhá přemýšlet nad tim, co se vlastně děje a najednou je konec hry. Takovej člověk si pustí RTS a ani to nemusí bejt nic hardcore. Vyláme si zuby i na Starcraftu, protože ho celou dobu nic netlačí a najednou ho v minutě zničíš a on to vypne a odinstaluje.
  • Vůbec nemáš ponětí o čem píšeš. Kdokoli mi tohle tvrdil, byl vždycky hráč z nejnižšího tieru, kterej se domníval, že má hru zmáknutou a prohrává kvůli spoluhráčům, případně tu hru pořádně ani neznal.
  • Krescz
    Pravdu díš. Blizz si za to může sám, po WOTLK mohli udělat W4 s novým příběhem, třeba pokračováním a zároveň rozvíjet wow jiným směrem, ale oni radši dojí *11* *7*
  • mapy nepotrebujes. to mas ako hokej, tiez sa hra vzdy na rovnakom klzisku. Proste je to sutazna arena, rozdane zbrane, dovednosti a je na time ako ich vyuzije vo svoj prospech.
    Len to ma sere ze sa nesnazi niekto posunut aj RTS trochu dalej, obohatit ich o nove prvky aby boli atraktivnejsie pre sucasnu generaciu atd.

Proste to ma tiez svoje kuzlo, hra 1vs1 alebo 2vs2.
  • Neplést Hegemony a Hegemonia - oboje jsou strategie, první je histrická a druhá sci-fi.
  • Jde taky o marketing a prezentaci. Nicméně je pravda, že tady strategie moc prostoru nemají. Znám jich pár, které tu nemají ani kartu hry, přitom je dost často zmiňuji, zkoušel jsem i "připomínky a dotazy", ale prostě nic. Přitom pak se tady objevují hry jako Civ6, kde vyjde článek každý týden, s preview nového národa... Nebo se recenze chopí někdo, kdo to nepochopí. Teď konkrétně mám v hledáčku Veil of Crows, což je takový Mount&Blade, ale hraje se to jako strategie - zatím ve vývoji, tady o tom není ani čárka. Hegemony (již jsou 3) je taky slušná rodinka strategií, ale tady usnuli před vydáním 1 a o dalších už se nepsalo a nemají karty her... PlanetBase, taky nic...
  • Ani bych nerekl. Jedna mapa, jeden panacek a 3 aktivni dovednosti (kdyz mas stesti; jsou I hrdinove co maji vsechny ability pasivni nebo na autoseslani). Zabava pro krecky.
  • ved toto ma natom stve. Ze strategia je pravy opak, kedy na tebe stoji cely priebeh hry. Proste to je uplne iny pocit ked horkotazko zvratis takmer prehranu hru vybornym tahom. Ako ked hras 150tu hru v dote s nahodnymi spoluhracmi.
  • hej, poondene MOBA zabilo strategie ako Apple Nokiu. Pritom to boli vyborne hry 1vs1 alebo 2vs2.
    Niekedy proste clovek chce byt panom situacie kedy jeho rozhodnutia maju ovela vacsi vplyv na hru ako ze aky item kupis v dote
  • Já hrál jen chvíli Dotu a League of Legends a jsou to návykový hry, ale hrát to bez kamarádů je aspoň pro mě naprostá sebevražda. Komunita hrající solo je naprosto otřesná a není se čemu divit, když je skoro celá hra postavená na spolupráci.
  • toto neznasam na dnesnej dobe, ze sa rts strategiam vobec nedari.
    Dotu si rad zahram, ale niesom nejaky manik co ma nejaky tim zohranych spoluhracov a hra to na sutaznej urovni. Takze to je nevyhoda, vzdy ked hra clovek public hry 5vs5 dostane 4 nahodnych spoluhracov a to nieje ono.
    Niekedy proste chcem aby ta hra bola v mojej rezii, resp viem viac ovplyvnit priebeh hry. 1vs1, 2vs2. Kupil som minuly rok Act of Aggression za 40 eur.
    Skoro ma slak trafil ked som videl pocet hracov online :D cca 300, pritom vyborna hra.
    Ja neviem, asi kupim age of empires 3. Tam je este ako taky slusny pocet hracov.
  • Jack1947
    Prostá retardace trhu, se dotkla i strategiíale mladší generaci to stejnak vadit nebude alespon se nebudou muset tolik namáhat a hra je povede více za ručičku. Strategie indie stále vycházejí neřikám že kvalitní ale strategie to jsou.
  • Presne tak, fantasticky Sins Of Solar Empire je prehliadana hra, rovnako je na tom vyborny Wargame. Pricom ani jedna nema zle predaje. RTS zaner sa posuva a vyvija aj inam nie len Dune/C&C/Warcraft kopie dokola.
  • Ja pochybuju, ze Blizzard dneska dokaze udelat kvalitni hru v hezkem kabatku. Akorat bychom se dockali znasilneni dalsi znacky.(viz jak dodrbali diablo, wow, starcraft a jake omalovanky ted delaji ...karticky a owerwatch)

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit