Novější Starší

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Vím, ale k otevřenému válečnému konfliktu mezi Tureckem a Řeckem nedošlo. A otázka Kypru se řeší, protože Turecko chce vstoupit do EU.
    A navíc to nic nemění na tom, že Řecko udržuje armádu, kterou není schopno uživit.
  • Proč? Už sis našel ten Kypr? Ať ti zbytečně nemotáme hlavičku zase tím, co je válka.
  • A vieš aj to, že Turecko v roku 1974 vojensky intervenovalo na Cypre, obsadilo tretinu ostrova a neskôr tam vytvorilo vlastný štát pre cyperských Turkov aj napriek negatívnemu postoju veľmocí i OSN?

Štát, ktorý existuje dodnes a ani dnes ho neuznáva nikto iný okrem Turecka. A mier musia zabezpečovať kontingenty OSN.
  • Tak mi napiš co si představuješ pod slovem válečný konflikt :)
  • MrSanta
    Můžeš prosím sdělit jaké to stanovisko je? Je to to ve kterém měli vyfotit vojenské objekty, které je zakázáno fotit, nebo to ve kterém měli tyto objekty fotit jako špióni pro Turecko?
  • Tak si doplň vzdělání, protože víš blbě ;) Nápověda - Kypr.
  • Tragédiou je, že väčšinu národa tvoria slaboduchí jedinci ako ty, čo nie sú schopní rozoznať mediálnu kampaň od reality a nechajú sa nachytať na nacionalistické rečičky a fotky s detičkami a mamičkami so slzami na krajíčku.
  • Pokud vím, tak otevřený valečný konflikt se datuje k roku 1922.
    A Turecko bude určitě riskovat mezinárodní izolaci či dokonce válečnou odvetu v době, kdy usiluje o vstup do EU a v době kdy Řecko - Turecké vztahy nikdy nebyly lepší.
  • Mohli kľudne len fotiť vojenské objekty pre armu 3 a aj tak to spadá pod obvinenie zo špionáže.

A keby si o tejto problematike mal nejakú šajnu, tak by si vedel, že využívanie turistov na špionáž je u tureckej rozviedky úplne bežná prax.
  • Tak. Mesiac im trvalo, kým vymysleli ďalšiu uveriteľnú rozprávku o zákernej konšpirácii ich konkurencie.

Hádam že ten "srandičky, srandičky Grék" ich presvedčil aj o tom, že žiadna dovolenka v Grécku nie je plnohodnotná bez ponevierania sa okolo vojenských objektov a ich natáčania.
  • No přistupují k nim "po řecku", řekl bych. A vůbec, říkal někdy někdo z těch Řeků, že tenhle případ má něco společného s Tureckem? To mi přijde jako výplod kolektivní senzacechtivosti médií. Mohli klidně dělat "špionáž" pro BI, to už záleží jen na definici řeckým právem :) .
    Pořád nevidím, kvůli čemu bych se měl přiklánět k názoru, že jsou to jen chudáci, kteří se kvůli své hlouposti a kvůli zlé vůli jiné velké korporace stali obětmi. Teda ne, že by tu bylo moc protiargumentů, všechno je to nejasnější, než český státní rozpočet. Čili z mého pohledu nezbývá, než čekat, než se Řekové k něčemu rozhýbou. A proto, jak už jsem psal několikrát, nechápu tohle obecné přesvědčení, že "ti správní kluci s rodinami tam neprávem trpí, měli by být okamžitě propuštěni a Řekové potrestáni".
    Osobně se zatím přikláním k tomu, že obě strany měly v úmyslu něco ne úplně hezkého...
  • Mimochodem Řecko a Turecko spolu vedli válečný konflikt i v době, kdy už oba státy byly členy NATO. Takže to je úplně irelevantní chytráku ;)
  • Jenže ty nediskutuješ, jen si tady meleš pořád tu svoji dokola.
  • x_ander
    Myslím že to, že dva češi bručí ve vazbě, bulvár fakt není. Bulvár bude, až tady na Games bude článek o tom, že si starosta Limnosu užívá s českou prostitutkou...
  • Jelikož se o případ zajímám jen okrajově, tak bych tě rád poprosil, aby ses zopakoval (protože jsi to už asi někde psal, ale nečetl jsem to) a alespoň letmo mi prosím řekl, jaké je tovje stanovisko.

Jedni tvrdí že v Řecku dva čeští herní vývojáři byli ilegálně fotit vojenské objekty pro hru, která už je ale defacto hotová, takže leda materiál pro DLC nebo materiál pro nějaký další projekt do budoucna, jinak to nedává smysl.

Jiní tvrdí, že jsou to opravdu špehové, že se prostě nechali ukecat Tureckem.

Další říkají, že se jedná o politickou odplatu starosty ostrova, protože "jeho" kus země se nachází ve válečné hře, s čímž on vehementně nesouhlasí.

Můžu se zeptat prosím Sunko, co si myslíš ty, když tvrdíš, že realita je asi někde jinde?
  • Diskuze od slova diskutovat. To ti ještě nikdo nevysvětlil mongole?
  • Ale zožral.
    Veď vidíš, koľko ľudí im to tu žerie. Už dva mesiace tu dookola opakujú tie lži, čo sú zverejnené na tej podvodnej českej stránke a ani sa nenamáhali zverejniť oficiálne vyjadrenie gréckej polície, ktoré zopakoval aj hovorca českého ministra zahraničia.
  • Řekové by měli tu svoji armádu rozpustit, když si ji nedokáží ani zaplatit. Stejně si ji udržují jen proti Turkům, což je mimochodem jejich spojenec z NATO :)
  • Ty jsi ňákej řeckej agent nebo co? Jako nechápu o co ti jde, proč tady máš potřebu prudit.
  • x_ander
    No právě. Proto mi to přijde celé absurdní. Ikdyby tam opravdu jeli za účelem nafotit materiály pro Armu, tak to pořád nemá se špionáží vůbec nic společného. Porušení zákona by to bylo, ale trest bude maximálně slušná pokuta. Samozřejmě vůbec neznám řecké právo, zabývám se jen českým, ale zrovna v těchto věcech jsou principy v EU dost podobné, tak mi to nejde do hlavy.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
Novější Starší